Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПОМОЩ !!! Lenovo IDEAPAD Z570 - ( почти ) всичко смених - и пак син екран ! Оставащи причини ???

Препоръчан отговор

преди 5 минути, vlado1985 написа:

Постнал съм линк с тема на автора да я погледне ако иска. И незнам защо си мислиш че немога да префлашна биос без батерия при положение че съм го правил маса пъти и от сън да ме вдигнеш ще ти обновя биос без батерия.

Те си мислят , че само те могат друг НЕ :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, adersa написа:

Те си мислят , че само те могат друг НЕ :giggle1:

Значи ще го кажа така. В много теми в които съм взимал участия съм казвал нямам нищо против никой и нямам намерение, да се заяждам, с който и дае. Но това че даден човек неможе да направи нещо никой няма вина. А и аз не съм врачка за да зная уменията на който и дае до къде се простират. Но както написах снощи в един от постовете си търгаши има колкото щеш но това е друга тема. И не мисля че трябва да задълбаваме и да оспамваме излишно темата на автора както обичайно се случва в куп теми спам спам до без край.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, vlado1985 написа:

Понеже се събрахме много писачи и само си драскаме. И за повечето взели участие в темата да се обнови биос без батерия е невъзможно било невъзможо е ама другия път. @Dimbi IlПогледни тази тема и ще ти стане ясно как можеш да си обновиш биос без батерия.

https://superuser.com/questions/1569417/how-to-update-lenovo-bios-on-a-t460-without-battery

И да не би там да пише, че може? И как ще заобиколи проверката на BIOS за поне 30% батерия? Наистина само си драскаш... И у сека техно тема знаеш, не  знаеш, ти си там. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, цър-вул написа:

И да не би там да пише, че може? И как ще заобиколи проверката на BIOS за поне 30% батерия? Наистина само си драскаш... И у сека техно тема знаеш, не  знаеш, ти си там. 

Ама ти верно само се чудиш с кой да се захапеш. И като гледам явно не ти се отдава да четеш и се дразниш че някой взел участие може да ти вземе решението на проблема. То бива бива ама чак толкова срамота е това че ти неможеш да направиш нещо никой няма вина. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Ама ти верно само се чудиш с кой да се захапеш. И като гледам явно не ти се отдава да четеш и се дразниш че някой взел участие може да ти вземе решението на проблема. То бива бива ама чак толкова срамота е това че ти неможеш да направиш нещо никой няма вина. 

Не разбра ли за толкова време в форума , че той и Колев са месиите в форума и някой , който се меси в темите го нападат като глутница селски кучета . А се мислят за граждани но характера им е селски .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, цър-вул написа:

Не ми отговори как ще заобиколи 30-те % изисквани от BIOS. Другите алабалистики остави за себе си!!! 

В момента е 13:37 обяд отдавна мина но ти явно още не си се събудил. Чети бе човек аз ли да чета вместо теб или някой друг. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, vlado1985 написа:

Постнал съм линк с тема на автора да я погледне ако иска. И незнам защо си мислиш че немога да префлашна биос без батерия при положение че съм го правил маса пъти и от сън да ме вдигнеш ще ти обновя биос без батерия.

Защото на голи приказки не вярвам, а и понеже при лаптопите на леново е така - не може, нужен е 30% капацитет на батерията, а тя ако е заминала е ясно, че няма как да го достигне!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, цър-вул написа:

А и като забие/рестартира по време на флалване ти ли ще му флашваш BIOS на програматор? 

Абе ти верно не четеш и даже предвиждаш че ще забие предваритевлно я си признай ама честно. До сега някога обновявал ли си биос?

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Защото на голи приказки не вярвам, а и понеже при лаптопите на леново е така - не може, нужен е 30% капацитет на батерията, а тя ако е заминала е ясно, че няма как да го достигне!

Незнам в какво вярваш и в какво не и не само при леново а и при много модели иска да има заредена батерия за да се префлашне биос. Но при липса на батерия може да се заобиколи проверката за батерия не напразно съм постнал линк на автора да чете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Абе ти верно не четеш и даже предвиждаш че ще забие предваритевлно я си признай ама честно. До сега някога обновявал ли си биос?

А като си флашвал биоси на леново ще ни кажеш ли защо се правиха за тях моднати такива, вкл. и аз на мой T61 съм му флашвал моднат биос?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

А като си сменял биоси на леново ще ни кажеш ли защо се правиха за тях моднати такива, вкл. и аз на мой T61 съм му флашвал моднат биос?

Т61 серията съм имал преди не е нещо усобено лаптопчето и не само за този модел има моднати версий. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Т61 серията съм имал преди не е нещо усобено лаптопчето и не само за този модел има моднати версий. 

Нищо Усобено, за 15 годишен е нормално. Ти кажи нуждата от моднат биос, какви промени се правиха, защо всеки търсеше моднат биос, не бягай с общи приказки, ясно ми е че не знаеш , но въпреки това може пък сега да прочетеш и научиш още нещо!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Нищо Усобено, за 15 годишен е нормално. Ти кажи нуждата от моднат биос, какви промени се правиха, защо всеки търсеше моднат биос, не бягай с общи приказки, ясно ми е че не знаеш , но въпреки това може пък сега да прочетеш и научиш още нещо!

3 волта не бягам от нищо и ще ти кажа само че и аз съм качвал много пъти моднати версий за да ми отвори още благинки биос. И той най вече при овърклока. А като спомена старото и хубаво Т61 имам една платка за този модел с дефектирало видео на 100% мога да ти я подаря ако искаш даже със нея мога да ти дам матрицата с капаците и пантите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

3 волта не бягам от нищо и ще ти кажа само че и аз съм качвал много пъти моднати версий за да ми отвори още благинки биос. И той най вече при овърклока.

Дай един пример за благиники?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, JohnTRIVOLTA написа:

А като си флашвал биоси на леново ще ни кажеш ли защо се правиха за тях моднати такива, вкл. и аз на мой T61 съм му флашвал моднат биос?

Кво беше, по спомен други процесори можеха да работят и САТА2 се отключваше за ССД-то САТА1 май беше 1,5 а САТА2 3,0 двойно повече. Също и сензора за темпер на процесора. Май въпроса беше към друг човек.:offtopic_s:

Проблема наистина може да е в самата батерия или по-скоро във контролера и, знаем че не държи заряд и след като постави захранващия кабел не би трябвало направо да включва лаптопа а трябва да започне да зарежда само батерията. Този контролер ако прави мизерии при кратко прекъсване на захранването към дъното може да предизвика забиване/изключване и оттам и сините екрани. Това са мои предположения и ако има възможност автора да провери дали със друга батерия ще се включва така без да натиска бутона за включване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 4.01.2023 г. в 15:10, Joss Bomon написа:

Батерий, а сега и Версий... епопеята продължава...

Версий е братовчед на Теорий, а пък неговият дядо - Пенсий - се пада вуйчо на Батерий. Той пък е баща на разнояйчните близнаци Волтаж и Ампераж, и после става сложно - с балдъзата осиновяват невръстния Омаж, веднъж Волтаж опитал да набута Ампераж в една схема, ама Омаж твърдо му се противопоставил и се разгорещил ... тежка история. Пък вие се кахърите за един BIOS.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, цър-вул написа:

Неможе! 😎

незнам защо така. си мислиш обаче , ти казвам , че неси прав и никои на никого никога неможе да до каже че , греша !!! не че се заяждам или нещо такова

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Rammkopf написа:

незнам защо така. си мислиш обаче , ти казвам , че неси прав и никои на никого никога неможе да до каже че , греша !!! не че се заяждам или нещо такова

Тука виждам, поне три големи ракии.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Beemo написа:

Щом и ракия вкарахме в уравнението не може да не тръгне тоя лаптоп. ПротивоВселенско е! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Щом и ракия вкарахме в уравнението не може да не тръгне тоя лаптоп. ПротивоВселенско е! :)

Такива подобни съобщения, пиша на жената, когато се напия без нея и се правя на трезвен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Beemo написа:

За съжаление, на една малка бира съм само. Представи си какъв мармалад ше е на 3 големи ракии. 😁

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Rammkopf написа:

За съжаление, на една малка бира съм само. Представи си какъв мармалад ше е на 3 големи ракии. 😁

Е то всеки който е на една малка бира от втората каса си е вече за мармалад ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...