Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавно зареждане на телефона

Featured Replies

преди 5 минути, Raze написа:

Аз преди ползвах Samsung S6+, ...

Благодаря за коментара, но следва уточнение от моя страна. Не OLED,  а AMOLED.

Oт шест месеца притежавам iPhone 12 Pro Max и причината, да го купя бе екрана: Super Retina XDR OLED, HDR10. Една и съща снимка, един до друг с Galaxy S10+ , ябълката просто удря в земята екрана на 10-ката. Възприятието е друго и за мен е от значение, макар че производителя на екрана и в двата случая е Samsung. Розовите ленти ми режеха очите и флагмани бля-бля.

• Отговори 104
  • Прегледи 19,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Сега спи спокойно и се радвай на живота, който е пред теб. Пари се изкарват, телефон се купува, важно е здравето на човека да е във добра кондиция. От мен приятна вечер на ТЕБ и всички, които са ти на

• Колев 74
    Колев 74

Подигравките в "ония теми" се получиха по простата причина, че споделяш неща, които нямат отношение към въпросите ти. Да ти поясня: Не напразно ти написах за племенникът ти. Не ти се подигравам а да з

• AstralGirl
    AstralGirl

Знам това, просто аз съм си такава, като почна да обяснявам нещо, си казвам всичко в подробности както е било. Разбрах и това за племенника, още като го спомена, и няма проблем. Даже се изненадах като

преди 3 минути, AstralGirl написа:

Телефона беше купен онлайн, а зярядното от снощи е от един магазин за 2 лв...

За 2 лева би могла да си купиш 1,5 литра бира и да преглътнеш "нещастието" си с телефона.

• Автор
преди 6 минути, Profruit написа:

Благодаря за коментара, но следва уточнение от моя страна. Не OLED,  а AMOLED.

Oт шест месеца притежавам iPhone 12 Pro Max и причината, да го купя бе екрана: Super Retina XDR OLED, HDR10. Една и съща снимка, един до друг с Galaxy S10+ , ябълката просто удря в земята екрана на 10-ката. Възприятието е друго и за мен е от значение, макар че производителя на екрана и в двата случая е Samsung. Розовите ленти ми режеха очите и флагмани бля-бля.

Не държа толкова на това какво има, колкото да ми върши работа само...

преди 3 минути, Kolev72 написа:

За 2 лева би могла да си купиш 1,5 литра бира и да преглътнеш "нещастието" си с телефона.

Прав си, само, че и бира не пия

преди 2 минути, AstralGirl написа:

Не държа толкова на това какво има, колкото да ми върши работа само...

Прав си, само, че и бира не пия

Приятни почивни дни на групата от мен. Бъдете живи и здрави, а телефони пак ще си купуваме, докато мърдаме по Земята!

• Автор
преди 13 минути, цър-вул написа:

Дадох го за добиване на прдстава за цена на аку.

И благодаря, за което. По-добре да дам 25-30 лв, и там за труд...отколкото 300 за нов телефон, като този работи без никакви други забележки..

преди 1 час, AstralGirl написа:

И благодаря, за което. По-добре да дам 25-30 лв, и там за труд...отколкото 300 за нов телефон, като този работи без никакви други забележки..

Изпрати си телефона в оторизиран сервиз, те работят с опцията "куриер" там го диагностицират телефона и слагат пресни батерии които не са залежали по-складовете.

преди 1 час, Coco1 написа:

Изпрати си телефона в оторизиран сервиз, те работят с опцията "куриер" там го диагностицират телефона и слагат пресни батерии които не са залежали по-складовете.

Пресни батерии, които не са залежали по складовете :beer:

Флопка как, със мерак ве. 

Има от първите има и от последно произведените.

преди 18 минути, Емил Костов написа:

Пресни батерии, които не са залежали по складовете :beer:

За първи път четеш и разбираш за тия подробности

• Автор
преди 3 часа, Coco1 написа:

Благодаря ти за съвета, ще видя къде ще го занеса.

преди 12 минути, AstralGirl написа:

Благодаря ти за съвета, ще видя къде ще го занеса.

Още две думи от мен.

Когато сменяш батерия с нова, това ще искаш изрично да стане пред твоите очи. Напълно постижимо е във всеки сервиз, оборудван с необходимата техника за това. Новата ти батерия трябва да е запечатана, а не ползвана и сменена от друг като твоя телефон. Работата е 10-15 минути, без да бърза майстора. Ако ли не - ще си изискаш старата батерия след смяната и с нова.  Забавих се с отговора само заради това, да не се изключиш от форума. Такива случаи има много из България, особенно, когато жена го занесе за подмяна на батерията. Майстори, всякакви - нали си го знаеш това?

• Автор
преди 8 минути, Kolev72 написа:

Още две думи от мен.

Когато сменяш батерия с нова, това ще искаш изрично да стане пред твоите очи. Напълно постижимо е във всеки сервиз, оборудван с необходимата техника за това. Новата ти батерия трябва да е запечатана, а не ползвана и сменена от друг като твоя телефон. Работата е 10-15 минути, без да бърза майстора. Ако ли не - ще си изискаш старата батерия след смяната и с нова.  Забавих се с отговора само заради това, да не се изключиш от форума.

О да, много хубав съвет. Имало е случай със лаптоп на сестра ми даде го нещо за почистване ли беше...Отива да си го прибере, и онези казват "ама няма тука такъв", нещо такова, че после как..го дадоха..Няма проблем, вече съм си в къщи, и приемам съвети всякакви. Не ми пречи, да ми стой отворен сайта.

Искай и документи за смяната - касова бележка и гаранция, както и документ, където да пишат какво къде и как са сменили, серийни номера и така нататък.

преди 6 минути, Raze написа:

документ

Сервизен протокол - с такъв трябва да го приемат и такъв трябва да й върнат с описание на извършения ремонт.

• Автор
преди 15 минути, Raze написа:

Искай и документи за смяната - касова бележка и гаранция, както и документ, където да пишат какво къде и как са сменили, серийни номера и така нататък.

Също хубав съвет, благодаря. И за това не се бях сетила..

преди 10 минути, цър-вул написа:

Сервизен протокол - с такъв трябва да го приемат и такъв трябва да й върнат с описание на извършения ремонт.

Благодаря за разяснението. 

На мен не ми харесва зарядното за 2-та лева. Има една камара случки за запалени телефони, от такива ментета. А нещо друго може да загори покрай телефона и тия 2 лева ще ти излезат през задника. Бягай на далече с тия китайски боклуци. А със сервиза няма какво да си пишеш. Отиваш директно. Защото дори и да ти отговори, ще каже "докарай го насам телефона".

• Автор
току-що, S197 написа:

На мен не ми харесва зарядното за 2-та лева. Има една камара случки за запалени телефони, от такива ментета. А нещо друго може да загори покрай телефона и тия 2 лева ще ти излезат през задника. Бягай на далече с тия китайски боклуци. А със сервиза няма какво да си пишеш. Отиваш директно. Защото дори и да ти отговори, ще каже "докарай го насам телефона".

И аз не останах очарована като видях за колко е купено. Защото аз не бях там, сестра ми, ми го купи и донесе. И точно и аз това си помислих, че това, че толкова беше загряло снощи само за час зареждане..Ами ако не го бях го проверила, като нищо можеше да ми направи беля, още и още си мирише на.....(и аз не знам на какво мирише, като на изгоряло, а видимо отвън няма нищо). И за сервиза си прав, просто трябва да намеря удобен момент, и време, че с тази работа малко сложно..И затова също си прав, че така ще кажат, и аз го знам това..че така биха казали..

Нормално е да загрее зарядното, температури около 60-70 градуса за теб може да са непоносими, дори да не можеш да си държиш ръката отгоре, но за електрониката общо-взето са нормални.

• Автор
преди 4 минути, Raze написа:

Нормално е да загрее зарядното, температури около 60-70 градуса за теб може да са непоносими, дори да не можеш да си държиш ръката отгоре, но за електрониката общо-взето са нормални.

Нормално е малко да загрее, ама не да пари чак, и да мирише на изгоряло, досега никога не е загрявало зарядно чак толкова. От снощи.....23 часа ли беше снощи като го сложих да се зарежда, в 00, го проверих докъде е стигнало, пареше и мирише, и сега още тази миризма не може да се махне.. Мисля направо да го хвърля в коша, да оставя само кабела..

Не казвам, че не е възможно, но парене за теб може да е температура над 50 градуса и под 70-80, при такава температура също е възможно да се изгориш. Белтъчините се пресичат при температура над 42 градуса.

How Hot is too Hot? The Real Maximum Temperature of Your Product - Blog (boydcorp.com)

b2ap3_large_ECMA-287---Temperature-Limits-for-Skin-Contact.jpg

Относно миризмата, пак е относително, ако е някоя калпава пластмаса, те по принцип си миришат на гадно. Ако толкова се съмняваш във въпросното зарядно и наистина има миризма на изгоряло, върни го там, откъдето е купено.

• Автор
преди 5 минути, Raze написа:

Не казвам, че не е възможно, но парене за теб може да е температура над 50 градуса и под 70-80, при такава температура също е възможно да се изгориш. Белтъчините се пресичат при температура над 42 градуса.

How Hot is too Hot? The Real Maximum Temperature of Your Product - Blog (boydcorp.com)

b2ap3_large_ECMA-287---Temperature-Limits-for-Skin-Contact.jpg

Относно миризмата, пак е относително, ако е някоя калпава пластмаса, те по принцип си миришат на гадно. Ако толкова се съмняваш във въпросното зарядно и наистина има миризма на изгоряло, върни го там, откъдето е купено.

Прав си, но и няма смисъл за 2 лв, да го връщам в магазина.. Просто ще изхвърля зарядното, и ще търся друго за кабела..

преди 35 минути, AstralGirl написа:

Прав си, но и няма смисъл за 2 лв, да го връщам в магазина.. Просто ще изхвърля зарядното, и ще търся друго за кабела..

Кабела, също ти препоръчвам да го насочиш към кофата. Каквото е зарядното, такъв ще му е иинтерфейсния кабел. А добри кабели за по 3 до 5 лева се продават във всеки магазин за компютърна техника.И един технически съвет от мен. Когато престъпваш към ново техническо изделие, спокойно можеш да си пуснеш тема за съвет. Във форума има достатъчно добри и отзивчиви хора, които ще те насочат как да постъпиш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.