Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Държавата и мигрантите

valkiria1

Препоръчан отговор

преди 8 часа, Sliderum2 написа:

Леле, ще рече някой, че едва ли не сте проследили с истинска машина на времето, развитието на човечеството и имате налични всички факти и можете да ги интерпретиране правилно, т.е. неутрално, а не пристрастно.

Имаме фактите, благодарение на науката, главно на ДНК анализите. Темата можем да я обсъждаме, защото, благодарение на антрополозите и историците, които са безпристрастни, сме наясно с темата. лично на мен темата с произхода на човека и първите хора ми е много интересна, гледала съм филми, имаше една поредица отпреди две - три години на "Viasat History" за различните групи хора и човешката еволюция, там историци и антрополози разказаха много подробно във всеки един епизод за отделните хора и отделните континенти. Епизода за неандерталците беше свързан с Европа, хомо сапиенс - за Африка, денисовия човек - за Азия, за Южна и Северна Америка, както и за Австралия, забравих кои бяха. Беше много интересно, изнесоха данни от скорошни ДНК анализи, казаха за разкопки и открития, за които не бях чела във вестниците (на нашите медии им дай само жълтурски глупости да пишат), историци, археолози и антрополози разказаха за интересни теории, открития и данни.

преди 8 часа, ДзВяРа! написа:

Всички хора произлизаме от неандерталците!

Хората, които населяват Земята, принадлежат към един общ вид – homo sapiens, който е разделен по някои общи признаци на по-малки единици, наречени раси.

Човешката раса е голяма група хора, със сходни морфологични и физиологични особености, имащи общ произход, определена изходна територия – ареал, които не са загубили способността си да се кръстосват с представителите на другите човешки раси. Хората от различните раси се отличават по следните телесни белези: цвят на кожата, формата и цвета на очите и косите, формата на носа и много други такива.

За произхода на човешките раси съществуват две основни схващания – моноцентризъм и полицентризъм.

За обсъждането на този въпрос антрополозите Монофилисти, са привърженици на теорията за едноклоновия произход на расите. Според тях, човешките раси произлиизат от неандерталеца и всички съвременни расови клонове са минали през стадиите палеонтроп и неоантроп. Монглоидите се доближават до човекоподобните маймуни по силно развития череп, но за разлика от тях имат съвсем оскъдно третично окосмяване.

Замени раса със вид и всичко си идва на мястото.

И не, не всички произлизат от неандерталците, в чернокожото население няма открити ДНК от неандерталците. И не го казвам аз, а учените, правили ДНК анализи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 87
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 19 минути, Anneliese написа:

Имаме фактите, благодарение на науката, главно на ДНК анализите

Ъъъ, как се прави ДНК анализ, още повече прецизен на няколко кокала от преди десетки и дори стотици хиляди години? Виж сега, науката е силен занаят, ама още не са станали магьосници. Разбира се, има си и други методи, археологически и антропологични. Резултати са пълна мешавица. Така че, както и в други случаи, събрали се там разните учени, постигнали консенсус за някои теории, за други не и в крайна сметка, нещата не са напълно ясни. Налага се да приемаш на доверие. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, lebel написа:

Да те светна, че връзката между комплексарщината и големината на шрифта е правопропорционална.

Иначе, бай ти Тодор стреляше на месо и рога в ловните резиденции. По границата се стреляше предимно по опитващите се да излязат от тая убавиня соца. Предимно, щото опитващите се да влязат не знам защо бяха кът. 

Хич не ме светкай, бе! Служил съм по това време савсем близо до границата!! С много набори тогава граничари съм говорил. От България за навънка, поне по гръцката и турската граница - нямаше и никой не е и пазил за това. Освен това имаше и 2-3 гранични зони и дори и да тръгне човек да минава - ще го фанат още на 20-30км. навътре в некое село.

Пазеше се да не влизат отвън. Пазеше се с над 30-40хил. момчета граничари! Имаше денонощен наряд на всеки метър по границата без изключение - кучета, кльонове, разорани бразди, телефонна и друга автоматична сигнализация! И най-важното - стреляше се без предупреждение! И това го знаеха и откъм гръцко и откъм турско! Имаше и на през километър два и табели - "СТРЕЛЯ СЕ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!". За застрелян "нарушител" министъра даваше нашивки и 10дена отпуск!

Да, навсякъде има идиоти. Сигурно все пак е имало опити от такива опитващи да минат в едната или другата посока. Без значение от мотивацията. Но всички знаеха - че могат да бъдат ЗАСТРЕЛЯНИ! Да, и точно за това са идиоти. Понеже на корабите или летищата - не стрелят. И умните опитваха от там.

По българската граница се стреляше! И успеваемостта на нарушителите беше може би 0,00001%. Сега в България има около 400хил. НЕЛЕГАЛНО влезнали имигранти!!!!! Повечето вече са се изнесли в Европата, но голяма част от тях и храниме в некви лагери!

Да, ако се стреляше по границата - нямаше да има дори един емигрант - минал насам натам или във лагер! Кое е по-добре, а?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, Sliderum2 написа:

Ъъъ, как се прави ДНК анализ, още повече прецизен на няколко кокала от преди десетки и дори стотици хиляди години? Виж сега, науката е силен занаят, ама още не са станали магьосници. Разбира се, има си и други методи, археологически и антропологични. Резултати са пълна мешавица. Така че, както и в други случаи, събрали се там разните учени, постигнали консенсус за някои теории, за други не и в крайна сметка, нещата не са напълно ясни. Налага се да приемаш на доверие. 

Такаааааааааа, спипах те, че не си наясно с най - новите технологии, аз обаче съм. Не в тази поредица, но в много други са показвали, как се взима част от кост, или зъб (ако има) и се пробива с малка машинка костта или зъба, ама надълбоко, където се предполага, че има останала ДНК. Пробата/пробите се изпращат в лаборатория, там ги обработват на модерни машини, на компютър излизат резултатите и готово. Става ясно има ли ДНК. Иначе как я определят възрастта, не знам. Но костите знам, че ги датират с радиовъглероден анализ, който е изключително точен.

Да, понякога данните са неочаквани и смайващи, затова повтарят колкото пъти трябва тестовете. Но и трябва да си човек с въображение и свободен от всякакви идеологии, да си безпристрастен, иначе няма как да бъдеш истински учен.

Науката на запад е много далеч от нас. Там имат чисто нови лабораторни технологии, каквито ние в България нямаме. Така че, не съди за антропологическите, археологическите и ДНК открития на запад, по нашата изостанала наука. Там имат съвсем по нови машини за радивъглероден анализ. Науката там е лабораторна, а не събирания по разни семинари. Учените там правят лабораторни изследвания и анализи, после пишат доклади и анализи, които се публикуват както в научни издания, така и във всекидневната преса. На запад докладите, семинарите и конференциите са главно за обменяне на идеи, опит и знания. Спорове може и да има някакви, но никой не оспорва лабораторните резултати. Много учени зарязват идеологиите и възприемат по друг начин дадени данни. Затова и в наши дни не могат да се случат такива скандали като пилтдаунския човек, нито теориите за расите. Политиците днес не могат да се месят на науката.Все повече учени отказват да се обвързват с политика и идеологии. Работят независимо. Затова и често им се налага да търсят финансиране за изследвания, които държавните ръководители не харесват или не приемат. Затова и работят и с медиите, снимат се в документални филми, за да стига истината до хората и да няма цензура, нито скрито - покрито.  Но пък и покрай трагедията на Втората световна политиците вече не смеят да се бъркат в работата на антрополозите, археолозите и историците. конкретно не се бъркат в изследванията на човешката еволюция, праисторията, античността, средновековието и ренесанса. Е, само историята на 20 век още се опитват да я политизират.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Anneliese написа:

Такаааааааааа, спипах те, че не си наясно с най - новите технологии, аз обаче съм. Не в тази поредица, но в много други са показвали, как се взима част от кост, или зъб (ако има) и се пробива с малка машинка костта или зъба, ама надълбоко, където се предполага, че има останала ДНК. Пробата/пробите се изпращат в лаборатория, там ги обработват на модерни машини, на компютър излизат резултатите и готово. Става ясно има ли ДНК. Иначе как я определят възрастта, не знам. Но костите знам, че ги датират с радиовъглероден анализ, който е изключително точен.

Да, понякога данните са неочаквани и смайващи, затова повтарят колкото пъти трябва тестовете. Но и трябва да си човек с въображение и свободен от всякакви идеологии, да си безпристрастен, иначе няма как да бъдеш истински учен.

Науката на запад е много далеч от нас. Там имат чисто нови лабораторни технологии, каквито ние в България нямаме. Така че, не съди за антропологическите, археологическите и ДНК открития на запад, по нашата изостанала наука. Там имат съвсем по нови машини за радивъглероден анализ. Науката там е лабораторна, а не събирания по разни семинари. Учените там правят лабораторни изследвания и анализи, после пишат доклади и анализи, които се публикуват както в научни издания, така и във всекидневната преса. На запад докладите, семинарите и конференциите са главно за обменяне на идеи, опит и знания. Спорове може и да има някакви, но никой не оспорва лабораторните резултати. Много учени зарязват идеологиите и възприемат по друг начин дадени данни. Затова и в наши дни не могат да се случат такива скандали като пилтдаунския човек, нито теориите за расите. Политиците днес не могат да се месят на науката.Все повече учени отказват да се обвързват с политика и идеологии. Работят независимо. Затова и често им се налага да търсят финансиране за изследвания, които държавните ръководители не харесват или не приемат. Затова и работят и с медиите, снимат се в документални филми, за да стига истината до хората и да няма цензура, нито скрито - покрито.  Но пък и покрай трагедията на Втората световна политиците вече не смеят да се бъркат в работата на антрополозите, археолозите и историците. конкретно не се бъркат в изследванията на човешката еволюция, праисторията, античността, средновековието и ренесанса. Е, само историята на 20 век още се опитват да я политизират.

антрополозите и историците, които са безпристрастни - ти на какви хапчета си? Колко пъти преди очите ти се смени историята? Що не вземеш да спреш с идиотщините си вече! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Anneliese написа:

. Е, само историята на 20 век още се опитват да я политизират

Хм. Само? Нали си чела.  :)

Целувки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Anneliese написа:

Един час се чудя, дали да го прочета...

Какво искаш да кажеш/докажеш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Captain Teemo on duty написа:

Един час се чудя, дали да го прочета...

Какво искаш да кажеш/докажеш?

:lol6:

А аз все още се чудя дали да го прочета този пост. Тъкмо го започнах и се отказах, обаче все пак ще го прочета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dimy написа:

Хич не ме светкай, бе! ...

Що бе? Да се не охарчиш за ток? Ок. Но се минаваш.

преди 2 часа, dimy написа:

...

Да, ако се стреляше по границата - нямаше да има дори един емигрант - минал насам натам или във лагер! Кое е по-добре, а?

По-добре е без мигранти... а най-добре е в страната Утопия. Като се замисля, можеше да не връщаме на гърците мините от "Миджур"... в съчетание с масивна стена - тип велика китайска...  щото досега нито един сириец или афганистанец не е успял да нахлуе в Китай през нея.
Ще стрелят... те шиповете (колкото ги има) не им дават да извадят или те самите се ослушват, за да не ги съдят после, щели да стрелят... Поне потренираха с наличните ленти... дано и часовете стрелкова подготовка са достатъчно, че остава и да се изпозастреляме.

А за особеностите на някогашния пограничен живот, виж к'во пише на Руски паметник (югозападна страна) в София...

spacer.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За невярващите, че древни неща могат дълго да оцелеят:

https://www.nationalgeographic.bg/a/nai-staroto-drveno-stlbishhe-e-na-3400-godini-i-e-otlicno-zapazeno?fbclid=IwAR1i0Pcl8HRlfSvCoYMyQJU4mYnCHsLXjQJjFGuJX8XABxb09KZim3m6oCo

Сега да не кажете само, че "Нешънъл джиографик" са комунисти.:giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти си комунистка, стига се излага, всички ти се смеят!

Има много по-стари артефакти и монолити, мегалити които са си оцелели и здрави до ден днешен. Пирамидите, Свинкса?

Какво е това скапано стълбище което показваш? Излагаш се!

П.П. Хем пишеш супер простотии и разсмиваш хората, и в същото време ги дразниш и ядосваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То, ако става въпрос за много години, имаше някакво живо дърво на повече от тези нищожни 3400 години. Ама откъде тръгна приказката за изследване на ДНК на кокали на десетки и стотици хиляди години и се стигна до нещо съвсем различно. А иначе има и ретроградно проследяване на развитието на ДНК, там правят някакви изчисления, само дето развитието на ДНК, е повлияно от не по-малък брой фактори, от климатът на Земята. А дори с най-съвременните и бързи суперкомпютри, не може да се изготви точна прогноза за повече от няколко дни. Просто не са в състояние да се вкарат всички фактори в задачата и с необходимата точност. Затова ограничават броят на факторите и точността. Може би, след 20, или повече години, ще има милион пъти по-бързи компютри, с които задачите по климата и в ретроградното изчисление на промените в ДНК, да могат да вземат достатъчно фактори с висока прецизност, така че да могат да правят сметките за наистина дълги периоди на развитие и за тези изчисления да не е нужно да се чака да се въртят числата с години. Приблизителните изчисления правени днес дават висок процент грешка, която се натрупва с увеличаване продължителността на разглежданият период до степени на безполезност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, lebel написа:

Ти само това ли прочете от моя пост , а? Айде - ще ти го препиша отново! И тогава ми кажи кое е по-добре, а не - да снимаш паметника на ЦАРЯ! Ето-

Хич не ме светкай, бе! Служил съм по това време савсем близо до границата!! С много набори тогава граничари съм говорил. От България за навънка, поне по гръцката и турската граница - нямаше и никой не е и пазил за това. Освен това имаше и 2-3 гранични зони и дори и да тръгне човек да минава - ще го фанат още на 20-30км. навътре в некое село.

Пазеше се да не влизат отвън. Пазеше се с над 30-40хил. момчета граничари! Имаше денонощен наряд на всеки метър по границата без изключение - кучета, кльонове, разорани бразди, телефонна и друга автоматична сигнализация! И най-важното - стреляше се без предупреждение! И това го знаеха и откъм гръцко и откъм турско! Имаше и на през километър два и табели - "СТРЕЛЯ СЕ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!". За застрелян "нарушител" министъра даваше нашивки и 10дена отпуск!

Да, навсякъде има идиоти. Сигурно все пак е имало опити от такива опитващи да минат в едната или другата посока. Без значение от мотивацията. Но всички знаеха - че могат да бъдат ЗАСТРЕЛЯНИ! Да, и точно за това са идиоти. Понеже на корабите или летищата - не стрелят. И умните опитваха от там.

По българската граница се стреляше! И успеваемостта на нарушителите беше може би 0,00001%. Сега в България има около 400хил. НЕЛЕГАЛНО влезнали имигранти!!!!! Повечето вече са се изнесли в Европата, но голяма част от тях и храниме в некви лагери!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, ДзВяРа! написа:

Ти си комунистка, стига се излага, всички ти се смеят!

Има много по-стари артефакти и монолити, мегалити които са си оцелели и здрави до ден днешен. Пирамидите, Свинкса?

Какво е това скапано стълбище което показваш? Излагаш се!

П.П. Хем пишеш супер простотии и разсмиваш хората, и в същото време ги дразниш и ядосваш.

Естествено, че има, но да кажеш, че стълбището е скапано е доста просташко. Особено предвид, че стълбището е дървено, а дървото не е траен материал.

И се научи да пишеш правилно. Пише се Сфинкс.

И, ако за теб 3400 години са нищо, са повечето образовани хора са. Колко дървени стълбища на 3400 години, оцелели далеч от слънцето, вятъра и водата знаеш?

А знаеш ли с каква скорост изчезва Титаник в Атлантическия океан?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, dimy написа:

Ти само това ли прочете от моя пост , а? Айде - ще ти го препиша отново! И тогава ми кажи кое е по-добре, а не - да снимаш паметника на ЦАРЯ! Ето-

Хич не ме светкай, бе! ...

Не, не, глупости, не прочетох само това... прочетох и "Хич не ме светкай, бе!".  И се навих. Щото съм пич. Едвам, но се навих... Сега па искаш да те светна... не мога ви разбера т'ва младите... както и да е.
Иначе, като гледам, в поста ти си си само ти... В цитата (т'ва дето пише lebel написа:) въпросът си е твой... отдолу пак си ти - отговаряш си... що съм ти аз, като се справяш перфектно и сам... нямам представа... ма очевидно Постановление № 76 на МС от 5 декември 1977 г. за внедряване на системата за самозадоволяване на населението от селищните системи с плодове, зеленчуци, месо, мляко, яйца и риба (ДВ, бр. 1 от 1978 г.)  има некво изменение (допълнение) и за самоцитирането... и определено в него има още леб.

Между другото, това дето го "преписа", ако го препишеш още един -два пъти, ще го заизустиш и ше можеш да си го пишеш и без да гледаш (или да копипействаш) ... така се получаваше и с "пищовите" едно време... направиш си старателно пищовите, грижливо си заредиш пълнителя и... се оказва, че нямаш нужда от него. Мноо тъпо. Но... стига за мен. Кажи ти как си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, lebel написа:

Не, не, глупости, не прочетох само това... прочетох и "Хич не ме светкай, бе!".  И се навих. Щото съм пич. Едвам, но се навих... Сега па искаш да те светна... не мога ви разбера т'ва младите... както и да е.
Иначе, като гледам, в поста ти си си само ти... В цитата (т'ва дето пише lebel написа:) въпросът си е твой... отдолу пак си ти - отговаряш си... що съм ти аз, като се справяш перфектно и сам... нямам представа... ма очевидно Постановление № 76 на МС от 5 декември 1977 г. за внедряване на системата за самозадоволяване на населението от селищните системи с плодове, зеленчуци, месо, мляко, яйца и риба (ДВ, бр. 1 от 1978 г.)  има некво изменение (допълнение) и за самоцитирането... и определено в него има още леб.

Между другото, това дето го "преписа", ако го препишеш още един -два пъти, ще го заизустиш и ше можеш да си го пишеш и без да гледаш (или да копипействаш) ... така се получаваше и с "пищовите" едно време... направиш си старателно пищовите, грижливо си заредиш пълнителя и... се оказва, че нямаш нужда от него. Мноо тъпо. Но... стига за мен. Кажи ти как си.

Ало бе, пич! Кво самозадоволяване те гони , бе???? Ще масту*рбираш ли , кво ли, а? Кво месо кви яйца.

Аз ти казвам -

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, dimy написа:

Ало бе, пич! Кво самозадоволяване те гони , бе???? Ще масту*рбираш ли , кво ли, а? Кво месо кви яйца.

Аз ти казвам -

Ало, Паисий... кво прайм са... Викам ти - "Кажи ти как си", ти ме питаш - "Ще масту*рбираш ли , кво ли, а? Кво месо кви яйца"... и накрая ше ни излее име заради теб... Дeбa.
На 4 (четири) пъти зададения въпрос "Кое е по-добре, а?", ти отговорих още първия път, ма как да го видиш с таа твойта логорея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, lebel написа:

Ало, Паисий... кво прайм са... Викам ти - "Кажи ти как си", ти ме питаш - "Ще масту*рбираш ли , кво ли, а? Кво месо кви яйца"... и накрая ше ни излее име заради теб... Дeбa.
На 4 (четири) пъти зададения въпрос "Кое е по-добре, а?", ти отговорих още първия път, ма как да го видиш с таа твойта логорея.

Не отговаряш, мастур*бираш! И после флуудиш тук! С цел да изкараш още неколко шорошови центове!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Anneliese написа:

И, ако за теб 3400 години са нищо, са повечето образовани хора са. Колко дървени стълбища на 3400 години, оцелели далеч от слънцето, вятъра и водата знаеш?

Дърввенето ти стълбище е оцеляло именно заради слънцето защото в пустинята е горещо и няма как да се развият бактериите които да го излапат хихи а за Титаник не ти разбрах въпроса ако имаш пеедвид скороста на потъване мисля че беше около 100 м/Минута или нещо подобно беше

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, dimy написа:

Не отговаряш, ...

Сашее, Сашеее...  сеш'се, че тая работа може да се провери ... на същата тая страница е... не е като оная работа с цената на сиренето по времето на сина на Червената шапчица - Вълко Червенков (лека му пръст).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, petie1 написа:

Дърввенето ти стълбище е оцеляло именно заради слънцето защото в пустинята е горещо и няма как да се развият бактериите които да го излапат хихи а за Титаник не ти разбрах въпроса ако имаш пеедвид скороста на потъване мисля че беше около 100 м/Минута или нещо подобно беше

1. Каква пустиня? Въпросното стълбище се намира в пещера в Халщат, Австрия. Ти и статията не си чел. Явно и Халщат и Австрия не знаеш къде се намират.

2. Имам предвид скоростта, с която останките от "Титаник" изчезват от морското дъно, защото бива изяждан от микроорганизми.

Абсолютен неграмотник!:hit:

https://en.wikipedia.org/wiki/Hallstatt_culture

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...