Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows Update

pancho1960
Виж решението Разрешен от B-boy/StyLe/,

Препоръчан отговор

Здравейте, искам да попитам за този ъпдейт KB5018410 не иска да се инсталира през Windows Update и ми дава тази грешка (0x80070032).Как мога да го инсталирам?

Ето спецификации ха Windows

Издание    Windows 10 Pro
Версия    21H2
Инсталирана на    ‎12.‎1.‎2022 ‎г.
Компилация на ОС    19044.1645
Персонализиране    Windows Feature Experience Pack 120.2212.4170.0

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Второто го изтеглих ама никаква промяна даже и рестарт му дадох.Кое да тегля? Другите са архивирани ,като ги разархивирам излизат най различни неща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

32 битова или 64 битова е операционната Ви система?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може би повредени системни файлове. Като за начало започнете с командите в CMD.exe стартиран с десен бутон и Run as administrator:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

sfc /scannow

Рестарт и опитай отново.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, pancho1960 написа:

64 битов е.

Човече! Три часа и кусур ви трябваше да отговорите дали системата ви е 32 или 64 битова., а след този въпрос има и друг - на B-Boy. Щом сте изтеглил файла следващата стъпка е да го инсталирате. Тази стъпка направихте ли я? Щото в поста ви не виждам да сте написал по този въпрос.

"Второто го изтеглих ама никаква промяна даже и рестарт му дадох."

Ето това е трябвало да изтеглите след клик на реда в края на който е написано "Download""    windows10.0-kb5018410-x64_10cd6ef1410df754abafee3870f7c133b7f9e34d.msu   -от малкият екран, който се появява горе вляво на екрана

Обемът му е   683,1 мегабайта

ScreenShot001.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо изпълних указаното на B-Boy, и рестарт няма промяна.После изтеглих файла който сте ми дали и ето какво излиза след свалянето и ъпдейта:

Заснемане.PNG

И рестартирах компа.Когато отивам в Windows Update пак не се исталира и дава същата грешка 0x80070032)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, pancho1960 написа:

Първо изпълних указаното на B-Boy, и рестарт няма промяна.После изтеглих файла който сте ми дали и ето какво излиза след свалянето и ъпдейта:

Заснемане.PNG

Искате да кажете, че след изтегляне на този фаил и инсталирането му, след което следва рестарт, се получава този екран от поста ви?

Панчо! С тези действия, които съм ти посочил ти правиш ръчен ъпдейт на посоченият  номер и не ти трябва да се връщаш към ъпдейта, както ти го правиш. Нали вече след като си го изтеглил си го инсталирал. За да не ти се получи автоматично, може би файла от автоматичния ъпдейт ти се тегли много бавно и се появява някакъв проблем. А и самият фаил е голям по обем. Общо, обноваванията се теглят с много по малка скорост от всяка друга програма. И това, ненапразно е направено така на сървара - ниската скорост, за да не се получават никакви грешки при тегленето.

Когато отивам в Windows Update пак не се исталира и дава същата грешка 0x80070032)

Ако си направил инсталацията ръчно на това, което си изтеглил и нямаш никакво съобщение за грешка за какво ти е да отиваш на автоматична актуализация?

Ти разбираш ли въобще какво ти пиша?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, pancho1960 написа:

И рестартирах компа.Когато отивам в Windows Update пак не се исталира и дава същата грешка 0x80070032)

Пробвай следното:

Изтегли Tweaking.com Windows Repair

http://www.tweaking.com/files/setups/tweaking.com_windows_repair_aio.zip

Зареди в Safe Mode, разархивирай и стартирай инструмента от Repair_Windows.exe => отвори Jump To Repairs => Open Repairs => постави отметки пред 1,2,3,4,5,10,14,15,16,20,25,26,28,32

Натисни Start Repairs вдясно и не ползвай системата докато се извършват поправките и след това зареди в Normal Mode и опитай отново.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ,след като сваля файла за ъпдейт и започна да се инсталира минава време и се показва този прозорец ,че ъпдейта не е инсталиран отдолу в дясно пише затвори.След това рестарт и като отида на Windows Update стои този надпис.Без да пускам ъпдейт.2019436532_Screenshot2022-10-18135508.png.b2e96dcc81a73f1f5b1a932fa78cb115.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам питане към B-boy след ,като се върна в Normal mode да инсталирам ли въпросният ъпдейт ръчно или да вляза в Windows Update и от там да го пусна автоматично?

Като стартирам този линк ми отваря работен плот и няма нищо.http://www.tweaking.com/files/setups/tweaking.com_windows_repair_aio.zip

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Да в normal mode след поправката. Пуснете Windows Update да си го инсталира оттам, а не го теглете ръчно. Идеята е да се провери дали вече Windows Update работи коректно.

2. Линка си работи. Не знам какъв работен плот ви се отваря, но линка работи. Пробвайте с десен бутон върху линка и Save link as или както е при вас в използвания от вас браузър. След това разархивирайте архива и действайте, както съм описал.

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте B-boy.Влязох в Safe Mod разархивирах и стартирах инструмента.Каквото си ми написал го направих.Програмата завърши и ми поиска рестарт.След това под Normal Mode пуснах Windows Update да инсталира проблемният ъпдейт завърши на 100% и пак същата грешка ми дава,както съм снимал по горе.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Излезе нова актуализация на функциите в Windows 10 ,версия 22H2 под въпросния ъпдейт.Да я инсталирам ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стига да не ти даде грешка не виждам защо не. Но това, че другия не се инсталира е притеснително. Може да се наложи да направите in-place upgrade като последен опит за оправяне на проблема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И вторият ъпдеит не иска дава същата грешка.А какво значи in-place upgrade?Какво трябва да се направи?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, pancho1960 написа:

И вторият ъпдеит не иска дава същата грешка.А какво значи in-place upgrade?Какво трябва да се направи?

Щом ъпдейта не става, значи не е от него проблема а е на друго място из системата. За тая грешка прочете ли из нета какво пише?

Цитат

Според нашето проучване може да има много причини, поради които получавате грешка 0x80070032 , изброили сме някои от основните по-долу: -

• Повредени системни файлове  - Повредените системни файлове са един от основните виновници, които могат да предизвикат  грешка 0x80070032  . Повечето важни файлове могат да се повредят поради внезапно спиране. За щастие някои команди помагат при възстановяването на повредени файлове.
  • Намеса на антивирусна програма на трета страна -  Според засегнатите потребители Windows Defender или дори антивирусен софтуер на трета страна блокира основните файлове, които може да са важни за актуализациите на Windows. Следователно трябва временно да деактивирате антивирусната програма, за да видите дали това коригира  Код на грешка: 0x80070032 . 
  • Спрени услуги  за актуализиране на Windows - Понякога услугите за актуализиране на Windows спират автоматично, ако може да не се използват. За да избегнете това, трябва да рестартирате услугата, като следвате метода по-долу.
  • Повредени файлове в  папката за разпространение на софтуера - Има голяма вероятност съдържанието в папката за разпространение на софтуера да е повредено. Това е папка, която съхранява временни данни, които може да изискват Windows по време на актуализацията.
  • Остарял хардуерен  драйвер – според нашето проучване, ако има остарял драйвер на трета страна, изтеглен от уебсайта на производителя, може да задейства тази  грешка: 0x80070032 . Затова се уверете, че вашите драйвери са актуални. 

https://appuals.com/0x80070032-windows-update-error/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, pancho1960 написа:

Преинсталация със запазване на инсталираните програми и личните файлове:

https://www.tenforums.com/tutorials/16397-repair-install-windows-10-place-upgrade.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здр.B-boy преди време ми помогнахте как да си направя тук исо имидж с Macrium Reflect и имам имидж ха компа с програмата на диск D и на отделен диска както и на флашка.Ако пусна имиджа ще се оправят ли нещата?Имиджа е създаден март месец.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

Привет,

Няма как да знам, защото не се знае дали проблема е възникнал преди или след направата на Image-a. Ако наскоро се е появил проблема - месец-два, тогава да, Image-a би помогнал, но ако е доста време и чак сега сте го забелязали е много вероятно и image да съдържа въпросния проблем. Може да опитате, но имайте предвид, че връщането на Image-a ще върне всички промени по системата след месец март досега (обновяване на програми, настройки в регистрите, неща по десктопа и т.н.). В този ред на мисли, според мен In-Place Install е по-разумното, защото хем би трябвало да запази всички ваши програми и настройки, както са в момента, хем има по-голям шанс да оправи проблема. И вече ако In-place upgrade се провали вече можете да мислите за връщане на Image-a. Ако и той се провали вече отиваме на чиста преинсталация (с формат и изтриване на дяла за предпочитане).

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...