Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да си спомним за Жил!

Featured Replies

Днес се навършват 40 години от кончината на един от най-харизматичните  пилоти, сядали в кокпита на автомобил от Formula 1.

"Падащата звезда", както го наричаха. 8 май 1982 г. - пистата е "Золден", последната обиколка от квалифакицията! В страшната и донякъде нелепа катастрофа загива, Жил Вилньов - канадеца с голямо сърце!

Бащата на днешния тинейджърски идол Жак, спечели само шест състезания в кариерата си, но за феновете по света беше Бог. 

Цитат

Той бе най-лудият дявол, който някога е минавал през Формула 1… Това, съчетано с факта, че бе толкова чувствителен и мек по характер, го превръщаше в уникална личност”....... И все пак всички пилоти знаеха едно – на пистата Жил караше така, че не застрашаваше ничия безопасност, освен своята собствена.

Ники Лауда

Аз ти благодаря за чудесните думи казани по повод неговата кончина!

Накрая - един човек да съживи темата за Формула 1.

За тези, които желаят да гледат 2022 година издание на Формула 1 мога да пусна пълен запис на 2022 година - до сега. Обем на всеки фаил 4.5 гигабайта - MKV формат

• Автор
преди 21 минути, Kolev72 написа:

Аз ти благодаря за чудесните думи казани по повод неговата кончина!

Накрая - един човек да съживи темата за Формула 1.

Аз, за този Човек, мога много да говоря! Бях 6 годишен, когато на едно състезание в Италия (картинг) имах шанса да взема някакви точки... скъса се веригата 2 обиколки преди финала.... Както ревях под каската и нямах сили да изляза от карта, дойде един човек и ме вдигна на ръце.... Не знаех, че това е ТОЙ! Тогава карах скапана руска техника, нямаща нищо общо с техниката на другите деца. Тогава Жил предложи на чичо ми финансова и техническа помощ, но скапаните, шибани комунисти блокираха всичко. 82-ра, когато стана белята, бяхме в падока на Ферари на Золден. Бях навършил вече 14 години и Жил ми беше обещал, след състезанието в неделя да напаравя няколко обиколки с един "Чапман".... И така.....

• Автор
преди 45 минути, JKirilov написа:

Сега е по-важно, че негрото отиде на кино, от 6 до 5...:happy-minion:

Както каза Жак Вилньов - в мерцедес има смяна на лидера! Тъмнозеления се срути, след като не разполага с най добрата техника и когато трябва да се бори на пистата с равна кола. Борбата между двамата младоци (Макс и Шарл) ще бъде сериозна. Ферари продължават с глупавите грешки от стратегическо естество.... В Маями, Шарл нямаше нов комплект софт, но имаше комплект на 4 обиколки, а Макс беше подминал входа на пит-а, когато излезе SC.

Да не забравяме и другите!

• Автор
преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Да не забравяме и другите!

Никой не е забравен! Беше кръгла годишнина от инцидента..... В моторните спортове е така - трябват и "топки". Но, има няколко човека, които се отличават от останалите с човещината си, с поведението си извън пистата....... Виж сега тъмнозеления - правилника забранява пиърсинга и "бижутата" на пистата....той се появи на пресконференцията с 3 ччасовник и 2 кила синджири на врата.....

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Никой не е забравен! Беше кръгла годишнина от инцидента..... В моторните спортове е така - трябват и "топки". Но, има няколко човека, които се отличават от останалите с човещината си, с поведението си извън пистата....... Виж сега тъмнозеления - правилника забранява пиърсинга и "бижутата" на пистата....той се появи на пресконференцията с 3 ччасовник и 2 кила синджири на врата.....

Онези правила бяхя много различни от сегашните, да не казвам за сигурноста която имаха пилотите. Помниш ли изказванията на Сена преди инцидента?

• Автор
преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

да не казвам за сигурноста която имаха пилотите

Напрактика - никаква....в сравнение със сега! А колите бяха зверове.....

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Помниш ли изказванията на Сена преди инцидента?

Той всъщност не искаше изобщо да има състезанив неделя на 1-ви май тогава на Имола.... Нали в колата му (в това, което остана) намериха Австрийски флаг - явно искаше да почете на смъртта на Ратценбергер

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Напрактика - никаква....в сравнение със сега! А колите бяха зверове.....

Ами не точно коли а болиди, те представляваха чудовищен ДРАГ двигател поставен във монококова обвивка със айродинамично притискане! Или казано просто който е най-смел и натиска газта най-много, той печели съзтезанието. За сравнение със сегашните болиди, те се карат на макс, който болид е малко по-бърз от другия печели.

преди 7 минути, NewRedDragon написа:

Той всъщност не искаше изобщо да има състезанив неделя на 1-ви май тогава на Имола.... Нали в колата му (в това, което остана) намериха Австрийски флаг - явно искаше да почете на смъртта на Ратценбергер

Точно, беше много притеснен и интервютата които даваше доказваха това.

Най-много ме е яд за съдбата на "Пилето" Шумахер, това не го заслужава което в момента го живее.:huh:

• Автор
преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

Или казано просто който е най-смел и натиска газта най-много, той печели съзтезанието.

Затова казах за "топките".....

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

За сравнение със сегашните болиди, те се карат на макс, който болид е малко по-бърз от другия печели.

Те даже не натискат на макс сега - не защото не искат, ами ....гуми, лимити на горивопотока, лимити на бюджети.....а сега и тия "електрички".... Това не е ДНК-то на Формула1.

преди 7 минути, ДзВяРа! написа:

Най-много ме е яд за съдбата на "Пилето" Шумахер, това не го заслужава което в момента го живее.:huh:

От това по-голям карък ...... не знам.... Да изкараш толкова години в един спорт като Ф1.....и накрая да нацелиш единствения камък на някаква ски писта... Е това е е карък! А дали изобщо "живее".... аз лично не знам. Информацията там е много оскъдна - може би само Корина, Мик, Ралф и Жан Тод знаят каква е реалната ситуация. Но сигурно е жив "Пилето", защото, ако се обяви официално комчината му, в Керпен ще стане, като в Сао Пауло, след смъртта на Аертон

Всъщност....да кажа нещо, оето по един или друг начин така и не излезе точно и ясно на "бял свят":

Както се вижда на видеото, тялото на Жил излита от колата - а удара не е с кой знае каква скорост - около 289 км/ч. Коланите са скъсани - не откачени от укрепването към корпуса - скъсани са!

Ако Жи; беше останал закрепен към седлото в кокпита нямаше и аспирин да му трябва! Същата мъгла и около прословутия стержен на волана на Сена....

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Те даже не натискат на макс сега - не защото не искат, ами ....гуми, лимити на горивопотока, лимити на бюджети.....а сега и тия "електрички".... Това не е ДНК-то на Формула1.

Натискат си ги точно макс, и ти много правилно си го казал аз само ще поясня. За жалост електраниката и стратегиите убиват интереса на цялото съзтезание, по-електронен път от бокса им ограничават всичко. Скорост, горивопоток, обороти на двигателя който е 1,6 литров. Правят им настройки и за спирачките, айродинамиката дори имат система която не позволява да пребоксуват гумите. Това е много жалко и аз затова спрях да гледам Формула1, сигурно ще ми е по-интересно да гледам колоездачната обиколка на Франция, макар че мразя колела, отколкото да гледам следващата неделя Ф1!

преди 17 минути, NewRedDragon написа:

От това по-голям карък ...... не знам.... Да изкараш толкова години в един спорт като Ф1.....и накрая да нацелиш единствения камък на някаква ски писта... Е това е е карък! А дали изобщо "живее".... аз лично не знам. Информацията там е много оскъдна - може би само Корина, Мик, Ралф и Жан Тод знаят каква е реалната ситуация. Но сигурно е жив "Пилето", защото, ако се обяви официално комчината му, в Керпен ще стане, като в Сао Пауло, след смъртта на Аертон

Помниш ли Шумахер когато се завърна във Ф1 със отбора на Мерцедес  и спечели полпозишън на Монте Карло ли беше, не съм сигурен, може и да греша. Тогава подпали целият свят, върна пред екраните милиони хора да гледат съзтезанието. Всички медии гръмнаха, по всички новини го даваха, имаше интерес. Хората това искат да гледат а не кой отбор е изработил по-добра технология. При Ралито последния беше Себастиан Льоб. Вече и рали не гледам.

преди 4 часа, ДзВяРа! написа:

Не се бъркай в божиите дела. Само Господ решава кой какво заслужава.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.