Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Определено не толкова добре, колкото преди. Не защото аз не се чуствам добре, а защото има толкова много други хора, които са наистина зле. Аз чувствам техните проблеми като свои, не като капиталистите, които не им пука от нищо, ако не се случва на тях самите и най-много да спрат да се позабавляват при гледката на пострадал на улицата човек и дори да предизвикат проблема му.

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/aintree-racecourse-sniggering-man-behind-5504984

Защо мислиш, че строят е виновен? С какво са ограничени възможностите им (с уговорката, че на старите и болните и слабите им е много трудно).

И защо възприемаш това, което е било преди за толкова различно от това, което е сега? Нима сега не е едно перфектно продължение на преди (за което, по дяволите, има редица доказателства(, което ни го устроиха хората от "преди"?

Нима нашият принос към това не е ключов, сравнен с преплитането на стратегическите интереси на големите сили, чийто далечен екот чуваме и тук? Нима са толкова важни детайлите, като проблемите са в голямото.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 243,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

Защо мислиш, че строят е виновен? С какво са ограничени възможностите им (с уговорката, че на старите и болните и слабите им е много трудно).

И защо възприемаш това, което е било преди за толкова различно от това, което е сега? Нима сега не е едно перфектно продължение на преди (за което, по дяволите, има редица доказателства(, което ни го устроиха хората от "преди"?

Нима нашият принос към това не е ключов, сравнен с преплитането на стратегическите интереси на големите сили, чийто далечен екот чуваме и тук? Нима са толкова важни детайлите, като проблемите са в голямото.

Дявола се крие в детайлите. Не, сега не е продължението на това преди, в което съм живял. Продължение е на "преди-то" от преди. Продължение е на "Дивия запад" на ФАЩ, продължение е и на смотаният строй, от преди 1945г.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Дявола се крие в детайлите. Не, сега не е продължението на това преди, в което съм живял. Продължение е на "преди-то" от преди. Продължение е на "Дивия запад" на ФАЩ, продължение е и на смотаният строй, от преди 1945г.

Не виждам връзка...повечето сега успели са били и нещо по времето на комунизма. Защо?

Кой започна прехода - капиталисти? Ами, ако наричаш така Луканов, Дойнов, Младенов, Беров и безчетни хора капиталисти, то добре. Но тогава, ще те попитам какво е било в България...да кажем през 80/те.

Защото дяволът е в детайлите...

Разкажи кой и как получи парите в началото на прехода. Кой им ги даде е немалко интересно, също.

Чакаме бай ти Чечи да ме произнесе за пълен идиот - той е "интелигентния" антипод на мореплавателя, интересна смяна на тактиката и специален жест за мен :)

Оценявам го :D

Това повече или по-малко не касае обикновения народ, доколкото не може да се възползува. Вече писах преди, ма кой ме чел. Наследниците на купаците, които не бяха изчистени с Народният съд, те са тия които се внедриха, въпреки че имаше закони, които да пречат на това и хора които да работят, за да им попречат и отвътре, от властови позиции унищожиха социализма, вероятно не без щедрото спомоществователство на ФАЩ и страните от Западна Европа.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

не като капиталистите, които не им пука от нищо, ако не се случва на тях самите и най-много да спрат да се позабавляват при гледката на пострадал на улицата човек и дори да предизвикат проблема му.

не броя колко пъти съм питал - а защо ли точно "злите капиталистически държави" и то водещите от тях, са постигнали социална справедливост далеч над това което са постигнали бившите соц страни ?

Дори в най добрите години на соца ?

А ето ти и един от многото социални експерименти какъв е манталитета на обществото в различните тези системи :

Това повече или по-малко не касае обикновения народ, доколкото не може да се възползува. Вече писах преди, ма кой ме чел. Наследниците на купаците, които не бяха изчистени с Народният съд, те са тия които се внедриха, въпреки че имаше закони, които да пречат на това и хора които да работят, за да им попречат и отвътре, от властови позиции унищожиха социализма, вероятно не без щедрото спомоществователство на ФАЩ и страните от Западна Европа.

Разбира се..  въпреки тоталната власт на комунистите, ама истинска ТОТАЛНА власт, ти пак ще намериш сламка за някакви виртуални "зли хамериканци" които внедрили лошите и подкопали великия социализъм .

Нали разбираш , че това са обикновенни стари лозунги и обикновенни натурални глупости , които дори сегашните комунисти ги е срам да ги кажат публично ? 

Никой не ти е виновен за партийните решения, за спуснатите от Москва директиви , локално погледнато - за  връзкарството , за шуробаджанащината, за краденето от държавното" , за първенството на подлизурковците и интригантите, за мачкането на инакомислещите , за туткавата икономика и още по тъткави рационализации, които в 99 % се крадяха от "злия запад" 

НИКОЙ ! - освен тези като теб такива с промито мислене и издигната в култ пропаганда.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ееее, не е честно - след Народния съд, Руската окупация, марионетни правителства и изкореняване на кулаците, пак скрития класов враг, с помощта на капиталистите...

Гониш опашката си. Нещата са много по-прости...

Миро, не забравяй, че в момента и вече от доста време насам Русия е капиталистическа страна и повтаря модела на ФАЩ, също като нас. Пък и тия "експерименти", доколкото не сме ги наблюдавали пряко, не можем да сме убедени че не са нагласени.

Миро, не забравяй, че в момента и вече от доста време насам Русия е капиталистическа страна и повтаря модела на ФАЩ, също като нас. Пък и тия "експерименти", доколкото не сме ги наблюдавали пряко, не можем да сме убедени че не са нагласени.

Разбира се.. нагласени ... знаех си че така ще кажеш. 

Не ти трябват клипове, а поне ако не лично , то поне от познат да питаш какъв е манталитета и общуването на хората в "злия запад".

Защо ли всички , ама ВСИЧКИ казват че тука сме в пъти по зле и няма нищо общо нито мисленето , нито помощта, нито манталитета на хората... 

пп

За модела на РФ не съм съгласен. Структурата там е нещо като монархично олигархична феодалщина, облечена в съвременни,  но симулативни форми на управление.

Нщо като нов , в пъти по модерен вариант на понятието "мафия" .

Виж, какво. С радио не ми се спори. По-нагоре съм дал линк към новина в  Daily Mirror. На сайта има видео, което не е снимано като експеримент. Там се вижда истината. Реалното положение. 

Виж, какво. С радио не ми се спори. По-нагоре съм дал линк към новина в  Daily Mirror. На сайта има видео, което не е снимано като експеримент. Там се вижда истината. Реалното положение. 

Ако това видео смяташ за  показателно.. толкова по зле за теб.

Виж, винаги можеш да се надъхваш с подобни клипове. И аз мога да ти покажа в РФ как малолетен  тормози и рита бабичка до блока си ...

http://video.bigmir.net/show/465942/

но не казвам че всички са такива...

Говоря ти за обществото и какво са постигнали като цяло.

НЯма идеално ощество , но извадени от контекста клипове са само и единствено тъпа пропаганда.

но пък ти си си решил да вярваш на такава.. проблема си е твой, личен :)

Между другото, кой клип спорд теб е по ужасен ? 

Ако това видео смяташ за  показателно.. толкова по зле за теб.

Виж, винаги можеш да се надъхваш с подобни клипове. И аз мога да ти покажа в РФ как малолетен  тормози и рита бабичка до блока си ...

http://video.bigmir.net/show/465942/

но не казвам че всички са такива...

Говоря ти за обществото и какво са постигнали като цяло.

НЯма идеално ощество , но извадени от контекста клипове са само и единствено тъпа пропаганда.

но пък ти си си решил да вярваш на такава.. проблема си е твой, личен :)

Между другото, кой клип спорд теб е по ужасен ? 

Единствените общества, които са постигнали нещо според мен , са в някои(доста ограничен брой) страни на Западна Европа, в които е широко застъпен....социалният модел. 

Ето и една добра новина.

Джереми Корбин...социалист, да не кажа комунист по възгледи, оглавява либералите във Великобритания :)

Тюх.. за общества мислех ще кажеш СССР :) :) :) :)

НАправо ме разочароваш .. потвърждаваш пак казано от мен , нещо  по назад за защитниците на соца 

https://www.kaldata.com/forums/topic/31404-спомнят-ли-си-някои-от-вас-за-бай-тошо-и-социализъ/?p=3196061

Ама ти и шамари ли си раздавал.. аз пък те приемах за хуморист номер 1 тук :)

Щото да ме извиняваш, но един смислен пост не съм чул от теб .

Сериозно

1457717_765638983483254_7264509568992587

На харашо ми светна спелчека !

Но както съм го запомнил е че заедно със много скъпа (очень дарагая) се пишат само с О.

Всъщност, това дава и отговор на зададения в нелепия колаж въпрос - когато престане да свети спелчека, в най-общ план.

С изключение на фиксацията ти към мен (не ми пречи, спокойно, давай смело, забавляваш ме искрено), не ми отговори дали добавена стойност може да се създава, ей така, от нищото (напр. чрез иновации) и как е "правилно" в твоя мироглед тя да се разпредели?

Какви да са разпределителните закони?

Как можем да оценим индивидуалния принос на всеки към добавената стойност. Като сме на темата с ябълките, на колко оценяваш "справедливата" по твоя мироглед добавена стойност, която е генерирал конкретно капиталиста (вярвам, Форс ще се съгласи с това ми определение) Стив Джобс за 2008 година например. Или, ако ти е по-удобно, за целия период на втория му престои в Apple.

Това което казвам е контрол върху печалбата !

Не се и надявай да седна тук да копирам учебниците !

Чети ! Образовай се като имаш претенции !

С четене ще ти стане ясно що е това реализиран приход , разход за заплащане на труд (заплати) и развитие (иновации) , и печалба...все различни неща.

При това с лекота можеш да установиш , че там където контролът е както трябва (т.е. правилен) и действен , там хората вече почти (!) са построили "комунизма" :)  (фиксирам северните страни).

Що се отнася до Гейгс и Джобс , ако става дума за пари - там е надлъгване !

Дори е много повече , защото се граби от целия свят...

Иначе би следвало Айнщайн да е умрял милиардер , а Едисон да е по-беден от него - а нищо такова няма....!

П.П. Само да насоча към размисъл !

Ако не са били Гейтс и Джобс , щял е да бъде Торвалд примерно или някой друг...

Развитието на обществената потребност го е наложила !

Преди 100 години на никой не му е трябвала копютърна ОС.....

Друг е въпросът , че Торвалд не може да бъде Гейтс и/или Джобс , защото е в пъти повече Човек от тях... :)

Тук вече отиваме на една друга тема "Какъв е смисълът на Живата" , недостъпна за мислене на теб и подобните на теб.... :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Друг е въпросът , че Торвалд не може да бъде , защото е в пъти повече Човек от тях...  :)

А така . :)

Това което казвам е контрол върху печалбата !

Не се и надявай да седна тук да копирам учебниците !

Чети ! Образовай се като имаш претенции !

С четене ще ти стане ясно що е това реализиран приход , разход за заплащане на труд (заплати) и развитие (иновации) , и печалба...все различни неща.

При това с лекота можеш да установиш , че там където контролът е както трябва (т.е. правилен) и действен , там хората вече почти (!) са построили "комунизма" :) (фиксирам северните страни).

Що се отнася до Гейгс и Джобс , ако става дума за пари - там е надлъгване !

Дори е много повече , защото се граби от целия свят...

Иначе би следвало Айнщайн да е умрял милиардер , а Едисон да е по-беден от него - а нищо такова няма....!

П.П. Само да насоча към размисъл !

Ако не са били Гейтс и Джобс , щял е да бъде Торвалд примерно или някой друг...

Развитието на обществената потребност го е наложила !

Преди 100 години на никой не му е трябвала копютърна ОС.....

Друг е въпросът , че Торвалд не може да бъде Гейтс и/или Джобс , защото е в пъти повече Човек от тях... :)

Тук вече отиваме на една друга тема "Какъв е смисълът на Живата" , недостъпна за мислене на теб и подобните на теб.... :)

Добре, дай няколко референтни учебника, за да прочета. Ако можеш да посочил и глава/страница, още по-добре, но не е фатално. Видно е, че за разлика от мен, ти имаш претенции за прочел вагон книги по темата, нямам против, дай конкретни примери.

Какво имаш предвид, под контрол над печалбата - данъчната политика на държавата ли?

В северните страни причината е по-скоро в устройството на обществото им и мисленето на хората, нежели в някаква вълшебна икономическа политика.

Какво значи някой да е "повече човек от друг" и кой дефинира критериите за определяне?

На харашо ми светна спелчека !

Но както съм го запомнил е че заедно със много скъпа (очень дарагая) се пишат само с О.

е тъй се пишат мда, и сега де да си го завра тоз руски дето толкоз години го учихме

а а а

е тъй се пишат мда, и сега де да си го завра тоз руски дето толкоз години го учихме

а а а

На мен ми е помагал много за вас не знам! Няма ли свободни руски олигарси във фейса? Там може да ти влезе в употреба.

На мен ми е помагал много за вас не знам! Няма ли свободни руски олигарси във фейса? Там може да ти влезе в употреба.

няма братче

:(

Ма що да ровите  у фейса.. една разходка до  морето е напълно достатъчна :) :) 

Ма що да ровите  у фейса.. една разходка до  морето е напълно достатъчна :) :)

Да се надяваме поне че рускините не са ти антипатични (освен ако не са в ония високите проценти над 80% де подкрепят Путин).

На мен ми допадат всички без значение политическите им пристрастия дори и да са срещу Путин моята практика допуска и гъвкавост.

Щото иначе с тия пухкави американки за къде си.

няма братче

:(

Положение никак не е розово значи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.