Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо цената е толкова различна?

Препоръчан отговор

Гледам данните на различни марки смартфони и независимо от техническите им характеристики, се откроява много голяма разлика в цените им. За пример-моето китайче Xiaomi Redmi 8  и  Iphone 13. ОС са различни, не познавам ейпълските, но не вярвам те да са причината. Големина на дисплея, памет, камери -всичко е почти еднакво. Даже китайчето има две важни неща в повече-пръстов отпечатък и FM радио. Сигурно има и още. Моята памет е 64 ГБ, а другата-128-и двете са предостатъчни. Може би качеството-китайчето работи абсолютно стабилно, до сега няма геле за нищо. Някой с ейпъл 13 да сподели как е при него. Независимо от някои неща, от които съм се оплаквал от Xiaomi-то, за тристата лева е равностойно на 1700лв за другия. Тогава защо е шесткратна разлика в цената? Дали е някаква психоза или предразсъдък? Как мислите?

1.JPG

2.JPG

3.png

4.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Андройд е на светлинни години пред IOS .Никога не бих си взел толкова скъп телефон дори и да съм милионер .Взимам си телефон колкото да ми върши работа .Миналата година се прецаках с един самсунг галакси а28 търсих J3 обаче нямаше и взех този и карах половин година . После го дадох на бащата да го ползва и си купих Xaomi Poco идеален за нуждите ми с AC WI FI и до ден днешен никакви проблеми с 4 камери убиец е .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, NEVADA написа:

Xiaomi Redmi 8  и  Iphone 13

1. Първият е вче стар, вторият е актуален флагман.
2. Плащаш и за марка. Все едно да питаш защо Мерцедес е толкова, а VW е толкова.

преди 2 минути, adersa написа:

Никога не бих си взел толкова скъп телефон дори и да съм милионер

Никога няма да си милионер, за да мислиш като такъв. А и въпросът не е какво ти би си взел... Спри се с това АЗ! Ти си никой и никой не се интересува от мисловните ти изцепки

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, NEVADA написа:

.... Как мислите?

По нашите ширини "ябълките" се купуват основно заради "комплекси за малоценност"!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, NEVADA написа:

Гледам данните на различни марки смартфони и независимо от техническите им характеристики, се откроява много голяма разлика в цените им. 

Така е зависи от това какви инвестиции са направени в разработка на даден компонент ,дизайн ,чип, дисплей ,софтуер и не на последно марка ,всичко това формира крайната цена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нимога да си позволя да тръгна да се излагам пред хората с толкова боклучав iPhone от Технополис

аз си купувам от тука https://caviar.global/catalog/custom-iphone/iphone-13/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, ined написа:

Нимога да си позволя да тръгна да се излагам пред хората с толкова боклучав iPhone от Технополис

аз си купувам от тука https://caviar.global/catalog/custom-iphone/iphone-13/

Тия много тънкана 'е, Да'н са втора ъка нещо? Я питай Форката да ти каже, под 100 бинки телефон не признава и само ако е подарък от холандския цар.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

капитализъм

така работи

и както казаха

плащаш марката 

руския газ е 2 лв

американския е  4лв 

но сме евроатлантици

избрали сме си пътя и  ценностите 

и америкаски газ  до край

та ушите  да  ни пукат 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Banesc написа:

капитализъм

Да те помоля да намалиш изливането на простащината си!
Никой във фоирума няма нужда от нея!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 16.07.2022 г. в 13:12, цър-вул написа:

Първият е вче стар

Вече имам нов -редми ноте 11 про и ти, адаш, имаш заслуга за взимането на това решение. Новото китайче превъзхожда айфон 13 в много отношения, още го разучавам и персонализирам. Първите впечатления са -страхотен дисплей, софтуера прилича в някаква степен на стария Редми 8 и това ми помогна в усвояването. Зарядното е бая голямко-пише на него 120W, може да зареди 5те амперчаса батерия за един час. Камерата му е 108 мегапиксела ,още не съм използвал тази опция, да видя що за снимки ще прави( и по колко МБ) През Гугъл акаунта се пренесоха контактите на телефона, управлението му, за моя радост, е с два бутона-червен и зелен, не като стария само с един зелен и то с преплъзване, нещо, което никак не ми харесваше. Сим картата преди време беше сменена заради G4, сега гледам, че сама е станала G5.Мъничко е по-голям от стария, влиза в моя кожен калъф без проблем. Гледам ,че при работа с компютър, файловете се пренасят мигновенно. Пише някакъв нов процесор със сума ядра и нишки, голям майтап. На дисплея се вижда някакво тънко фолио, но няма никъде чек за отлепване, дали да опитам да го махна или така да стои, през него всичко работи, но на пипане се усеща, че не е стъклото на екрана.

IMG_0001_cr.jpg

221.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Направих пробна снимка с камерата на 108 MP Ultra Hi definition, но не мога да я покажа, защото е 26мр, но е страхотна! За пръв път виждам такава фотография, с такова качество, с любителски прибор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сетих се, че имам регистрация в Imgur, поорязах я малко, ето какво се получи. Камерата има всички видове формати за обикновенна резолюция (16МП) , но в режим 108 мега пиксела снима само в 4/3. Ще разуча дали може да се променя.

https://imgur.com/3XGFPbR

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.kaldata.com/телефони/пресметнаха-себестойността-на-xiaomi-12s-ultra-387961.html

преди 19 часа, NEVADA написа:

адаш, имаш заслуга

Не си личи... 😎

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 часа, NEVADA написа:

На дисплея се вижда някакво тънко фолио,

преди 2 часа, цър-вул написа:

Не си личи.

Какво мислиш за това фолио, дали да се опитам да го махна? И как искаш да си проличи? Апропо-тези снимки с по 25-6 МБ са с размер 12000/9000, това, като мине през монитора , се редуцира до 1920/1080 пиксела и е едно нищо. Като го пуснах през 4К телевизора Сони, изглежда страхотно. За жалост, това няма как да го покажа (даже и през твоите линкове). Виж една друга:

Първата снимка я изтрих и на нейно място е необработената:

https://imgur.com/F6P0v6z

https://imgur.com/lXcPya6

24.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Profruit написа:

Махни го. То е за транспортировка. На негово място хидрогел (hydrogel film).

Послушах те и внимателно го отлюпих в долния ъгъл, то се обели съвсем лесно и сега екранът е чист и по-лъчезарен. Благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, NEVADA написа:

...

Предполагам, че сме съседи по квартал. От 9-я етаж виждам същата реклама "БИЛД ЕООД", преди арабското училище.
Това между другото, прости, че не е по темата.

С hydrogel protectiv film ще дадеш една идея в повече срещу драскания и нежелани падания по екран. Олеофобно покритие ден до пладне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...