Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RAM T-FORCE не стартира

wot1983

Препоръчан отговор

Здравейте, закупих си рам от OLX но не стартира, продавача казва, че е работеща. Каква може да е причината? Биоса е най-новия и е под defolt.

Памет - TF3D48G3200HC16CBK

Процесора е i9-7920X

Дъното е MSI X299 pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тоест вярваш на честната дума на продавача?! Ето рам паметите, които дъното поддържа.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Склонен съм да вярвам, закупих 4 плочки и пробвах всяка по отделно, не пали. Мисля си, че ако има изгоряли поне една ще се намери читава да запали с нея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, wot1983 написа:

Склонен съм да вярвам, закупих 4 плочки и пробвах всяка по отделно, не пали. Мисля си, че ако има изгоряли поне една ще се намери читава да запали с нея.

Дай точен модел на тази рам, че аз не я намирам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Дай точен модел на тази рам, че аз не я намирам.

https://gplay.bg/t-force-delta-rgb-16gb-2x8gb-3

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може и да не е съвместима с твоя хардуер. Пробвай на друга машина и ако и там не работи, много вероятно е да са ти продали дефектна памет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Аз нея я видях, но не я виждам в спецификацията на дъното. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Аз нея я видях, но не я виждам в спецификацията на дъното. :)

Това никога не е особен критерий дали дадена памет ще тръгне. Нали се сещаш, че няма как производителите на дънни платки да тестват всички хиляди марки и модели плочки на пазара. Описват тези, които са тествали на 100%, в повечето случаи почти всичко е съвместимо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Raze написа:

Това никога не е особен критерий дали дадена памет ще тръгне. Нали се сещаш, че няма как производителите на дънни платки да тестват всички хиляди марки и модели плочки на пазара. Описват тези, които са тествали на 100%, в повечето случаи почти всичко е съвместимо.

Знам ама ей го на! 4 плочки не щат да тръгнат! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, wot1983 написа:

Утре ще я нося на сервиз за тест, ще прежаля някой лев, ако е работеща и несъвместима ще я продам.

IMG_20221229_215742.jpg

Имаш 3000, би трябвало и 3200 да тръгне...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@wot1983 нулира ли BIOS с джъмпера, след като сложи новата памет? Какво точно се случва, като включиш машината? Пробва ли да изчакаш няколко минути?

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Знам ама ей го на! 4 плочки не щат да тръгнат! 

То и една не тръгва, което много ми намирисва на дефектна/повредена памет. А относно съвместимостта, ето например моето дъно какви памети поддържа: ASRock > Fatal1ty B450 Gaming K4, ползвам го със следните 4 плочки х8 GB памети, които дори са с различни тайминги и XMP, макар и една марка и подобни модели: eRvNOaC.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...