Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GMAIL профил

Препоръчан отговор

Това е фишинг бре, аз например в моята поща редовно получавам меили които уж сам съм си писал.
Задържаш показалеца на мишката върху меила(без да щракаш върху него) и ще ти покаже кой е подателя.

Блокираш и край.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Повечето са доклади за неуспешно изпращане
2. Всички са на правилното място - в папка Спам. Остава просто да се изтрият

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това са доклади за неуспешно изпратено съобщение, влез в тези мейли и виж какъв е проблема, явно си изпратил мейл до несъществуващ имейл и не може да стигне до получателя. В спам папката са така, че няма нищо притеснително, просто ги триеш 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както казах нито съм ги писал нито съм ги изпращал. Аз ги преместих в папка спам. Но проблемът е, че продължават да се генерират такива мейли по 300 - 350 броя. Някой знае ли какво е това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз бих сменил паролата за всеки случай и бих включил 2FA фактора на оторизиране. Но не да изпраща код чрез SMS/e-mail нито с Google Authenticator приложението им, а с подкана от Google.

https://groups.google.com/g/gmail-users/c/EqbZQ9d3Mjw?pli=1

https://support.google.com/accounts/answer/185839?hl=BG&co=GENIE.Platform%3DDesktop

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Включил съм потвърждаването в две стъпки при влизане в профила.  По принцип използвам мейла само за Android на телефона, но в последно време ми излизат известия за неуспешно изпратени съобщения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, miro_p_p написа:

По принцип използвам мейла само за Android на телефона

Радвам се от развитието на смартфоните, така постепенно, за 20 години, ще се разбере най-сетне за какво служи компютъра и за какво телефона...

Но след 20 години пак проблем - всичко ще се прави чрез чипчето в мозъка, но

на 18.01.2023 г. в 9:36, miro_p_p написа:

мейли по 300 - 350 броя

как ще парят, мани-мани!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, JKirilov написа:

Радвам се от развитието на смартфоните, така постепенно, за 20 години, ще се разбере най-сетне за какво служи компютъра и за какво телефона...

Но след 20 години пак проблем - всичко ще се прави чрез чипчето в мозъка, но

как ще парят, мани-мани!

Не мога да разбера каква е идеята на написаното от Вас.

Ето това е от днес.

Екранна снимка 2023-01-22 110342.png

Екранна снимка 2023-01-22 110508.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 21.01.2023 г. в 11:43, miro_p_p написа:

Включил съм потвърждаването в две стъпки при влизане в профила.  По принцип използвам мейла само за Android на телефона, но в последно време ми излизат известия за неуспешно изпратени съобщения.

Въпреки всичко не пречи да си смените ОТНОВО паролата. Генерирайте някаква сложна например оттук като сложите всички отметки отдолу и дължината е поне 20 символа:

https://www.avast.com/random-password-generator#pc

След това, както казах пуснете 2FA, но с подкана (ако е на СМС или изпращане на e-mail го сменете на подкана).

Проверете настройките на рутера си (може да са "похитени").

Проверете и самия телефон за пропуски в сигурността.

Очевидно някой използва e-mail-а ви да разпраща писма в някаква фишинг кампания. Добре, че не се е усетил да ви смени паролата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, miro_p_p написа:

Не мога да разбера каква е идеята на написаното от Вас.

Проста е. Когато човек има работа с имейли, не я прави мобилно докато си цока мохитото на барчето на хотел Черно море...

За любими си Андроид маршалоу човек си прави няколко пощи, за които не му пука изобщо и естествено в тях няма нищо ценно!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...