Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Номериране на страници в уърдов файл.

Препоръчан отговор

Пиша на компютър текстови файлове и трябва да номерирам страниците. В този уърд, някакъв усреднен между 7 и 10 менюто е на бългаски и не мога да намеря опция за номериране на страници както досега съм работил с меню insert page numbers. Можете ли да ми помогнете?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, Raze написа:

Дай версията. В менюто file/account я пише на office 2019 например.

Insert page numbers - Microsoft Support

Като е казал човека, че

преди 48 минути, Момчил53 написа:

менюто е на бългаски

ти що му даваш съпорта на английски?

Вмъкване на номера на страници

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Момчил53 написа:

...В този уърд, някакъв усреднен между 7 и 10 менюто е на бългаски и не мога да намеря опция за номериране на страници както досега съм работил с меню insert page numbers. Можете ли да ми помогнете?

Демек, както Raze и jhoro  деликатно не споменават, ако не намираш Вмъкване > Номер на страница, както досега си намирал (работил с) Insert > Page Number, потърси Вмъкване > Номер на страница там, където досега си намирал Insert > Page Number.

spacer.png

spacer.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След вмъкване и натисна номер на страница излиза само някакво число върху съответната страница, а аз искам да ми номерира всички страници от текста автоматично, а не една по една.

След вмъкване и номер на страница не ми излизат следващи опции. Вероятно при мен не са активирани. Като натиста номер на страница на страницата, в която пиша, излиза цифра там, където е курсорът без да се появяват на други страници. Това го правех и преди да питам. Дотука - греда!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Менюто е на български. Във файл няма акаунт - сметка, баланс, отчет. Пробвах със следното. Никаква реакция. Може да пробваш с [Alt] +[Shift] +[P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може да си добавиш бутон в лентата за бърз достъп. Опции - персонализиране - командата която искаш

6530860_Screenshot2022-12-22192919.jpg.ad426950daec5a25246d9f98aa57c1b9.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 часа, Момчил53 написа:

След вмъкване и натисна номер на страница излиза само някакво число върху съответната страница, а аз искам да ми номерира всички страници от текста автоматично, а не една по една.

След вмъкване и номер на страница не ми излизат следващи опции. Вероятно при мен не са активирани. Като натиста номер на страница на страницата, в която пиша, излиза цифра там, където е курсорът без да се появяват на други страници. Това го правех и преди да питам. Дотука - греда!

преди 1 час, Момчил53 написа:

Менюто е на български. Във файл няма акаунт - сметка, баланс, отчет. Пробвах със следното. Никаква реакция. Може да пробваш с [Alt] +[Shift] +[P

Съвсем не обърка, с тези "обяснения".

Ако имаш TeamView и ми предоставиш достъп - мога да погледна и да ти реша проблема.

Който - ти сам, не можеш да формулираш 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Последният съвет беше да вляза в опциите на уърд и след това във персонализиране. И питам къде да търся тези опции на уърд. А проблемът ми е, че искам да номерирам страници на уърдов файл и не мога. В меню на английски лесно го правя чрез инсърт и пейдж нъмърс, а в това, което на този лаптоп е на български не мога да наверя такава опция. През вмъкване и натискане на номер на страница излиза число само там, където е курсора, а не номерира всички страници. На номер на страница не излизат подменюта. Предполагам, че нямам такава настройка. Няма ли друг път да се получи същото. С Alt] +[Shift] +[P]  нищо не се получава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мъчи се....нито си дал снимки, нито версия на офиса, който ползваш? Боба го ядем, не го хвърляме!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 21.12.2022 г. в 22:46, Момчил53 написа:

Вие ли създадохте документа/файла или работите/форматирате върху готов? Вижте да нямате прекъсване на раздели/section break. Ако е готов документ, може да е зададено всяка страница нов раздел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе... некой би поискал пак prt scr, друг - версията, трети - че авторът трее се намърда в хедъра или футъра и тогава да се пробва с алт+шифт+п, четвърти - да разкара вероятните Fay-брейкове (аз не бих ги и търсил, а напрао бих ги "заменил" през replace-special с "нищо" - ако има ше се замести нещо с нищо, ако няма - нищо с нищо)... , пети наивно ше пита - шо един път викаш, че не можеш да намериш опцията, а друг път - че си я намерил още преди да питаш... шести, седми... найсти... найстият ше каже - балсъмго, който не си формулира правилно въпроса... нема си номерира автоматично страниците, весели празници и ше поглежда чат-пат с интерес.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Досега на други компютри с меню на английски на уърда когато искам да номерирам всички страници в уърдов файл независимо дали е мой или пренесен натисках инсърт, след това пейдж нъмбърс и след това избирах горе/долу, ляво/дясно и ми се номерираха всички страници. На този лаптоп с този уърд с меню на български като натисна инсърт/вмъкване/ и номер на страница, не ми се появява нищо повече, а там, където е курсорът, излиза число без да се номерират всички страници. Това ми е проблемът. Вероятно в уърда ми последващите опции не са активирани и не мога да задам номериране на всички страници в документа, което искам. Оле! Дано този път да е ясно описано.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Момчил53 написа:

Досега на други компютри с меню на английски на уърда когато искам да номерирам всички страници в уърдов файл независимо дали е мой или пренесен натисках инсърт, след това пейдж нъмбърс и след това избирах горе/долу, ляво/дясно и ми се номерираха всички страници. На този лаптоп с този уърд с меню на български като натисна инсърт/вмъкване/ и номер на страница, не ми се появява нищо повече, а там, където е курсорът, излиза число без да се номерират всички страници. Това ми е проблемът. Вероятно в уърда ми последващите опции не са активирани и не мога да задам номериране на всички страници в документа, което искам. Оле! Дано този път да е ясно описано.

Тва "Оле!" ме трогна. Виж са, тук верно гадая - по-вероятно е да му няма нищо на тоя тайнствен, ше го пиша Уърд, за да съответствам на менютата, а историческият документ да е придобил, волно или неволно, некви скрити достойнства, склонни да се борят за свободни и самоуправляващи се страници.
Шегата настрана, Тоя документ съдържа ли конфиденциална информация... изобщо нещо, което не би искал местните хиени (включая пишещия тия редове) да видят? Вероятно да... но ако прецениш, че отговорът е не, предостави го тук... все някой ще му види сметката и ще ти опише последните му минути.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Просто не знам къде да гледам за версията. Най - отгоре пише libre office writer. На Lebel - Не съдържа конфиденс

Просто не знам къде да гледам за версията. Най - отгоре пише libre office writer. На Lebel - Не съдържа конфиденс, нито класифицирана. Дори сигурно ще ви е интересно да четете, защото пиша роман. Шпионски. Вторият ми. Бих го качил, но тома мога и аз да направя, като на другия ми компютър го номерирам. Там ми се получава без проблем. Просто тази невъзможност и неоткриваемост ме дразни. Искам да се справя и на този компютър. А малко по - горе се самокачи докато пишех. Sorry, както казваше Тодор Колев в Топло.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

libre office writer - да беше почнал с това ли?!? Това е съвсем различно от офиса на microsoft!

How to insert page numbers in LibreOffice | Digital Trends

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, Момчил53 написа:

...

Просто не знам къде да гледам за версията. Най - отгоре пише libre office writer. На Lebel - Не съдържа конфиденс, нито класифицирана. Дори сигурно ще ви е интересно да четете, защото пиша роман. Шпионски. Вторият ми. Бих го качил, но тома мога и аз да направя, като на другия ми компютър го номерирам. Там ми се получава без проблем. Просто тази невъзможност и неоткриваемост ме дразни. Искам да се справя и на този компютър. А малко по - горе се самокачи докато пишех. Sorry, както казваше Тодор Колев в Топло.

Мдаа. Желая успехи (лични и романизирани), здраве и весели празници!

едит: само... не знам защо се чувствам като участник в скрита камера... или виц, който някой друг ше разказва... в роман... бе, здраве да е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е скрита камера. Наистина се мъча да разбера как да номерирам страници на документи. Упътването не ми помогна особено, защото съм мле с английския, а и моите менюта са на български. Продължавам да съм в началото на кореспонденцията. Как се номерират страниците в уърдов документ. Досега си мислех, че ползвам майкрософто уърд.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най - накрая нещо излезе! Доста сложно е, но ще си поиграя да видя дали и какво ще се получи. Благодаря на Raze. Един от тостовете утре ще е за негово здраве. Да ми помага и занапред.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...