Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да получа достъп до кодовете на BIOS програмата?

Препоръчан отговор

преди 2 минути, Raze написа:

Тези неща ги правят инженери с многогодишен опит и няколко висши образования, защо реши, че ти ще можеш да направиш нещо по въпроса, където и елементарни познания си нямаш от нищо?

Имам познания по определени езици за програмиране. Също така, ще поискам помощ от форума, който @цър-вул препоръча. Посетих форума и видях, че има полезни теми и информация.

преди 4 минути, Raze написа:

Да, ще останеш с една тухла, от която няма да става нищо. Евентуално може и да успеят в някой сервиз да я съживят с флашване на нов BIOS с програматор, но пак не е 100% сигурно.

Флашването на новия BIOS не може ли да се направи и вкъщи? И преди да инсталирам новия БИОС мод, има ли как да симулирам хардуера и да видя дали хардуера работи с новия БИОС? Примерно, има ли как да симулирам лаптоп, който е същия като моя, да му сложа mod-натия БИОС и да видя дали ще има няккави проблеми?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, lebel написа:

Извън темата (офф демек):   Не само възможно, но и сигурно. Винаги можеш да се върнеш назад в спомените си...

А ако има и хроноциклет може се върне и преди грешката ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, petie1 написа:

Не, че защо да ме е яд? То това ще е добре за Линукс...

Защото виждам, че от време на време пускаш глупави шеги, които да ме окарикатуряват като "Грухи Биоса, който има лапти".

преди 5 минути, petie1 написа:

По темата нали ти казах че прецакаш ли БИС оставаш без лапти

Просто ще re-flash-на БИОС-а и всичко ще се оправи.

преди 3 минути, цър-вул написа:

В интерес на истината това не е вярно!

Какво имаш предвид?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Примерно, има ли как да симулирам лаптоп, който е същия като моя, да му сложа mod-натия БИОС и да видя дали ще има няккави проблеми

Има да ама ама симулирането не е като реалноста

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, PigMan9 написа:

Имам познания по определени езици за програмиране.

Да имаш познания и да владееш са доста различни понятия!

преди 1 минута, Raze написа:

Програматор имаш ли?

Имането не се свързва с моженето

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Raze написа:

Програматор имаш ли?

Няма да ти отговоря, защото щом задаваш този въпрос изобщо не вдяваш за какво става дума

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

200w.webp?cid=ecf05e478u695701b16mi0n7l5

По-дълго и по-често тази предстартова процедура 😄

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Просто ще re-flash-на БИОС-а и всичко ще се оправи.

Останеш ли без БИОС нищо няма да заредиш. и шегите са съвсем на място, вече ще викам олито Грухи Биоса

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, ДзВяРа! написа:

200w.webp?cid=ecf05e478u695701b16mi0n7l5

Това е Грухи Биоса след новия БИОС

преди 9 минути, цър-вул написа:

Пригови си и петнайстина зелени пари за нов чип

Уйде коня у ряката...

А нещата са прости....

ACPI : Enabled

Virtualization: Enabled

Then install Mint 21

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-безболезнено ще е да се простреляш в крака , от колкото да пипаш неща които не са ти ясни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, Raze написа:

Програматор имаш ли?

Ще си купя такъв. Преди няколко дни, @цър-вул каза името на устройството, но аз го забравих. Днес сутринта му пратих съобщение относно това как се казва устройството, но той не отговори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Докато гонеше дивото, изтърва питомното.

Смятам, че този който е измислил гайдата, е бил вдъхновен от гледката на човек, носещ под мишница възмутено прасе-астматик. За нещастие, звукът на гайдаря, никога не може да се сравни по чистота и въздействие със звуците, които постига прасето.
Алфред Хичкок

Ако през цялото време на човек му говорят, че е "прасе", то в края на краищата, той действително ще заквичи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, petie1 написа:

А нещата са прости....

ACPI : Enabled

Virtualization: Enabled

Then install Mint 21

Казах ти, че не става.

AX95fTC.jpg

Грешката от първия ред, показан в горното изображение, се оправи като включих виртуализацията:

ENzbo9g.jpg

За да включа и ACPI, ми трябва достъп до скритите настройки (advanced settings).

Това е BIOS-а, който имам на втория лаптоп:

x5aNZ50.jpg

Това е начина, по който трябва да изглежда:

Yl4S3HP.jpg

Както можеш да видиш, на второто изображение има налични още менюта, както и Advanced менюто е там. На мен ми трябва менюто с напреднали настройки, ако искам да включа ACPI. ACPI СЪЩО е във менюто с напреднали настройки.

И още нещо: При Acer Aspire, както вече ти ПОКАЗАХ И ДОКАЗАХ ето тук:

suknYUD.jpg

Има само AHCI, но НЕ и ACPI.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, PigMan9 написа:

Ще си купя такъв. Преди няколко дни, @цър-вул каза името на устройството, но аз го забравих. Днес сутринта му пратих съобщение относно това как се казва устройството, но той не отговори.

Не ще нещо ама сега се сетих че на новите лаптита БИОС чипа не е отделен та Грухи Биоса бая зор ще види докат го смени.....

преди 22 минути, PigMan9 написа:

Казах ти, че не става.

AX95fTC.jpg

Грешката от първия ред, показан в горното изображение, се оправи като включих виртуализацията:

ENzbo9g.jpg

За да включа и ACPI, ми трябва достъп до скритите настройки (advanced settings).

x5aNZ50.jpg

Yl4S3HP.jpg

Както можеш да видиш, на второто изображение има налични още менюта, както и Advanced менюто е там. На мен ми трябва менюто с напреднали настройки, ако искам да включа ACPI. ACPI СЪЩО е във менюто с напреднали настройки.

suknYUD.jpg

Абе Олигофрен хАпсолютен чий го дириш в интерфейсите на sata? ACPI е друга бира и не е SATA

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, petie1 написа:

Не ще нещо ама сега се сетих че на новите лаптита БИОС чипа не е отделен та Грухи Биоса бая зор ще види докат го смени.....

Ти къде си видял отделен чип? Доколкото знам, тези чипове са запоени. И да, наясно съм, че чипа е запоен... точно както процесора и единия РАМ модул са запоени... И запояването не значи, че не може да се отделят - гледал съм клипове, където запоени РАМ, процесори и БИОС чипове се отделят, сменят, и така...

И няма ли да коментираш това:

преди 27 минути, PigMan9 написа:

Казах ти, че не става.

AX95fTC.jpg

ENzbo9g.jpg

x5aNZ50.jpg

Yl4S3HP.jpg

suknYUD.jpg

Виждаш ли, че аз правя нещата както трябва и проблема не е от мен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Човека пуснал нова тема как да си омъртвя умишлено биоса.. и след оплакване сам да възкръсне. Тази твоя параноя как се хакват мрежи ще те побърка, какви ли не линукси, се опита да качиш и забуксува на място та стигна до там че и на биоса да му видиш сметката. Колко пъти ти се каза чети чети. Ама ти не та не голям мерак за пингвин да си качиш а сега още по голям мерак да си омъртвиш биоса но поне решил ли си кой ще пее молитвата за биоса и кой ще клати кандилото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, vlado1985 написа:

кой ще пее молитвата за биоса и кой ще клати кандилото.

Арменския поп или Хисарския поп

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, petie1 написа:

Арменския поп или Хисарския поп

И двамата ще му искат много скъпо а той е циция и ще има пак тема как да кандардисам попа да опее лаптопа:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, дръндю написа:

кодовете са ралични за скритите опции

Става въпрос за лаптоп на марката HP. И @petie1 ми показа видео, което не свърши работа. Видеото беше за InsydeH20 Setup Utility Rev 5.0 за Acer, не същия БИОС за HP.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...