Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с информацията на харддиск

Препоръчан отговор

Здравейте,

поставям темата в раздел за програми, понеже предполагам, че

някоя програмка ще ми реши проблема.

Харддиск 1тб, Toshiba с инсталиран Windows 7. Работеше без проблеми - няма

да забива, рестарт или друго.

Решаваме да се сложи ССД и да се инсталира Windows 10.

Изключвам харда, пускам инсталацията на ссд-то и накрая

изключвам компа. Включвам харда (и ссд-то) и пускам компа, с F12

си избирам да зареди Windows boot manager. тръгва да си зарежда 10ката и

иска да сканира диска. Не натискам бутон и го оставям да си сканира. Зарежда 10ката

и копирам всичко от бившият диск Д. Влизам в С и копирам от десктопа, където имаше

прекалено много файлове, но ги копирах. Като взех да влизам из Downloads, pics, videos и

downloads запозна да ми дава, че не същестувало или нещо подобно.

Изключих го и разкачих ссд-то. Тръгна да зарежда 7цата, но се рестартира.

Втори опит, но под Safe mode. Стигна до Classpnp и активност на харда, но нищо не се случва.

След 20-30сек спира активността, седи така може би минута и нещо и пак започва активност.

Така няколко пъти и се отказах.

Пуснах пак 10ката и отново диск Д си се чете нормално, а за С (в случая вече е Е или F) го дава

като неформатиран дял - няма размер, използвано място и други.

Пускам Hiren 15.2 и Drevitalize, като за над 20 часа от самото начало на диска вече има

87 сектора, които програмата не може да ги поправи.

Не би трябвало да има физически лоши сектори така от нищото. Не знам дали

с някоя програма да се опита възстановяване на таблиза или знам ли.

Споделете какво да го правя. Едвали има смисъл Drevitaliaze да продължава да сканира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Stoqn Petkov написа:

Изключвам харда

И кой те би по главата да го правиш това?

Ся форматираш, дърпаш и инсталираш Easeus data recovery (НА ДРУГ НОСИТЕЛ) сканираш детаилно и се надяваш да възстановиш колкото можеш повече информация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, Bubbles написа:

Ся форматираш, дърпаш и инсталираш Easeus data recovery (НА ДРУГ НОСИТЕЛ) сканираш детаилно и се надяваш да възстановиш колкото можеш повече информация.

Какво лошо има в изключването му?

Не е ли много рисковано след формат да мъча възстановяване?

Няма ли да е по-безопасно да се опитват варианти с възстановяване

на таблицата? Притесняват ме и тези непоправими лоши сектори.

преди 17 минути, JKirilov написа:

То така се прави, но умно!

уж умно действах :)

Струва ми се, че когато 10ката сканираше и поправяхе харда със 7цата - тогава

нещо е наприло.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Raze написа:

Дошло му е времето. Нов диск.

прекалено изведнъж....

то да извадя инфото, пък лесно ще го хвърля

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Bubbles написа:

само глупак, който хабер си няма може да даде такъв съвет. диск не се форматира ако ще се вади инфо от него, клонира се по сектори с програма, която пропуска лошите сектори и после от клонирания диск се вади информацията с друга програма - примерно ZAR (zero assumption recovery)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Stoqn Petkov написа:

прекалено изведнъж....

то да извадя инфото, пък лесно ще го хвърля

Информацията ако ти беше важна, нямаше да разчиташ само на един стар диск. Следващия път - бекъп на поне 2 отделни и независими източника.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, the professor написа:

само глупак, който хабер си няма може да даде такъв съвет. диск не се форматира ако ще се вади инфо от него, клонира се по сектори с програма, която пропуска лошите сектори и после от клонирания диск се вади информацията с друга програма - примерно ZAR (zero assumption recovery)

Acronis true image със стандартни настройки ще може ли? Мисля преди имах диск с лоши

сектори и вдигаше грешка дали беше с номерата на лошите сектори, но май си

продължаваше работа. Може и да бъркам

А това ZAR от къде се тегли? На сайта пише. че е спряно

преди 15 минути, Raze написа:

Информацията ако ти беше важна, нямаше да разчиташ само на един стар диск. Следващия път - бекъп на поне 2 отделни и независими източника.

то така, но пак казвам - не е имало проблеми. Нито шум, нито да цикли.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, the professor написа:

И как ще достъпиш диск който е блокиран и задължава да го форматираш за да може да го достъпиш?
Ако програмата която си предложил е за такива случаи ок, тогава извинения не ми е известна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Stoqn Petkov написа:

Решаваме да се сложи ССД и да се инсталира Windows 10.

Изключвам харда, пускам инсталацията на ссд-то и накрая

изключвам компа. Включвам харда (и ссд-то) и пускам компа, с F12

си избирам да зареди Windows boot manager

Тук ти е грешката. Първата работа е оглед на драйверите и слагане на подходящите. После или се изчаква един месец да си дръпне и инсталира всички ъпдейти ;) , и чак тогава, след няколко рестарта се закача друх хард!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, JKirilov написа:

Тук ти е грешката. Първата работа е оглед на драйверите и слагане на подходящите. После или се изчаква един месец да си дръпне и инсталира всички ъпдейти ;) , и чак тогава, след няколко рестарта се закача друх хард!

Всички налични ъпдейти бяха инсталирани + офис пакет +

мозила + хром и адобето, но все пак какво общо би имало

това със закачането на втори харддиск?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

аз клонирам дисковете под линукс със ddrescue (пише се в команден ред и диска на който ще се копира по сектори, трябва да е или същия размер или по голям...) ddrescue има в https://gparted.org/livecd.php

преди 2 часа, Bubbles написа:

И как ще достъпиш диск който е блокиран и задължава да го форматираш за да може да го достъпиш?
Ако програмата която си предложил е за такива случаи ок, тогава извинения не ми е известна.

написал съм как, няма такова нещо като "блокиран" диск, това че през експлорер иска формат, не значи че трябва да се прави. това да правиш формат е същото като да имаш каца мед с 1 л@йно и вместо да обереш всичко около разваленото, ти да го разбъркаш хубаво и после да ползваш програма, която служи за съвсем други цели...

преди 2 часа, JKirilov написа:

това за месеца са пълни глупости...

преди 2 часа, Stoqn Petkov написа:

А това ZAR от къде се тегли? На сайта пише. че е спряно

от тракер... че му трябва и хапче... последните версии от 9 и нагоре не са читави (възможно е хапчетата да не са читави)...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, the professor написа:

това за месеца са пълни глупости...

Още един неразбиращ от ирония и метафора...:angry:

Смяташ, че не знам ли. Всъщност наистина не знам колко време, но не е 5-10 минути!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...