Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за TV Box

masterb

Препоръчан отговор

Здравейте,

Предстои ми закупуване на телевизор. Тъй като искам да е Full HD, да има Андроид, да е прилична марка...Като задам всички тези параметри и цената става дебела. Затова реших да си купя ТВ Бокс. Изискаването ми за сега е да ТВ Бокс-а да бъде с 4GB RAM. Може ли да ме насочите към модел и да кажете предимства и недостатъци. От какво да се пазя и т.н. Телевизора който искам да взема е Филипс 32''.

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-PHILIPS-32PFS6855-LED/p/15554

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За 32 инча ТВ погледни LG.

По добре е, от Philips за този размер.

От китайските погледни: TCL, Xiaomi, или Hisense.

Като първите, имат Android TV (Google TV).

При повече място с бюджет, бих те посъветвал да скочиш направо на 40"/43"

32" се взима за кухня или малка стая.

П.П.Качествените TV Боксове (с 4GB RAM) започват от 150 + лв. Така, че си реши как да разпределиш бюджета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво разбираш под

преди 41 минути, masterb написа:

прилична марка

За 500 лв. намирам philips Телевизор PHILIPS 32PFS6906 LED SMART TV, ANDROID TV, 32.0 ", 80.0 см (technopolis.bg)

Иначе има и под 300 лв: Технополис БГ | TV, Видео и Gaming | Телевизори на изгодни цени - Технополис (technopolis.bg)

В емаг дори има филипс за под 400 лв с андроид и 1080p: Телевизор Philips 32PFS6805/12, 32" (80 см), Smart, Full HD, LED - eMAG.bg - това пък не било точно Андроид, а някакво Saphi.

За малко над 500 лв. има и панасоник: Телевизор Panasonic LED TX-32LS500E, AndroidTV, 32" (81 см), HD Ready, Клас F - eMAG.bg

То май това са основните марки от по-известните с андроид - филипс, панасоник и сони. LG и Самсунг са с тяхна ОС.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, masterb написа:

Здравейте,

Предстои ми закупуване на телевизор. Тъй като искам да е Full HD, да има Андроид, да е прилична марка...Като задам всички тези параметри и цената става дебела. Затова реших да си купя ТВ Бокс. Изискаването ми за сега е да ТВ Бокс-а да бъде с 4GB RAM. Може ли да ме насочите към модел и да кажете предимства и недостатъци. От какво да се пазя и т.н. Телевизора който искам да взема е Филипс 32''.

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-PHILIPS-32PFS6855-LED/p/15554

Е паа кво е дебелото на 370 лв ? ако сложиш на масата още 200 300 ше си вземеш 43 инча 4К смарт тв и ще си хипер доволен както аз :)

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-JVC-LT-43VA3000-4K-Ultra-HD-LED/p/10444

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

Може би трябва да поясня, че съм се спрял на 32'' защото мястото не позволява по-голям. Не съм ограничен в бюджета. Имам още два телевизора, които са с Андроид и сега искам да взема ТВ Бокс (ако може да е много по-нова ОС на Андроид). Така че комбинацията Full HD + TV Box ми се вижда удачна. ТВ Бокс-а мога да си го местя и по другите телевизори. Инвестицията за него ми се струва много разумна - 150лв. приблизително.

Редактирано от masterb
объркване (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, masterb написа:

Може би трябва да поясня, че съм се спрял на 32'' защото мястото не позволява по-голям. Не съм ограничен в бюджета. Имам още два телевизора, които са с Андроид и сега искам да взема ТВ Бокс (ако може да е много по-нова ОС на Андроид). Така че комбинацията Full HD + TV Box ми се вижда удачна. ТВ Бокс-а мога да си го местя и по другите телевизори. Инвестицията за него ми се струва много разумна - 150лв. приблизително.

Около 150лв. са Амазон стиковете 4К MAX. Maлко повече но добър е Мекул.

https://tiger-tv.eu/tv-boks-mecool-km6-deluxe-edition-4-64-gb-android-10-dual-wifi-bluetooth-google-certified/?gclid=Cj0KCQiAiJSeBhCCARIsAHnAzT9xfp0xlJV9dHniMg_AAgQM6dPOVtG5D7hvAU_1zoozYf2gW7PG4K8aAj4cEALw_wcB

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, morandis написа:

Zа малък TV - малък чудесен TV BOX - като си начинаещ с тия устройства такъв за 50 лв, ще ти послужи да се обучиш. 

Точно тези Х96 са някакви китайски, които лъжат в RAM-та. Четох че има доста оплаквания от потребитители. Аз ползвам Андроид телевизор. Но нека да съм начинаещ и да се обучавам. Спрял съм се на Xiaomi.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, masterb написа:

Точно тези Х96 са някакви китайски, които лъжат в RAM-та. Четох че има доста оплаквания от потребитители. Аз ползвам Андроид телевизор. Но нека да съм начинаещ и да се обучавам. Спрял съм се на Xiaomi.

Xiаomi е слабо и бъгавко

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Coco1 написа:

Xiаomi е слабо и бъгавко

Ще го видим колко е бъгавко :)  То се очертава като фаворит, въпреки че е само 2ГБ РАМ. Но пък какво му трябва на човек...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж сега защо те определих за начинаещ, тоест без опит с тия неща - 

Първо писа като условие да бъде с 4 гб памет, вероятно RAM, но всеки който поне 2-3 години е бъзикал такива боксове е разбрал, че по важни са видеочипът да НЕ е Mali-400 и процесорът вътре, а RAM 2 gb е достатъчна. Може боксът да е с 8 гб RAM, но като е с видео Мали 400 и лош процесор ще има повече нерешими проблеми.

Второ - предложих точно този бокс X98Q TV BOX Android 11 Amlogic S905W2 , не защото го имам, а защото за момента е като че ли на най изгодна цена в този магазин, с новия процесор Amlogic S905W2 - хвалят го като евтин вариант, който по възможности се равнява с 2 пъти по скъпи, но не прегрява като тях дори в по-малък корпус, възпроизвежда видео 4к и новия формат AV1, който в скоро бъдеще може да измести H.265.

Трето - този процесор Amlogic S905W2 и чиповете с него - дава много възможности за преинсталация с друг софтуер, например вместо чистия Андроид да се инсталира Андроид за телевизор(ATV)

Четвърто - никъде не видях отрицателен отзив за този бокс, напротив - само положителни, никъде няма оплакване да има вътре фашива памет

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, masterb написа:

Може би трябва да поясня, че съм се спрял на 32'' защото мястото не позволява по-голям

Да беше го написал още в първият ти пост и въобще нямаше да се включа в темата ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.geekbuying.com/item/TANIX-TX3-Amlogic-S905x3-8K-Video-Decode-Android-9-0-TV-Box-4GB-32GB--422438.html

Не е с най-новия андроид, обаче за тази цена и при положение, че след седмица ще Ви го донесат до вратата...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз препоръчвам този:https://tiger-tv.eu/tv-boks-ugoos-tox1-4-32-gb-amlogic-s905x3-android-9-dual-wifi-bluetooth/ имам го вече една година няма проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, pancho1960 написа:

Аз препоръчвам този:https://tiger-tv.eu/tv-boks-ugoos-tox1-4-32-gb-amlogic-s905x3-android-9-dual-wifi-bluetooth/ имам го вече една година няма проблем.

В същия сайт ТОХ3 4/32 е с 10лв повече, а в olx е 160лв. Като по-бюджетно решение е Tanix W2 за 90лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето тук, може да четете и да си сравнявате на воля:

https://gadgetversus.com/processor/amlogic-s905w-vs-amlogic-s905x3/

п.п. Кое Ви е толкова смешно г-н Коко1, бихте ли споделил?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 17.01.2023 г. в 11:12, adersa написа:

Да беше го написал още в първият ти пост и въобще нямаше да се включа в темата ;) 

Че аз съм го написал, но кой да чете?

на 17.01.2023 г. в 8:07, morandis написа:

Виж сега защо те определих за начинаещ, тоест без опит с тия неща - 

Първо писа като условие да бъде с 4 гб памет, вероятно RAM, но всеки който поне 2-3 години е бъзикал такива боксове е разбрал, че по важни са видеочипът да НЕ е Mali-400 и процесорът вътре, а RAM 2 gb е достатъчна. Може боксът да е с 8 гб RAM, но като е с видео Мали 400 и лош процесор ще има повече нерешими проблеми.

Второ - предложих точно този бокс X98Q TV BOX Android 11 Amlogic S905W2 , не защото го имам, а защото за момента е като че ли на най изгодна цена в този магазин, с новия процесор Amlogic S905W2 - хвалят го като евтин вариант, който по възможности се равнява с 2 пъти по скъпи, но не прегрява като тях дори в по-малък корпус, възпроизвежда видео 4к и новия формат AV1, който в скоро бъдеще може да измести H.265.

Трето - този процесор Amlogic S905W2 и чиповете с него - дава много възможности за преинсталация с друг софтуер, например вместо чистия Андроид да се инсталира Андроид за телевизор(ATV)

Четвърто - никъде не видях отрицателен отзив за този бокс, напротив - само положителни, никъде няма оплакване да има вътре фашива памет

Правилно си предположил че съм начинаещ. Вчера отидох и си купих TV stick Xiaomi с 2ГБ РАМ. Върви много гладко, не насича, не загрява - общо взето съм доволен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, masterb написа:

Че аз съм го написал, но кой да чете?

Правилно си предположил че съм начинаещ. Вчера отидох и си купих TV stick Xiaomi с 2ГБ РАМ. Върви много гладко, не насича, не загрява - общо взето съм доволен.

Това през HDMI ли се захранва?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Raze написа:

Това през HDMI ли се захранва?

Има си отделно захранване 5v 1A, но ако USB изходите на телевизора могат да осигурят 1A може и от там.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

...та във връзка със Смарт-бокса имам следната мисъл:

Ползувам интернет и телевизия от един доставчик/и съммного доволен/.Телевизията ми е на два апарата и имам два декодера/от доставчика/.Но... имам трети телевизор,който ползвам,когато другите два не работят.Само че трябва да сваля приемника от единия и да го поставям на другия/кабил си имам прекаран и свързан с рутера постоянно.Та се замислих дали мога да подам сигнала от кабела на H96Max 4K ULTRA HD/бокс,който си имам/ и далибих могъл "да го накарам" да работи???Не е проблемът в петтте лева допълнителен абонамент,а в любопитството!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Гадняри"-приложението им се инсталира и работи на телефон,но като опитам на смарт телеизор или на смарбокс-не излиза.Така прамеше и TVG Oнакрая

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Coco1 написа:

Кой ти е оператора 

Щом оператора ти има мобилна версия би трябвало да има и тв. версия

Оператора е Булсатком. Гледам през приложението им - Fusion.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...