Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

След смяната на термопаста на процесора, компютъра не се включва

Виж решението Разрешен от Звяра!!!,

Препоръчан отговор

След като смених термопастата на процесора, и компютъра сега не включва, не съм вадил кабелите по време на смяната на термопастата, обстоятелства ми позволявада да сваля радиатора и вентилатора без премахване на кабели.

След 1вия опит компютъра нещо не го биваше, все едно се бъгва нещо по него, не искаше да включи, ами се едно беше в някакво състояние -опит да включи за 1 секунда, и гасне (това ми се е случвало и преди, но обикновенно, след спиране на тока от бутона на захранването, компютъра след това работеше) та, след опит за включване, компютъра тръгна, работише добре, градусите баха ниски, след това го изключих и си легнах, днес не ще да тръгне, никакъв признак на живот, нито винтолатори... но на дъното има една зелена лампичка, която свети и показва, че има ток.

Пробвах, да окъсв пиновете за включване, защото мислиш че може бутона да е изгорял, резултат без промяна.

Процесора е intel i7 860 

дъното не знам 

захранването е trend sonic 600 вата 

пробвах да махна всички усб и кабели, както и рам паметта, махнах и cmos  батерията, няма ефект.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, randomblueshark написа:

След като смених термопастата на процесора, и компютъра сега не включва, не съм вадил кабелите по време на смяната на термопастата, обстоятелства ми позволявада да сваля радиатора и вентилатора без премахване на кабели.

След 1вия опит компютъра нещо не го биваше, все едно се бъгва нещо по него, не искаше да включи, ами се едно беше в някакво състояние -опит да включи за 1 секунда, и гасне (това ми се е случвало и преди, но обикновенно, след спиране на тока от бутона на захранването, компютъра след това работеше) та, след опит за включване, компютъра тръгна, работише добре, градусите баха ниски, след това го изключих и си легнах, днес не ще да тръгне, никакъв признак на живот, нито винтолатори... но на дъното има една зелена лампичка, която свети и показва, че има ток.

Пробвах, да окъсв пиновете за включване, защото мислиш че може бутона да е изгорял, резултат без промяна.

Процесора е intel i7 860 

дъното не знам 

захранването е trend sonic 600 вата 

пробвах да махна всички усб и кабели, както и рам паметта, махнах и cmos  батерията, няма ефект.

А пробва ли със смяна на местата на рам паметта и друго захранване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Raze написа:

Виж дали е монтиран добре охладителя, ако не си го закрепил правилно може да прегрява и да изключва.

Не е от него, компютъра вобще не включва, не тръгват и винтолаторите .. Само свети лампичката за ток вътре, се едно бутона за палене не бачка, пробвай с окъсяване, не става

преди 2 минути, vlado1985 написа:

А пробва ли със смяна на местата на рам паметта и друго захранване.

Само с смяната на рамта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, randomblueshark написа:

Не е от него, компютъра вобще не включва, не тръгват и винтолаторите .. Само свети лампичката за ток вътре, се едно бутона за палене не бачка, пробвай с окъсяване, не става

Само с смяната на рамта.

Имал съм подобен проблем след като съм сменил паста на процесор и свържа кабелите на дъното да неиска да запали. В първия момент като натисна компчето, да включи за секунди, завърта вентилатора на процесора. И след това ни приема ни предава като махна захранващия кабел от захранването се оправия но понякога не от първия път.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, vlado1985 написа:

Имал съм подобен проблем след като съм сменил паста на процесор и свържа кабелите на дъното да неиска да запали. В първия момент като натисна компчето, да включи за секунди, завърта вентилатора на процесора. И след това ни приема ни предава като махна захранващия кабел от захранването се оправия но понякога не от първия път.

Много сходно с моя случай, аз като махна захранващия кабел няма промяна...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

a защо си маркирал по горният ти пост като решение като няма още такова ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, adersa написа:

a защо си маркирал по горният ти пост като решение като няма още такова ?

по погрешка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, randomblueshark написа:

Забравих да напиша че преди да махна кабела черното копче което е на захранването го натискам да си застане на 0. И след това махам кабела. Но пак казвам понякога не от първия път стартира случвало ми се е да запали веднага ако съм натиснал копчето за включване и съм го задържал примерно за 10 секунди.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Забравих да напиша че преди да махна кабела черното копче което е на захранването го натискам да си застане на 0. И след това махам кабела. Но пак казвам понякога не от първия път стартира случвало ми се е да запали веднага ако съм натиснал копчето за включване и съм го задържал примерно за 10 секунди.

Да и аз натискам копчето от зад. Рова с задържането не го разбрах ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да и аз натискам копчето от зад. Рова с задържането не го разбрах ?

POWER копчето с което включваш компютъра имах в предвид че ми се е случвало ако съм го задържал примерно за 10 секунди и веднага пали.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, vlado1985 написа:

POWER копчето с което включваш компютъра имах в предвид че ми се е случвало ако съм го задържал примерно за 10 секунди и веднага пали.

Ама кога го задържаш, когато си спрял тока, и го държиш да "изчисти" системата и после като пуснеш тока и пали от 1 натискане ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, randomblueshark написа:

Ама кога го задържаш, когато си спрял тока, и го държиш да "изчисти" системата и после като пуснеш тока и пали от 1 натискане ? 

Когато съм свързал захранващия кабел с захранването. Макар че от питанетоти може да се заблудиш като например че съм го натиснал с цел задържане да премахна натрупаната енергия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Когато съм свързал захранващия кабел с захранването. Макар че от питанетоти може да се заблудиш като например че съм го натиснал с цел задържане да премахна натрупанат енергия.

Ясно, опитах, но няма ефект.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, randomblueshark написа:

Ясно, опитах, но няма ефект.

Остави ти като вариант да си провериш дали са влезнали до край  кабелите 24 пиновия. И захранщия кабел на процесора и ако пак няма промяна да пробваш със друго захранване ако имаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, vlado1985 написа:

Остави ти като вариант да си провериш дали са влезнали до край  кабелите 24 пиновия. И захранщия кабел на процесора и ако пак няма промяна да пробваш със друго захранване ако имаш.

до край са, захранване нямам в момента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, randomblueshark написа:

до край са, захранване нямам в момента.

Можеш да опиташ да изчистиш статичната енергия която се е натрупала на дъното. Като за целта откачаш всико което си свързал мишка клавиатура камери всичко което си свързал с usb го махаш. Махаш захранващия кабел от захранването и натискаш POWER копчето държиш го натиснато за 30 секунди и пробваш дали ще запали.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, vlado1985 написа:

Можеш да опиташ да изчистиш статичната енергия която се е натрупала на дъното. Като за целта откачаш всико което си свързал мишка клавиатура камери всичко което си свързал с usb го махаш. Махаш захранващия кабел от захранването и натискаш POWER копчето държиш го натиснато за 30 секунди и пробваш дали ще запали.

Не става.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
преди 27 минути, randomblueshark написа:

Не става.

Първо и най-важно, изключи щепсела от контакта, след това натискай старт бутона докато изгасне тази лампа зелената и разкачи всички кабели отзад на кутията.

След това извади малката метална батерия, която се намира на дънната платка, РАМ паметта извади махни 4-пиновия захранващ кабел на вентилатора на охлаждането. Размонтирай охладителя изчисти всико което си охлепал и не каза дали си вадил працесора от сокета?

Слагаш малко паста монтираш охладителя включваш 4пиновия захранваш кабел на вентилатора след това връщаш малката метална батерия на мястото си. Слагаш и 24 пиновия кабел на дъното и нищо друго. Влючваш в контакта и гледаш дали ще се завърти вентилатора на процесора. Ако тръгне вадиш цепсела от контакта и ще ти кажем по-нататък. Без РАМ паметта!

:popcorn2:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, JKirilov написа:

1985 пак се е развихрил! :)

Някой с повече време да му прехвърля глупостите в оная тема за шедьоврите...

Ти понеже незнаеш какво да кажеш по темата и взе че започна да пишеш глупости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

До тук видях един съществен въпрос, но все още чака отговор:

преди 12 минути, ДзВяРа! написа:

не каза дали си вадил працесора от сокета?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сменявал ли си/ъпдейт на RAM?
Имах странен случай да си добавя рам и да работи лаптопа, след изчистването му веднъж на 3 месеца не искаше да тръгне, и то било защото рам паметта му беше доста, въртеше вентилатора и изгасваше... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...