Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли лаптоп, който се използва като точка за достъп, да се зарази, ако друг лаптоп изтегли вирус?

Препоръчан отговор

Ако използвам даден лаптоп като точка за достъп, и свържа друг лаптоп, на който се изтегли вирус, който е минал през антената на първия лаптоп, може ли първия лаптоп да се зарази с вируса?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се! Даже, ако ползвателят на първия лаптоп е с маймунска шарка, ще я предаде и на другите, които са закачени в същата мрежа!!!

• Ха-ха 4
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

Може - зависи от вируса

Как така? Нали зловредния код трябва да бъде изпълнен, че да има някакво въздействие върху системата. Ако даден код/файл е просто изтеглен, но не изпълнен, как вируса ще инфектира системата? И как е възможно да се случи заразяване чрез пренос на данни през антената?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може може ако файла е автостартираш се или се ползва някоя дупка в ОС което е най честия начин

преди 7 часа, Rammkopf написа:

Разбира се! Даже, ако ползвателят на първия лаптоп е с маймунска шарка, ще я предаде и на другите, които са закачени в същата мрежа!!!

Абе мен ме е страх че има много маймуни ЗКУ та маймунската шарка наистина ще е епидемия

• Харесване 1
  • Ха-ха 2
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, цър-вул написа:

Може - зависи от вируса

Хъммм - замисли ме!

Как „exe фаил“ (изпълним демек) ще мине  през тетъринга и ще се изпълни (и зарази) на Линукс Минт (примерно)?
При положение, че Линукс изобщо не го отчита като изпълним файл?

• Харесване 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дали можем да го сравним например като човек ,който взема заразена храна  в ръце и я предава на друг , без да я слага в устата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, lebel написа:

Добра се и до тоя раздел. Не съм убеден, че това ще е преобладаващото мнение, но... според мен няма лошо.

Той отдавна се е добрал (има няколко такива с различните акаунти), но лично аз малко игнорирам подобни теми, че си имам достатъчно ядове и без тях.

• Харесване 3
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, bigiadri написа:

Дали можем да го сравним например като човек ,който взема заразена храна  в ръце и я предава на друг , без да я слага в устата

Може. Даже може да не е и храна. И да го взимаш в ръце. И да не е... не, да е заразено трябва. Примерно с люизит. Просто го получаваш, разглеждаш го, вдъхваш дълбоко няколко пъти и викаш на оня другия:

- Чшшш, алооуу, е онова, дето мирише на здравец, е за теб!

преди 35 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Той отдавна се е добрал (има няколко такива с различните акаунти), но лично аз малко игнорирам подобни теми, че си имам достатъчно ядове и без тях.

А, предположих, че е така, но беше по-удобно да се направя на ампе (понякога ми се получава и без да се правя), за да се получи шегата. Даже мислех да напиша, че ми мяза на кръстоска от термит с army ant, ама ме домързя.

• Харесване 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Добави ново...