Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Известия при изключване на PC

mpc

Препоръчан отговор

Здравейте,

Имам отдалечен компютър, при който желая, когато спре токът да ми изпрати известие на телефона ( имейл или тел. номер ) за да знам, че е изключил токът. Всичкото това е, защото токът не се включва автоматично. Искам да знам кога е изгаснал токът. Има ли такава програма или някакъв начин да се направи това?

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В какъв смисъл

преди 4 минути, mpc написа:

токът не се включва автоматично

? Компютъра има опция в BIOS да го направиш така, че като спре захранването и след това тръгне отново да се включи автоматично. Вариант е да вземеш и някакъв UPS. Няма как да ти се изпрати известие като спре тока, варианта е да се пращат известия, че компютъра е на линия, ако спреш да ги получаваш, значи нещо е спряло.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Raze написа:

В какъв смисъл

? Компютъра има опция в BIOS да го направиш така, че като спре захранването и след това тръгне отново да се включи автоматично. Вариант е да вземеш и някакъв UPS. Няма как да ти се изпрати известие като спре тока, варианта е да се пращат известия, че компютъра е на линия, ако спреш да ги получаваш, значи нещо е спряло.

Благодаря на първо място! Знаеш ли такава програма, която да праща, че компютъра е на линия и като спре значи, че това е спрял?

@JKirilov Когато спре токът, не тръгва автоматично както е почти навсякъде, а просто трябва да се пусне ръчно. Точно за това ми трябва програма, да знам, ако е спрял тока да го пусна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж настройките в BIOS. Не е ясно точно за какъв хардуер става въпрос, но търси нещо подобно:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, mpc написа:

Здравейте,

Имам отдалечен компютър, при който желая, когато спре токът да ми изпрати известие на телефона ( имейл или тел. номер ) за да знам, че е изключил токът. Всичкото това е, защото токът не се включва автоматично. Искам да знам кога е изгаснал токът. Има ли такава програма или някакъв начин да се направи това?

Поздрави!

Хи-хи, когато компа е угаснал понеже са му спряли тока - няма как да ти прати нищо!

Единственото , което можеш да направиш е това, което ти показа RAZE . Правиш така, че като дойде тока - компа да тръгне, а като тръгне - да ти прати хабер по мейла - "ето жив съм тока дойде!". И ти тогава ще сгрееш - аха, тока е спирал...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичкото това е, защото токът не се включва автоматично.

Тока или компютъра не се включва автоматично?

И ако е тока - защо?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Когато спре токът, не тръгва автоматично както е почти навсякъде, а просто трябва да се пусне ръчно. Точно за това ми трябва програма, да знам, ако е спрял тока да го пусна.

И как ще стане това, след като е

преди 3 часа, mpc написа:

отдалечен компютър

??? Отиваш с такси? Ако обясняваш простичко и ясно, все някой ще помогне, а така...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, mpc написа:

Здравейте,

Поздрави!

Добре де, как така не се включва автоматично? Я го обясни ... некой от село ли идва да вдига шалтера , или ... ? Как се включва тока НЕавтоматично?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dimy написа:

Добре де, как така не се включва автоматично? Я го обясни ... некой от село ли идва да вдига шалтера , или ... ? Как се включва тока НЕавтоматично?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, plamen_petrov_80 написа:

Тока или компютъра не се включва автоматично?

И ако е тока - защо?

Тока не се включва автоматично, след като изгасне. Ходя и го включвам от таблото с копче. Иначе, ако тръгваше автоматично след като изгасне просто щях да направя компютърът да се пусне автоматично. Благодаря все пак, но ми стана ясно какви варианти имам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, ined написа:

Ще се бъзикаме или ще помагаме, а? Щото и аз мога да плямпам  .............

Питам питащия - как пуска тока НЕВАТОМАТИЧНО?

Мога и по-бавно да го напиша, но надявам се сега вече е разбрал въпроса!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.isocket3g.com/us/power-outage-power-cut/alerts/

https://www.isocketpro.com/order/

Не го пуска автоматично - иска аларма при спиране, за да иде да го включи. 

преди 1 час, mpc написа:

Тока не се включва автоматично, след като изгасне. Ходя и го включвам от таблото с копче.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен иде реч за някаква защита, монтирана в ел. таблото. Като спре тока - пада и предпазител. И като пуснат тока от енергото - прекъсвачът ръчно трябва да се вдигне. Ако е така - не може ли просто този прекъсвач/защитата/ да се елиминира ? Така като дойде тока ще го има и по инсталацията у вас.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поне се изясни друго. Този

преди 14 часа, mpc написа:

отдалечен компютър

явно е отдалечен на цели 14-15 метра. Проблем!:doh:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, JKirilov написа:

Поне се изясни друго. Този

явно е отдалечен на цели 14-15 метра. Проблем!:doh:

Не метра, а км, но няма значение. @2249Точно така е. Ще имам предвид това, което каза. Благодаря ти!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, 2249 написа:

Като спре тока - пада и предпазител

Такова животно няма!

Дай снимка и линк към такъв модел предпазител? Или там става късо...

Ти как разбираш, че

преди 4 часа, 2249 написа:

като пуснат тока от енергото

??? Отиваш там, на 15 км и чакаш 10 часа да пуснат тока?:angry:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аааа, в обърканите обяснения на питащия накрая сгрях къде го боли - наистина пада предпазител. И-

1. Някъде има увеличаваща се консумация - в този случай може да купи по-мощен предпазител
2. Някъде става късо - трябва да потърси къде става късо

Отново - няма начин СЛЕД като спре тока - нещо да прати имейл на питащия!!! Защото няма ток!!!

Значи - трябва да направи така, че да не спира тока. Как - виж т.1 и т.2.

ПС. Е, има някои екзотични възможности - UPS и когато тока спре токозахранващото казва това на компютъра, който след това праща имейлче. Но тези UPS- и не са много евтини, а и не е ясно дали и някой рутер или суич също няма да угасне. Не е ясно дали интернета няма да спре защото цялото село няма ток и .... след като няма интернет - няма поща. Абе - да си оправи бушоните - и ще тръгне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, Raze написа:

Вариант е да вземеш и някакъв UPS.

преди 1 минута, dimy написа:

UPS и когато тока спре токозахранващото казва това на компютъра, който след това праща имейлче. Но тези UPS- и не са много евтини

Не са и кой знае колко скъпи, все пак зависи за колко време е нужно да се поддържа компютъра. За около 100-150 лв. ще го държат 10-20 минути: UPS устройства ≫ За компютри и печки на ТОП цени — Ardes.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Raze написа:

Не са и кой знае колко скъпи, все пак зависи за колко време е нужно да се поддържа компютъра. За около 100-150 лв. ще го държат 10-20 минути: UPS устройства ≫ За компютри и печки на ТОП цени — Ardes.bg

Да, де ама има ли настройка в юпиеса да докладва на компютъра? И ще може ли да се настрои компютъра след това да праща съобщения?

Абе - да вземе да си оправи бушоните, без пари е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

Явно има някакъв контактор. 

Явно. В някой селски дам, се копа валутка. И като спре тока, после някой трябва да включи контактора ръчно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Raze написа:

Не са и кой знае колко скъпи, все пак зависи за колко време е нужно да се поддържа компютъра. За около 100-150 лв. ще го държат 10-20 минути...

Скъпи са и не са важни минутите! 3 минути стигат за да може компютъра да прати имейл, то и една стига. За тази цел става и токозахранване под 100лв., има такива.

Но - в тези - евтините, няма никакви опции да се рови в настройките им и да се следи входящия към юпиеса ток. Имам един такъв в офиса, няма комуникация с него. Само захранва.

Абе - да си оправи бушоните.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 57 минути, tarlyo написа:

Явно. В някой селски дам, се копа валутка. И като спре тока, после някой трябва да включи контактора ръчно.

Имаме познал верния отговор. Очаквам снимки на нелегалните жици?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...