Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сигнал до Прокуратурата на РБ: Народното събрание на България е незаконно!

Гост

Препоръчан отговор

преди 11 часа, dioib написа:

Каквито са избирателите -> Такива са и "депотатите". Те "депотатите" "идват" от народа .

Избирателите могат да са причина но до известна степен. Но и те са продукт на предшествщото развитие. Така че ако искаш да се разграничиш от въпросните избиратели, че си нещо различно от тях, виж та престани да дърдориш същите празни приказки, които са с най-широка популярност.

И пробвай да разбереш, какво ти казах - евентуални, като го прочетеш пак, вкл. и линковете, където съм анализирал избирателната система.

Та ако ще си говорим по същество, а няма да си дрънкаме среностатистически небивалици, първото нещо което трябва да приеемем като факт, това е че липсва избирателна система, чрез която избирателите наистина да избират "депотатите". А не само на думи. При липса на такава избирателна система, избирателите не могат да изберат нищо. Да, те могат да са и виновни, което е сложно за доказване, защото базата ако ти е еди каква си, ако е продукт на миналото развитие, ако това е част от световни процеси - тва е сложно за доказване, още повече пък да ги търсиш виновни. Но ако приемем, че наистина имат някаква вина, тя се състои в това, че не са разбрали, че ги будалкат именно с фалшивата избирателна система, която са им пробутали.

Нещо повече - аз от петнайсет години я обявявам публично тая избирателна система. И до сега, избирателите не са проявили достатъчно съзнателност, да вденат кво им казвам. А ти, щом имаш критика срещу избирателите разбра ли?

Но това, че избирателите не са разбрали, не означава, че не се движат в посоката която е предопределена. Искаш ли да ти покажа мой пост от преди десетина години, в който съм казал в прав текст "Битката която предстои е битка за избирателните системи." Това така ли е? Дори в САЩ е така. Също и в България. Виж кво се случи в Украйна - там бе извършен въоръжен преврат срещу избрания с избори президент. Целият т.нар. "демократичен" запад нададе неистов вой в подкрепа на преврата който свали избраната чрез избори държавна власт.

Какво се случва и в момента в Перу? И по целия свят.

Но какво се случва в България?

Проблемът е именно в сбърканата избирателна система. Това бе ясно за мене, защото още тогава го бях доказал. Както повтарям постоянно - неопорвержимо. Времето работи за мене. Ако забелязваш.

И така, народът може да е виновен, но само за дето не е разбирал, че трябва да си смени избирателната система, и да отхвърли това което са му пробутали. Аз всичко съм подсказал. Каква избирателна система, как да бъде внедрена отдолу, от народа. Остава само да бъда чут. А аз ще бъда чут, защото няма друга възможност. Повярвай ми - на мене, а не на голия цар!

Какво ще се случи, когато народът започне наистина да избира държавна власт. Това дето се шири, и което сулю и пулю, най-вече от пропагандата повтаря и внушава, и което сега повтаряш и ти, че народът бил избирал някой като него, пък той си бил прост - това е мракобесна демагогия. И освен това, тая мракобесна демагогия кой ни я повтаря,моля ти се - това са именно защитниците на демокрацията. На евро-атлантическите ценности. Е оти ги ручахме жабетата, та вече трисет години се пънехме да правим демокрация, като сега същите номенклатикурчици дето ни я хвалиха демокрацията я отрекоха?

Ако същите я отрекоха, значи са отрекли себе си. Значи те се провалиха. А защо още не са ги изхвърлили от телевизора? Защо още получават заплати като народни вождове и фюрери?

Какво ще се случи, когато една група от хора, избере наистина един от групата за лидер? Представи си обаче един работен колектив от достачно малко хора, които се познават! А не дваесе и пет иляди човека на куп, които не се познават, и на които им спускат поредния напълно непознат за когото да гласуват. Аз си спомням първите избори деветдесета. В моя район гласувах аз лично за Амадеус Кръстев. Е щото беше от СДС. Само че аз не го познавах. Тоя се появи от нищото. Веднага взеха да разправят за него, че се напива и напикава. Ама аз откъде да знам, дали е верно?

А когато имаш един нормално голям колектив от хора които се познават, те няма да изберат един дето е като тях - и без друго те всички, не са напълно еднакви. Те ще изберат един от най-добрите. Като специалист, като човек, като всякакъв. Обществото не се състои от овчари и овци. Това е много крайна метафора. Обществото се състои до индивиди от един вид - хора. Тези хора имат средно интелектуално ниво на хора (не на овци). Няма кой знае ква разлика между запдната бяла раса и източната. А доколкото я има, то е във факта, че назапад, вече има много негри. И едва ли са подигнали интелектуалното ниво тия негри.

Та средното интелектуално ниво на народа ти представлява кантар. Тоя кантар безпогрешно изпраща една част от групата под средно ниво и една част от групата над средно ниво. Над средното ниво е елита; под средното ниво е обществена утайка.

Следствието от това ще ти бъде правилният естествен отбор. Никога нямаш народ, който по презумпция да е лош или добър. Имаш лоша система, която прави отрицателен или положителен отбор. Ако имаш стадо говеда, и систематично от това стадо избираш най-лошото да се възпоризвежда/размножава, резултатът ще бъде влошаване на средното ниво на стадото. Ако вземеш стадо с вече влошено средно ниво и започнеш да отбираш най-доброто за да го възпроизвеждаш, резултатът ще бъде повишаване на средното ниво на стадото.

Системата на организация, както ти казах е абсолютно тъждествена с избирателната система. Ако имаш правилна избирателна система, т.е. такава при която народът може наистина да избира държавна власт, тогава, елитът на власт ще се регенерира и рециклира постоянно. А ако липсва такава, елитът деградира. И после същият тоя деградирал елит, може да обвинява народа. Че го бил избрал - защото така се получава. Проблемът е, че по същество имаш пресечен цикъл на обществения компютър.

Главният кръговрат на общественото йерархическо взаимодействие е блокран. Т.е. движението надолу, по йерархията,което по същество е дясно го има, защото е организирано относително правилно. Но движението нагоре по йерархията е блокрало, защото не е организирано правилно. Резултатът е блокиране на общия кръговрат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, dioib написа:

Не е необходимо да имаш два профила ... и един е достатъчен, за да пролечи политически как си манипулиран от хамериканците ...

За какви два профила говориш? И как съм манипулиран от хамериканците? 😏

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, gringos написа:

И пробвай да разбереш, какво ти казах - евентуални, като го прочетеш пак, вкл. и линковете, където съм анализирал избирателната система.

Твоя анализ е грешен. 

Избирателната система е добре, но избирателите не са добре. 

Примерно: Ти ходил ли си на избори и пускал ли си бюлетина където ясно посочваш, че не избираш никой от посочените? 

преди 11 часа, gringos написа:

трябва да приеемем като факт

Фактът не е това което казваш!!! Фактите са налице, но твоите изводи са грешни.

Примерно: Факт е, че нямаш елементарни правни знания.  Защото в тоя случай би съзирал КС във връзка с чл. 57 ал. 2 от Конституцията на РБ, т.е. че някои злоупотребяват с правата си за сметка на твоите ... :) 

Съвета ми е: Намери си адвокат и съди България, ако КС отхвърли претенциите ... 

Правния казус е: Избраните депутати злоупотребяват със правата си и са в ущърб на твои. 

преди 7 часа, insec написа:

За какви два профила говориш? И как съм манипулиран от хамериканците? 😏

Действителният ти и тукашния ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, dioib написа:
преди 23 часа, gringos написа:

Твоя анализ е грешен. 

Избирателната система е добре, но избирателите не са добре. 

Примерно: Ти ходил ли си на избори и пускал ли си бюлетина където ясно посочваш, че не избираш никой от посочените? 

Значи, анализът ми е грешен, но казваш нищо конкретно. После казваш, че принципно демокрацията трябва да изчезне - ми ти директно твърдиш, че Конституцията е незаконна, защото всъщност, ти атакуваш именно най-високия й Член, който аз искам да бъде спазен. Но за разлика от мене, ти не си се аргументирал. Мислиш си наверно, че много е лесно, човекът дето се е трудил като пчеличка, да ти разсъждава правилно (правилното разсъждение не е лесна работа), ти да го игнорираш. И след това да изтъсиш нещо, съвсем произволно. Не - не е толкова лесно, колкото си мислиш. Има много хора, които ще разберат аргументите ми. А твоите няма да ги разберат, щото ти не си дал такива.

И освен това, когато злословиш по адрес на избирателите, имай предвид, че си част от доста голяма група с главен диригент държавната власт, които говорят точно като тебе. Всеки един от тях казва принципно "От бога съм добре, ама от хората съм зле". Сам срещу себе си говориш. И изобщо ти твърдиш и такива клишета твърдят, че човекът не може да мисли правилно. Но ако човек не може да мисли правилно, той нямаше да бъде човек. Нямаше да съществува.

Схващането ти е ирационално. Последното изречение също го доказва. Аз не съм ходил на избори да пускам бюлетина че не избирам никого, защото крайният резултат от това само безсмислено упражнение, би бил, в случай че най-много бюлетини са "не избирам никого" - че не би трябвало да има държвана власт. Това е временна анархия. И как ще решиш тая временна анархия по тоя път? С постоянно отново и отново упржаняване на това глупаво упражнение, при което или народът трябва да избере пак от тия които не стават, защото именно избирателната система подава такъв материал; или да налага временна анархия, която след всеки следващ избор да се възпроизвежда?

И накрая, ще трябва да се смени тая безсмислена програма.

Хората в България, дето казваш били нехора, а някакви други, въпреки социалистическото образование повтарят и една поговорка "Три пъти мери, един път режи"

Избирателната система, преди да бъде отрязана, трябва да бъде сметната. Аз съм ти я сметнал. А ти нищо не си сметнал. Ти просто отричаш, без да се аргументираш, понеже е най-лесно. Предложенията ти, както виждаш са безсмислени - водят до задънена улица и не решават проблема. Ето, сега идвам и до "откритието", че ти не предлагаш решение. Така ли да си остане? И още колко? До къде си готов да се пързаляш по тая пързалка?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, gringos написа:

Избирателната система, преди да бъде отрязана, трябва да бъде сметната.

Избирателната система си е много хубава. Просто трябва да можеш да я използваш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, dioib написа:

Фактът не е това което казваш!!! Фактите са налице, но твоите изводи са грешни.

Примерно: Факт е, че нямаш елементарни правни знания.  Защото в тоя случай би съзирал КС във връзка с чл. 57 ал. 2 от Конституцията на РБ, т.е. че някои злоупотребяват с правата си за сметка на твоите ... :) 

Съвета ми е: Намери си адвокат и съди България, ако КС отхвърли претенциите ... 

Правния казус е: Избраните депутати злоупотребяват със правата си и са в ущърб на твои. 

Правният казус е, че държавната власт е незаконна, защото си е присвоила осъществяването на народния суверенитет, по незаконен начин. Незаконният начин се състои в това, че един по-нискостоящ член отменя най-високостоящият член в конституцията. От тука натам, държавната власт, барабар с всичките си институции е незаконна. Да се опитвам да променя незаконната власт, като отивам при нея, означава, че я признавам за власт. НО аз, ще кажеш ти, отивам при Прокуратурата. Да - но същевременно, давам прокуратурата на Прокуроро - обществото.

Разчитам, че може и да има някой и друг дето разбира нещо от право в прокуратурата. А наличие на незаконна власт, дали ще ида при прокуратурата или КС - по принцип е без значение. Всъщност, аз пак съм си при електората, дори и отивайки при прокуратурата.

КС, както ти казах, ако разбираше нещо от Право и Конституция, щеше отдавна да е разгадал загадката.

А да съдя България още по-висок - това е още по-голяма безсмислица. При принципно незаконна и нелегитимна власт, поради неправилна система на организация, колкото по-високо отивам, толкова по-големи глупости правя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, gringos написа:

Правният казус е, че държавната власт е незаконна, защото си е присвоила осъществяването на народния суверенитет, по незаконен начин. Незаконният начин се състои в това, че един по-нискостоящ член отменя най-високостоящият член в конституцията. От тука натам, държавната власт, барабар с всичките си институции е незаконна. Да се опитвам да променя незаконната власт, като отивам при нея, означава, че я признавам за власт. НО аз, ще кажеш ти, отивам при Прокуратурата. Да - но същевременно, давам прокуратурата на Прокуроро - обществото.

Разчитам, че може и да има някой и друг дето разбира нещо от право в прокуратурата. А наличие на незаконна власт, дали ще ида при прокуратурата или КС - по принцип е без значение. Всъщност, аз пак съм си при електората, дори и отивайки при прокуратурата.

КС, както ти казах, ако разбираше нещо от Право и Конституция, щеше отдавна да е разгадал загадката.

А да съдя България още по-висок - това е още по-голяма безсмислица. При принципно незаконна и нелегитимна власт, поради неправилна система на организация, колкото по-високо отивам, толкова по-големи глупости правя.

Абе, каун - я покажи къде е записано, че текстовете на съответните Членовте и параграфи, се прилагат по реда на тяхното записване в документа!

Tова да не са правилата в някой router firewall?

Успех с пасквилите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, NewRedDragon написа:

Избирателната система си е много хубава. Просто трябва да можеш да я използваш!

Ти ли я използва до сега, така хубаво?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, gringos написа:

От както съм в бг я използвам - хубаво или лошо си е моя работа. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, NewRedDragon написа:
преди 3 минути, gringos написа:

От както съм в бг я използвам - хубаво или лошо си е моя работа. 

Сега като вкарат цяла България във войната, ти тръгваш в първите редици, предполагам?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, gringos написа:

Сега като вкарат цяла България във войната, ти тръгваш в първите редици, предполагам?

Е, може да вкарата само половин България. Правя каквото искам, когато искам и то само, ако ми е изгодно!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Е, може да вкарата само половин България. Правя каквото искам, когато искам и то само, ако ми е изгодно!

Може да се сетят и за тебе, че и ти си управлявал България, в насочването й към войната и да те пратят и тебе на фронта, заедно с останалите гъбета в парламента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, gringos написа:

Дадох ти съвет въпреки абсурда на темата ти. = Доволно внимание ти обърнах. 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, gringos написа:

Може да се сетят и за тебе, че и ти си управлявал България, в насочването й към войната и да те пратят и тебе на фронта, заедно с останалите гъбета в парламента.

И да се сетят - все ми е тая! Аз не съм управлявал!Ч Сега на кметските избори ще бъда 1 мандат общински съветник (може и по малко) и толкова. Нищо друго не ме засяга пряко

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dioib написа:

Дадох ти съвет въпреки абсурда на темата ти. = Доволно внимание ти обърнах. 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

Айдеее пак боговете се намесиха! Ти не разбра ли , че БОГ не прощава нищо, а всичко се плаща на този свят! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Емил Костов написа:

Айдеее пак боговете се намесиха! Ти не разбра ли , че БОГ не прощава нищо, а всичко се плаща на този свят! 

... от децата ти ... ;) = Истинските дяволи са хората без дете... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, dioib написа:
преди 17 часа, Емил Костов написа:

Мда - виждам, че го избиваш на морализаторстване. По тоя случай, да се обърна съответно към твоята съвест - щото ми се види, че почваш да си кривиш душицата.

Та въпросът ми е: Колко време си мислил по тоя въпрос, който аз съм поставил? И съответно - какво си оставил в писмена форма - дай го да го видиме?

Щото аз по тоя въпрос мисля от двайсет години. Идеята ми за избирателна система е от 2005та година, когато първо я изпратих на Волен Сидеров, още преди първата му поява в Парламента, който не пожела да я използва. След това през 2006та година я публикувах в един форум,който вече не същества. Но все още има виртуални доказателства не по-късно от 2010г.

Та ето, вече толкова години, аз се трудя по тоя въпрос. А ти?

Прочете ли поне внимателно това което съм написал и което не съм написал лекомислено (предвид дългите години, през които съм мислил по тоя въпрос, мисля че е ясно, че не е било лекомислено)?

Не мисля. Даже не си прочел внимателно, това което съм написал и което би ти отнело примерно само няколко часа, не в един ден, защото за един ден не би могъл да осмислиш качествено.

И ще ми морализторстваш.

Пред лицето на тоя факт - че даже не си прочел внимателно.

А тука в тоя форум даже се намират същества, да изтъкват, че само са започнали да ме четат и са разбрали колко не съм прав, колко съм глупав.

Мисля, че си обладан от дявола. Не е лесно да се противопоставиш на дявола. Трябва труд.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, dioib написа:

Отново се вижда твоята фанатичност. Не можеш да наричаш така хората.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, gringos написа:

Мисля, че си обладан от дявола. Не е лесно да се противопоставиш на дявола. Трябва труд.

Дори и да е така, то въпросният е ангел ... :) И запомни, че въпросния не е човек и определено не се вселява за постоянно в един човек... щото има доволно и други ... около над 7 хиляди милиона му е избора ... ба ... дявола да е моногамен ... ба ... :) 

Ей, успя да ме развеселиш ... Благодаря ти!!! :) 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Отново се вижда твоята фанатичност. Не можеш да наричаш така хората.

Определено не различаваш идеалист от фанатик ... мда ... НО, нормално е за един НоСър ... 

Емо, служи на твоя сър, а мен ме изхвърли на боклука ... т.е. отдавна съм безполезен ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 27.01.2023 г. в 13:44, dioib написа:

Дори и да е така, то въпросният е ангел ... :) И запомни, че въпросния не е човек и определено не се вселява за постоянно в един човек... щото има доволно и други ... около над 7 хиляди милиона му е избора ... ба ... дявола да е моногамен ... ба ... :) 

Ей, успя да ме развеселиш ... Благодаря ти!!! :) 

Определено не различаваш идеалист от фанатик ... мда ... НО, нормално е за един НоСър ... 

Емо, служи на твоя сър, а мен ме изхвърли на боклука ... т.е. отдавна съм безполезен ... :) 

Аз служа на себе си, вие сам се изхвърляте на боклука и се наричате безполезен! И не съм идеалист, а реалист. 

И все още не разбирам, защо ме наричате носър! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Законно е ама нали трябва нова конституция а за това трябва Велико Народно събрание и там да залегне не само това.

Правото много се комплицира като наука и става неефективно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, shishmanovp861 написа:

Правото много се комплицира като наука и става неефективно.

Правото, юрисдикцията не е наука, поради факта, че е следствие на политика. Нормално е технически грамотни да недоумяват правни казуси, но все пак има законов начин за въздействие върху било то НС, Прокуратурата и прочие. 

Да, време е да се свика ВНС в която да се промени висшия ни закон, в който да се наблегне на:

1. Да се промени статуквото на държавата ни и въпросната да стане Президентска република, като в тоя случай строго се дефинира начина по който Президент който не управлява достойно държавата ни да бъде преждевременно "уволнен". -> Примерно, чрез референдум. 

2. Министрите (слугите) да ги назначава Президента. Въпросните да се подбират посредством експертните им умения, а не политически възгледи. В това отношение, то Президента да се допитва до гилдиите. 

3. Народните ни представители да не са на заплата, т.е. изцяло НС да е виртуално и някакво събиране в парламента да е за стратегически въпроси по отношение на държавността ни. 

Тук, в тази тема ще наблегна и на друго: Към момента правата на трудещите са погазени от определени партии в които твърдият им електорат са хора които изцяло разчитат на социални помощи, което говори, че синдикатите и омбудсмана не си изпълняват функциите. 

След като държавата дотира политиците, то  защо не дотира е синдикатите??? :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...