Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дефектна матрица на лаптоп - Има ли спасение

Препоръчан отговор

Здравейте, проблема се вижда на снимките. Екрана е разделен на 6 части и 3 черни квадрата. Проблема не е в лаптопа или лентовия кабел, защото включих други две матрици към него и си работят без проблем. Нито пък е софтуерен проблем, защото в биос пак по същия начин се държи. Проблема изведнъж се случи. Включих вчера сутринта лаптопа и екрана стана на 6 части. Лаптопа е Asus g750js. 99% е ясно че съм за нова матрица, но това все пак е 17'3 Full HD матрица, а те са доста скъпи, а втора ръка кой знае в какво състояние ще са - с драскотини и петна. А тази си няма нито драскотини,нито петна, нито изгорели пиксели. Просто това дето изведнъж се случи, та ми докара нерви. Не съм виждал екрани с такъв проблем до сега. Ще се радвам ако някой може да помогне по въпроса.

IMG_20220616_100819.jpg

IMG_20220616_100751.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Търсиш матрица за твоя модел и я сменяваш

Вашият пост е важен за нас! Колко пъти да я сменява?
И нима @нушо не е дал точно такова решение? Или казваш да пишем тук, колкото да сме в джаза?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, kalinkic написа:

включих други две матрици към него и си работят без проблем

Какви бяха тези другите матрици?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, S197 написа:

Изгоряла видеокарта?

Дали:

преди 8 часа, kalinkic написа:

включих други две матрици към него и си работят без проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, цър-вул написа:

Дали:

преди 2 часа, цър-вул написа:

И нима @нушо не е дал точно такова решение? Или казваш да пишем тук, колкото да сме в джаза?

Напротив, просто не му се дават пари за 17.3 Full HD матрица щото била скъпа, а тея с които е пробвал кабела не е уточнявал какви са.Примерно в нашия сервиз винаги  има оставени матрици дето са с дефекти и не стават за продажба, но стават да пробваш лаптопа дали му е наред видеото или лентовия кабел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, ined написа:

Напротив, просто не му се дават пари за 17.3 Full HD матрица щото била скъпа,

Я, пак! На @vlado1985 ли? А и вариантите не са много - или ползва лаптопа с външен монитор, или сменя матрицАТА, или си купува друг лаптоп...
Та, кое точно е напротив? Приемаш алалията на Владо за нормална и правилна? Не разваляй впечатлението ми за теб, моля.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах с друга Full hd 17.3 матрица, както и с 15.6 1366х768 матрица. Работят без проблем. А моята дефектната я пробвах и на друг лаптоп - там пък никаква картина. Ясно е че съм за нова матрица, но все пак трябваше да питам във форума дали има някаква надежда да се съживи. Явно няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, kalinkic написа:

Проблема не е в лаптопа или лентовия кабел, защото включих други две матрици към него и си работят без проблем.

преди 3 часа, цър-вул написа:

В този си пост никъде не пише поне аз не видях другите 2 матрици от какви модели лаптопи са. А на въпроса ти според теб да му бях предложил по добре да вземе матрицата от телевизора може да пасне 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, kalinkic написа:

А моята дефектната я пробвах и на друг лаптоп - там пък никаква картина. ...

Това е лоша практика.
Погледнете "разпиновката" преди да играете на руска рулетка.

И без микроскоп сте до тук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...