Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искам пълна промяна за Българската политика и управлението на държавата!

Звяра!!!

Препоръчан отговор

преди 14 минути, PigMan9 написа:

Това, което си написал предполага, че България може да се оправи. Не, няма как да се оправи. Това, което си написал, би било вярно и осъществимо, но само ако България не се управлява отвън. Как ние, тези, които са вътре в държавата, ще оправим държавата, ако тя се управлява отвън, и няма общо с нашите желания и искания?

Българското правителство не е правителство, а колониална администрация на Демократичната партия във САЩ, както и тамошната олигархия.

В България конците се дърпат от "Америка за България", "Отворено Общество", мрежата от по-малки фондации, НПО-та и организации, както и от висшите структури на ЕС, включително и Венецианската Комисия; всички тези неща са геополитически инструменти, работещи под влиянието на външните политики на САЩ.

Медиите също са на хранилката на САЩ. Дори Радио Свободна Европа, което не е радио, нито е свободно, нито е европейско, е открито призната пропагандна машина на ЦРУ, използвана в подривната дейност срещу Съветския Съюз. Ако не ми вярваш, пиши "radio free europe" в Гугъл, и отвори страницата на Уикипедия.

Целта на наличието на много депутатски места е да има места за роднините, които депутатите уреждат на власт. Тоест, местата няма да се намалят. Ако местата се намалят, няма да има места за роднините, братовчеди, приятели, братя, сестри, деца, внуци, бизнес колеги, и още...

Докога ще продължават караниците и липсата на редовно правителство? Ами, докато от Вашингтон изберат кои ТОЧНО да са хората, които да управляват. В момента се разместват политически слоеве; няма да има редовно правителство, докато не се наместят и разберат кой точно да управлява, какво точно да се прави с държавата.

Ясно е, че от Вашингтон искат партии, които да са либерални и да налагат либерални/про-ЕС политики в България. Останалите конфликти са между партиите, които се борят за места и захапване на кокала. Всеки иска парче от тортата, всеки иска място във властта; всеки, всяка партия, всеки политик дърпа чергата към себе си.

Едни си отиват, други идват... но проблемите не се оправят. Цялата ситуация с заминаването на едни партии и идването на други, може да се нарече "да станат едните, че да седнат другите" или "да се махне чумата, че да дойде холерата".

"Цените постоянно растът а заплатите все така са си мизерни, спряхме да строим магистрали , дори и чекмеджето изпразнихме на бившия лидер и пак не забогатяхме."

Всъщност, това е нещото, което искат. По-високи цени, по-малко индустриална активност. Инфлация = фалити = деиндустриализация. Защо да си имаме индустрия, ако можем да бъдем заставени така, че да плащаме на американските производители и да купуваме от тях? Деиндустриализациятя е сред основните 5 цели на съвременните и утвърдени Англо-саксонски колонизации.

"Какво се случва и докога ние ще стоим и ще им се радваме?"

Случва се рушене на държавността, технологичния и индустриален напредък на страната.

Докога ще стоим и нищо няма да правим ли? Ами, за да се постигнат целите, необходимо е значително количество от хора да разберат случващото се.

Е, докога ще стоим и няма да правим нищо? Ами, докато нужното количество от хора не започнат да осъзнават случващото се.

Към този момент, повечето хора се влияят от фалшивите медии и платените, фалшиви журналисти, анализатори и икономисти, които лъжат и налагат фалшиви обещания. Примерно, в момента няма обществено недоволство, тъй като в момента на хората им е казано, че утопията предстои, само трябва да приемем еврото. В момента хората са спокойни, тъй като си мислят, че еврото ще им реши проблемите. След като се приеме еврото, но нищо се стане, хората ще започнат да задават въпроси:

"Ама, какво стана?"

"Ама, защо така?"

"Нали уж щяхме да забогатеем?"

"Къде са ни спестяванията? Нали уж еврото нямаше да доведе до инфлация и обезценяване на парите?"

След като това се случи, нова лъжа ще бъде измислена и наложена, да се отложи недоволството на хората. Така се прави от 1989г насам... първо беше Ран-Ът; после беше Джорд Сорос; после беше приватизацията и ликвидацията; после беше ЕС; после беше НАТО... а сега следва и еврото, което ще пожъне точно толкова успех, колкото и всичко останало, което се налагаше като "решение на проблема", преди еврото.

Да, тя България е единствената държава, която чужда държава не се опитва да дърпа конците. Други държави няма. Ти знаеш ли в момента каква агитация правят в Иран. Каква пропаганда срещу Иран тече? И то от същите дето ги цитираш. Да, САЩ. А, Россия? А, Китай? А, Венецуела? 

Ми, явно, позволявате да ви дърпат, защото явно сте марионетки. 

В Иран не мисля, че ще стане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Kolev72 написа:

Много хубаво си го написал, но с писане не става, а само с действия. Както си бездействаме, следващия парламент може да се укаже не с 24,(както ти се иска и е правилно) не с 240, а с 480 депутата. Това е най доходоносната професия в България за сега. Плащането е много по добро о от това на прехвалените IT специалисти, които получават по 5000 лева заплата. Те, за да направят някакъв софтуер- трябва много да мислят. А Депутата сутрин си купува един вестник, прочита го до 3 след обяд и след това хуква по своя бизнес!

Действията са забранени, ако не си забелязал. Ако отидеш на протест, по поръчка на правителството ще бъдеш заобиколен от полицията. Ако опиташ действия, ще бъдеш бит с гумени палки, които не са гумени палки, а метални палки... които се представят за гумени палки.

"Те, за да направят някакъв софтуер- трябва много да мислят."

Това беше преди години, когато компютърните технологии бяха ново нещо и все още нямаше насищане със знание и изобилие от предишен опит, който да се използва в новите софтуери. В днешно време, новите софтуери представляват обновени стари софтуери. С други думи, просто надграждаш вече съществуващи неща, без да създаваш нищо ново.

Много софтуерни идеи са вече осъществени; гледаш тях, копираш ги... да, променяш ги леко, обновяващ ги, че да изглеждат нови и да не нарушиш авторските права.

Нали Windows 11 не просто е NT, но има и кодове от Windows 95. След като WinXP стана open-source преди няколко години, се видяха древни кодове от зората на Windows. Щом XP ги има, значи и най-последните версии също са малко или много основани на стари кодове, които вече са съществували и никой не си е правил труда да измисля нови кодове. Но тъй като Уиндоус 11 не е с отворен код, а декомпилирането не дава целия код, няма как да знаем как ТОЧНО е направен Уиндоус 11. Един ден, след като Майкрософт банкрутира или бъдат поставени в икономически неудобно положение, може и да пуснат кодовете на Уиндоус, да направят Уиндоус да е с отворен код.

В днешно време, софтуерите се сглобяват от сегменти вече съществуващи кодове, а не кодове, които се мислят на момента. Чисто новото е малка част, която се отнася предимно до сигурността и дефиниции, свързани с борбата срещу компютърните вируси. Останалото е просто нещо старо, което е обновено и модернизирано.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-добрият начин е да нямат имунитет и да бъдат съдени за всичко което правят и не кореспондира с благото на своят работодател - народът. Отделно и за всички останали криминални прояви на и извън работното място. Пита се как ще работят в този случай. Ами няма да работят. В парламента така или иначе има доста, които отсъстват и от зала и в комисиите предполагам също повечето се мяркат колкото да им се отчете дейност. Реално, дори не съм сигурен че има положена действителна работа от повече от 80-90% от депутатите. Натискането на бутоните за гласуване не го броя за работа и без това депутатите по партии рядко, или никога не гласуват по лична преценка. Останалите проценти са реално работещи, недостига от работа се попълва от:

Сричащият син на кмета Поли отново е секретар на парламента

Ето кой върши останалата работа. Нека не забравяме и съветниците и други щатни и нещатни сътрудници. Които са няколко стотици.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Да, тя България е единствената държава, която чужда държава не се опитва да дърпа конците. Други държави няма. Ти знаеш ли в момента каква агитация правят в Иран. Каква пропаганда срещу Иран тече? И то от същите дето ги цитираш. Да, САЩ. А, Россия? А, Китай? А, Венецуела? 

Ми, явно, позволявате да ви дърпат, защото явно сте марионетки. 

В Иран не мисля, че ще стане.

В Иран още ли продължават опитите за преврат? Аз доколкото разбрах, опитите се провалиха.

В момента нови опити ли са започнали?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, PigMan9 написа:

Как ние, тези, които са вътре в държавата, ще оправим държавата, ако тя се управлява отвън, и няма общо с нашите желания и искания?

Докато не се измете всичко управлявало последните 35-40 години заедно с външните НПО-та и някои посолства, не чакай промяна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, PigMan9 написа:

Нали Windows 11 не просто е NT, но има и кодове от Windows 95. След като WinXP стана open-source преди няколко години, се видяха древни кодове от зората на Windows. Щом XP ги има, значи и най-последните версии също са малко или много основани на стари кодове, които вече са съществували и никой не си е правил труда да измисля нови кодове. Но тъй като Уиндоус 11 не е с отворен код, а декомпилирането не дава целия код, няма как да знаем как ТОЧНО е направен Уиндоус 11. Един ден, след като Майкрософт банкрутира или бъдат поставени в икономически неудобно положение, може и да пуснат кодовете на Уиндоус, да направят Уиндоус да е с отворен код.

В днешно време, софтуерите се сглобяват от сегменти вече съществуващи кодове, а не кодове, които се мислят на момента. Чисто новото е малка част, която се отнася предимно до сигурността и дефиниции, свързани с борбата срещу компютърните вируси. Останалото е просто нещо старо, което е обновено и модернизирано.

Не съм ползвал доста дълго Уиндоус. Кога казваш, че Уиндоус е станал с отворен код? Не е много умен ход, ако е истина това. Но пък от Майкрософт всичко можеш да очакваш, откъде да знам. Изненада ме.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, PigMan9 написа:

.....

Говориш за налагане на натиск от САЩ и даваш примери които не са по никакъв начин свързани със това, дали аз ще отида да гласувам и защо да гласувам! След като толкова много мразиш американците и всичко свързано със тях, защо ги намесваш във желанието и надеждата ми да се оправи държавата? Във Русия няма ли политически натиск към обществото и хората? Там палките със които бият децата излезнали на площада да изкажат несъгласието си към Войната в Украйна да не би да са хартиени? А руската политика да не би да е свободна и процъвтяваща, военните действия които предприеха в Сирия до какво доведоха? Затова Европа се напълни със емигранти.

Харесвай си руснаците, няма лошо, на грешната страна си! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Bubbles написа:

външните НПО-та и някои посолства

Добра идея. Не мисля че проблемът е поколенчески в миналите поколения, т е. да се приписва вина на старите, че младите момчета станаха кЪрви ли. Гледаш ли я "мъжката" мода от напоследък, оная характерна пидалска брада и почти нула номер взета коса на слепоочия и тил, по-дълга коса на темето само. През соца мъжете не бяха пЪтки и не се носеха по модните линии. Което не значи че се обличахме зле тогава. А сега тия брадясали идиоти, с татуировки по ръцете, са едва ли не навсякъде. "Умнокрасивитет".

П.П. Тая модна прическа малко прилича на "викингска". Гледах подобни в една компютърна игра на която забравих името. Направо сме викингясали.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

Не съм ползвал доста дълго Уиндоус. Кога казваш, че Уиндоус е станал с отворен код? Не е много умен ход, ако е истина това. Но пък от Майкрософт всичко можеш да очакваш, откъде да знам. Изненада ме.

Виж това: https://www.tomshardware.com/news/working-windows-xp-source-code-posted-to-4chan-update

Някои компоненти липсват, но кода все пак може да се компилира в работеща операционна система.

Въпреки опитите на Майкрософт за заличаване на изтеклата информация, кода на ОС-а така и не изчезна от интернет. В момента го има само в GitHub и Internet Archive, доколкото знам.

Чакай малко... явно ме разбра погрешно. Уиндоус не е станал с отворен код, а само дадено издание на Уиндоус, Уиндоус ХР, е с изтекъл код, което го прави неофициално с отворен код. Иначе, останалите версии на Уиндоус не са с изтекъл код.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, PigMan9 написа:

Виж това: https://www.tomshardware.com/news/working-windows-xp-source-code-posted-to-4chan-update

Някои компоненти липсват, но кода все пак може да се компилира в работеща операционна система.

Въпреки опитите на Майкрософт за заличаване на изтеклата информация, кода на ОС-а така и не изчезна от интернет. В момента го има само в GitHub и Internet Archive, доколкото знам.

Чакай малко... явно ме разбра погрешно. Уиндоус не е станал с отворен код, а само дадено издание на Уиндоус, Уиндоус ХР, е с изтекъл код, което го прави неофициално с отворен код. Иначе, останалите версии на Уиндоус не са с изтекъл код.

https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-е-създала-таен-дизайн-за-windows-xp-който-нап-345178.html

Microsoft е създала таен дизайн за Windows XP, която кара операционната система да придобие облик, който силно наподобява този на тогавашната версия на macOS X Panther. Изтеклият сорс код разкрива интересни подробности от работата на Microsoft върху операционните си системи тогава и някои необявени функционалности, които са разработвани тогава, по време на ранното им развитие през 2000-ната година.

преди 28 минути, ДзВяРа! написа:

Говориш за налагане на натиск от САЩ и даваш примери които не са по никакъв начин свързани със това, дали аз ще отида да гласувам и защо да гласувам! След като толкова много мразиш американците и всичко свързано със тях, защо ги намесваш във желанието и надеждата ми да се оправи държавата? Във Русия няма ли политически натиск към обществото и хората? Там палките със които бият децата излезнали на площада да изкажат несъгласието си към Войната в Украйна да не би да са хартиени? А руската политика да не би да е свободна и процъвтяваща, военните действия които предприеха в Сирия до какво доведоха? Затова Европа се напълни със емигранти.

Харесвай си руснаците, няма лошо, на грешната страна си! :)

Ето откъде атакуват бежанците. Голяма далавера и бизнес правят българите.

В горите български има бежанци.

zPcPLfI4Joc_iXBsF-_8YSVGtrac9Jca40kzA82p

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 5 седмици по-късно...
на 27.12.2022 г. в 18:19, ДзВяРа! написа:

България е малка държава със големи проблеми, исками се вместо 240 депутата да се намали броят им на 24. Напълно достатъчно е и така държавата ще спести милиони ако не и милиарди левове, които ние плащаме за тяхното безучастно присъствие в Българския парламент. Освен заплатите, които ние им плащаме ще се намали и корупцията и кражбите на държавни средства, които ще помогнат за възтановането и развитието на България!

Иска ми се, сам да разбереш, че:

1. Ако се намали броят на депутатите, няма да се намали бюджетът за заплати които получават.

2. Милиони левове, са нищо за бюджета на България и за БВП. Ако си поговориш с един счетоводител, той веднага ще ти каже, че това е макроикономика и при нея, се махат шест нули (щото нямат значение и тогава се смята.

3. Дори и да спестиш много пари реално от намаление на заплатите, как решаваш проблема с "тяхното безучастно присъствие в Българския парламент"? Явно ти приемаш това за неизбежно. Но ако то е неизбежно, тогава защо са ни депутати -дай да ги махнеме изобщо. Но това е поредната глупост.

Работата на депутатите е същото нещо, като работата на главата. Ако можеше без глава, щяхме да я отрежеме. Но не може. Главата трябва да е силна и да работи качествено.  Няма как да е безучастна - дори и сега, в парламента никой не е безучастен - там съвсем съвестно и целенасочено (и с акъл) ликвидират България.

4. Ако намалиш депутатите, корупцията ще се увеличи, а няма да се намали. Причината е в това, че малко хора се купуват по-евтино, а много хора се купуват по-скъпо. Освен това малкото хора, които са купени по-евтино им се плаща по повече на всеки. Поради това че са малко и по-добре платени, те пазят по-добре омертата.

5. Иска ми се също така, накрая да разбереш, че ако само ти се иска, но не си могъл да предложиш нищо конкретно, как да стане и да убедиш останалите че е добро и че може да работи това което си предложил (т.е. това което не си предложил, но ти се иска да стане), ако само ти се иска, значи няма да стане.

6. И щом ти се иска а не си могъл да предложиш нещо конкретно и аргументирано и верно (а не пълно с грешки), на мене ми се иска, поне да можеш да разбереш, когато някой друг ти обяснил и е без грешки. И когато всички българи или поне повечето или поне един процент само от всички българи разберат, кое е верното и кое е грешното - тогава ще се оправиме. А до тогава - искайте си!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...