Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за редактиране на видео файл

Гост

Препоръчан отговор

Здравейте,

Казусът е следният - снимах екрана докато инсталирах една програма. Получи се клипче със продължителност малко над 3мин.

Сега искам в този клип да добавя стоп кадри, да добавя стрелки и малко текст с обяснения къде и какво се натиска и - защо. Вградените инструменти в Camtasia, както и в Snagit са недостатъчни.

Коя програма може да се използва за тези цели?

10х

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При OpenShot и Shotcut почти не може да се редактира видеото нелинейно. Най-вече - не могат да се добавят паузи, стоп кадри и тн. И не видях никъде да могат някакви стрелки и други графични елементи да могат да се добавят.

Ясно е , че Premiere Pro ги може тея работи. Но пък така и не можах да експортирам клипа читаво.
Досега клиповете ми са се получавали леко неясни, явно с ниска резолюция. И странното е, че в дясно часовника се върти, но скролера в ляво не мърда.
Поради това се опитах да потърся и друга програма.

33.jpg.0a19908c81b6f937e78a0b9ce16f2e69.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, dimy написа:

При OpenShot и Shotcut почти не може да се редактира видеото нелинейно. Най-вече - не могат да се добавят паузи, стоп кадри и тн. И не видях никъде да могат някакви стрелки и други графични елементи да могат да се добавят.

Ясно е , че Premiere Pro ги може тея работи. Но пък така и не можах да експортирам клипа читаво.
Досега клиповете ми са се получавали леко неясни, явно с ниска резолюция. И странното е, че в дясно часовника се върти, но скролера в ляво не мърда.
Поради това се опитах да потърся и друга програма.

33.jpg.0a19908c81b6f937e78a0b9ce16f2e69.jpg

Shotcut си има TimeRemap филтър и си работи с key frames перфектно. Графичните елементи също не са проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че това ще ти свърши работа

Ето пример за рязане на кадри или както там се казва

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще го опитам OpenShot  пак.

Но понеже понавлязох в Премиерата, знае ли някой защо тоя слайдер не се помръдва.

Ето настройките за експорт - Премиера v15 -

image.png.89f24b529ce21e035fdb6b34702ea690.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Качих клип в Тубата. Клипа е около 3мин и половина. В Тубата ми го дава , че е 3часа и 29мин. Кошмар.

При експортирането става некаква боза!

222.jpg.de45b25018482a5a9fd788b7d2169ce6.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На скрийншота от Premiere, времетраенето е в часове, не минути.(файла също е с голям размер около 14GB.
Има нещо, не както трябва в настройките на видеото/sequence.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Mr. ?? написа:

На скрийншота от Premiere, времетраенето е в часове, не минути.(файла също е с голям размер около 14GB.
Има нещо, не както трябва в настройките на видеото/sequence.

Да, клипа дето го качвам е 3,5мин. А в Тубата се качва 3,29,21ч.

Не знам къде бъркам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, dimy написа:

Не знам къде бъркам.

Какво има на другите 3.26?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, dimy написа:

Не знам къде бъркам.

Не тубата ти е проблема, а настройката в програмата или при експорта (както ти писах по горе).

Това ти показва в AP: 3.часа 29 мин 21 сек и 11 ст. (от скрийншота по-горе)

Започни с проект отначало и виж къде бъркаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Mr. ?? написа:

Не тубата ти е проблема, а настройката в програмата или при експорта (както ти писах по горе).

Това ти показва в AP: 3.часа 29 мин 21 сек и 11 ст. (от скрийншота по-горе)

Започни с проект отначало и виж къде бъркаш.

Такааа, мисля че го открих. Времевата линия беше замърсена. Имаше нещо, което не се виждаше, на 3ч.21мин. от началото. И реших - маркирах от 4-та минута до 4часа всичко и след това го изтрих. Всичко си дойде на мястото! Сега брояча показва дължина на клипа 3мин. и нещо., а не 3часа и нещо. Експорта мина за по-малко от минута, а не 22мин.. И при възпроизвеждане на клипа - скролера отдолу се движеше!

Колкото до основния въпрос - с коя програма да ги правя тези работи - по-добра от Премиерата засега не съм намерил. Търсенията продължават.

10х

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...