Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

UPS за дома - какъв?

Rammkopf

Препоръчан отговор

Здравейте и наздраве със сутрешното кафе! :D Темата не е въпрос "Моля, препоръчайте ми", аз вече направих своя избор - купил съм си. По-скоро от любопитство ме интересува, какво бихте купили за вкъщи и защо точно това, тъй като темата е наглед проста, но е на практика доста tricky да си подбереш правилното нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам 3 UPS-a за по един за 2 компютъра и един за телевизор+рутер. Всичките са 3КVA с по 4 батерии. На година и половина сменям батериите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, belefor написа:

Аз имам 3 UPS-a за по един за 2 компютъра и един за телевизор+рутер. Всичките са 3КVA с по 4 батерии. На година и половина сменям батериите.

А топологията им каква е на UPS-ите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами по 1 закачен към контактите , от който се захранват 2-та компютъра и тв+рутер-а. Физически - 2 на първия етаж и 1 на втория етаж...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, belefor написа:

Ами по 1 закачен към контактите , от който се захранват 2-та компютъра и тв+рутер-а. Физически - 2 на първия етаж и 1 на втория етаж...

Не се разбрахме. :) Под "топология на UPS" се разбира от какъв тип е принципът му на готовност - дали е студен стендбай (offline), дали е line interactive, или е online.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Описание на модела:

Description

RCT 3000VAS Line-Interactive UPS
RCT-3000VAS

• Compact size
  • Excellent microprocessor control guarantees high reliability
  • Boost and buck AVR for voltage stabilization
  • Auto restart while AC is recovering
  • Off-mode charging
  • Cold start function

Specifications
MODEL
3000VA / 1800W Capacity

INPUT
VOLTAGE RANGE:
85-145 VAC or 170-280 VAC
FREQUENCY RANGE:
60/50 HZ (Auto Sensing)

OUTPUT
OUTPUT VOLTAGE:
220/230/240 VAC
AC VOLTAGE REGULATION (Batt. Mode)
FREQUENCY RANGE:
10%
FREQUENCY RANGE (Batt. Mode):
60 Hz or 50 Hz 1 Hz
TRANSFER TIME:
Typical 2-6 ms
WAVEFORM (Batt. Mode):
Simulated Sinewave

PORTS
2 x SA PLUGS
4 x Output Receptacles
1 x Circle Breaker
1 x AC Input
1 x RJ-45 Surge Protection
1 x USB Port

BATTERY
BATTERY TYPE & NUMBER:
12 V/9Ah x 4
TYPICAL RECHARGE TIME:
6 Hours Recover to 90% Capacity

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аха. Какво те накара да се спреш на този вариант? Репутация на марката, размерът на първоначалната инвестиция, цикълът им на поддръжка, топологията, мощността, конфигурацията (технически характеристики, брой изводи)?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Марката нямаше значение. Мощността - исках малко повече от колкото ми трябва. Цената беше добра когато ги купувах - 2020г. Имаше модели с 3 и с 4 батерии 3000VA. Аз избрах 4 за да държи малко повече време. 1 път съм сменял досега батериите и на трите UPS-a, защото започнаха да държат по 40 мин(с нови батерии държаха около 2 часа всеки). Изходите нямаха значение , защото аз имах от преди  3 разклонителя от мъжки куплунг към разклонител с всякакви 3-пин и 2-пин. Тук при нас в ЮАР официално се използват 3-пин плъгове. Много малко видове адаптери и устройства като зарядни за телефони са 2-пин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...