Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПОМОЩ !!! Lenovo IDEAPAD Z570 - ( почти ) всичко смених - и пак син екран ! Оставащи причини ???

Препоръчан отговор

преди 6 минути, vlado1985 написа:

колко е цената на 1бр батерия от 3.7V. И според теб ако батерията не показва никакви признаци на живот задължително ли контролера е дал фира ?

Няма да ти отговоря. Понеже си твърде упорит, макар и очевидно да не знаеш, а освен това и слабо любезен. 

преди 6 минути, Profruit написа:

Факт. Тази практика с самозаключването се наложи заради принципа хвърли и купи ново.
И една от заобикалките е външно захранване по време на замяната на болния акумулатор.

По принцип производителите твърдят иначе. Но всъщност идеята е точно да се направи максимално неремонтопригодно с оправданието, че е твърде опасно да се ремонтират. Имат някакъв резон, предвид факта че в днешно време в упътванията на микровълновите печки пише "Не слагайте бебето си вътре", а на бебешките дрехи "свалете дрехата от бебето, преди да я пуснете в пералнята".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не това имах предвид, исках и показах че се продават чипове които могат да се сменят и не е нужно да изхвърляш целия лаптоп заради един чип.

И във цитирания от мен коментар на @Емил Костов съм написал със червен текст, че не бих тръгнал да префлашвам БИОС при тези - забивания, рестарти, така и не стана ясно точно какво е. Може и скапан уиндоус да е ако не забива и гасне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jtaggerx написа:

Няма да ти отговоря. Понеже си твърде упорит, макар и очевидно да не знаеш, а освен това и слабо любезен. 

Няма да ми отговориш поради простата причина щото незнаеш. А всеки един като потърси ще му излезнат какви ли не цени за батерий от 3.7V. и За твое сведение не са милиони и цената на 1бг батерия от 3.7V не е 120лв 120лв. Може да ти струва примерно цялата батерия за конкретния модел на лаптопа. А за тази сума можеш да си вземеш употребяван лаптоп който дори може да надживее собственика си и моляте прави разлика между батерия и бройка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, ДзВяРа! написа:

Не това имах предвид, исках и показах че се продават чипове които могат да се сменят и не е нужно да изхвърляш целия лаптоп заради един чип.

Шансът проблемът да е в BIOS чипа е много малък.

преди 7 минути, vlado1985 написа:

Няма да ми отговориш поради простата причина щото незнаеш. А всеки един като потърси ще му излезнат какви ли не цени за батерий от 3.7V. и За твое сведение не са милиони и цената на 1бг батерия от 3.7V не е 120лв 120лв. Може да ти струва примерно цялата батерия за конкретния модел на лаптопа. А за тази сума можеш да си вземеш употребяван лаптоп който дори може да надживее собственика си и моляте прави разлика между батерия и бройка.

Не, цената на цяла оригинална батерия е 120лв, не на 1 брой 18650. A цената на неоригинална с 1 година гаранция е 60-70лв. Научете се да пишете, защото е батерия/батерии, а не римски генерал - че да се пише батериЙ. Освен това един като потърси, много фалшиви 18650 ще му излязат. Търсят се Sanyo, Samsung, евентуално LG, Panasonic. Ако смяташ, че ще вземеш 18650 с марка Ultrafire или HyperFire и ще работят по спецификацията си - голяма грешка. И всъщност, дори и да пише на 18650-то Samsung или Sanyo, освен ако не е от сигурен доставчик, шансът да е менте е много голям.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, jtaggerx написа:

Шансът проблемът да е в BIOS чипа е много малък.

Не, цената на цяла оригинална батерия е 120лв, не на 1 брой 18650. A цената на неоригинална с 1 година гаранция е 60-70лв. Научете се да пишете, защото е батерия/батерии, а не римски генерал - че да се пише батериЙ. Освен това един като потърси, много фалшиви 18650 ще му излязат. Търсят се Sanyo, Samsung, евентуално LG/Panasonic.

Приятелю ти имаш в предвдид цяла батерия :lol6:а за цяла батерия всички знаем че копия на какви ли не батерий бол има и да цените им са наистина откачени и на края поитребителя остава с вързани ръце но както и дае все пак никого не кара никой да взима нещо на сила. А аз ти писах до преди малко само че подмяната на батерийте от 3.7V. Не е голяма философия и в всеки един сервиз могат да свършат тази работа както и цената им не е скъпа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, vlado1985 написа:

А аз ти писах до преди малко само че подмяната на батерийте от 3.7V. Не е голяма философия и в всеки един сервиз могат да свършат тази работа както и цената им не е скъпа.

Не, ти пишеш небивалици откровени. Цената на 6 броя 18650 с марка Sanyo/Samsung, ако не си с контакти от доверен доставчик-вносител или не си ги внасяш,, в България би би била около 10лв/брой. 6 броя по 10лв, без труда - 60лв. Трябва софтуер за нулиране на контролера на батерията - той не е безплатен. Няма 100% гаранция, че ще стане - за някои батерии софтуер няма. При цена на батерия заместител с 1 година гаранция от 60лв - напълно икономически нецелесъобразно е рециклирането на батерия за лаптоп.
Освен това 90% от сервизите няма да могат да се справят, поради липса на софтуер за нулиране на контролера. 
И по 3лв да бяха 18650-то, ако намериш сервиз със софтуера и някой, който да си губи времето, той няма да работи без пари. По-малко от 60лв отново няма да бъде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Владко, що за мазохизъм да се излагаш да спориш с хора които знаят?! Далеч си от истината, но явно не ти е достатъчно да го чуеш само от един. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, jtaggerx написа:

Не, ти пишеш небивалици откровени. Цената на 6 броя 18650 с марка Sanyo/Samsung, ако не си с контакти от доверен доставчик-вносител или не си ги внасяш,, в България би би била около 10лв/брой. 6 броя по 10лв, без труда - 60лв. Трябва софтуер за нулиране на контролера на батерията - той не е безплатен. Няма 100% гаранция, че ще стане - за някои батерии софтуер няма. При цена на батерия заместител с 1 година гаранция от 60лв - напълно икономически нецелесъобразно е рециклирането на батерия за лаптоп.

Аааааа ама чакай де ти нещо избърза май аз ти говоря за цена за бройка на батерия а ти ми говориш други работи. Е много ясно че всеки един сервиз ще си сложи цена за труд това е от ясно по ясно. Ама нали се сещаш че като подхванахме тая тема намесваме и честни сервизи и търгаши ? щото ако цената за 1бр батерия ти е 3.50лв. И някой си търгашин реши да ти каже някаква друга измислена от него цифра веднага ще лапнеш и то без да знаеш колко е горедолу нормалната цена за такава процедура.

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Владко, що за мазохизъм да се излагаш да спориш с хора които знаят?! Далеч си от истината, но явно не ти е достатъчно да го чуеш само от един. 

Джош ти случайно да не би да пригласяш на някой че съм некомптетен в нещо ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

и то без да знаеш колко е горедолу нормалната цена за такава процедура.

Владо, ако обичаш повече не ме цитирай, защото не си ми интересен. Приключих разговора с теб.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jtaggerx написа:

Владо, ако обичаш повече не ме цитирай, защото не си ми интересен. Приключих разговора с теб.

Добре но и ти не ме цитирай не че и ти си ми итересен де като ми пишеш врели некипели но си е факт че търгаши има колкото щеш и това няма да се промени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Добре но и ти не ме цитирай не че и ти си ми итересен де като ми пишеш врели некипели но си е факт че търгаши има колкото щеш и това няма да се промени.

Купи си апарат за точкови заварки, купи си софтуера, купи си елементите, регистрирай си фирма, плащай данъци, ток, заплати, осигуровки и почвай да ремонтираш батерии за по 1 ракия. Да видим колко време ще изкараш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, jtaggerx написа:

Купи си апарат за точкови заварки, купи си софтуера, купи си елементите, регистрирай си фирма, плащай данъци, ток, заплати, осигуровки и почвай да ремонтираш батерии за по 1 ракия. Да видим колко време ще изкараш. 

Приятелю ще ти го кажа с 2 думи само без да ти се обяснявам. Не съм сервиз и това с какво се занимавам и с какво не немисля че трябва да давам на някого отчет за каквото и дае и батерий през ръцете са ми минали колкото щеш. А ти щом незнаеш какво е контролер и каква е ролята му немисля че има смисъл да ми пишеш глупости и да изпадаме още и още в обяснения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тва е долу горе десет годишен лаптоп, ако автора потърси по-усърдно втора ръка с повреден дисплей или нещо подобно съм сигурен че за стотина лева ще възкреси тоя мъртвец. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, vlado1985 написа:

Джош ти случайно да не би да пригласяш на някой че съм некомптетен в нещо ?

Нито съм Джош, нито Батерий, но... отдавна изпусна момента, в който трябваше да си замълчиш... за свое собствено добро!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Нито съм Джош, нито Батерий, но... отдавна изпусна момента, в който трябваше да си замълчиш... за свое собствено добро!

Честно не ми се четат глупости и незнам какво се опитваш да ми намекнеш с това за мое добро ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте , Добро утро и добър ви ден  !

Пуснал съм запитвания към приятелчета и колега , за точно такава долу-горе здрава батерия
АкО имат - ще ми пратят , ще ви пиша резултатите
Остава и процесора да е , и такъв ще изнамеря , ще сменя

Разбира се , акО имам здрава батерия , ще сменя и БИОС , сега не мога както ви казах , защото ми иска МИНУМУМ 30% заредена батерия

Остава големия въпрос : ЗАЩО при вкарване на буксата на зарядното - САМ се включва
Това не е ли нещо свързано с чипсета , със северен мост ?!?!? Случвало ми се е
или R конрери около процесора

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, Dimbi Il написа:

Остава големия въпрос : ЗАЩО при вкарване на буксата на зарядното - САМ се включва
Това не е ли нещо свързано с чипсета , със северен мост ?!?!? Случвало ми се е
или R конрери около процесора

В BIOS нямаше ли опция "Wake up (или Turn on?) on AC power"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, JKirilov написа:

Няма ли кой да го пенсионира тоя? То вече да не влезеш в техническа тема...:angry:

Жики пускай някоя сапунка и натегай на първака. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Понеже се събрахме много писачи и само си драскаме. И за повечето взели участие в темата да се обнови биос без батерия е невъзможно било невъзможо е ама другия път. @Dimbi IlПогледни тази тема и ще ти стане ясно как можеш да си обновиш биос без батерия.

https://superuser.com/questions/1569417/how-to-update-lenovo-bios-on-a-t460-without-battery

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Понеже се събрахме много писачи и само си драскаме. И за повечето взели участие в темата да се обнови биос без батерия е невъзможно било невъзможо е ама другия път. @Dimbi IlПогледни тази тема и ще ти стане ясно как можеш да си обновиш биос без батерия.

https://superuser.com/questions/1569417/how-to-update-lenovo-bios-on-a-t460-without-battery

Никой не ти спори, че биос не може да се обнови без батерия ( на десктоп машините да не би да се слага генератори или UPS). Споря ти, че по време на обновяването машината може да изгасне. А тази го прави независимо дали е с батерия или не.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Никой не ти спори, че биос не може да се обнови без батерия ( на десктоп машините да не би да се слага генератори или UPS). Споря ти, че по време на обновяването машината може да изгасне. А тази го прави независимо дали е с батерия или не.

Айде бе то не се изсипаха няколко поста подред че немоежело да се обнови биос без батерия. А също и автора не е споменал как инсталираш ОС под UEFI или LEGACY.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, vlado1985 написа:

Айде бе то не се изсипаха няколко поста подред че немоежело да се обнови биос без батерия. А също и автора не е споменал как инсталираш ОС под UEFI или LEGACY.

Толкоз си ги и прочел, но продължавай с флашването на биос.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, vlado1985 написа:

Човека не може без батерия да го флашне, к'во си се запънал. И ти не можеш също. Инак е ясно , че няма невъзможни неща...освен няколко всеизвестни!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Човека не може без батерия да го флашне, к'во си се запънал. И ти не можеш също. Инак е ясно , че няма невъзможни неща...освен няколко всеизвестни!

Постнал съм линк с тема на автора да я погледне ако иска. И незнам защо си мислиш че немога да префлашна биос без батерия при положение че съм го правил маса пъти и от сън да ме вдигнеш ще ти обновя биос без батерия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...