Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Здравейте,моля за съвет за лаптоп .

Препоръчан отговор

преди 21 минути, Josefin Poli написа:

Добра машина за 3DMAX AUTOCAD

Нещо да кажеш за бюджет, нов или втора употеба, големина на монитор.....?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За 3DMAX и ако се рендира... процесор с много ядра, поне 32 рам и видео минимум 3060/3070.

Начален бюджет... 3600лв. -> Лаптопи | Laptop.bg - Технологията с теб

Autodesk 3ds Max Системни изисквания и препоръки за компютър

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Машина с Ryzen 5 5500U и 16GB RAM ще ти е предостатъчна за AutoCAD. За 3D Studio не казваш коя версия смяташ да ползваш. Нито споменаваш какво ще моделираш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Joss Bomon сори, стори ми се различно, понеже е преведено, не съм се задълбочавал.

Иначе, нещо такова с последно поколение компоненти, ако ще е нужен по-мощен процесор, повече RAM памет, по-добра видеокарта, по-големи дискове и така нататък вече по избор може да се променят/добавят. Ако се вземе с по-стари компоненти може да спадне значително сумата: Количка: Intel i7-13700 2.1GHz 30MB LGA1700 box, MSI PRO Z690-A DDR5 LGA1700, 16GB DDR5 5200 ADATA LANCER AX5U5200C3816G-CLABK, продукти и цени. (nikem-bg.net)

Обща стойност: 3 581.42 лв. с ДДС

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Raze написа:

@Joss Bomon сори, стори ми се различно, понеже е преведено, не съм се задълбочавал.

Иначе, нещо такова с последно поколение компоненти, ако ще е нужен по-мощен процесор, повече RAM памет, по-добра видеокарта, по-големи дискове и така нататък вече по избор може да се променят/добавят. Ако се вземе с по-стари компоненти може да спадне значително сумата: Количка: Intel i7-13700 2.1GHz 30MB LGA1700 box, MSI PRO Z690-A DDR5 LGA1700, 16GB DDR5 5200 ADATA LANCER AX5U5200C3816G-CLABK, продукти и цени. (nikem-bg.net)

Обща стойност: 3 581.42 лв. с ДДС

Само кутия му намери. ххаахаахахахаахаахаа

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Beemo написа:

Само кутия му намери. ххаахаахахахаахаахаа

И какво му е смешното, цъкна ли изобщо на връзката? Ти какво намери, че се смееш толкова и не виждаш това:

In Win 315 Mid Tower Tempered Glass Aluminum INWIN_315_BLACK - цена. (nikem-bg.net)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Raze написа:

И какво му е смешното, цъкна ли изобщо на връзката? Ти какво намери, че се смееш толкова и не виждаш това:

In Win 315 Mid Tower Tempered Glass Aluminum INWIN_315_BLACK - цена. (nikem-bg.net)

А ти прочете ли, заглавието на темата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Beemo написа:

А ти прочете ли, заглавието на темата.

Опаааа :) Май не съвсем.

10 Best Laptops For AutoCAD & 3D Max for (January-2023) (thinkalso.com)

Best Laptop for AutoCAD 2023 — Top 10 Picks (January) (justcreative.com)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, Емил Костов написа:

Нещо да кажеш за бюджет, нов или втора употеба, големина на монитор.....?2500до3000 мога да се включа 

преди 15 часа, Rammkopf написа:

Машина с Ryzen 5 5500U и 16GB RAM ще ти е предостатъчна за AutoCAD. За 3D Studio не казваш коя версия смяташ да ползваш. Нито споменаваш какво ще моделираш.

Здравейте,3D max  ми трябва за интериорен дизайн имам версия 2023г.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Josefin Poli написа:

Здравейте,3D max  ми трябва за интериорен дизайн имам версия 2023г.

Привет!

А ще се правят ли фотореалистични рендери за презентация, или ще бъде предимно за сурова визуализация? Питам, защото Вашият 3ds Max идва стандартно с Arnold, който е приличен рендьор и RTX3060 ще свърши работа за леки сцени, ако не се прекалява с Ray Depth. Ако ще има рендери, наблегнете на видеото. Излишно мощен процесор само ще Ви навреди. Наистина, Ryzen 5 процесорите са Ви напълно достатъчни, като за 3ds е хубаво да е серия H, а не U, ако Вимвлиза в бюджета. Ще искате голямо SSD (1TB, например) и минимум 16GB RAM, или дори 32GB, ако могат да ви го предложат като вариант.

AutoCAD е еднонишково приложение и не му пука за процесора, иска RAM и прецизно някакво видео, като препоръчително е видеото да е nVidia - за техните видеокарти има студийни драйвери, които са оптимизирани за точност при изчисленията, не за производителност. Само за мащаб - AutoCAD 2023 върви съвсем спокойно на мобилна графична станция като Lenovo P51, което е машина на 6 години.

Бръкнах набързо в laptop.bg и фиксирах 2 актуални варианта, които бих взел за мобилна чертожна машина - Lenovo ThinkBook 16p Gen 2 или Lenovo Legion 5 Pro 16" Gen 7. Могат да се конфигурират с 1TB SSD и 32GB RAM, като Legion може и до 64GB RAM. Вече зависи от бюджета. Legion е с новата генерация процесори на AMD и е по-гъвкавата конфигурация, затова е по-скъп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...