Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сравнение на видео карти

Препоръчан отговор

Хора, да помоля да ми направите сравнение между тези две карти

GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC PRO 8GB GDDR6 rev 3.0

GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti AORUS ELITE OC 8GB GDDR6 rev 2.0

Ще се играят яко игри

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази е с 4г. гаранция и заема 3 слота, което предполага една идея по-добро охлаждане.

Compare Result | Graphics Card | GIGABYTE

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да са много тихи при игри, която и да вземеш. Аз съм с RTX 3070 Aorus Master и си шуми доволно като се натовари.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре. Мерси

преди 58 минути, Joss Bomon написа:

Тази е с 4г. гаранция и заема 3 слота, което предполага една идея по-добро охлаждане.

Compare Result | Graphics Card | GIGABYTE

Нашите търговци навсякъде и дават 36 месеца

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, Lib Setag написа:

Добре. Мерси

Нашите търговци навсякъде и дават 36 месеца

Четвъртата година важи ако я регистрираш до 30 дни след покупката -> GIGABYTE ∣ AORUS Product Registration

WARRANTY
4 YEARS

We want you to experience the best service you have ever had. This is why, on top of our standard 3-year warranty, we would like to offer you an additional 1 year of protection to your graphics card free of charge. You can enjoy a 4-year warranty by registering on the website within 30 days of purchase.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка се спрях на втората. Заради по голямата гаранция. Препоръчайте ми хубави процесор и дъно за нея. Предпочитам процесорът да е интелски.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колко хубави? Захранване имаш ли? Какво е - марка и модел? Памет? Охлаждане? Кутия? 'Хубав' процесор е например този:

Intel CPU Core i7-12700K 5GHz 25MB BOX LGA1700 - цена. (nikem-bg.net)

Дъно - избери си: Никем Нет - дънни платки Asus, ASROCK, INTEL, GB и други. (nikem-bg.net)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Raze написа:

Колко хубави? Захранване имаш ли? Какво е - марка и модел? Памет? Охлаждане? Кутия? 'Хубав' процесор е например този:

Intel CPU Core i7-12700K 5GHz 25MB BOX LGA1700 - цена. (nikem-bg.net)

Дъно - избери си: Никем Нет - дънни платки Asus, ASROCK, INTEL, GB и други. (nikem-bg.net)

Нямам нищо.Искам всичко ново.Затова карам по ред.Като взема този процесор,ще питам пак за конкретно дъно.Засега благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре събери някаква сума или вземи всичко наведнъж на изплащане. Няма смисъл да събираш части да отлежават, които няма да ползваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, Raze написа:

Най-добре събери някаква сума или вземи всичко наведнъж на изплащане. Няма смисъл да събираш части да отлежават, които няма да ползваш.

Въпрос на дни е.Предприел съм този подход,защото като направя някаква конфигурация и все някоя част няма да е налична.Затова-видеокартата в ръцете.Спрямо нея-процесор.След като и той ми попадне в ръцете-спрямо него и дъно.Другите неща вече може и да са накуп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, Lib Setag написа:

Въпрос на дни е.Предприел съм този подход,защото като направя някаква конфигурация и все някоя част няма да е налична.Затова-видеокартата в ръцете.Спрямо нея-процесор.След като и той ми попадне в ръцете-спрямо него и дъно.Другите неща вече може и да са накуп.

Неразумен подход си започнал да събираш нова конфигурация. Постави бюджет, като отправна точка.

Поне дъно и процесор заедно си избери заедно (може и RAM) и след като имаш видеокарта, давай нататък, RAM, захранване, кутия, охлаждане, SSD

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Mr. ?? написа:

Неразумен подход си започнал да събираш нова конфигурация. Постави бюджет, като отправна точка.

Поне дъно и процесор заедно си избери (може и RAM) и след като имаш видеокарта, давай нататък, RAM, захранване, , кутия, охлаждане, SSD

Да де,нали това исках. Дъно и процесор заедно.След тях всичките може да са наведнъж.С бюджет не искам да се ангажирам.Но не искам и неоправдано скъпи да са.Просто искам някой да каже-този модел за цената си е перфектен. А не да е скъп, за това, че е последно поколение,а същевременно да има по малки събратя, които са по евтини,затова че са предходни модели, а пък да се справят по добре от него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, Lib Setag написа:

Затова и избрах по скъпото видео-защото си заслужава една година повече спокойствие

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Зависи. Даваш повече пари, но имаш резерва, в случай, че нещо стане с видеокартата ти - пак ще можеш да си ползваш машината, докато я оправиш/замениш. Може и да се ползва едновременно с отделната видеокарта, примерно ако я пуснеш да копае или да прави някакви други изчисления, може да ползваш за десктоп и филми вградената, за да не отнемаш от ресурса на отделната и така нататък.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, Raze написа:

Зависи. Даваш повече пари, но имаш резерва, в случай, че нещо стане с видеокартата ти - пак ще можеш да си ползваш машината, докато я оправиш/замениш. Може и да се ползва едновременно с отделната видеокарта, примерно ако я пуснеш да копае или да прави някакви други изчисления, може да ползваш за десктоп и филми вградената, за да не отнемаш от ресурса на отделната и така нататък.

Разбрах

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново! Пристигна и процесорът, но се оказа, че е без охлаждане. Пишеше,че е бокс,но няма охлаждане. Затова моля, да ми препоръчате охлаждане за него и подходящо дъно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Lib Setag написа:

Здравейте отново! Пристигна и процесорът, но се оказа, че е без охлаждане. Пишеше,че е бокс,но няма охлаждане. Затова моля, да ми препоръчате охлаждане за него и подходящо дъно.

Избери си дъно от тези -> Z690

Охладителите които се препоръчват са тези -> i7-12700k best cooler

Имай предвид, че при поръчката на охладител задължително трябва да питаш, дали имат в комплекта bracket за сокет LGA1700 !!!

ARCTIC Liquid Freezer 240 II A-RGB (ACFRE00093A)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Joss Bomon написа:

Избери си дъно от тези -> Z690

Охладителите които се препоръчват са тези -> i7-12700k best cooler

Имай предвид, че при поръчката на охладител задължително трябва да питаш, дали имат в комплекта bracket за сокет LGA1700 !!!

Ок,Благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...