Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПОМОЩ !!! Lenovo IDEAPAD Z570 - ( почти ) всичко смених - и пак син екран ! Оставащи причини ???

Препоръчан отговор

преди 7 минути, vlado1985 написа:

Хайде сега без да се обиждаме това че ти или някой друг е с 2 леви ръце и неможе да обнови биос на лаптоп без батерия никой не е виновен че човека който се мъчи и се прави на майстор е некадърен.

Не виждам къде те обидих, но ти определено правиш такива опити! Ако тези начини не са само св твоята глава, може поне да ги споделиш в потвърждение на това! Аз дори мога да разкажа от първо лице, кога разбрах за тези 30% . Лошото е че ти дори това не го и знаеш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Е с какво да я направи като няма умения, знания или пък няма инструменти. В този случай обновяването на биос като съвет е все едно да удари компютъра в земята. Ако ти беше на негово място щеше ли да направиш update на биос, ако някой ти каже.

Всичко това го казвам без да се заяждам или нещо от този сорт! 

Ако бях на мястото на автора бих ъпдейтнал биос без да се замислям. А батерията е най малкия проблем и оправдание давам пример само 1 батерия 6 клетъчна толкова ли е сложно и трудно да се ремонтира. Има 6 бр батерий всяка х9V цената на 1бр батерия е 3.50-4.00лв. И ако остави батерията в без значение кой да е сервиз ще му вземат не повече от 10лв за да му сменят батерийте.

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не виждам къде те обидих, но ти определено правиш такива опити! Ако тези начини не са само св твоята глава, може поне да ги споделиш в потвърждение на това! Аз дори мога да разкажа от първо лице, кога разбрах за тези 30% . Лошото е че ти дори това не го и знаеш!

Не съм казал че се заяждаш дори не съм си го и помислил дори.  А ти защо така си го асимилирал си нямам на идея и честно да ти кажа не ме вълнува но при положение че лаптопа си пали нормално на зарядно батерията е най малкия проблем и пречка за да се обнови биос.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Ако бях на мястото на автора бих ъпдейтнал биос без да се замислям. А батерията е най малкия проблем и оправдание давам пример само 1 батерия 6 клетъчна толкова ли е сложно и трудно да се ремонтира. Има 6 бр батерий всяка х9V цената на 1бр батерия е 3.50-4.00лв. И ако остави батерията в без значение кой да е сервиз ще му вземат не повече от 10лв за да му сменят батерийте.

Е нали и ние това казваме или поне аз, да пробва с друга батерия да флашне, а ти са запъна , че може и така понеже дори не знаеш тези 30% какви са.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, vlado1985 написа:

Първо, 18650 елементите в лаптопските батерии са Li-Ion На 3.7V! Второ - батериите имат контролер и дори и да смениш елементите, няма да работи правилно(ако въобще), освен ако нямаш софтуера да манипулираш данните в него. В някои случаи са така направени, че при отпадане на захранването към тях дори да си затриват програмата необратимо. И трето, хубавите 18650 на дребно не са по 3.50-4лв. Ако нямаш връзки и снабдители, цена около 10лв/брой и нагоре за Sanyo или Samsung 18650 е тази, която ще платиш.
Когато сложиш всичко това, освен ако наистина не си добре ориентиран и нямаш сервиз, който се занимава специализирано с това, цената на рециклиране на батерия на лаптоп би била съпоставима с тази на цената на батерия заместител или дори оригинална. От всичко най-трудното дори не е намирането на качествени елементи, а на софтуера, с който да можеш да нулираш контролера. Защото той си помни, че еди си кой елемент е имал абнормално поведение. Дори и да го смениш - третира го като повреден въпреки това и батерията пак не работи. Освен ако със специализиран софтуер не го ресетнеш. И то не при всички става.
В момента батерии заместители има по 60-70лв, оригинални по 120лв.
Та, рециклирането на лаптопска батерия не просто е трудно и сложно, ами често е икономически нецелесъобразно.
Или си мислите, че лаптопите работят на батерийки Никопол?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Е нали и ние това казваме или поне аз, да пробва с друга батерия да флашне, а ти са запъна , че може и така понеже дори не знаеш тези 30% какви са.

3V не съм се запънал за нищо казах само че може да се обнови биоса и без батерия. Ако си ми чел постовете без да бързаш сигурно ще разбереш, какво имам в предвид, и то е че щом машината пали на зарядно без батерия проблем да се обнови биоса няма никакъв. Даже бих ти го демонстрирал лично ако можех но сме далече един от друг и остава тук да си чешем само клавишите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, vlado1985 написа:

3V не съм се запънал за нищо казах само че може да се обнови биоса и без батерия. ....

НЕ МОЖЕ !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, jtaggerx написа:

Първо, 18650 елементите в лаптопските батерии са Li-Ion На 3.7V! Второ - батериите имат контролер и дори и да смениш елементите, няма да работи правилно(ако въобще), освен ако нямаш софтуера да манипулираш данните в него. В някои случаи са така направени, че при отпадане на захранването към тях дори да си затриват програмата необратимо. И трето, хубавите 18650 на дребно не са по 3.50-4лв. Ако нямаш връзки и снабдители, цена около 10лв/брой и нагоре за Sanyo или Samsung 18650 е тази, която ще платиш.
Когато сложиш всичко това, освен ако наистина не си добре ориентиран и нямаш сервиз, който се занимава специализирано с това, цената на рециклиране на батерия на лаптоп би била съпоставима с тази на цената на батерия заместител или дори оригинална. От всичко най-трудното дори не е намирането на качествени елементи, а на софтуера, с който да можеш да нулираш контролера. Защото той си помни, че еди си кой елемент е имал абнормално поведение. Дори и да го смениш - третира го като повреден въпреки това и батерията пак не работи. Освен ако със специализиран софтуер не го ресетнеш. И то не при всички става.
В момента батерии заместители има по 60-70лв, оригинални по 120лв

Олеле ти направо ме разби с поста си нямам думи честно. Даже и сам незнаеш за какво отговаря контролера на батерията и ми пишеш цял роман мани мани.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, Dimbi Il написа:

Еееееееееееее..................... какво остава ?
Процесора ? ??? пОЛТЪРГАЙСТИ Кики , Чоки ?

.DMP файлове очакваме. Намират се в C:\Windows\Minidump\. Генерират се при всеки Bugcheck. От тях може да се получи евентуално повече информация относно проблема.
Прикачете един или последните няколко.

преди 5 минути, vlado1985 написа:

Олеле ти направо ме разби с поста си нямам думи честно. Даже и сам незнаеш за какво отговаря контролера на батерията и ми пишеш цял роман мани мани.

Това изречено от човек, който си мисли че в батерията на лаптоп има 9 волтови батерийки крона?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JKirilov написа:

пък сини екрани? Последно?

Пак да питам? Рестарт и сини екрани не е едно и също като повреда!

преди 14 минути, jtaggerx написа:

Никопол

Никополь - соншожмо :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

.DMP файлове очакваме. Намират се в C:\Windows\Minidump\. Генерират се при всеки Bugcheck. От тях може да се получи евентуално повече информация относно проблема.
Прикачете един или последните няколко.

Това изречено от човек, който си мисли че в батерията на лаптоп има 9 волтови батерийки крона?

Приятелю вместо да се хабиш и да пишеш глуости колкото да не заспиш се спри. Сега точно нямам намерение да ти отворя батерия на лаптоп за да видиш батерийте колко са и по колко волта е всяка но ако държиш ще ти снимам батерия от 9V. И самата подмяна е лесна а ти ми пилиш за цяла батерия да се смени и куп глупости то бива бива ама си пишеш колкото да си в джаза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, Емил Костов написа:

Е с какво да я направи като няма умения, знания или пък няма инструменти. В този случай обновяването на биос като съвет е все едно да удари компютъра в земята. Ако ти беше на негово място щеше ли да направиш update на биос, ако някой ти каже. - НЕ

https://www.ebay.co.uk/itm/141293237933

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, vlado1985 написа:

Приятелю вместо да се хабиш и да пишеш глуости колкото да не заспиш се спри. Сега точно нямам намерение да ти отворя батерия на лаптоп за да видиш батерийте колко са и по колко волта е всяка но ако държиш ще ти снимам батерия от 9V. И самата подмяна е лесна а ти ми пилиш за цяла батерия да се смени и куп глупости то бива бива ама си пишеш колкото да си в джаза.

Тук пред мен в момента имам една батерия. Да я отворя, за да ти покажа че вътре има 3.7V литиеви 18650? 9V елементи, ама друг път.
И дори и да ги смениш, няма да тръгне просто така. Контролерът на батерията изпълнява следните функции - Управление и контрол на заряда, защита, самодиагностика.
Рапортува по I2C/SMBus. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тук пред мен в момента имам една батерия. Да я отворя, за да ти покажа че вътре има 3.7V литиеви 18650? 9V елементи, ама друг път.
И дори и да ги смениш, няма да тръгне просто така. Контролерът на батерията изпълнява следните функции - Управление и контрол на заряда, защита, самодиагностика.
Рапортува по I2C/SMBus. 

Май небеше трудно да се сетим че онтролера отговаря за заряда на батерията и подаваната енергия. И да моя грешка батерийте са по 3.7V. Но същите ги има и по 9V. И за сдипли контролера трябва е имало късо или токов удар че да се стигне до умирането му.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, ДзВяРа! написа:

И? Купуваме си ги и после какво?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, vlado1985 написа:

Владко! За много години на цялото семейство. Сега по същество с две три думи.

Дай да се разберем с теб. Или пишеш нещо, ако го знаеш и разбираш, или преставаш да пишеш, понеже не си погледнал че темата е в строго технически подфорум.

Няма да коментирам изреченията ти както в предната тема този път. Оттегли се, успокой се и промени професията. При теб е задължително, макар и като препоръка.

Отново да ти кажа. Аз бях останал с впечатление, че много неща са ти ясни, но ти си още на първата буква от азбуката бе моето момче!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ДзВяРа! написа:

101426427_4527434187281937_8764343210911

Ще те питам пак! Купуваш го и после какво? Ще го смениш с пръдня, плюнка или дъвка може би? А откъде си сигурен, че това е проблемният елемент? И кой според теб ще се навие да ремонтира или сменя подобно нещо като не може да ти даде гаранция? А вероятно понеже е нова година и няма да те обрули ( щото ги има и безскрупулни) с едни 50 или 100 лева? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Нареждаме си ги като колички колекция на скрина да си ги гледаме!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Kolev72 написа:

Владко! За много години на цялото семейство. Сега по същество с две три думи.

Дай да се разберем с теб. Или пишеш нещо, ако го знаеш и разбираш, или преставаш да пишеш, понеже не си погледнал че темата е в строго технически подфорум.

Няма да коментирам изреченията ти както в предната тема този път. Оттегли се, успокой се и промени професията. При теб е задължително, макар и като препоръка.

Отново да ти кажа. Аз бях останал с впечатление, че много неща са ти ясни, но ти си още на първата буква от азбуката бе моето момче!

Чичо Стефчо за много гоини жив и здрав ти и цялото семейство. Така ако си ми че постовете без да бързаш и пак да ми казваш че не разбирам можеби ще разбереш какво искам да кажа да вярно е че написах на @jtaggerxче батерийте са по 9V не го отричам макар че в много батерий за лаптопи като ги отвориш са по 3.7 а същите ги има и по 9V. Но тук не ставаше на въпрос за сдиплилата батерия на автора че без нея не можел да се обнови биоса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, vlado1985 написа:

Май небеше трудно да се сетим че онтролера отговаря за заряда на батерията и подаваната енергия. И да моя грешка батерийте са по 3.7V. Но същите ги има и по 9V. И за сдипли контролера трябва е имало късо или токов удар че да се стигне до умирането му.

Ти правиш ли разлика между Power контролера на дъното на лаптопа и BMS-а на батерията на лаптопа? Май не.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То не трябва чип, а програматор, ма Ша усложним темата .... нали, ако мъчим без батерия да флашваме :turkey5:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jtaggerx написа:

Ти правиш ли разлика между Power контролера на дъното на лаптопа и BMS-а на батерията на лаптопа? Май не.

Ъъъъъъъ я обясни що е това контролер на батерията и дали има и друг контролер ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Ъъъъъъъ я обясни

Обяснявам със скорост 150лв/час. Ако не ти харесва - университет по избор и след това ти си човека.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Емил Костов написа:

10c e winbond.
CH341A koмплект е 3.15$.
Остава да го флашнеш и после запоиш на мястото на текущия.

BIOS CHIP Lenovo IdeaPad ала-бала за 22.50$ + пощенски разходи е за резинови изделия №1.

преди 51 минути, jtaggerx написа:

...

Факт. Тази практика с самозаключването се наложи заради принципа хвърли и купи ново.
И една от заобикалките е външно захранване по време на замяната на болния акумулатор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, jtaggerx написа:

Обяснявам със скорост 150лв/час. Ако не ти харесва - университет по избор и след това ти си човека.

Ще ти го обясня с 2 думи само с написаните от теб глупости до сега ще си взема точно 3 лаптопа употребявани дърти магарета със и без броплеми.

@jtaggerx колко е цената на 1бр батерия от 3.7V. И според теб ако батерията не показва никакви признаци на живот задължително ли контролера е дал фира ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...