Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kali Linux на флашка, от която да се зарежда при пускане на компютъра

Featured Replies

Здравейте. Възможно ли а да имам втора операционна система, Kali Linux, инсталирана на флашка, от която да се зарежда при пускане на лаптопа? В момента, лаптопа ми използва Windows 10. Аз искам да направя така, че да мога да превключвам от Windows 10 към kali linux, и от kali linux към Windows 10.

Когато флашката не е свързана, искам да си използвам лаптопа с Windows 10, както и да са налични всички приложения, инсталирани. Когато свържа флашката, искам лаптопа да се прехвърля от Windows 10 към kali linux, и така да използвам лаптопа под другата операционна система, а не под Windows 10.

Лаптопа използва солиден диск. При превключване към линукс, солидния диск ще се изключи ли автоматично?

Ако не е възможно това, тогава бих могъл да имам две операционни системи на един солиден диск, без да се налага използването на флашка, и да превключвам от една ОС към друга. Но не зная как да го направя - моля за помощ.

1. Можеш на компютъра си да инсталираш Windows 10 и KaliLinux на хард диска или на SSD

2.Можеш да си направиш LiveOS на KaliLinux и да си я ползваш на каквато машина си искаш!

3. Не знам за какво ти е тоя Линукс или ще е поредната тема, където питаш безмислено.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Забележете колко е важно"компютъра използва солиден диск".Продължавам да твърдя за медицински проблем.

• Автор
преди 2 минути, Freem@n написа:

Най-вероятно е гледал някое от тези упътвания към успеха:

https://www.youtube.com/results?search_query=ethical+hacking+kali

https://www.youtube.com/results?search_query=wi-fi+kali+hack

Да сме по-точни, гледах ето това:

И това цялото,за 20 кинта?Не съм гледал клипчето...Много искам да съм там и да слушам-Как на тези и се получава,а на мен не?

пп Нямаш нищо общо,с техниката.Каквото и да си мислиш-е измислено,преди доста време.Кой,каквото и да ти обеснява,нямаш основата.Като искаш да се развиваш в дадена област-учиш.УЧИШШШШШ.

Ами изпечи си live Kali на флашката и си готов макар че всяко дистро става за тези номера а не само Кали :)

преди 5 минути, petie1 написа:

Ами изпечи си live Kali на флашката и си готов макар че всяко дистро става за тези номера а не само Кали :)

Само трябва,да му обесниш-дали ще му се изключи,солидният диск.

преди 2 часа, bootlicker написа:

Ако не е възможно това, тогава бих могъл да имам две операционни системи на един солиден диск, без да се налага използването на флашка, и да превключвам от една ОС към друга.

После,да му обесниш(да не се губи,солидният диск)пак-VirualBox.Но,понеже си обича кракнатото-vmware.Или на курсове в(как беше)БРИНСФ.

Виртуалните машини не могат да ползват директно хардуера - в случая безжичната мрежова карта(мрежовия адаптер), но пък вярно че може с външна такава - през USB...

С тази kali linux ще забуксува много и най вече с командите а какво остава докато избере програма от пакета за да хакне някоя мрежа? там ще бъде още по голям зор. Но не трябва да забравяме и друго че всички инструменти които са за linux не всички успяват да хакнат дадена мрежа

преди 7 минути, Freem@n написа:

Виртуалните машини не могат да ползват директно хардуера - в случая безжичната мрежова карта(мрежовия адаптер), но пък вярно че може с външна такава - през USB...

Да ви почвам подред?Точно,съм загрял. @Banesc беше прав,айтита-майтита.

преди 2 минути, vlado1985 написа:

С тази kali linux ще забуксува много и най вече с командите а какво остава докато избере програма от пакета за да хакне някоя мрежа? там ще бъде още по голям зор. Но не трябва да забравяме и друго че всички инструменти които са за linux не всички успяват да хакнат дадена мрежа

И теб,в това число.Само хакери тук(white,red,blue)...Не могат да си намерят-appereance.

преди 1 минута, The Rage написа:

Да ви почвам подред?Точно,съм загрял. @Banesc беше прав,айтита-майтита.

И теб,в това число.Само хакери тук(white,red,blue)...Не могат да си намерят-appereance.

Като казваш този и този в това число какво имаш в предвид ? И плюс това съм написал нещо което си е напълно вярно а за хакери да ли има тук или не незнам просто давам своето мнение автора сам да си прецени какво да ползва и какво не

преди 40 минути, The Rage написа:

Само трябва,да му обесниш-дали ще му се изключи,солидният диск.

После,да му обесниш(да не се губи,солидният диск)пак-VirualBox.Но,понеже си обича кракнатото-vmware.Или на курсове в(как беше)БРИНСФ.

Само да разбера какво е солиден диск че тея в БрИНсПФ са много ама много зле с компютрите чакай че дядо Стефчо може пак ме подкара с голямата гега че се забавлявам в технораздела

преди 37 минути, Freem@n написа:

Виртуални машини и виртуални машини не е едно и също :)

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Като казваш този и този в това число какво имаш в предвид ? И плюс това съм написал нещо което си е напълно вярно а за хакери да ли има тук или не незнам просто давам своето мнение автора сам да си прецени какво да ползва и какво не

Погледни си предният пост(хубаво осмисли,какво си написал)...

току-що, The Rage написа:

Погледни си предният пост(хубаво осмисли,какво си написал)...

Аз поста съм си го видял много добре какво съм написал. А ти като си се включил в темата дал ли си някакъв съществен отговор до сега или предложение?

преди 14 минути, vlado1985 написа:

Аз поста съм си го видял много добре какво съм написал. А ти като си се включил в темата дал ли си някакъв съществен отговор до сега или предложение?

Разбира се!

Автора(ако не може,да чете между редовете),да не се занимава с неща,които не разбира(е ба тези 20 лева).И за които са нужни години(да го правиш свободно).И нищо лично

преди 1 минута, The Rage написа:

Разбира се!

Автора(ако не може,да чете мехду редовете),да не се занимава с неща,които не разбира(е ба тези 20 лева).И за които са нужни години(да го правиш свободно).И нищо лично

Чак години да учиш дадено нещо май май се изхвърли много все едно ще учи висше

От този пост на автора на всеки му става ясно за какво му е kali linux човека иска безплатен нет да си има. Но то само с искане и гледане на клипчета нестава а със тази дистрибуция и инструментите определено ще види зор. Макар че не само за linux има инструменти има и за windows даже и аз имам програма точно за windows и се използва също доста за kali linux която програма няма нужда да си играеш с писане на команди и да се чудиш след това какво да правиш

Що се занимавате с такива индивиди, като bootlicker Той хем иска да краде комшията си, хем е с параноя на тема "сигурност". В същото време се е надупил като Мая цветарката :) Сега търси под вола теле, ама....няма как.... или може, но срещу заплащане

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Е докато свикне с Линукс доста време ще му отнеме, особенно с черния джам та сигурно това има предвид, аз като мързелив котарак предпочитам да си нашляпам скрипта и готово

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Сега търси под вола теле, ама

Има само това дето пее за него Васо Педерас@ в "Напипай го" :) 

преди 3 минути, vlado1985 написа:

От този пост на автора на всеки му става ясно за какво му е kali linux човека иска безплатен нет да си има. Но то само с искане и гледане на клипчета нестава а със тази дистрибуция и инструментите определено ще види зор. Макар че не само за linux има инструменти има и за windows даже и аз имам програма точно за windows и се използва също доста за kali linux която програма няма нужда да си играеш с писане на команди и да се чудиш след това какво да правиш

Не бе човек.То се учи първо sudo apt install или apt-get...Караш ме да се повтарям-много искам,да съм там,когато започне да псува че това не е като в ю-тюб.И после теми-не мога да се оправя с :aircrack,fern,kismet,reaver...

преди 3 часа, bootlicker написа:

Ако не е възможно това, тогава бих могъл да имам две операционни системи на един солиден диск, без да се налага използването на флашка, и да превключвам от една ОС към друга. Но не зная как да го направ

На първо врме, една инвесиция в ЗКУ  - д кажен около 1к лв,

Между другото- @ined,това е велико(все си мисля,че съм виждал всичко)

Хайде сега за не прозвуча като стиснат или че си пазя нещо за мен си само ще дам линк откъдето да си свали нужната програма. За целта и да не се занимава с linux. Програмата на пръв поглед е лесна и елементарна, но като всяка друга програма си иска изучаване, програмата е с последна бета версия. И до колкото знам създателя на програма може би няма да пуска друга версия или ще доразвива текущата бета версия.

Програмата се сваля от тук http://stascorp.com/load/1-1-0-56 а за да може да разбие дадена парола трябва ето това след сканирането се избира дадена мрежа с кликане върху нея с ляв клавиш и със десен клавиш се клика за да се покажат опцийте

преди 15 минути, petie1 написа:

Е докато свикне с Линукс доста време ще му отнеме, особенно с черния джам та сигурно това има предвид, аз като мързелив котарак предпочитам да си нашляпам скрипта и готово

То затова се иска да седне и да чете доста за тази ос и да я изучава а ти си нашляпваш скрипта на готово защото малко или много не ползваш тази ос от вчера

преди 15 минути, The Rage написа:

Не бе човек.То се учи първо sudo apt install или apt-get...Караш ме да се повтарям-много искам,да съм там,когато започне да псува че това не е като в ю-тюб.И после теми-не мога да се оправя с :aircrack,fern,kismet,reaver...

Да наистина се учат тези неща но ако автора няма желание да ги научи а иска всичко на готово няма кой да му ги учи вместо него

• Автор

Успях да вградя kali linux на флашка, но не мога да стартирам системата. Моля някой да ми помогне! Много моля! Ето я темата с повече детайли:

преди 12 минути, NewRedDragon написа:

На първо врме, една инвесиция в ЗКУ  - д кажен около 1к лв,

Справих се успешно след като опитах.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.