Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавно зареждане на телефона

Featured Replies

Здравейте, пиша тук с молба за съвет. Телефонът ми е Samsung Galaxy A6 Plus (2018), купен през 2019 г. Напоследък обаче телефона се зарежда много бавно. Пробвах с няколко различни кабели, щепсели, в различни контакти да го включвам и резултата е все един и същ бавно се зарежда. Снощи си взех нов кабел и нов щепсел, включих отново телефона да се зарежда, след 1 час погледнах да видя, как върви зареждането, и щепсела беше..топъл да не кажа горещ. Махнах телефона от зарядното, след 5-10 минути, включих стар щепсел, които си е оригинален за Samsung, към този нов кабел, и резултата пак беше загрял щепсел. Изключих го отново. Сега съм включила телефона да се зарежда от лаптопа, и сякаш е леко топъл екрана...А този телефон е със несменяема батерия..Моля за съвети. Ако има нещо неясно, ще обяснявам допълнително.

• Отговори 104
  • Прегледи 19,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Сега спи спокойно и се радвай на живота, който е пред теб. Пари се изкарват, телефон се купува, важно е здравето на човека да е във добра кондиция. От мен приятна вечер на ТЕБ и всички, които са ти на

• Колев 74
    Колев 74

Подигравките в "ония теми" се получиха по простата причина, че споделяш неща, които нямат отношение към въпросите ти. Да ти поясня: Не напразно ти написах за племенникът ти. Не ти се подигравам а да з

• AstralGirl
    AstralGirl

Знам това, просто аз съм си такава, като почна да обяснявам нещо, си казвам всичко в подробности както е било. Разбрах и това за племенника, още като го спомена, и няма проблем. Даже се изненадах като

Смени акумулатора. Изразходван ресурс - брой цикли.
Оригинален е произведен в Виетнам. В момента  (акумулатора ) се е надул като бъчва и напира екрана. В крайна сметка го пръска.

• Автор
преди 2 минути, Profruit написа:

Смени акумулатора. Изразходван ресурс - брой цикли.
Оригинален е произведен в Виетнам. В момента  (акумулатора ) се е надул като бъчва и напира екрана. В крайна сметка го пръска.

И аз мисля, че телефона е за смяна с този проблем..Благодаря ти за отговора.

Огледай задния капак под лупа. В средата за образувала се микро пукнатина. Задния капак също отдава от механичното напрежение.

преди 1 минута, AstralGirl написа:

И аз мисля, че телефона е за смяна с този проблем..Благодаря ти за отговора.

Смяна на апарата е едно, а на акума е друго. Вие решавате.
Смяна на акума е детско занимание в сервиз и заема 10мин. Помнете Виетнам, различно е менте.

• Автор

Батерията е от вградените, несменяемите. Може да се смени в сервиз. Задния капак е добре, няма пукнатини, или издутини..

преди 19 минути, AstralGirl написа:

Здравейте, пиша тук с молба за съвет. Телефонът ми е Samsung Galaxy A6 Plus (2018), купен през 2019 г. Напоследък обаче телефона се зарежда много бавно. Пробвах с няколко различни кабели, щепсели, в различни контакти да го включвам и резултата е все един и същ бавно се зарежда. Снощи си взех нов кабел и нов щепсел, включих отново телефона да се зарежда, след 1 час погледнах да видя, как върви зареждането, и щепсела беше..топъл да не кажа горещ. Махнах телефона от зарядното, след 5-10 минути, включих стар щепсел, които си е оригинален за Samsung, към този нов кабел, и резултата пак беше загрял щепсел. Изключих го отново. Сега съм включила телефона да се зарежда от лаптопа, и сякаш е леко топъл екрана...А този телефон е със несменяема батерия..Моля за съвети. Ако има нещо неясно, ще обяснявам допълнително.

Въпрос : Като закачиш телефона за компютър имаш ли достъп до него?
Принципно е достатъчно един пин в буксата за зареждане да се повреди дори леко, за да започнат тези проблеми.

Моя телефон също се зарежда много бавно от нормално зарядно, интересното е че като го включа да се зарежда от преносимата батерия се зарежда нормално, още по интересното е, че се зарежда нормално само ако използвам връзката USB-C - USB-C между телефона и външната батерия, включа ли го в обикновеното й USB 1% на десет минути.
Та опитай различни варианти, но най вероятно проблема ти е като моя.

• Автор
преди 1 минута, Bubbles написа:

Въпрос : Като закачиш телефона за компютър имаш ли достъп до него?
Принципно е достатъчно един пин в буксата за зареждане да се повреди дори леко, за да започнат тези проблеми.

Моя телефон също се зарежда много бавно от нормално зарядно, интересното е че като го включа да се зарежда от преносимата батерия се зарежда нормално, още по интересното е, че се зарежда нормално само ако използвам връзката USB-C - USB-C между телефона и външната батерия, включа ли го в обикновеното й USB 1% на десет минути.
Та опитай различни варианти, но най вероятно проблема ти е като моя.

Да имам достъп до телефона, но в моя случай няма разлика дали ще е към лаптопа включен да се зарежда или към обикновен контакт все бавно се зарежда. А от снощи забелязах и това, че към обикновен контакт щепселите загряват (както казах пробвах различни контакти, и щепсели).

преди 2 минути, AstralGirl написа:

Да имам достъп до телефона, но в моя случай няма разлика дали ще е към лаптопа включен да се зарежда или към обикновен контакт все бавно се зарежда. А от снощи забелязах и това, че към обикновен контакт щепселите загряват (както казах пробвах различни контакти, и щепсели).

Занеси го в сервиз да му сменят батерията.

Най-добре в оторизираните сервизи като "Сръчко" 

преди 8 минути, AstralGirl написа:

...

Сменяема е. Просто е залепена с двустранен скоч, което важи и за задния капак. Внимателно нагряване и третиране с спирт го отлепят. Въпросът е, че модела е стар и производство на акумулатори за него е спряно. Нов ще е лежал по складове, което също се отразява на неговата жизнеспособност. Просто никой до сега не е преборил вътрешно съпротивление (саморазряд).

Не говоря за пукнатини, а за микро-пукнатини видими под лупа между основното тяло и задния капак, или екрана.
Поставете апарата на гладка повърност и го пристинете по диагонал. Ако се залюлее, значи се е образувала сферична повърхност - ясен знак за надут акум.

поздрави!

• Автор
току-що, Coco1 написа:

Занеси го в сервиз да му сменят батерията.

От несменяемите е, за да се смени трябва целия телефон да се разглоби, чудя се дали си струва.......

току-що, AstralGirl написа:

Ами значи проблема е съвсем дребен ако е там където си мисля.
Ако си от София занеси телефона в оторизирания сервиз Булграм на ъгъла на бул. Христо Ботев и ул. Чипровци, там най добре ще ти кажат какво му е.
Другия вариант е сервиз който си ползвала и знаеш че се работи добре, защото една доста голяма част от тия сервизи си оставят ръцете. :)

току-що, AstralGirl написа:

От несменяемите е, за да се смени трябва целия телефон да се разглоби, чудя се дали си струва.......

Знам какви са батериите. Свържи се със сервиз Сръчко и ги питай.

• Автор
преди 2 минути, Profruit написа:

Сменяема е. Просто е залепена с двустранен скоч, което важи и за задния капак. Внимателно нагряване и третиране с спирт го отлепят. Въпросът е, че модела е стар и производство на акумулатори за него е спряно. Нов ще е лежал по складове, което също се отразява на неговата жизнеспособност. Просто никой до сега не е преборил вътрешно съпротивление (саморазряд).

Не говоря за пукнатини, а за микро-пукнатини видими под лупа между основното тяло и задния капак, или екрана.
Поставете апарата на гладка повърност и го пристинете по диагонал. Ако се залюлее, значи се е образувала сферична повърхност - ясен знак за надут акум.

поздрави!

Благодаря ти за съвета, и точно защото е стар модел, се чудя дали няма да излезе по скъпо да го дам на сервиз за смяна на батерията, или нов телефон направо. Въпреки, че си работи без никакви други забележки, но с това зареждане се видях в чудо.

преди 1 минута, Coco1 написа:

Знам какви са батериите. Свържи се със сервиз Сръчко и ги питай.

Това мисля да направя и аз, сега ще се допитам и до сервиз.

преди 37 минути, AstralGirl написа:

стар щепсел, които си е оригинален за Samsung

Какъв е този 'щепсел', зарядното устройство ли?

щепсел – Google Търсене

Нормално е да загрее, докато зарежда, както и телефона може да загрява. Какво значи точно

преди 40 минути, AstralGirl написа:

се зарежда много бавно

за колко време? Преди за колко се е зареждал? Може зарядното да е повредено и ако го мъчиш с подобно, но пак слабо зарядно, зареждането да е още по-бавно. Колко ампера са зарядните, с които пробваш, колко е оригиналното? Ако няма особена промяна във времетраенето на заряда на батерията, проблема най-вероятно не е в нея. Лаптопите/компютрите също стандартно подават малък ампераж през USB устройствата и е нормално там също зареждането да става по-бавно.

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Какъв е този 'щепсел', зарядното устройство ли?

щепсел – Google Търсене

Нормално е да загрее, докато зарежда, както и телефона може да загрява. Какво значи точно

за колко време? Преди за колко се е зареждал? Може зарядното да е повредено и ако го мъчиш с подобно, но пак слабо зарядно, зареждането да е още по-бавно. Колко ампера са зарядните, с които пробваш, колко е оригиналното? Ако няма особена промяна във времетраенето на заряда на батерията, проблема най-вероятно не е в нея. Лаптопите/компютрите също стандартно подават малък ампераж през USB устройствата и е нормално там също зареждането да става по-бавно.

Да зарядно (щепсел-казвам на това, в което пъхаш кабела, за да се зарежда към контакт включен. "Нормално е да загрее докато се зарежда" ами досега толкова горещи не са ми били "зарядните, щепселите-както им казвам аз". Този (щепсел, зарядно), който си взех снощи, едно, че беше горещ, друго, че още мирише ...като на изгоряло. Преди се е зареждал за час- два, сега от няколко дни не може да се зареди напълно. Сложа го да се зарежда, и за 1 час най-много с 2-3 % ако не и по-малко.. 

Така, сега остава да покажеш и параметрите на оригиналното и на новото зарядно.

Но, ако за час зарежда само няколко %, може да има и проблем със самата платка или батерията. Без сервиз най-вероятно няма да се разминат нещата. Пробвай да изключиш телефона и така да го включиш да се зарежда, но ме съмнява да има разлика.

• Автор
преди 5 минути, Raze написа:

Така, сега остава да покажеш и параметрите на оригиналното и на новото зарядно.

Но, ако за час зарежда само няколко %, може да има и проблем със самата платка или батерията. Без сервиз най-вероятно няма да се разминат нещата. Пробвай да изключиш телефона и така да го включиш да се зарежда, но ме съмнява да има разлика.

Оригиналното зарядно: 100-240 V, 50-60 Hz, 0.3 A, 5.0 V= 1,55 A

Новото от снощи: 100-240 V 50-60 Hz 1.0A, 12,0 V- 2.1 A or, 9.0V- 1, 67 or, 5,0v- 2,0A

преди 10 минути, AstralGirl написа:

Да зарядно ...

Оригинално зарядно е Travel adapter 5V@2A, произведено в Виетнам. Това е качествен импулсен обратноходов токоизправител с стабилизатор TL431. Всичко различно е китайска лотария. Зарядното има защита от късо съединение и претоварване, и допустим праг работна температура в сърдечника на трафа до +85'С.

Смяната с нова батерия и труда е някъде 100лв е еврейски номер. При мен има фирма, която изкупува стари апарати за донори.
Вариант е да се преработи зарядното на 4.2V и телефона да стане стационарен завинаги.

• Автор
преди 4 минути, Bubbles написа:

Може би ще задам тъп въпрос, но телефона като се зареди държи ли нормално батерията или пада бързо?

Телефона от близо седмица сигурно, не може да се зареди до 100 %, но дори да се зареди...държи само 1 ден, и на следващия пак е на зарядно/

Проблема може да не е в батерята а в самата букса и тя да е виновника за бавното зареждане. На един стар самсунг забравих му модела точно такива номера ми, правеше пускам го да зарежда с оригиналното зарядно и, няма никой. Цял ден включен на зарядно и за 5 часа едвам качил 1% и телефона пари целия все едно е бил в фурната. Занесох го в един сервиз викат а батерията е заминала взех нова батерия и с нея пак така прави и на края се оказа буксата след смяна на буксата взе да си зарежда нормално и старата батерия си изкара още 2 години а новата остана за резерва.

• Автор
преди 4 минути, Profruit написа:

Оригинално зарядно е Travel adapter 5V@2A, произведено в Виетнам. Това е качествен импулсен обратноходов токоизправител с стабилизатор TL431. Всичко различно е китайска лотария. Зарядното има защита от късо съединение и претоварване, и допустим праг работна температура в сърдечника на трафа до +85'С.

Смяната с нова батерия и труда е някъде 100лв е еврейски номер. При мен има фирма, която изкупува стари апарати за донори.
Вариант е да се преработи зарядното на 4.2V и телефона да стане стационарен завинаги.

А този вариант не ме устройва..

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Проблема може да не е в батерята а в самата букса и тя да е виновника за бавното зареждане. На един стар самсунг забравих му модела точно такива номера ми, правеше пускам го да зарежда с оригиналното зарядно и, няма никой. Цял ден включен на зарядно и за 5 часа едвам качил 1% и телефона пари целия все едно е бил в фурната. Занесох го в един сервиз викат а батерията е заминала взех нова батерия и с нея пак така прави и на края се оказа буксата след смяна на буксата взе да си зарежда нормално и старата батерия си изкара още 2 години а новата остана за резерва.

И на мен ми мина през ума, че може да е буксата, и точно защото не знам...се допитах първо тук. Сега писах и на един сервиз, близо до моето градче.. Каквото и да е, все ще трябва да се разглобява телефона за ремонт...дали буксата, дали самата батерия...не знам.

преди 7 минути, AstralGirl написа:

Телефона от близо седмица сигурно, не може да се зареди до 100 %, но дори да се зареди...държи само 1 ден, и на следващия пак е на зарядно/

А преди е държал повече от ден?
То зависи и колко и как се ползва де.
Иначе при нормално ползване смартфон трудно би държал повече от ден.

преди 4 минути, AstralGirl написа:

И на мен ми мина през ума, че може да е буксата, и точно защото не знам...се допитах първо тук. Сега писах и на един сервиз, близо до моето градче.. Каквото и да е, все ще трябва да се разглобява телефона за ремонт...дали буксата, дали самата батерия...не знам.

Телефона се отваря макс за 20 минути най много с топъл въздух и се започва работа по него подмяната с нова батерия няма да реши проблема. Защо няма да реши проблема поради простата причина щото, ако проблема е в буксата то тя не контактува, добре и недава хубав контакт. Това се случва след износване или прекалено много ръчкане и разклащане и от там потърпевши идват крачетата. Вариант е като бъде сменена буксата да си вземеш магнитен кабел

https://4sales.bg/magniten-kabel-uslion-3-v-1-za-zarezhdane-na-telefoni-micro-usb-5172

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.