Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на ssd

Виж решението Разрешен от Ганчо Ганев,

Препоръчан отговор

преди 38 минути, Ганчо Ганев написа:

Това е конектора...

0-02-05-c8eadb915e55f29a1056110864c8b3957a4da1f9470da7d63965b8e61a3dd2e7_52d557170aad4521.jpg

и стария ссд

0-02-05-86ecb4fec532b80cb1742b994f7a7dd0654b0d8e6dcbffb03f0f3c4efdfaeffc_f63386c9fb518621.jpg

Стария диск е M2 SATA а новия NVME интересно как ли ще влезне NVME в гнездо за M2 SATA. А може и конектора да е за NVME защото от този 

пост се вижда едно като капаче платка някакво и се виждат двата прореза но дори и така да е снимката подвежда щото ако е имало някакво капаче на конектора то трябва да е със съответния прорез.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, A.com написа:

Samsung имат инструмент(Samsung Data Migration), с които да си прехвъриш ОС на новото ССД.

Разбрах,но трябва през хдд ли?

преди 7 минути, vlado1985 написа:

Стария диск е M2 SATA а новия NVME интересно как ли ще влезне NVME в гнездо за M2 SATA.

Лесно...

0-02-05-3d0a4d7083d8df6f67177a08d5906eb7fadde21d920c42c514efe898a2ab55c6_562d8ee7835d569c.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Ганчо Ганев написа:

Разбрах,но трябва през хдд ли?

Лесно...

0-02-05-3d0a4d7083d8df6f67177a08d5906eb7fadde21d920c42c514efe898a2ab55c6_562d8ee7835d569c.jpg

Щом казваш че е лесно постави новия диск и сподели резултата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Щом казваш че е лесно постави новия диск и сподели резултата.

0-02-05-3e5faf57af829f1b99507076b9705748ed0d0f4cf58c64454ea9d6912071c8e4_f0f4e9f9bb46680a.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Ганчо Ганев написа:

0-02-05-3e5faf57af829f1b99507076b9705748ed0d0f4cf58c64454ea9d6912071c8e4_f0f4e9f9bb46680a.jpg

И резултата е ? Цитирах предишия ви пост преди малко защото на снимката се виждаше че има нещо като капаче с 2 прореза което подсказваше че конектора е за M2 SATA а от снимката в този пост

се вижда че конектора е за NVME

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,станаха нещата по моята тема-направих клонинг на ссд върху въртящия,после поставих на мястото на ссд новия и направих клонинг върху него от въртящия...сега имам два еднакви диска.От биос избрах да стартира от новия ссд,но стартира от въртящия мисля,защото стартира бавно.След старта компа е много бодър.Искам да форматирам въртящия за да прехвърля склада ,който направих върху външен диск.Целта ми е да тръгва системата от новия ссд,като имам склад на въртящия.

Питането е как да стане това,след като веднъж я овапцах...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Ганчо Ганев написа:

Здравейте,станаха нещата по моята тема-направих клонинг на ссд върху въртящия,после поставих на мястото на ссд новия и направих клонинг върху него от въртящия...сега имам два еднакви диска.От биос избрах да стартира от новия ссд,но стартира от въртящия мисля,защото стартира бавно.След старта компа е много бодър.Искам да форматирам въртящия за да прехвърля склада ,който направих върху външен диск.Целта ми е да тръгва системата от новия ссд,като имам склад на въртящия.

Няма да е лошо да покажеш снимка от управление на компютъра и след това да ти се даде адекватен отговор!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Ганчо Ганев написа:

Задай в биос първо буутващо устройство да е новото SSD.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, quarz написа:

Задай в биос първо буутващо устройство да е новото SSD.

Той хубаво ще зададе в биос 1во буутващо да е новото SSD но нали има инсталирана ОС и на механичния диск. По правилно ще бъде да се изтрие дяла, с системата който, е на механичния диск. И ако има незаделено място от дяла на механичния диск на който е била системата да се разкара и да се разшири дяла за склад.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, vlado1985 написа:

Той хубаво ще зададе в биос 1во буутващо да е новото SSD но нали има инсталирана ОС и на механичния диск. По правилно ще бъде да се изтрие дяла, с системата който, е на механичния диск. И ако има незаделено място от дяла на механичния диск на който е била системата да се разкара и да се разшири дяла за склад.

И точно така направих първия път,обаче после не тръгна компа-показа син екран с няколко грешки препоръчвайки да рекуперирам системата....

После повторих процедурата за да дойда пак на същата точка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Ганчо Ганев написа:

И точно така направих първия път,обаче после не тръгна компа-показа син екран с няколко грешки препоръчвайки да рекуперирам системата....

После повторих процедурата за да дойда пак на същата точка

Може и да си изтрил операционната система, но малкият дял 100 или 500 мегабайта не си успял да изтриеш. Я отвори HDD диска в диск менажера и го разгледай внимателно. Има ли останал някакъв сектор на него от старата операционна система, който уж си премахнал?

ScreenShot001.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
  • Решение

Здравейте,пиша за финала на опитите.Правих всякакви гимнастики....но накрая преинсталирах компа.Хдд го направих външен,така нещата се изгладиха-не пречи и го включвам когато е нужно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...