Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Голямата заблуда на здравословното хранене на 21 век


АСПЕКТ

Препоръчан отговор

Тази тема, дано да няма такава, защото не можах да намеря е за голямата заблуда за здравословно хранене в 21 век. Отвсякъде можете да чуете, как ви набиват в главите да ядете вегански продукти, заместители на месото. Вегетариански продукти. Всякакви такива заместители.

Аз ще започна с най-рекламираният продукт. С най-много реклами.

**********

*********

********

Нейно величество соята. Соята.

Тя се рекламира като здравословен продукт. Който замества месото, сиренето, млякото. Има и свещи от соя. Супер продукт. Известни продукти от соя са тофу, мисо и соевия сос.

https://m.profit.bg/svezho/soeviyat-avtomobil-na-henri-ford-snimki/

Хенри Форд пък искал да изгради лек автомобил от соя. Като биоразградим автомобил от соя.

Резултатът е налице и през 1941 година дебютира [соевата кола] на Форд.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Soybean_car

Ford_HempBodyCar.jpg

САЩ държи пазара на соя. Най-много износ на соя в света. След тях, а и вече ги настигат са страните от Южна Америка. Учудващо Азия изостава. Където би трябвало да консумират соя. 

Соята съдържа голям процент алуминий.

Както и голямо количество фитинова киселина, както всяка една друга бобова култура.

https://medpedia.framar.bg/алтернативна-медицина/фитинова-киселина-полезна-или-вредна

Която киселина намалява абсорбцията на цинк, калций, желязо. Затова е добре да се накисне във вода, да се намали количество на тази киселина.

Затова може би азиатците ядат бобови кълнове или оставят соята да ферментира.

Немския биолог Енгелберг Кампфер при своето пътуване в Азия, в Япония 1691 година наблюдавал че соята е била присъствала навсякъде в храната на азиатците. Но никога като основно ястие. По-скоро като подправка или нещо да се подправи в храната. 

Ето и скицата на растението.

Kaempfer.png

Да се върнем в Европа и днешна дата.

https://duma.bg/gmo-soya-v-chiniyata-s-parzholi-n183476

99 процента от соята, която влиза в Европа е генномодифицирана соя.

Европейският съюз всяка година внася около 14 милиона тона соя като източник на протеин за изхранване на говеда, прасета, пилета и за производство на мляко, а САЩ е доставчик номер едно. Обемът на вноса на американска соя в ЕС през втората половина на 2018 г. се е увеличил със 112%. 

Но това не е проблем, защото ЕС го разрешава, както е разрешено и генномодифицираните продукти от захарно цвекло, рапица, царевица.

https://www.tvevropa.com/2016/05/arc115549/

Даже и удължиха с 10 години. Употребата на ГМО.

https://agrozona.bg/ek-razreshi-upotrebata-na-gmo-tsarevitsa-i-soya-za-srok-ot-10-godini/

Но пък е забранена рекламата на ГМО.

https://agri.bg/novini/zakon-za-hranite-zabranyava-se-reklamata-na-gmo

Ако си мислите, че няма соя в България и не е ГМО, лъжете се.

https://bnr.bg/hristobotev/post/100615747/deset-tona-gmo-soa-e-otkrita-v-burgas

Фирмата, която прави експерименти с растенията, ГМО, примерно е Монсанто.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Monsanto

Опитват се да направят царевицата или соята по-толератна към металите, към алуминият.

Фирмата води борба и с плевели, които вече не се влияят от глифозат

https://www.investor.bg/a/337-sasht/254425-monsanto-se-izpravya-pred-tezhka-bitka-za-pazara-na-soya

Според някой учени консумацията на соя от мъжете увреждат мъжките полови хормони. 

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/myzhete-ne-trqbva-da-konsumirat-mnogo-hrana-sys-soq-1632966

...Следва продължение на соята...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно кравите дето всеки трети там е едно 150 кила да седнат да обясняват какво е здравословно да се яде, айде молА ви са.

Като цяло организма има нужда от всички вещества, такива глупости като това е вредно, онова не е, са само за раята дето гласува за номерче или цвят.
Още от време оно хората са го казали и доказали - Всяко едно нещо е полезно докато не прекалиш с него.
Пък и примери за хора уж живеещи здравословно които си заминават рано-рано колкото щеш пък в същото време и сума такива дето пият, пушат и плюскат като свинки и дянат по 90-100 години.

Както казваше баба ми - Всеки си има ред, като ти дойде реда мърдане няма.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Тази тема, дано да няма такава, защото не можах да намеря е за голямата заблуда за здравословно хранене в 21 век. Отвсякъде можете да чуете, как ви набиват в главите да ядете вегански продукти, заместители на месото. Вегетариански продукти. Всякакви такива заместители.

Аз ще започна с най-рекламираният продукт. С най-много реклами.

**********

*********

********

Нейно величество соята. Соята.

Тя се рекламира като здравословен продукт. Който замества месото, сиренето, млякото. Има и свещи от соя. Супер продукт. Известни продукти от соя са тофу, мисо и соевия сос.

https://m.profit.bg/svezho/soeviyat-avtomobil-na-henri-ford-snimki/

Хенри Форд пък искал да изгради лек автомобил от соя. Като биоразградим автомобил от соя.

Резултатът е налице и през 1941 година дебютира [соевата кола] на Форд.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Soybean_car

Ford_HempBodyCar.jpg

САЩ държи пазара на соя. Най-много износ на соя в света. След тях, а и вече ги настигат са страните от Южна Америка. Учудващо Азия изостава. Където би трябвало да консумират соя. 

Соята съдържа голям процент алуминий.

Както и голямо количество фитинова киселина, както всяка една друга бобова култура.

https://medpedia.framar.bg/алтернативна-медицина/фитинова-киселина-полезна-или-вредна

Която киселина намалява абсорбцията на цинк, калций, желязо. Затова е добре да се накисне във вода, да се намали количество на тази киселина.

Затова може би азиатците ядат бобови кълнове или оставят соята да ферментира.

Немския биолог Енгелберг Кампфер при своето пътуване в Азия, в Япония 1691 година наблюдавал че соята е била присъствала навсякъде в храната на азиатците. Но никога като основно ястие. По-скоро като подправка или нещо да се подправи в храната. 

Ето и скицата на растението.

Kaempfer.png

Да се върнем в Европа и днешна дата.

https://duma.bg/gmo-soya-v-chiniyata-s-parzholi-n183476

99 процента от соята, която влиза в Европа е генномодифицирана соя.

Европейският съюз всяка година внася около 14 милиона тона соя като източник на протеин за изхранване на говеда, прасета, пилета и за производство на мляко, а САЩ е доставчик номер едно. Обемът на вноса на американска соя в ЕС през втората половина на 2018 г. се е увеличил със 112%. 

Но това не е проблем, защото ЕС го разрешава, както е разрешено и генномодифицираните продукти от захарно цвекло, рапица, царевица.

https://www.tvevropa.com/2016/05/arc115549/

Даже и удължиха с 10 години. Употребата на ГМО.

https://agrozona.bg/ek-razreshi-upotrebata-na-gmo-tsarevitsa-i-soya-za-srok-ot-10-godini/

Но пък е забранена рекламата на ГМО.

https://agri.bg/novini/zakon-za-hranite-zabranyava-se-reklamata-na-gmo

Ако си мислите, че няма соя в България и не е ГМО, лъжете се.

https://bnr.bg/hristobotev/post/100615747/deset-tona-gmo-soa-e-otkrita-v-burgas

Фирмата, която прави експерименти с растенията, ГМО, примерно е Монсанто.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Monsanto

Опитват се да направят царевицата или соята по-толератна към металите, към алуминият.

Фирмата води борба и с плевели, които вече не се влияят от глифозат

https://www.investor.bg/a/337-sasht/254425-monsanto-se-izpravya-pred-tezhka-bitka-za-pazara-na-soya

Според някой учени консумацията на соя от мъжете увреждат мъжките полови хормони. 

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/myzhete-ne-trqbva-da-konsumirat-mnogo-hrana-sys-soq-1632966

...Следва продължение на соята...

 https://bgn.koshachek.com/articles/testvani-soevi-napitki-sedem-pti-dobri-f-pet-pti.html

Stiftung Warentest е тествал 15 напитки - марки като Alpro, търговски и аптечни марки, напитка от азиатски пазар - за вкус, хранителни стойности и вредни вещества. Изненадващо: всяка трета напитка се провали. Това се дължи на никел, хлорат и зародиш. Седем соеви напитки бяха оценени като добри. Цените на тестваните соеви напитки са между 0,95 и 2,34 евро за литър.

ЕДНА ЧАША ВЕЧЕ ОСИГУРЯВА ТВЪРДЕ МНОГО НИКЕЛ ИЛИ ХЛОРАТ

Останалите дефицитни соеви напитки са били фатално богати на никел или хлорат: Ако възрастен 60 килограма изпие чаша от него на ден, той приема повече никел или хлорат, отколкото одобрява Европейският орган за безопасност на храните. Замърсяването с хлорат може да е възникнало по време на производствения процес. От друга страна, находките от никел обикновено имат естествен произход: соевото растение абсорбира тежкия метал от почвата и го съхранява. Въпреки това, той също може да попадне в храните чрез производствени процеси и замърсяване на въздуха. Нашият тест показва: Органичното уплътнение не предпазва от високи нива на замърсяване: всички соеви напитки с много високо съдържание на никел имат едно.

Даже папата, се е изказал за соята.

https://bglobal.bg/48292-Папата-го-боли-сърцето-как-се-обезлесяват-гори-за-да-се-сади-соя

Папата го боли сърцето как се обезлесяват гори, за да се сади соя

Именно този регион е познат като Обединена Република на соята. Бразилия, Аржентина, Боливия и Парагвай.

https://grain.org/article/entries/4749-the-united-republic-of-soybeans-take-two

W1siZiIsIjIwMTMvMDcvMDEvMTdfNDdfNDBfMTA3

 

Именно от този страни идва повечето соя в Европа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Папата го боли сърцето как се обезлесяват гори, за да се сади соя

 

Защо им е да садят соя? Така и така всичките са овци, да тичат на полето да пасат, хем и време ще спестят.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Bubbles написа:

Защо им е да садят соя? Така и така всичките са овци, да тичат на полето да пасат, хем и време ще спестят.

 

Бизнес, а и шротът отива за животните. За изхранването им. Аржентинското говедо е най-известното месо.

https://www.dw.com/bg/говеждо-месо/a-57725417

Цените на месото в Аржентина експлодираха, правителството наложи временна забрана за износ, а производителите обявиха стачка.

Тази стачка  обаче е с по-различен заряд в страна като Аржентина, в която стекът от говеждо е част от националната идентичност. „Без Асадо неделята не е неделя“, обичат да казват в Аржентина. "Асадо" означава месо, печено на скара. „Това не е просто основна храна,  а част от нашата култура и нашата идентичност“, казва търговецът на месо Емануел Лапетина.

Сега обаче тази традиция може да бъде нарушена, тъй като на най-големия в страната пазар на едро за говеждо месо Mercado de Liniers тези дни е необичайно пусто, след като животновъдите в страната обявиха стачка.

Тя е предизвикана от решението на лявото правителство на президента Алберто Фернандес да забрани временно - на първо време за 30 дни - износа на месо. Мярката цели да спре поскъпването на месото на вътрешния пазар.

Световен шампион по консумация на говеждо месо

Никоя друга нация в света не консумира повече говеждо месо от аржентинците. И все пак има известен спад: ако преди 15 години са се падали средно по 69 килограма говеждо на човек от населението, днес консумацията е спаднала до 49 килограма годишно. За сравнение: В Германия се консумират средно по 10 килограма говеждо месо на човек годишно.

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Бизнес, а и шротът отива за животните. За изхранването им. Аржентинското говедо е най-известното месо.

https://www.dw.com/bg/говеждо-месо/a-57725417

Цените на месото в Аржентина експлодираха, правителството наложи временна забрана за износ, а производителите обявиха стачка.

Тази стачка  обаче е с по-различен заряд в страна като Аржентина, в която стекът от говеждо е част от националната идентичност. „Без Асадо неделята не е неделя“, обичат да казват в Аржентина. "Асадо" означава месо, печено на скара. „Това не е просто основна храна,  а част от нашата култура и нашата идентичност“, казва търговецът на месо Емануел Лапетина.

Сега обаче тази традиция може да бъде нарушена, тъй като на най-големия в страната пазар на едро за говеждо месо Mercado de Liniers тези дни е необичайно пусто, след като животновъдите в страната обявиха стачка.

Тя е предизвикана от решението на лявото правителство на президента Алберто Фернандес да забрани временно - на първо време за 30 дни - износа на месо. Мярката цели да спре поскъпването на месото на вътрешния пазар.

Световен шампион по консумация на говеждо месо

Никоя друга нация в света не консумира повече говеждо месо от аржентинците. И все пак има известен спад: ако преди 15 години са се падали средно по 69 килограма говеждо на човек от населението, днес консумацията е спаднала до 49 килограма годишно. За сравнение: В Германия се консумират средно по 10 килограма говеждо месо на човек годишно.

 

Като говорим за бизнес

https://profit.bg/foreks/nay-golemiyat-iznositel-na-soya-tarsi-vnos-na-surovinata-kakvo-se-sluchi/

Смята се, че Китай играе ключова роля в недостига на соя в Бразилия, тъй като страната е изнесла повече от първоначално планираните количества. Смята се, че само Китай има нужда от 100 млн. метрични тона соя за настоящата година, а нужното количество страната ще може да набави от САЩ, Парагвай и Аржентина.

В момента Китай вече е закупила рекордни количества соя от настоящата реколта от САЩ, която е на не повече от 2 месеца. Това е и причината соята да е поскъпнала с 20% от август насам отвъд океана.

Голяма е вероятността това поскъпване да се пренесе по-сериозно и у нас, като данни на НСИ сочат, че един тон соя се е предлагал за 682.50 лв към първото тримесечие на 2020 г. и 704.98 лв. за второто тримесечие на 2020 г..

Може би затова, Аржентина си премахва горите, премахва овощните си градини, даже и животновъдството. И сега е заето със соя. 65 процента от земите са соя.

Истинска търговкса война се води между Китай и САЩ.

https://money.bg/politics/fermerite-v-sasht-ponasyat-nov-udar-sled-targovsko-sporazumenie-mezhdu-kitay-i-arzhentina.html

Oчaĸвa ce дo ĸpaя нa гoдинaтa Apжeнтинa дa изнece oбщo 26 милиoнa тoнa oбpaбoтeни coeви издeлия и 8,5 милиoнa тoнa cypoви coeви зъpнa. Дo cпopaзyмeниeтo ce cтигнa, cлeд ĸaтo пpeз пocлeдния пoвeчe oт мeceц ĸитaйcĸи aнaлизaтopи oцeнявaxa ĸaчecтвoтo нa пpoдyĸциятa, идвaщa oт apжeнтинcĸитe фepми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

...

99 процента от соята, която влиза в Европа е генномодифицирана соя.

...

Числото не е 99, а е - 90%. Но и така - обезсмисля всички останали приказки за ползата от нея!

И останалите приказки за нея са дивотии!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Папата го боли сърцето как се обезлесяват гори, за да се сади соя

тоя педофил папата  не ми го давай за пример

 

иначе  нещата са преувеличени и от двете страни

гмо-то не е вредно но и не е чак толкова полезно

когато храната се вкарва в тялото попада в стомаха където се обработва в солна киселина

витамини митамини също е измислица

 важни са химическите елементи

 особоно тежките метали

когато е гмо нали  растенията стават големи което предплога, че  засмукват всички елемнти за да станат големи включително тежки метали

което е проблем

иначе ако се измисли някое гмо което да е дребно няма да има проблем НО СЕ ГОНИ ПЕЧАЛБА ОТ ТЕГЛО

а  пчелите надушват гмото понеже   виждат тънкостите че не е  храна а  просто цялата материя от земята е отишла в растението и не го виждат като храна а като нежева материя 

и човек няма проблем да се храни  със земя стига да е стерилна

но проблема е че в земята има тежки метали

а растенията повечето  редуцират  тежките метали от почвата и ги оставят там а  вземат другите елементи

 

и

няма значение веган меган месояден

важен е вкусът

каквото е вкусно това трябва да се яде 

растенията и животните имат уникална обработка на веществата

на мен ми е вкусно пица с месо което значи че това трябва да ям

и сирене  и кашкавал ми е вкусно

това е моята храна 

не кълнове  от просо

икълновете от боб не са полезни

само трябва да се  накисне боба преди да се вари и водата да се изхвърли

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, АСПЕКТ написа:

Нейно величество соята.

Само че! няма толкова вегани и вегетарианци по света, за да консумират такова количество соя, което се произвежда!

Първата и най-важна причина за отглеждането на такива огромни количества от тази бобова култура, е свързана с отглеждането на животни за месо!!! Така че, свръхпотреблението на месо и животински продукти, води до необходимост от свръхпроизводство на соя с която се хранят животните, а не веганите!

Така че пропагандата против веганството е смешна и неадекватна, защото истината е друга.

И това няма абсолютно нищо общо със здравословното хранене.

Огромните корпорации занимаващи се с производство на месо и животински продукти, плащат за антирекламите, като че ли веганите застрашават по някакъв начин техните огромни печалби от милиарди.

.....................................

ЗЛАТНИЯТ БОБ

В Боливия, страна в Латинска Америка, ландшафтът се изменя много бързо. Там, където селяните са отглеждали картофи, тикви и пшеница, пилета, прасета и ред други култури и животни, сега можете да видите единствено обширни полета само с една култура - соя. Тези разнообразни пейзажи, оживени също и от хората, сега са лишени от човешко присъствие. Хората са заменени с огромни машини и трактори, дори понякога и самолети, които пръскат пестициди от небето. Но защо е необходима толкова много соя?

 

БЕЗКРАЙНИ НАСАЖДЕНИЯ И ШНИЦЕЛИ

За какво се използва всичката тази соя? Всичко е свързано с консумацията на месо! Соята се използва за угояване на животните. Боливия изпраща соевите зърна до Европа. Европейският съюз е най-големия вносител на соево брашно за хранене на животни. В миналото това не е било така, защото животните са се хранили с остатъци от храна или са пасели навън. С навлизането на индустриалното животновъдство, животните се отглеждат затворени, като им се дава директно протеин чрез соята, премесена с царевица и фураж. Ние наричаме тези места фабрични ферми. Колкото повече месо, произведено във фабричните ферми ядем, толкова повече соя трябва да се произвежда. Факт е, че ЕС, САЩ и други индустриални държави, имат най-висока консумация на месо в световен мащаб. В развиващите се страни консумацията на месо бързо нараства, но все още е доста по-ниска от нашата.

 

https://www.eatresponsibly.eu/bg/meat/3#section-latin

преди 11 часа, АСПЕКТ написа:

99 процента от соята, която влиза в Европа е генномодифицирана соя.

Значи животните се изхранват с ГМО продукти, а вие ядете ГМО месото на тези животни!

И не знам защо веганите ви са виновни за това! 

преди 11 часа, АСПЕКТ написа:

Аз ще започна с най-рекламираният продукт. С най-много реклами.

Напротив, соята изобщо не е най-рекламираният продукт, или най-консумираната храна на вегани и вегетарианци.

Най-рекламираните продукти са месото и млечните - т. всички животински продукти, за които са твърди че са жизнено необходими и че без тях не можете да оцелеете. И съответно това е най-печелившият бизнес наред с лекарствата. Т.е. колкото повече животински продукти ядеш, толкова повече ще имаш нужда от фармацевтичната индустрия! Двете вървят ръка за ръка... щото месото и млечните видите ли, били най-здравословните храни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, _Aumi_ написа:

Само че! няма толкова вегани и вегетарианци по света, за да консумират такова количество соя, което се произвежда!

Първата и най-важна причина за отглеждането на такива огромни количества от тази бобова култура, е свързана с отглеждането на животни за месо!!! Така че, свръхпотреблението на месо и животински продукти, води до необходимост от свръхпроизводство на соя с която се хранят животните, а не веганите!

Така че пропагандата против веганството е смешна и неадекватна, защото истината е друга.

И това няма абсолютно нищо общо със здравословното хранене.

Огромните корпорации занимаващи се с производство на месо и животински продукти, плащат за антирекламите, като че ли веганите застрашават по някакъв начин техните огромни печалби от милиарди.

.....................................

ЗЛАТНИЯТ БОБ

В Боливия, страна в Латинска Америка, ландшафтът се изменя много бързо. Там, където селяните са отглеждали картофи, тикви и пшеница, пилета, прасета и ред други култури и животни, сега можете да видите единствено обширни полета само с една култура - соя. Тези разнообразни пейзажи, оживени също и от хората, сега са лишени от човешко присъствие. Хората са заменени с огромни машини и трактори, дори понякога и самолети, които пръскат пестициди от небето. Но защо е необходима толкова много соя?

 

БЕЗКРАЙНИ НАСАЖДЕНИЯ И ШНИЦЕЛИ

За какво се използва всичката тази соя? Всичко е свързано с консумацията на месо! Соята се използва за угояване на животните. Боливия изпраща соевите зърна до Европа. Европейският съюз е най-големия вносител на соево брашно за хранене на животни. В миналото това не е било така, защото животните са се хранили с остатъци от храна или са пасели навън. С навлизането на индустриалното животновъдство, животните се отглеждат затворени, като им се дава директно протеин чрез соята, премесена с царевица и фураж. Ние наричаме тези места фабрични ферми. Колкото повече месо, произведено във фабричните ферми ядем, толкова повече соя трябва да се произвежда. Факт е, че ЕС, САЩ и други индустриални държави, имат най-висока консумация на месо в световен мащаб. В развиващите се страни консумацията на месо бързо нараства, но все още е доста по-ниска от нашата.

 

https://www.eatresponsibly.eu/bg/meat/3#section-latin

Да, но вегетарианците или прекалено крайните, радикални вегетарианци (вегани) са се насочили към месоядните и не дават тази гласност на другите.

Просто нападат месоядните, влизат в магазините, в Макдоналдс и почват с агресия. Самите те явно не знаят, че са използвани за реклама на месото. Това е добре дошло за големите играчи и за направата на милиарди.

Колкото и абсурдно да звучи, те не осъзнават, че са нужни за кампанията хората да ядат месо и за уж глобалното затопляне.

Защото така се отвращават от тях и не ги разбират. 

В Германия 8 процента са вегетарианци и са го избрали защото обичали животните. Причините били морални. Както винаги от егоистична цел. За самия себе си.

От 8 млрд на тази Земя, 1 млрд са вегетарианци или крайните вегетарианци (вегани) и то по-голям процент са в Индия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, АСПЕКТ написа:

В Германия 8 процента са вегетарианци и са го избрали защото обичали животните. Причините били морални. Както винаги от егоистична цел. За самия себе си.

От 8 млрд на тази Земя, 1 млрд са вегетарианци или крайните вегетарианци (вегани) и то по-голям процент са в Индия.

В Индия от край време, по-голям процент от хората са вегетарианци по религиозни причини. Останалите хора по света, са станали такива предимно по етични причини, а по-малка част по здравословни причини.

Аз също съм против агресивно налагане на вегетарианството с крайни и грозни сцени.

Всеки има разум в главата си и може тези идеи да се разпространяват по по-интелигентен начин. Днес има предостатъчно информация както за етичната страна на отказа от месо, така и за здравословните ползи от това. Но всичко е много индивидуално, и насилственият отказ не води до нищо добро. Отказът трябва да е напълно съзнателен и човек да се ограмоти достатъчно какви храни и как да ги консумира, за да може растителното хранене да му донесе полза от здравословна гледна точка.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Който е "по-млад" трябва да помни навремето като пуснаха оная гадост Витабел, соево месо, всички телевизии го рекламираха, че било същото като истинското месо ала-бала, взеха нашите един пакет да го опитаме, сготвиха там нещо не помня вече какво, манджата вкусна ама тия хапки не се ядяха просто и заминаха скоропостижно за кофата.

 

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, Bubbles написа:

Точно кравите дето всеки трети там е едно 150 кила да седнат да обясняват какво е здравословно да се яде, айде молА ви са.

Там проблема с килата не е от соята.... В магазина, половин час смятат с калкулатора калориите от опаковките, а после....завършват вечерята с една купа ягоди и цял флакон сметана :) Затова повечето им женски са като хипопотами....

Когато за първи път се разходих по плажовете около Маями направо ми идваше да сядам на барчето и да започвам с бирата :) Ама с годините свикнах с гледката.... Иначе, ела в Тексас или Монтана и ще видиш много готини мацки

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...