Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

А можеше ли през соца като станеш на 40 години, да имаш толкова много активи, че да можеш да си позволиш да спреш да работиш и въпреки това да живееш охолно? 

Къде ги тия пандизи с басейни? 

Всеки миньор го постигаше това нещо .

В с. Самораново , община Дупница . Даже климатици , фитнес и високоростен интернет с кетъринг , които се плащат от българския данъкоплатец.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 5 минути, Anzhel Dimitrov написа:

В с. Самораново , община Дупница . Даже климатици , фитнес и високоростен интернет с кетъринг , които се плащат от българския данъкоплатец.

Да, при средна възраст на миньорите 50 години. Бегай бегай. 

преди 2 часа, "Саша" написа:

Колкото и да се напъваш не можеш да промениш ФАКТА, че през комунизма пресни домати имаш само през лятото. Днес целогодишно има домати, и не само домати, а всякакви зеленчуци. 

През комунизма декември, януари и тк.нт. да ядем пресни зеленчуци е било немислимо, днес е ФАКТ! 

То и смартфони не е имало преди 89 . А в Щатите още преди 89 си имаше 25 % от населението бездомници и просяци. Наркотиците и проституцията дойдоха след 89 - та  , групировките и ракетите дойдоха след 89 - та , фалиралите банки дойдоха с американците след 89 - та , уважението на рецидивистите дойде след 89 - та .

преди 2 минути, ostavime написа:

Да, при средна възраст на миньорите 50 години. Бегай бегай. 

Пенсионерите от мината , всички се пенсионираха на 10 - Тата година и работеха след това още 10 години и на 20 - Тата година трудов стаж вземаха тавана на пенсията , и се хващаха по лека работа .

преди 38 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Пенсионерите от мината , всички се пенсионираха на 10 - Тата година и работеха след това още 10 години и на 20 - Тата година трудов стаж вземаха тавана на пенсията , и се хващаха по лека работа .

Не ме ли разбра?! Исках да кажа, че живота им приключваше на около 50 г.! 

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Ти пак ли за Съглашението бре :lol6:

Не ти ли стигна онзи ден? Я пак ни кажи, можело ли е, или не е можело да изпълним точка 6, а после пак можеш да ни разкажеш как Г. Димитров е заповядал на Великите сили да я включат в документа :giggle1:

А бе, същия... Що не обясни, къде в тая прословута т. 6 пише, че трябва да създадем собствено съдилище и сами да съдим, особено в контекста на:

на 20.03.2026 г. в 9:14, communismatic написа:

първоначално идеята е била, да се направи един общ съд

6. България ще сътрудничи за задържането на лица, обвинени в военни престъпления и за тяхното съдене.

1. България ще сътрудничи за задържането на лица, обвинени в военни престъпления
  2. България ще сътрудничи за тяхното съдене

Ей това пише в Съглашението.
Какви задължения за Народен съд, при положение, че той е създаден почти месец преди това.

Много ви куцат причинно-следствените връзки.

преди 1 час, В. Велев написа:

Ти си бил голяма заблудена офца!

Плодове и зеленчуци се ядат когато им е сезона. Всичко останало "целогодишно" са изкуствени неща расли в парници, без Слънце и с много химия, за да излъжеш Природата. Ама накрая лъжеш само себе си че ядеш домати през зимата или други плодове и зеленчуци. Ядеш пластмаса.

Салатата е от зелена, прясна хрупкава маруля с зелен лук и свежи репички. Овкусена е с истински зехтин, който е направен пред мен, балсамов червен оцет и малко хималайска сол. 

Не знам кого лъжа, но през социализма такава салата и през сезона на зеленчуците не съм ял! :cheers: :salad:

преди 4 минути, plamen.spam написа:

А бе, същия... Що не обясни, къде в тая прословута т. 6 пише, че трябва да създадем собствено съдилище и сами да съдим, особено в контекста на:

6. България ще сътрудничи за задържането на лица, обвинени в военни престъпления и за тяхното съдене.

1. България ще сътрудничи за задържането на лица, обвинени в военни престъпления
  2. България ще сътрудничи за тяхното съдене

Ей това пише в Съглашението.
Какви задължения за Народен съд, при положение, че той е създаден почти месец преди това.

Много ви куцат причинно-следствените връзки.

И? Можело ли е да не задържаме лица, обвинени във военни престъпления? Как ти го говорят звездите?

преди 10 минути, ivottoshev написа:

И? Можело ли е да не задържаме лица, обвинени във военни престъпления? Как ти го говорят звездите?

Правиш ли разлика между задържане, съдене, екзекуция?

И пак да попитам, как Народният съд е следствие на нещо, което се случва месец по-късно?
Нещо като "Back to the Future" и "The End of Eternity" взети заедно 🤦‍♂️ 

преди 3 минути, plamen.spam написа:

И пак да попитам, как Народният съд е следствие на нещо, което се случва месец по-късно?

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Не ми отговори на въпроса. Чудя се защо ли :speak:

преди 1 час, "Саша" написа:

Салатата е от зелена, прясна хрупкава маруля с зелен лук и свежи репички. Овкусена е с истински зехтин, който е направен пред мен, балсамов червен оцет и малко хималайска сол. 

Не знам кого лъжа, но през социализма такава салата и през сезона на зеленчуците не съм ял! :cheers: :salad:

Ох Боже! Какъв лукс господи доживяхме! Марули с лук и репа ял. При това от днешните дето са безвкусни. И автоматически пред нас седи потомствен маркиз. 

преди 1 час, plamen.spam написа:

Да, какво прави СКК, по време на самото съдене, имаш ли някакво обяснение? В смисъл... Щом толкова искаш, да се излагаш и да се ос*раш с леенето на дебилщини, аз мога просто да ти гледам сеира и да ти мятам въдицата... За кой ли път. 😆

преди 1 час, "Саша" написа:

В същото време си маже филии с лютеница от 1,50... 😆

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

След като толкова много сте го взели присърце този затвор в Самораново - защо не добавихте, че това е финансирано от Норвегия ? Отделно не разбирам връзката на този затвор при сравнението колко хубаво е било при социализма :) Каква теза точно се опитвате да докажите с един затвор не е много ясно.  https://debati.bg/za-parvi-pat-ot-60-godini-nasam-v-balgaria-zapochva-da-se-stroi-nov-zatvor/

преди 9 минути, ох боже! написа:

Ох Боже! Какъв лукс господи доживяхме! Марули с лук и репа ял. При това от днешните дето са безвкусни. И автоматически пред нас седи потомствен маркиз. 

Не разбрах през комунизма цяла година ли лапахте пресни зеленчуци както днес? 😆

преди 5 минути, communismatic написа:

Да, какво прави СКК, по време на самото съдене, имаш ли някакво обяснение? В смисъл... Щом толкова искаш, да се излагаш и да се ос*раш с леенето на дебилщини, аз мога просто да ти гледам сеира и да ти мятам въдицата... За кой ли път. 😆

В същото време си маже филии с лютеница от 1,50... 😆

Много от далече го почваш и така му даваш шанс да шикалкави. Първо трябва да уточним дали е имало къде да мърдаме при наличието на т.6. Ако се престраши да отговори, чак тогава другите въпроси. 

преди 3 минути, "Саша" написа:

Не разбрах през комунизма цяла година ли лапахте пресни зеленчуци както днес? 😆

И преди и сега, аз лично знам какво да ям и откъде да си го намеря. При това безплатно или за жълти стотинки. Особено не държа една ябълка, един домат или една марула, да съм я купил скъпо, за да парадирам, че е нещо повее от една ябълка, един домат или една марула - за мене тия неща не са чудеса - с тях съм израснал и съществуването им беше нещо нормално.

Плодовете са ми преобладващо от двора и вилата. Бера си коприва и др. от гората. Покълнали семена могат да се ядат по всяко време на годината. Лошото е, че сега сортовете и на семената са безвкусни. 

От домати и краставици през зимата просто нямам нужда. Не ми трябват. 

Непременно да са ти току-що откъснати плодовете, които са създадени за да издържат цяла зима, не ти е нужно. 

А още повече е огромна глупост, да искаш през зимата да са ти пресни плодоввте и зеленчуците, но същевременно, да са ти стари тия дето ги консумираш през целия пролетно-летно-есенен сезон. 

Доматите през лятото са ти стари - идват чак от Турция. Т.е. освен, че са гадни като сортове, идват от Турция. 

Зехтинът ти бил изстискан пред тебе - лукът и марулите набраха ли ти го пред тебе? Докато го докарат от Турция и Гърция, Полша, Китай или Занзибар и като престоят тировете, на блокираната граница или на Баб Ел Мандеб и - да нещо си лапнал. Важното е да си мислиш, че не е това което е. 

преди 2 минути, ох боже! написа:

И преди и сега, аз лично знам какво да ям и откъде да си го намеря. При това безплатно или за жълти стотинки. Особено не държа една ябълка, един домат или една марула, да съм я купил скъпо, за да парадирам, че е нещо повее от една ябълка, един домат или една марула - за мене тия неща не са чудеса - с тях съм израснал и съществуването им беше нещо нормално.

Плодовете са ми преобладващо от двора и вилата. Бера си коприва и др. от гората. Покълнали семена могат да се ядат по всяко време на годината. Лошото е, че сега сортовете и на семената са безвкусни. 

От домати и краставици през зимата просто нямам нужда. Не ми трябват. 

Непременно да са ти току-що откъснати плодовете, които са създадени за да издържат цяла зима, не ти е нужно. 

А още повече е огромна глупост, да искаш през зимата да са ти пресни плодоввте и зеленчуците, но същевременно, да са ти стари тия дето ги консумираш през целия пролетно-летно-есенен сезон. 

Доматите през лятото са ти стари - идват чак от Турция. Т.е. освен, че са гадни като сортове, идват от Турция. 

Зехтинът ти бил изстискан пред тебе - лукът и марулите набраха ли ти го пред тебе? Докато го докарат от Турция и Гърция, Полша, Китай или Занзибар и като престоят тировете, на блокираната граница или на Баб Ел Мандеб и - да нещо си лапнал. Важното е да си мислиш, че не е това което е. 

Защо смени акаунта? С новият акаунт мислиш ли, че пак няма да станеш за смях? 😆

Зехтина наистина го направиха пред мен от маслини, които изсипаха в машина.... Зеленчуците мен лично не ме интересува от къде са и какви сортове са, важното е че ги има и са налични целогогодишно. Друго си е целогодишно да консумираш пресни зеленчуци. 

Ти си яж копривата, набери си и магарешики бодил да похапнеш, че белкем ти дойде най-накрая акъла.... 😂

преди 4 минути, "Саша" написа:

Зеленчуците мен лично не ме интересува от къде са и какви сортове са, важното е че ги има и са налични целогогодишно. Друго си е целогодишно да консумираш пресни зеленчуци. 

Не го интересувало какви сортове били и откъде били, важното било, че били целогодишни. Все едно слушам обяснението на плеймейтка... 

преди 2 минути, communismatic написа:

Не го интересувало какви сортове били и откъде били, важното било, че били целогодишни. Все едно слушам обяснението на плеймейтка... 

Извинявай, но ти да не би да се интересуваш баба ти какви сортове зеленчуци сее в градината си? 😆

преди 11 минути, "Саша" написа:

Извинявай, но ти да не би да се интересуваш баба ти какви сортове зеленчуци сее в градината си? 😆

Мда. Странно ли е? 

преди 33 минути, "Саша" написа:

Защо смени акаунта? С новият акаунт мислиш ли, че пак няма да станеш за смях? 😆

Зехтина наистина го направиха пред мен от маслини, които изсипаха в машина.... Зеленчуците мен лично не ме интересува от къде са и какви сортове са, важното е че ги има и са налични целогогодишно. Друго си е целогодишно да консумираш пресни зеленчуци. 

Ти си яж копривата, набери си и магарешики бодил да похапнеш, че белкем ти дойде най-накрая акъла.... 😂

Добре де, защо ти е нужно, да ти правят зехтина пред тебе - не им ли вярваш, на тия в магазина, дето са ти направили зехтина, че не са го фалшифицирали с нещо? И какво всъщност доказваш, с това нещо ти (като изключим, това че си маркиз)? 

Значи ако ти смяташ, че има опасност да ти продадат в магазина не това, което ти казват, че ти продават, тогава, един захтин всеки път ще го ядеш, като ходиш на едно специално място ли? А с всичко останало, дето ядеш и изощбо потребяваш, какво правиш? Пак ли така? 

И ако ти си да речем, наистина лорд, хората болшинството от хората, които наистина пък постоянно пзаруват от магазини - е те пък не са. Да, да са - те са некадърни, те са мързеливи, те са не знам какви. А ти тях как ще ги убедиш, че тая система при която само единици имат възможност да се хранят с едни най-обикновени неща, които не би трябвало да са някакъв лукс - как ще ги убедиш тия, че тая система е много убава? Ми те нямат никаква далавера от нея. 

Оти се абиш и сега, давайки доказателства, че това е така - оти се абиш, да ги убеждаваш тях, че системата е много убава? В момента, когато тия разберат, че няма да стигнат до най-елементарна храна която е качествена, нормална не нещо друго  - и тия ще ти теглят една майна и на тебе и на всичките тъпотии, дето се мъчите да ги измисляте. 

Неотдавна под тая тема, като казах, че днес няма най-обикновена халва и боза, ми бе отговорено от един друг като тебе, че той си намира. А - значи можело, има все някъде. Трудно се намира, евентуално с връзки и за повечко пари, но има. Е през соца имаше навсякъде  - не бе нужно да си Шерлок Холмс, ако искаш да си купиш алва и боза. 

После казах, че на днешно време аз лично не мога да си намеря качествени гащи. Гащи бе - слипове. И въпросният ми отговори пак същото - той знаел, бил намерил. Можел и мене вероятно да ме посвети в тайната откъде може човек да си намери на днешно време качествени гащи а не боклуци. 

И ето че сега ти, ни казваш, че знаеш едно местенце, където за много парички ще ти направят зехтин, в който човек може да е сигурен, че не е олио от рапица. 

Е па вие сте откровени като Доналд Тръмп. Ако сами признавате, че лъжата е навсякъде, ментетата боклуците, тогава всъщност, кво се опитвате да убеждавате хората тука? 

А да - и аз съм фалшив. Акаунтът ми съм си аз сменил, защо съм направил така. Кой акаунт и защо аз ще си сменявам акаунта? Аз не се крия от никой. Би ли пояснил, за кой акаунт имаш предвид, че съм си сменил? Кой съм бил, какво по-точно се опитвам сега аз да излъжа? А - станал съм за смях. И с какво, бе рожбо ненагледна? С това, че ви млатя като маче у дирек? Или с това, че се опитвате да изкарате нещо си там, което очевидно няма как да е. 

преди 47 минути, "Саша" написа:

Извинявай, но ти да не би да се интересуваш баба ти какви сортове зеленчуци сее в градината си? 

Ти да не би да се интересуваш от технологията по която се прави зехтина? 

преди 6 часа, "Саша" написа:

Амеба в хималайска сол, си е като амеба в натриев хлорид, схващаш ли. А на изхода не мирише на розички.

преди 7 часа, ostavime написа:

Не ме ли разбра?! Исках да кажа, че живота им приключваше на около 50 г.! 

На всеки пиянски алкохолик живота му приключва на 50 . Аз лично познавам трима пенсионери на по над 70 години , верно ,че самолета може би вече не им лети без виагра, ама помагат с внучетата , и си пият порядъчно всяка вечер пред телевизорите или пред лаптопите .

преди 5 часа, Gencho 123 написа:

След като толкова много сте го взели присърце този затвор в Самораново - защо не добавихте, че това е финансирано от Норвегия ? Отделно не разбирам връзката на този затвор при сравнението колко хубаво е било при социализма :) Каква теза точно се опитвате да докажите с един затвор не е много ясно.  https://debati.bg/za-parvi-pat-ot-60-godini-nasam-v-balgaria-zapochva-da-se-stroi-nov-zatvor/

Тезата , че откак дойдоха американците престъпниците станаха на мода , а докторите за подигравка щото разбираш ли не карали мафиотски джипове и помагали на хората вместо да ги рекетират , принуждават и бият .

преди 8 часа, "Саша" написа:

То щото преди 89 - та в САЩ са яли такива салати . Пропусна да кажеш че и лап топи е нямало , и Фейсбук нямаше и хуманоидни роботи нямаше , ама имаше истинска лютеница и истинско краве масло с истински мед и от пилешкото месо от ,което не им растяха на жените мустаци .  Пропусна да кажеш , компютрите Правец бяха по напреднала технология от Ейч Пи , обаче на Джон Атанасов не му стигаха парите , открадна и продаде технологиите в Щатите , за да заживее с охрана и да лъска бастуна на списанието Плейбой .

И България отпускаше кредити на други държави преди 89 -та и 89 -  година България имаше 600 милиона резерв , с който резерв бяха създадени американски и европейски банки , които фалираха 95 - та година и парите на банките заминаха в САЩ,  Германия , Белгия и Англия , ама нищо Бог ги наказа с Меркел , лайнен и  Трумпето . 

Всичко се връща .

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Първо трябва да уточним дали е имало къде да мърдаме при наличието на т.6.

Първо да уточним хронологията.
Кое в хронологичен порядък е първото: "Народен съд" или т.6 от Съглашението?

преди 1 час, plamen.spam написа:

Първо да уточним хронологията.
Кое в хронологичен порядък е първото: "Народен съд" или т.6 от Съглашението?

Ром, що пак ми пропусна питанката? Пламен ром е умен ром! 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 3

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.