Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сигнал до Прокуратурата на РБ: Народното събрание на България е незаконно!

Гост

Препоръчан отговор

преди 19 часа, Стоимен написа:

Сигнал до Прокуратурата на РБ: Народното събрание на България е незаконно!

Законно е. За съжаление.

Опитай да си спомниш, че кога си бил в шести клас, и другарката/госпожата ти зададе задача по математика, на контролно и ти напишеш на листа само отговора на задачата, макар и да е верен - другарката/госпожата ти пише двойка. А ако задачата е с два възможни отговора (т.е. "да" и "не"), нещо което не се е случвало при мене в шести клас, но сегашният случай е точно такъв, и ти си избереш единия, понеже си фъргал боб, или си сънувал нещо, или понеже си още сънен и не си разбрал за кво става въпрос, или па си махмурлия от вчера - направо те оставям да повтаряш шести клас. Ако требва шест пъти подред ше повтаряш шести клас - ич не ми пука.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, dioib написа:

1. Да се промени статуквото на държавата ни и въпросната да стане Президентска република, като в тоя случай строго се дефинира начина по който Президент който не управлява достойно държавата ни да бъде преждевременно "уволнен". -> Примерно, чрез референдум. 

Може и да е нормално технически грамотни да не доумяват правни казуси, но не е нормално правно грамотни да не доумяват елементарни технически зависимости. Защото, както ти казах, обществото представлява един огромен механизъм. Т.е. пак е техническо съоръжение, но е много сложен. Въпреки че е сложен, ако разбереш, кои са главните взаимодействия в тоя механизъм, той става прост. По подобен начин, ако не си виждал картата на света, няма да знаеш къде се намираш, но щом я видиш, всичко ще ти се проясни.

В конкретния случай, си напраил едно глупаво предложение. Това че предложението ти е глупаво се доказва много лесно. Но не чрез развиване на локуми от хора, които са дресирани като ги изкарат в час по литература, да развиват колкото се може повече локуми; а с една проста сметка по математика.

Глей сега, колко е просто доказателството на това което ти казах:

С референдум, казваш, ще уволняваш президента? Колко време ще е нужно за това упражнение? Предвид на това, че днешните референдуми са псевдореферендуми, както и избирателните системи, предполагам, че въпросното упражнение което предлагаш ще бъде невъзможно да се случи за по-малко от три месеца. Като преди това, предполагам, поне още три месеца, президентът ще трябва да е управлявал, за да се разбере, че "не е управлявал достойно". Т.е. това са шест месеца минимум гарантиран мандат на президент. Това означава, че за период от 40 години(времето за което всеки гражданин хипотетично е годен да бъде управляващ - възрастта между 30 и 70 години), по твоя начин ще е възможно да се сменят максимум 80 човека на президентския пост. Каква частичка от българския електорат са 80 човека? Ще ти го изразя по следния начин - при 6 000 000 електорат, това ти е един човек на всеки 75 000. А колко са 75 000? Това са между осем и петнадесет дивизии.

Т.е. всичките президенти дето се изредят през върховното работно място представляват привилегировано малцинство. Какво означава това? Това означава, че те ще се наговорят да краднат като за световно, и всеки следващ, знаейки това няма да търси отговорност от предходните, поради омертата.

Как стоят нещата ако работещите на най-високото работно място са 240 пъти повече - т.е. ако това са депутати? Които могат да бъдат сменяни по твоя начин, през същия мандат. Т.е. при максимален брой хора които могат да се извъртят през парламента за 40 години в тоя случай ще бъдат 80 Х 240 = 19 200. Какъв дял от шест милионния електорат представляват всичките те? Това ти е един човек на всеки 312.

Т.е. доста повече. И всъщност, не зле, въпреки, че пак имаш привилегии. Но в днешният парламент такова чудо няма - депутатите могат да бъдат уволнени, само ако се абдикират самички, както правят напоследък.

Но да ти сметна, какво е положението и в случай, че всички депутати се сменят на всеки четири години, както на теория би могло да бъде сега (но не е, и де факто, си гледаме едни и същи муцуни в няколко парламента подред). Т.е. умножаваме 240 депутата по 10 (оборота за 40 години) и получаваме 2400 депутата за 40 години. След това делим 6 000 000 на 2 400 и получаваме 2500. Т.е. това означава, че на всеки 2 500 човека електорат, ще имаме един който е привилегирован да злоупотребява и няма да му бъде потърсена отговорност.

Но тъй като, както казах, на всеки четири години, повечето от старите депутати си остават в новия парламент, привилегированото малцинство е доста по-малко.

Да подредим сега тия числа, за да стане съвсем ясно и нагледно, коя система ти дава най-големи привилегии (възможности за злоупотреба с власт):

1. 240 депутата които са сменяни на всеки шест месеца - един на всеки 312 от електората - или това е най-малката възможност за злоупотреба с власт.

2. 240 депутата, които са сменяни всичките на всеки 4 години - един на всеки 2 500 от електората.

3. 240 депутата които са сменяни средно да речем една трета на всеки 4 години - един на повече от 2 500 човека от електората.

4. Един президент, който е сменян на всеки шест месеца - един на всеки 75 000 от електората - или това ти е системата която дава най-големи възможности за злоупотреба с власт.

И тука само трябва да вметна, че това което предлагаш реално няма да даде възможност за такава честота на смяна на президента, а така също, че възможностите за фалшификация на изборния резултат ще бъдат големи и ще се практикуват рутинно, поради което твоята система представляа много опасна тоталитарна диктатура, в сравнение с останалите.

Забележка: И ти оставаш да повтаряш шести клас, докато усвоиш материала по математика. Не по литература.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, gringos написа:

И ти оставаш да повтаряш шести клас, докато усвоиш материала по математика. Не по литература.

Уви, я пъ не сакъм да одя у седми клас ... :) ... Де реши, че за мен е важно в кой клас съм???  ... :) 

Определено нямаш способности на педагог. А, Я, доволно преподаватели са ме оценили. Де ти и със свещ да ги търсиш, то не ке ги намериш ... щото за теб е по-важен интернетъ, т.е. безопасната среда, де може да се правиш и на мъдрец дори ... :) 

И на теб Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, dioib написа:

А, Я, доволно преподаватели са ме оценили. Де ти и със свещ да ги търсиш, то не ке ги намериш ... щото за теб е по-важен интернетъ, т.е. безопасната среда, де може да се правиш и на мъдрец дори

Преподавателите ти са уволнени. Въпреки че в момента, това което го говориш, не се знае дали е верно. Но пък е верно, че наскоро стана скандал с един дето бе предложен за министър или нещо такова, и в следващия момент стана скандал, защото тоя бил плагиатствал от Киселова. И всъщност даже бил преподавател в Софийския университет. И Киселова рече нещо от сорта на това дето ти рече - Бог да му прости.

А темата дето била изплагиатствана била, че най-важния въпрос днеска бил президентска или парламентарна република. Аз смятам, при това с математиката за шести клас. И ги уволних вече всичките - и Михаил Константинов, и Киселова. За сега само оня отворко даде фира. Но аз съм тука - както казваш в интенет, т.е. публично. И им доказвам публично, че освен че ги уволнявам, ги връщам да повтарят шести клас. Дали това точно са твоите преподаватели не ме интересува. Бог да им прости за дето дадоха дипломи на невежите, за дето им дадоха пари и самочувстиве, да парадират и да си вадят дипломата всеки път, когато не могат да решат конкретна задача по математика от шести клас.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, gringos написа:

Преподавателите ти са уволнени.

Не, те са в заслужена почивка!!! = Мъртви са повечето, а останалите са "в предсмъртието". :) 

Уви, ти си роден "предсмъртник", де не е имал щастливи години в този свят... :) -> Така е при някои отявлени атеисти ... :) Агонията в която си ми е разбираема ... а към то твоите страдания, то по-добре се обърни към то някой будист ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, dioib написа:

Не, те са в заслужена почивка!!! = Мъртви са повечето, а останалите са "в предсмъртието". :) 

Уви, ти си роден "предсмъртник", де не е имал щастливи години в този свят... :) -> Така е при някои отявлени атеисти ... :) Агонията в която си ми е разбираема ... а към то твоите страдания, то по-добре се обърни към то някой будист ... :) 

Имам чувството, че използваш некакви шамански заклинания.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, gringos написа:

Имам чувството, че използваш некакви шамански заклинания.

Не, вещерски са ... :) 

п.п. Навремето такива като мен са ги изгаряли на клада ... :) 

п.п. По-добре да се чувстваш в "собствен сос" отколкото да "сечеш със зъбите си пирони". :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...