Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

как да направя за да тръгне вентилатора със стартирането на Windows с HWiNFO

Гост
Виж решението Разрешен от цър-вул,

Препоръчан отговор

629284542_.PNG.2a2f3bfaba61db3a385be91cbcc0ed85.PNG

след като се стартират "сензорите" със системата-дясна страна на картинката- трябва ръчно да кликна на "вентилатор" -червената стрелка
и след появата на лявата страна, да минимизирам
може ли това да се направи автоматично, а не след всяко стартиране да кликам на вентилатор и после да минимизирам
аве не ми тежи, ама ако може да стане автоматично, мисля че ще е по-добре
предварително казвам, че други програми за контрол на вентилатора не работят

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Странно, такова нещо за пръв път виждам в hwinfo. Аз съм с последната версия, там нямам такава опция. Какви са тези вентилатори и защо точно с hwinfo искаш да ги контролираш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Raze написа:

такова нещо за пръв път виждам в hwinfo

300728603_1.PNG.6c4475e9e480ce6d0ea8ad8af1f8aedd.PNG

защо точно с hwinfo искаш да ги контролираш?

защото са пробвани илядо и кусур програми и не стават

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За hwinfo незнам да ли може да се контролират вентилаторите. Но със speedfan може да се регулират оборотите на вентилаторите. А и със aida64 има една опция cooling fans която позволява да се настройват оборотите при тест за стабилност на системата. Ето и снимка на опцията в аидата

Screenshot_106.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, vlado1985 написа:

със aida64 има една опция cooling fans която позволява да се настройват оборотите

Не, не позволява! Това е само за наблюдение на оборотите, както и останалите табове!

преди 11 минути, овню написа:

защото са пробвани илядо и кусур програми и не стават

Например? Не стана ясно за какви вентилатори става въпрос и на какъв хардуер. Използвам тези сензори от години, работят нонстоп да си наблюдавам системата, но такава опция нямам и не съм имал.

xlJw6fZ.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Raze написа:

Не, не позволява! Това е само за наблюдение на оборотите, както и останалите табове!

Да знам че е за наблюдение но сигурно се заблудих от плъзгача който се намира в лявата страна. А в preferences гледам че има и други менюта но не съм си правил опити да променям нещо по тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Например? Не стана ясно за какви вентилатори става въпрос и на какъв хардуер

на картинката в предишен пост се вижда, че е лаптоп DELL E5470
вентилатора е само един

1760664868_(1).thumb.png.df49d63be30f43c86877c53c0a2664a8.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е ясно с каква цел искаш да променяш оборотите на вентилатора, дъното би трябвало само да ги контролира според температурата на процесора. Може да пробваш с GitHub - hirschmann/nbfc: NoteBook FanControl. Ако няма твоя модел лаптоп, пробвай с някой подобен или произволен от марката. А това, което си ми го показал на картинката, няма никаква връзка с липсата на контрол на оборотите на вентилатора. Може би е имплементирано за по-стар хардуер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А това, което си ми го показал на картинката, няма никаква връзка с липсата на контрол на оборотите на вентилатора

дъното би трябвало само да ги контролира според температурата на процесора

това ми е известно
друго което ми е известно е че лаптопи DELL е рисковано да ги гушкаш в леглото, защото са печки

именно заради това дори на студен лаптоп съм задал 2500 оборота

660484053_2.PNG.a024f4535b3487e7e0aac89a29a518a6.PNG

пп

настройки в ini

[Settings]
SensorsOnly=1
Autorun=1
AutoUpdateBetaDisable=1
AutoUpdate=0
ShowWelcomeAndProgress=0
OpenSystemSummary=0

въпроса е как да се пусне вентилатора със стартиране на системата...тъй де, с тази програма?

и с новата  версия е същото

218868565_3.thumb.PNG.6f44cbbe873a69af9c140634de4fc762.PNG

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виждал съм биоси да имат опция fan always on.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А ако ги вържеш към хедъра на процесора на дъното със сплитер? Но вентилаторите трябва да имат PWM. Така процесора постоянно ще контролира вентилаторите според неговото натоварване. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, plmen88 написа:

А ако ги вържеш към хедъра на процесора на дъното със сплитер? Но вентилаторите трябва да имат PWM. Така процесора постоянно ще контролира вентилаторите според неговото натоварване. 

На бюджетен лаптоп? Сериозно? Изобщо прочете ли всички мнения, преди да стигнеш до такова заключение?

преди 1 час, овню написа:

въпроса е как да се пусне вентилатора със стартиране на системата...тъй де, с тази програма?

Със софутера, който ти дадох, какво стана, пробва ли го? Всички лаптопи са 'печки', особено ако не ги чистиш редовно. Какви са температурите под товар, все пак процесора е само с 2 ядра, поне според модела, който си дал това ми излиза: Intel Core i5-6300U.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Raze написа:

На бюджетен лаптоп? Сериозно? Изобщо прочете ли всички мнения, преди да стигнеш до такова заключение?

Прочетох ги, но съм пропуснал, че е лаптоп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Със софутера, който ти дадох, какво стана, пробва ли го?

сега не
преди много време - да
сега само го свалих за да видя дали има добавени машини, ама йок
и разбрах защо при теб няма функцията за вентилатор

Цитат
Контролът на вентилатора не е официална функция на HWiNFO и в момента се поддържат само много малко специфични машини:
- Alienware - всички текущи модели трябва да се поддържат, но има ограничения въз основа на модела и режима на управление на вентилатора (поддръжката на EC е деактивирана/активирана)
- DELL - много модели се поддържат, но контролът на вентилатора е ограничен само до 3 нива. Някои машини DELL може да имат проблеми при използването на управление на вентилатора
- Само много малко специфични модели на HP (8530w, 8740w) с контролери SMSC EMC2103/EMC2113, някои по-стари ENVY 15/17)

В момента няма планове за разширяване на поддръжката за контрол на вентилатора към други машини.
Основната причина за такава ограничена поддръжка за контрол на вентилатора е, че почти всички преносими компютри използват собствени методи (затворен фърмуер на вграден контролер), които се пазят в тайна от производителите.
В повечето случаи е много трудно да се определи как да се контролират вентилаторите на такива машини, а понякога може изобщо да не е възможно. Освен това огромното количество различни приложения за управление на вентилатора (EC фърмуер) и липсата на възможни универсални методи го правят още по-трудно.
Също така имайте предвид, че използването на интерфейса на вградения контролер (за наблюдение и управление на вентилатори) може да причини проблеми на някои машини.
Така че, моля, ако управлението на вентилатора на вашата машина не се поддържа от HWiNFO, не питайте за поддръжка - няма да получите отговор. Единственото изключение са новите модели на Alienware, които могат да бъдат добавени, но само ако се счита за възможно.

поне според модела, който си дал това ми излиза: Intel Core i5-6300U.

в картинката дето съм я постнал се вижда че е i3-6100U

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

В края на hwinfo64.ini файла добави:
OpenFanCtrlMin=1

преди 3 часа, Raze написа:

последната версия

Snap3.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

В края на hwinfo64.ini файла добави:
OpenFanCtrlMin=1

олелей
голем Ръп с големи ръкави
майтапа настрана, ама работи ве
дрътуту сиган штаслиф
Благодаря ти за пореден път!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 52 минути, овню написа:

в картинката дето съм я постнал се вижда че е i3-6100U

А защо трябва да ти разглеждаме всичките картинки от край до край, като можеше да напишеш каквото питаме, без да се правиш на интересен?

https://www.google.com/search?q=dell+e5470

Тук в първите няколко резултата излиза Intel Core i5-6300U, който също е двуядрен.

Intel® Product Specification Comparison

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

:offtopic_s:
Ко, ве? Голему скачане около манг😎ала на катуня...

знаеш ли от колко време се мотая
още от 2015-то лето се чудя кво да туря на лаптопите DELL и попаднах на тази опция с вентилатора,
а от някъде две  години търся автоматизация
престраших се да пусна тема и добре стана че я пуснах

без да се правиш на интересен?

:no-no:
не мога да повярвам, че баш ти го написа това!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хайде сега си помисли и защо съм го написал това. По-горе го написах, лаптопа кога е чистен за последно? Също така какви са максималните температури под товар на този 15 вата процесор, че тормозиш вентилатора? Като искаш да го ползваш в легло, една охлаждаща подложка ще свърши работа, дори и да не и пускаш вентилаторите. Дори обикновена табла ще помогне, стига лаптопа да не е директно върху завивките.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...