Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 5 минути, communismatic написа:

Да, де. Не знаех, че чак си почнал, да ме следиш... 😆

Следя? Надценяваш се.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 9 часа, parmobil написа:

Следя? Надценяваш се.

Мда, това не е от следене. Съвсем случайно сигурно си се натъкнал на коментарите отдолу...

преди 9 часа, parmobil написа:

И в "X" те гледам. Ама там нещо не ти се връзват на полюциите.

Между другото, кога ще си признаеш, че си един гнусен жалък лъжец? И за яйцата в РФ излъга, и за мобилизацията излъга... постоянно внушаваш лъжи по мой адрес, които никога не съм писал. Толкова ли е зле положението с теб?

преди 21 часа, ivottoshev написа:

За трети път: Можело ли е да избегнем задържането на военнопрестъпници? Да, или не?

Защо бягаш от отговор на този въпрос?

Не бягам от въпроса. Първо изчистваме хронологията.

За n-ти път...
Кое в хронологичен порядък е първото: "Народен съд" или т.6 от Съглашението?

преди 16 часа, communismatic написа:

Ква бира произвеждаш, ве, бездомник!? Ти един интернет, не можеш, да си платиш... Произвеждал бил бира, направо ти повярвах... 😆😆😆😆😆

Казало момченцето с прекъснати здравноосигурителни права, заради неплатени здравни осигуровки...

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Казало момченцето с прекъснати здравноосигурителни права, заради неплатени здравни осигуровки...

Кажи, какво стана със СКК, стига ми бяга по тъча... Защо американските, британските и съветските представители са свидетели на съденето? Нещо не се връзва на поредната ти малоумна теза. Пак ли бягаш позорно, както във всички останали пъти, дето беше супер наясно с нещата? :) 

Не бягам от въпроса.

Изобщо не бягаш от въпросите, не. И не си и ром, не. И не си и глупав ром, не... 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Кажи, какво стана със СКК, стига ми бяга по тъча... Защо американските, британските и съветските представители са свидетели на съденето? Нещо не се връзва на поредната ти малоумна теза. Пак ли бягаш позорно, както във всички останали пъти, дето беше супер наясно с нещата? :) 

Изобщо не бягаш от въпросите, не. И не си и ром, не. И не си и глупав ром, не... 😆

Казах, че първо изчистваме хронологията.
@ivottoshev, очевидно се затруднява да отговори. Що не се пробваш ти.

За n-ти+1 път...

Ае, неадекватен... Ква хронология изчистваш? Ти не си наясно с елементарни факти от въпросната историческа "случка". Питам те, защо има представители на СКК, щом всичко това се случва против техните изисквания (по малоумната ти логика и поредният документ, дето нямаш акъл, да го разбереш)? Не ти ли писна постоянно, да те осмиват заради акъла ти? Не ти ли писна постоянно, да защитаваш всякакви дебилски тези, само и само да си въобразяваш, че си умен? Всички знаем, че не си, не се тревожи... И тоя "спор" пак го доказва. Тръгваш, да коментираш неща, които са всеизвестен факт. Даже не ти стига акъла и да разчетеш по правилният начин собствените си документи.

Изчиствал хронология. Кажи, че пак бягаш като н*сран, щото отново си смешен и жалък. Тия ги разправяй на хора с твоят акъл.

Може ли съвсем простичко, така както ти го разбираш, да обясниш, защо една наредба-закон от края на септември, влязла в сила в началото на октомври, била обоснована на Съглашение от края на октомври, т.е. несъществуващо по време на създаване на въпросната наредба-закон.

Това твърди @ivottoshev и точно този времеви парадокс се опитвам да си изясня.

Мда, явно няма да получим отговор. Е, не е особено учудващо... Все пак говорим за умен тип от ромски произход, дето съвсем сериозно обясняваше, че СССР бомбардирали България, понеже объркали картите...

Ясно... и на теб ти е проблем да отговориш.

За n-ти+2 път...

Мда, очевадно на кой му е проблем, да отговори. Питам едно и също нещо от една седмица някъде, ама така и не смееш, да напишеш, просто защото, ако не питаш ИИ, ти просто няма как да отговориш. Преди това зададох и още 2-3 въпроса, но ти и на тях да отговори. Това е положението... Поредната тема, дето те наврях там, дето слънце не огрява... Знам, че много ме мразиш, но това е положението. Просто има очевадна разлика в класите... :) 

преди 34 минути, plamen.spam написа:

Всяко твърдение, че през първите години след 1944 г., икономическото положение е било тежко заради репарационни дългове, е ЛЪЖА, защото такива не са погасявани чак до 1964 г.!
проф. Евгения Калинова: Съвсем накратко - нищо не плащаме до 64-та година

https://www.google.com/search?client=ubuntu-sn&hs=er1&sca_esv=29https://old.parliament.bg/pub/StenD/2013071712142212031940_9.pdf90b0cc5dc485ee&channel=fs&sxsrf=ANbL-n5t6RAJybZxtmULKiQ7cs-hiD-lbQ:1774260505076&udm=2&fbs=ADc_l-YGpHqrdvMaoKH4lKr4pGOjZ119Xz-cVap1UgbcHzOoGq0sUUWEjge4mRBZULb1JKUuy_Vlbf4z2Ow7H5LcP-_uSRZNC3F-tqSWSCo8G_QVKFzOXwjkoqsZjyE67FvyBohm4Pj2QirdDYp-jhoKslNvEv9PpMBImNEmoXN7BqD-XCN9qT8Q_1g7xdkZftsgK_3oWQGonRTRcXqzGHhg9PFmhodJwUwnFxCCCGDNdVnlfZDpqm0ZbKd4R_h3MZ293ayO8tYS&q=софия+след+бомбардировките&sa=X&ved=2ahUKEwjGjJO547WTAxUISvEDHZODOcgQtKgLegQIDxAB&biw=1109&bih=769&dpr=1.33

Римлянин ли си,индианец ли си не знам. Ето ти стенограма от НС 12 март 1940 година. Чети края на изказването на Серафим Геогиев, който е утрепан точно от Народния съд, за който имаш компетенцията да се изказваш. Т.е. не е бил комунист със сигурност. 

Чети края на изказването му на стр. 161ва - втората й половина. Там е обяснено, за ква мизерия става въпрос, преди 44та. 

https://old.parliament.bg/pub/StenD/2013071712142212031940_9.pdf

преди 7 минути, communismatic написа:

Знам, че много ме мразиш...

Да си дойдем на думата за Диагнозата:

на 21.02.2026 г. в 16:17, plamen.spam написа:

OFFTOPIC: Клиничният случай @communismatic

...
2. Поведение на "интерпретатора":

• Четене на мисли: Произволно заключение, че някой друг мисли негативно за него, без да има реални доказателства - "Явно много ме мразиш", "много ме мразиш, нали?", "очевадно ме мразиш" и т.н.

Много е забавно, как върти и суче само и само, да не отговори на зададените въпроси от мен... Направо го въртя на шиш в момента. 😆

преди 7 минути, communismatic написа:

Много е забавно, как върти и суче само и само, да не отговори на зададените въпроси от мен... Направо го въртя на шиш в момента. 😆

Нагло се намеси с твои въпроси в чужд спор и сега си с претенции, че си останал без отговор.

Спорът "запецна" не по някакъв древен и отдавна решен философски въпрос, като "Кое е било първо - кокошката или яйцето?", а за нещо съвсем елементарно, от което се опитвате да направите времеви парадокс.

Изобщо не съм се намесвал в никакви спорове. Аз с теб никога не съм дискутирал абсолютно нищо, чисто и просто ти се подигравам, както правя и с абсолютно всеки друг тук (с много малки изключения). Просто нивото на тоя форум е потресаващо ниско, точно заради това и влизам. Забавлението тук е страхотно.

Забавлявам се и да ти гледам жалките обяснения, понеже отново си наврян, точно там, където ти е мястото. Сега следват оправданията и обръщането на 180 градуса. Както винаги... 😆

преди 5 минути, communismatic написа:

Изобщо не съм се намесвал в никакви спорове. Аз с теб никога не съм дискутирал абсолютно нищо, чисто и просто ти се подигравам, както правя и с абсолютно всеки друг тук (с много малки изключения). Просто нивото на тоя форум е потресаващо ниско, точно заради това и влизам. Забавлението тук е страхотно.

Забавлявам се и да ти гледам жалките обяснения, понеже отново си наврян, точно там, където ти е мястото. Сега следват оправданията и обръщането на 180 градуса. Както винаги... 😆

Щях да ти кажа: "Дечко, иди се прегледай и се лекувай", но си спомних, че ти си с прекъснати здравноосигурителни права, заради неплатени здравни осигуровки...
Стана ми жал, за добричкия олигарх, че след финансиране на апартаментчетата, ще се наложи да заплаща и психиатричното лечение на по-малкото си отроче...

току-що, plamen.spam написа:

Щях да ти кажа: "Дечко, иди се прегледай и се лекувай", но си спомних, че ти си с прекъснати здравноосигурителни права, заради неплатени здравни осигуровки...
Стана ми жал, за добричкия олигарх, че след финансиране на апартаментчетата, ще се наложи да заплаща и психиатричното лечение на по-малкото си отроче...

Mда. Бях забравил теорията на Пламен Умния ром - Аз не съм му изобщо никакъв приоритет, толкова "никакъв", че чак тръгва, да ми дири осигуровките, да търси какви апартаменти притежавам, какви постове съм писал из другите форуми и т.н. Това е вероятно единственият човек на планетата, който да се хвали с това, че е жалък... 😆

преди 38 минути, communismatic написа:

Забавлявам се...

Най-забавно беше, когато се оказа, че от двата ти вагона с книги, точно една не беше прочел или не беше разбрал...

Склонен съм, да заложа на второто.

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Най-забавно беше, когато се оказа, че от двата ти вагона с книги, точно една не беше прочел или не беше разбрал...

Склонен съм да заложа на второто.

Имаш предвид оная книга, в която беше чел, че репарациите за Гърция са няколкостотин тона агнешко месо? После дето се оказа, че не било агнешко, а било друго? За същата книга ли говориш? 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Имаш предвид оная книга, в която беше чел, че репарациите за Гърция са няколкостотин тона агнешко месо? После дето се оказа, че не било агнешко, а било друго? За същата книга ли говориш? 😆

Не, дечко.
Имам предвид онази, с която един от авторитетите ти, взе тезата ти, скъса я на парченца, хвърли ги в тоалетната и за по-сигурно, три пъти пусна водата.

Сигурно е много гадно, когато точно кумирите ти и уважавани от теб капацитети, прее... цакват собствените ти твърдения. 

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Имам предвид онази, с която един от авторитетите ти, взе тезата ти, скъса я на парченца, хвърли ги в тоалетната и за по-сигурно, три пъти пусна водата.

Аха, сетих се. Имаш предвид онази, в която се наложи, да гледаш едночасово предаване, че после да си постваш в "подписа", че си бил прав? Т.е. да се хвалиш с това, че колкото си нискоинтелигентен, толкова си и жалък? Ти беше супер наясно с нещата, нали? Още от началото? Нали? :) 

Сигурно е много гадно, когато точно кумирите ти и уважавани от теб капацитети, прее... цакват собствените ти твърдения. 

Е, не по-гадно е, някакъв в интернет форум, толкова да те слага на оная си работа, че да се налага, да гледаш едночасово предаване в интернет, че да намериш някакви аргументи срещу него... 

преди 16 минути, communismatic написа:

Аха, сетих се. Имаш предвид онази, в която се наложи, да гледаш едночасово предаване, че после да си постваш в "подписа", че си бил прав?

Видеодоказателството беше за теб и само за теб, защото "блесна" истината, че ти само от текст не схващаш.

преди 12 минути, plamen.spam написа:

Видеодоказателството беше за теб и само за теб, защото "блесна" истината, че ти само от текст не схващаш.

Да, 100% съм сигурен, че не си го гледал, та затова си знаел, какво се твърди там... Толкова си елементарен, че дори не умееш и да затапваш някого, а затапваш сам себе си с акъла си. 😆

преди 6 минути, M.Николов написа:

А междувременно във Франция.

Социалистът Еманюел Грегоар е новият кмет на Париж

"Той наследява съпартийката си Ан Идалго"

Това каква връзка има с темата за социализма в България :)  Мисля е, очевидно, че във Франция частният бизнес не е национализиран, нито частните медии са забранени (ако социализма е допирната точка все пак).

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 3

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.