Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Капитализмът, строй върху човешки останки

Sliderum2

Препоръчан отговор

преди 2 минути, Milkydead написа:

Кои са тея хора и  къде ги вижаш ? В ООН в Китай в НАТО къде ? 

е къде та къде - то е ясно къде. Само не е ясно, що не си стегнат куфарчетата за там, като е толкова човечно и прекрасно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 127
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Къде ги виждам тия хора ли? Не е лесно да ги видиш. Тези, които са видими, т.е. известни, очевидно не стават. А в ниското няма как да имам широк поглед, така че познавам ограничен брой хора и мога да потвърдя, че съществуват подходящи. Не гарантирам че евентуален техен възход нагоре, което значи и в доходите няма да ги изврати, така че бих ограничил определението си до, "стават в момента".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 часа, Milkydead написа:

Кои хора?

преди 6 часа, Sliderum2 написа:

Като си приказваме за човешки останки. Дали в пряк, или преносен смисъл...

Това е масова стрелба (mass shooting) - доста е нашумяло на запад, особено в САЩ.

Виж статистиките:

БЕЛЕЖКА: Още не са публикувани пълните данни за 2022г.

27621.thumb.jpeg.97ebea2020e2fece2bba6c62e9898c6e.jpeg

more-mass-shootings-ar.jpg.84ca011575f45670ef0ac73fb9ba7496.jpg

В САЩ имат големи проблеми с психичното здраве, като проблемите най-вероятно идват от икономическата и политическата система, които гледат на хората като на дойни крави, не като на хората.

Години експлоатация, нечовешко отношение и дехуманизация, дават ефект.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И всичко това е по вина на САЩ! Те искат да унищожат всички славянски държави, тъй като тези държави са истински, имат истинска история и истинска култура за разлика от сбърканите САЩ и Германия! Да не говорим, че не могат да понесат, че точно руснаците, "подчовеците", победиха нацизма и Германия!

на 30.10.2022 г. в 8:53, _Aumi_ написа:

Над 300 000 са жертвите на комунизма в България

От 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. БКП и ДС репресират под различна форма над 300 000 българи, елита на народа. В тази цифра влизат убитите без съд и присъда след 9 септември 1944 г., осъдените и разстреляните от ,,Народния съд'' от декември 1944 г. до април 1945 г., избитите по най-зверски начин в затворите и лагерите, разстреляните при опит да избягат през границата на страната, изселените и малтретираните. Цифрите изумяват с мащабите си за малка България.

Стига с тоя комунизъм! Комунизъм никога не е имало в България! Имаше социализъм! Благодарение на който българите живеят в мир от повече от 50 години вече! Социализмът е дал на хората работа за всички, достъп до безплатни здравеопазване и образование,  чисти улици и тротоари, чиста природа и опазване на природните ресурси, невъвличане във войни!

Ти със сигурност имаш богати роднини в рода си и явно жалиш за справедливо отнетите от държавата пари, които със сигурност са били откраднати от народа. Съжалявам, няма кой да ти ги възстанови тези пари, нито изгубените ви имоти. Като не ти харесва тук - границите са отворени. Събираш си багажа и се махаш, като се отказваш и от българското си гражданство.

Вече ставате много нагли и нахални всичките тия "дисиденти".

Какво притежаваше твоето семейство?

на 30.10.2022 г. в 12:53, _Aumi_ написа:

Тези хора са отишли там по собствено желание. Никой не ги е карал да ходят да се блъскат като невидели.

И в България можеш да станеш милионер. Иска се много труд, безсънни нощи, ентусиазъм и предприемачески дух!

Я не лъжи! Много си нагла! Спри да лъжеш! Милионер тук се става единствено и само с престъпност! Честно забогатял няма, но и в САЩ е така!  Не ми се прави на мораолна, ако обичаш! Много е лесно за работеща на щат за САЩ да сееш лъжи и да се изказваш арогантно!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 30.10.2022 г. в 13:04, ivan_pop написа:

Капитализма може да не е съвършен, но от него по-добър засега няма.Социалистическите държави в света се броят на пръстите на едната ръка!

Ще видим докога! Изгубихте Бразилия! Сега Бразилия ще помага на Русия.

Отричай социализма колкото си щеш. Просто злобееш и завиждаш!

Като пукне от старост вашия Бойко, с демонокрацията тук ще е свършено!

на 31.10.2022 г. в 7:39, _Aumi_ написа:

Дали ще се образоваш или не, не зависи от държавното управление.

Човек трябва сам да поема отговорност за живота си, а не да разчита на държавата. 

Нито при социализма, нито при капитализма, или при какъвто и да е строй, никой не ти дава нищо даром.

Още повече, че капитализмът ти дава свобода на развитие, докато социализма ти изземва спечеленото с честен труд. Не виждам каква справедливост може да има в начин на управление, който краде труда и спечеленото от работливите и упоритите,  за да принуди всички да бъдат еднакво бедни и да стопира развитието само и само да бъдат доволни мързеливите и завистливите.

Каква свобода без пари и без права? Защо не се спреш? Буквално обиждаш страшно много хора с арогантните ти твърдения! Като нямаш пари, как ще се изучиш? Като ти забранят достъп до образование, как ще имаш достъп до образование или до нещо?

Имам чувството, че много ви се ще да приложите на дело нацистките методи спрямо социалистите. Е, не можете и никога няма да можете. И не ми почвай с лъжите за "цивилизованата и просперираща Германия" при Адолф Хитлер. Точно днес гледах епизода на "Тайни нацистки експедиции". Съжалявам, с аутобани или без, но страна, която се отказва от християнството и го нарича "юдеохристиянство" и предпочита да празнува слъннцестоянията и да вярва в  измислени легенди и приказки - за мен това не е цивилизована държава!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 31.10.2022 г. в 13:00, Sliderum2 написа:

Нещо от преди години, което заслужава да се прочете отново:

Фалшивите новини са лоши. Но фалшивата история е още по-лоша.

Тук иде въпросът, ако се фалшифицира самата история в учебниците, ако се изгорят образно, или буквално, казано оригиналите, в които се съдържа истинската история и отмрат поколенията, които  все още я помнят. Вече независимо от привидната свобода на достъп до информация, няма да има как да бъде узната истината. Това е полезно за всички паразити, за техните блюдолизци сигурно върши работа, а какво е за останалият народ обаче? За колко други неща ни лъжат обаче, веднъж успели да ни лъжат с историята, може да ни лъжат с всичко и така да бъдем още повече експлоатирани, дори без да го осъзнаваме.

П.П. Удебеляването на част от цитатът е от мен.

Капитализмът не може да понесе истината за социализма и затова пренаписват историята. За капиталистите тя е нищо. Вижте какво става в Украйна - там канонизираха Степан Бандера за национален герой! Масовият убиец Степан Бандера!

Имам чувството, че срещу нас пишат хора, чийто баби и дядовци са били членове на "Бранник". Представям си какви врели - некипели за миналото са им говорели бабите и дядовците.  Сигурно са им разказвали смешките, че българите са арийци или че Крали Марко наистина е съществувал.

на 31.10.2022 г. в 20:26, Milkydead написа:

Значи китайците за теб са подчовеци, така ли да го разбирам? С такова мислене и ти не си по - различен от нацистите!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Anneliese написа:

Имам чувството, че много ви се ще да приложите на дело нацистките методи спрямо социалистите.

Не намесвай на всяка крачка нацизма!

В случая той няма нищо общо нито с темата, нито с капиталистическата икономика.

Умираш от завист и злоба и се чудиш къде да излееш гнева си!

Ако капитализмът като икономическа система не беше добър, никой нямаше да бяга на Запад. Но уви, както виждаме само от България на два милиона избягаха на Запад, а не в някоя социалистическа държава.

Само некадърните и мързеливите, разчитащи на подаяния от държавата, бленуват за този грабителски комунистически строй, който взима от работливите, за да даде на мързеливите лентяи, които не мечтаят за нищо друго освен за миризлива панелка пълна с хлебарки!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, _Aumi_ написа:

:lol6:

Виждам, че си падаш по мистицизма. Сигурно се интересуваш и от руните, магиите, вещиците............... Много...........тъпо и безполезно. Руните не са най - старата азбука на света, съжалявам. Съществуват едва от 1 век след Христа. Най - старата писменост на света са египетските йероглифи. Не слагам акадската писменост, най - стара е, но е повече чертички в различни посоки и различен брой. Линеар Б се оказа старогръцка версия на езика на древните гърци преди появата на азбуката. Мисля, че и линеар А  също е гръцки език. Гръцката държава съществува обаче от Античността, а Древният Египет е много по - стара държава. Съответно египетските йероглифи са най - старата писменост на света.

Също така в руните няма абсолютно никаква магия и не отключват никакъв портал. А езичеството е мега тъпо. То е деградация. Да вярваш в легенди, митове и приказки - също.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Anneliese написа:

Виждам, че си падаш по мистицизма. Сигурно се интересуваш и от руните, магиите, вещиците............... Много...........тъпо и безполезно. Руните не са най - старата азбука на света, съжалявам. Съществуват едва от 1 век след Христа. Най - старата писменост на света са египетските йероглифи. Не слагам акадската писменост, най - стара е, но е повече чертички в различни посоки и различен брой. Линеар Б се оказа старогръцка версия на езика на древните гърци преди появата на азбуката. Мисля, че и линеар А  също е гръцки език. Гръцката държава съществува обаче от Античността, а Древният Египет е много по - стара държава. Съответно египетските йероглифи са най - старата писменост на света.

Също така в руните няма абсолютно никаква магия и не отключват никакъв портал. А езичеството е мега тъпо. То е деградация. Да вярваш в легенди, митове и приказки - също.

Съвсем не позна ... но продължавай да си гадаеш, ако нямаш друга работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, _Aumi_ написа:

Не намесвай на всяка крачка нацизма!

В случая той няма нищо общо нито с темата, нито с капиталистическата икономика.

Умираш от завист и злоба и се чудиш къде да излееш гнева си!

Ако капитализмът като икономическа система не беше добър, никой нямаше да бяга на Запад. Но уви, както виждаме само от България на два милиона избягаха на Запад, а не в някоя социалистическа държава.

Само некадърните и мързеливите, разчитащи на подаяния от държавата, бленуват за този грабителски комунистически строй, който взима от работливите, за да даде на мързеливите лентяи, които не мечтаят за нищо друго освен за миризлива панелка пълна с хлебарки!

Личи си кой е злобния.

Хората избягаха на запад, подведени от пропагандата. Братовчедка ми се върна с първото си дете от САЩ, след като беше заминала там като тийнейджърка.

Да наричаш точно нас, които останахме тук, некадърни и мързеливи, е повече от арогантно и отвратително. Да, гордея се, че останахме тук а не заминахме. Не се срамувм, че сме преживяли трудности. Но и преживяхме хубави неща, които българите в чужбина никога няма и които няма и да знаят каква беше атмосферата тук. Например футболното лято на 1994. Заминалите не знаят тук какви емоции бяха, каква радост. Или когато се завърнаха медиците ни от Либия. Как се вълнувахме и приемахме всяка новост-  компютрите, интернет, мобилните телефони, климатиците, судокуто, игри като "Стани богат"............ Интереси към концерти, изложби, филми, театрални спектакли.......

И не обиждай панелките, моля! В тях все пак живеят хора, които са доста повече хора от теб.

Щото пък американските дървени къщички не заминават при първото торнадо и не убиват хора...............

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хип хип ураааааа комичката ни избухна

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, petie1 написа:

Хип хип ураааааа комичката ни избухна

Ти си мега прост!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Anneliese написа:

Ти си мега прост!

Ама не мога се меря с теб щот ти си мерна единица за простотия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, petie1 написа:

И кое ми е простото?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Anneliese написа:

И кое ми е простото?

Всичко което пишеш са абсолютни дивотии най вечр новата Компютърна информатика която още ме разсмива

И Крали Марко е съществувал нали си много добра по литература?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, petie1 написа:

Всичко което пишеш са абсолютни дивотии най вечр новата Компютърна информатика която още ме разсмива

И Крали Марко е съществувал нали си много добра по литература?

Аха, и змейовете са съществували.:giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Anneliese написа:

Аха, и змейовете са съществували.:giggle1:

Айде пак доказа че си гола вода по история и то българска

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, Anneliese написа:

Да наричаш точно нас, които останахме тук, некадърни и мързеливи, е повече от арогантно и отвратително. Да, гордея се, че останахме тук а не заминахме.

Къде ще заминеш? Ти НЕ можеш две стълби да изкачиш, щяла да замине! :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Anneliese написа:

...

Да наричаш точно нас, които останахме тук, некадърни и мързеливи, е повече от арогантно и отвратително.

...

преди 2 часа, Anneliese написа:

...

Много си нагла!

...

Анне, предлагам ти една игра. Представи си, че цитатите са от две различни дами и второто Анне отговаря на първото. И... еми т'ва е...

Найс, а? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

:lol6:

Кое е смешното?

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Къде ще заминеш? Ти НЕ можеш две стълби да изкачиш, щяла да замине! :giggle1:

Всъщност, няма къде да се отиде.

Нали се сещаш, че тази про-Западна юлизия тип "New Horizons", или каквото е там, е просто една лъжа и там няма утопия, както неолибералните пропагандисти твърдяха едно време.

След като САЩ свалиха Съветския Съюз, от ЦРУ започнаха Psy-Op в техен стил, разпространяваха дезинформация, която да започне процеса по съкращаване на населението в България и други държави от СС. Нали точно тази дезинформация обърка милиарди, не милиони, а милиарди, че на Запад има утопия и всички ще станат милионери - само трябва да прескочат границата. Така започнаха да обезлюдяват региона, като паралелно с това правеха и деиндустриализация и денационализация.

Това, което номадите станаха включва:

Болногледачи - предимно в Германия и Австрия;

Берачи - предимно в Германия;

Роби в месопреработватели цехове - предимно в Германия;

Това е.

Цялата тази юлизия за утопия много бързо ще пропадне, ако отидеш на Запад. Отидеш ли там, бързо ще осъзнаеш, че там няма утопия и положението там също се влошава, както е и в България.

преди 1 час, petie1 написа:

Айде пак доказа че си гола вода по история и то българска

Не се заяждай с нея, ако обичаш.

преди 1 час, petie1 написа:

А можеш ли да се мериш с тези, които знаят как да оправят грешката в Линукс? Говоря ти за онази грешка, за която вчера говорихме.

Защо не дадеш решение на грешката? Нали си много умен...

преди 1 час, Anneliese написа:

Това, което каза, е основано на онзи миг, който гласи, че по времето на социализма не е имало какво да се яде и хората са били гладни.

Ако имаш предвид енергийни напитки, желирани бонбони, фалшиви шоколади, и други отпадъчни елементи на химическата индустрия, да, тогава нямаше какво да се яде.

Ама, само не ми показвай снимки на празни витрини по времето на социализма, че да не ти покажа снимки на пълни витрини по времето на социализма. Нещата във тези витрини са в пъти по-истински от същите неща в днешните витрини.

Всъщност, ще се опитам да намеря статията, която вчера бях показал в този форум, че да видиш, че не е вярно, че по онова време хората са гласували и не са имали какво да ядат.

Иначе, по онова време си беше по-добре - имаше суверен, закон и ред, сигурност за хората, държавата гарантираше изкупуване на реколтата, и много други. По онова време, пролетариата не зависеше от някакви частни, външни компании, които го експлоатират, не му дават нищо, и накрая го сменят с друг, ако не е по-нисък от тревата и се оплаче.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, FatMan9 написа:

А можеш ли да се мериш с тези, които знаят как да оправят грешката в Линукс? Говоря ти за онази грешка, за която вчера говорихме.

Защо не дадеш решение на грешката? Нали си много умен...

Аз моите грешки в Линукс съм си ги оправил и чакам да ми покажеш пост в който твърдя че съм умен за разлика от теб дет се фукаш че че си гений?

преди 20 минути, FatMan9 написа:

Не се заяждай с нея, ако обичаш.

Ако не дрънка глупости кат теб няма да се заяждам

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, petie1 написа:

Аз моите грешки в Линукс съм си ги оправил и чакам да ми покажеш пост в който твърдя че съм умен за разлика от теб дет се фукаш че че си гений?

Кои грешки си оправил?

преди 7 минути, petie1 написа:

Ако не дрънка глупости кат теб няма да се заяждам

Какви глупости дрънкам?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...