Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, kirko12 написа:

Перемогата ще.спре :)

IMG_20240509_215135_072.jpg

Е дай поне един аргумент срещу мене де. Не е честно така -шведа не ми говори ти не ми казваш да лъскам/копам..  а аз чакам бомбите  да паднат. Защо днес никой не се превъзбужда за тях а преди няколко дни палехте от раз. Ето признаха си че са в Украйна натовци. Колко време им трябва да загреят ракетите?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, BANKATA написа:

Аз не съм виновен че ти си наивен и лъжец

Пак проектираш!

Не знам кой лъже като повтаря, че Русия е нападнала "непровокирано" и "непредизвикано" Украйна и кой е наивникът, който вярва, че: Украйна има някакви шансове за границите от 1991 г. с добавка изплатени репарации за 1 трилион долара; съд за Путин в Хага; Русия да бъде лишена от ядрения си арсенал; Русия да бъде демилитализирана поне до Урал и прочее фантасмагории от "мирната формула на Зеленски". 🤡🤡🤡

преди 3 минути, Flashback написа:

Пак проектираш!

Не знам кой лъже като повтаря, че Русия е нападнала "непровокирано" и "непредизвикано" Украйна и кой е наивникът, който вярва, че: Украйна има някакви шансове за границите от 1991 г. с добавка изплатени репарации за 1 трилион долара; съд за Путин в Хага; Русия да бъде лишена от ядрения си арсенал; Русия да бъде демилитализирана поне до Урал и прочее фантасмагории от "мирната формула на Зеленски". 🤡🤡🤡

Аз ли разпространявам информацията че в декларацията за независимост е записано че ще е неутрална или ти, Бъди и Путин ?

преди 14 минути, BANKATA написа:

Аз ли разпространявам информацията че в декларацията за независимост е записано че ще е неутрална или ти, Бъди и Путин ?

Ванката, не спря да се излагаш като кифладжия!

Колко пъти ще я водим тази дискусия и колко пъти ще ти цитирам тази декларация и какво пише в нея?!

Според Уикипедия точно това пише в "Декларацията за суверенитет на Украйна", цитирам:

Декларация за държавен суверенитет на Украйна

Украйна декларира намерението си в бъдеще да стане "постоянно неутрална държава, която няма да участва във военни блокове" и се задължава да спазва трите неядрени принципа: да не използва, произвежда или придобива ядрени оръжия.

Declaration of State Sovereignty of Ukraine

The declaration also proclaimed that the republic has intent to become in a future "a permanently neutral state that does not participate in military blocs," and that it would not accept, nor produce, nor procure nuclear weapons.

https://en.wikipedia.org/wiki/Declaration_of_State_Sovereignty_of_Ukraine

преди 4 минути, parmobil написа:

kirko12, kosyo, какво стана с Истанбул, ребята? Кога беше - преди или след нахлуването?

Кирето е зает с лупингите в момента. Не му се получават нещата и върти вентилатора на празни обороти. Пък аз съм при военния касапин. Пак му карат залежала стока- със зверски рани и счупени крака стигал до лекаря след 2 дена. Това руZката военна медицина да не и падаш в ръцете.

току-що, Flashback написа:

Ванката, не спря да се излгаш като кифладжия!

Според Уикипедия точно това пише в Декларацията за независмист и суверенитет на Украйна, цитирам:

Украйна декларира намерението си в бъдеще да стане постоянно неутрална държава, която няма да участва във военни блокове и се задължава да спазва три неядрени принципа : да не използва, произвежда или придобива ядрени оръжия.

The declaration also proclaimed that the republic has intent to become in a future "a permanently neutral state that does not participate in military blocs," and that it would not accept, nor produce, nor procure nuclear weapons.

Ама то там и други работи пишеше ама ти пак ги пропусна, щото не ти се вързваха на обяснението. Някаква гаранции пишеше. Искаш ли да видим на коя моя забележка ще благоволиш да ми отговориш? Бъдито не издържа дълго- аз залагам че и ти няма да си по- добър от него?

преди 4 минути, kosyo написа:

Кирето е зает с лупингите в момента. Не му се получават нещата и върти вентилатора на празни обороти. Пък аз съм при военния касапин. Пак му карат залежала стока- със зверски рани и счупени крака стигал до лекаря след 2 дена. Това руZката военна медицина да не и падаш в ръцете.

Ама то там и други работи пишеше ама ти пак ги пропусна, щото не ти се вързваха на обяснението. Някаква гаранции пишеше. Искаш ли да видим на коя моя забележка ще благоволиш да ми отговориш? Бъдито не издържа дълго- аз залагам че и ти няма да си по- добър от него?

Извинявам се, към Flashback беше питането. Ти разбра, естествено, но за яснота на другите пиша пак.

преди 2 часа, parmobil написа:

Ама аз питам за Стамбул. Защо ми се пробутва като нещо предварително? Случи се след инвазията, а не преди това. Нали така?

Защото "инвазията" и "Стамбул" са следствие от неизпълненият "Минск". Ти кое не разбра?

преди 11 минути, Flashback написа:

Ванката, не спря да се излагаш като кифладжия!

Колко пъти ще я водим тази дискусия и колко пъти ще ти цитирам тази декларация и какво пише в нея?!

Според Уикипедия точно това пише в "Декларацията за суверенитет на Украйна", цитирам:

Украйна декларира намерението си в бъдеще да стане "постоянно неутрална държава, която няма да участва във военни блокове" и се задължава да спазва трите неядрени принципа: да не използва, произвежда или придобива ядрени оръжия.

Declaration_of_Independence_of_Ukraine,_

преди 29 минути, parmobil написа:

kirko12, kosyo, какво стана с Истанбул, ребята? Кога беше - преди или след нахлуването?

Минск-2 и Стамбул отекоха в канала, сега чакайте последно предложение за капитулация! ;)

току-що, ivottoshev написа:

Защото "инвазията" и "Стамбул" са следствие от неизпълненият "Минск". Ти кое не разбра?

Не разбрах защо ми пробутвате следварителни изнудвания. Нахлуха и вие ми представяте това като нормални, предварителни "преговори".

А Путин каза при обявяването на СВО - ние няма да окупираме. Пак ли да пускам речта?

Минск-2 и Станбул отекоха в канала, сега чакайте последно предложение за капитулация! ;)

За пореден път - кога беше Истанбул, преди или след инвазията?

преди 6 минути, Flashback написа:

Минск-2 и Станбул отекоха в канала, сега чакайте последно предложение за капитулация! ;)

Ставам много докачлив като някой ми каже че всичките видеа дето ги пускам са фалшиви и забравите да посочи точно къде съм сбъркал. Още по смешно е когато същия този даде линк към нещо с което се обори сам и после бяга от темата. Знам че не може да се очаква много от разказвапи на празни приказки за лека нощ, ама може би трябва да се постараеш малко, а?  Все някога ще трябва да отговориш, а знаеш аз тия работи много държа на тях.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Declaration_of_Independence_of_Ukraine,_

Ванката, това четене с разбиране и на теб здраво ти куца!

Това е "Акт за провъзгласяване на независимостта на Украйна", т.е. различен документ от "Декларацията за държавен суверенитет на Украйна", която е приета на 16 юли 1990 г. или година по-рано от този акт. 

The Declaration of State Sovereignty of Ukraine (Ukrainian: Декларація про державний суверенітет України, romanized: Deklaratsiia pro derzhavnyi suvernitet Ukrainy) was adopted on July 16, 1990, by the recently elected parliament of Ukrainian SSR by a vote of 355 for and four against.

The document decreed that Ukrainian SSR laws took precedence over the laws of the USSR, and declared that the Ukrainian SSR would maintain its own army and its own national bank with the power to introduce its own currency. The declaration also proclaimed that the republic has intent to become in a future "a permanently neutral state that does not participate in military blocs," and that it would not accept, nor produce, nor procure nuclear weapons.

преди 34 минути, Flashback написа:

Пак проектираш!

Не знам кой лъже като повтаря, че Русия е нападнала "непровокирано" и "непредизвикано"

имаше а и още има провокации от двете страни - помниш ли как дрон бе залят с гориво от руски изтребител - това си е провокация

преди 4 минути, Flashback написа:

Това е "Акт за провъзгласяване на независимостта на Украйна", т.е. различен документ от "Декларацията за държавен суверенитет на Украйна", която е приета на 16 юли 1990 г. или година по-рано от този акт. 

The Declaration of State Sovereignty of Ukraine (Ukrainian: Декларація про державний суверенітет України, romanized: Deklaratsiia pro derzhavnyi suvernitet Ukrainy) was adopted on July 16, 1990, by the recently elected parliament of Ukrainian SSR by a vote of 355 for and four against.

The document decreed that Ukrainian SSR laws took precedence over the laws of the USSR, and declared that the Ukrainian SSR would maintain its own army and its own national bank with the power to introduce its own currency. The declaration also proclaimed that the republic has intent to become in a future "a permanently neutral state that does not participate in military blocs," and that it would not accept, nor produce, nor procure nuclear weapons.

А това от горе е типичен швед... Хайде давай всичките  фалшивите видеа дето си открил че ей сега ще се започне с бомбите.

преди 2 минути, Flashback написа:

то и на теб ти куца разбирането Швеция е дори от по рано от нас в европа

В Украйна военната повинност "Жетвар" илюстрира ключовите ценности на демокрацията и свободата, които са толкова централни за ЕС

Ако жертвата не желае да умре за Фон дер Лайен, Байдън и Зеленски, просто забийте лицето му в бетона и го ритнете в главата.

Слава на ЕС.

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

имаше а и още има провокации от двете страни...

Овца, знаеш ли каква древна поговорка има в Азия:

"Ако двама съседи се карат, значи предния ден англичанин е посетил единия от тях". 

преди 2 часа, Гoст написа:

Русия беше признала Украйна като съвсем истинска териториално съществуваща държава и дори заради това Украйна ѝ предаде ядрените си оръжия, а това беше едно от условията. 

А другото от условията беше Украйна да остане неутрална. Даже това беше записано в Декларацията за независимост на Укрия, където дори и преди точка 1 пише черно на бяло: 

ДЕКЛАРИРА

държавен суверенитет на Украйна като върховенство, независимост, пълнота и неделимост на властта на републиката на нейната територия и независимост и равенство във външните отношения.

Как според теб това се вързва с изразеното още през 2008г желание на укрите да членуват в НАТО?

преди 4 минути, ivottoshev написа:

А другото от условията беше Украйна да остане неутрална. Даже това беше записано в Декларацията за независимост на Укрия, където дори и преди точка 1 пише черно на бяло: 

ДЕКЛАРИРА

държавен суверенитет на Украйна като върховенство, независимост, пълнота и неделимост на властта на републиката на нейната територия и независимост и равенство във външните отношения.

Как според теб това се вързва с изразеното още през 2008г желание на укрите да членуват в НАТО?

И да завършим дискусията, че този неутралитет беше записан в украинската Констутуция до 2014 г. и това беше променено след преврата, когато в Конституцията беше записано по времето на Порошенко, че Украйна ще търси път да стане член на НАТО. 

преди 4 минути, ivottoshev написа:

ДЕКЛАРИРА

Равенство. 35 години във варшавският договор и 35 години в НАТО

Овца, знаеш ли каква древна поговорка има в Азия:

"Ако двама съседи се карат, значи предния ден англичанин е посетил единия от тях". 

а знаеш ли как се вика на човек който вика слава Русия, а толкова бързо бяга към запада, че петите му удрят дупето - ами шветче

преди 6 минути, ivottoshev написа:

ДЕКЛАРИРА

Коя държава, която граничи с Русия някога не е била нападана от нея? Или Русия просто не граничи с "неутрални държави"?

преди 1 минута, Flashback написа:

И да завършим дискусията, че този неутралитет беше записан в украинската Констутуция до 2014 г. и това беше променено след преврата, когато в Конституцията беше записано по времето на Порошенко, че Украйна ще търси път да стане член на НАТО. 

Пак лк с лъжите?

В първата конституция на Украйна 1996 г. такова нещо няма. Включват го 2004-5 г при едно изменение.

преди 2 минути, Flashback написа:

това първа го наруши Русия, като взе крим

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.