Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Корупцията убива. Как е в България и по света.


БаалБек

Препоръчан отговор

Корупцията оказва ли значение за развитието на една страна?

Има ли някаква връзка между нивото на корупция в дадена страна и качеството на живот в нея?

Последните събития в България и съседна Турция показват, че корупцията буквално убива. Дали когато полицията пренебрегва множество сигнали за битово насилие, или когато директно помага на убийци да избягат (Семерджиев) и дори, когато фирми и хора не спазват елементарни стандарти и закони... Корупцията убива. Тя е двигателят, но не само в България естествено. През изминалите години Светът бе разтърсен от множество катастрофални земетресения, които убиха хиляди. Но според сеизмолозите не земетресенията убиват, а сградите. През 2011 година бе публикувано проучване в престижното списание Nature, което показва, че не убийственото земетресение в Хаити уби хиляди хора и дори не самата инфраструктура, а корупцията. Установено е, че Хаити и Нова Зеландия претърпяват земетресения с еднакъв магнитут. Но докато в Хаити жертвите са стотици хиляди, то в Нова Зеландия жертви няма. Това се дължи на корупцията и бедността (която е следствие от корупцията). Сградите в Хаити не са построени по метод, който да ги прави по-издръжливи на земетресения, а използваните материали са некачествени. Държавата трябва да има политика за строителството и да я спазва. Установено е, че 83% от жертвите на земетресения се намират в страни, в които нивата на корупция са огромни. Няколко години по-рано връзката между корупцията в публичния сектор и високият брой на жертвите при земетресения също е била описана. Този феномен се наблюдава и в Непал, когато по време на земетресение на 25 април 2015 година се разрушават множество сгради, в които са се намирали хора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А как е в РуZия? Путин е виновен! За всичко - за глобалното затопляне, оZоновата дупка, милиардите на Боко Тиквата и бременността на комшийката ми, баси!!!

Време е хейта да почне, думата имат разни ****** като Миро, турчина, самия балбек, чичко Филипов и друга шорошоидна гмеж!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Корупция има навсякъде. В големите страни, даже е в пъти повече отколкото при нас.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Емил Костов написа:

В големите страни, даже е в пъти повече отколкото при нас.

Само толкова ли? Дай примери, моля.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, БаалБек написа:

Само толкова ли? Дай примери, моля.

Ако имаш възможност разходи се до Франция и Германия да ти стане ясно НЕпродажните управници какво докараха тук.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, БаалБек написа:

Само толкова ли? Дай примери, моля.

В големите страни, корупцията е легализирана. Статистически, в големите страни има ниско ниво на корупция, тъй като корупцията е легализирана. "Корупция" е правен, а не морален, термин. Ако деянието на корупцията е легално, а не криминализирано, тогава корупцията не е корупция; в резултат на това, статистиките няма да отчитат деянията, които някога са били криминализирани и наричани "корупция".

Продължи да четеш, да разбереш повече по въпроса. Препоръчително е и да опиташ да разбереш това, която казвам, а не само да го прочетеш.

Следните термини са наименованията на легалната версия на корупцията: "donations", "political campaign contributions", "philanthropy", както и още...

Тъй като е легално всеки да си направи организация/фондация, с която частно да финансира политици и партии, това означава, че купуването на власт е буквално легализирано. Политиците и партиите правят това, което частните им донори кажат да правят. Който плаща, той поръчва музиката. Политическите партии са частни клубове. Същото се отнася и до корпоративните медии, където има фалшиви журналисти, правещи фалшиви и платени интервюта, в които се говори това, което е предварително поръчано от собствениците на медиите.

Много хора имат проблем с това, не могат да разберат, че "корупция" е правен, а не морален, термин. Едно нещо е легално, когато няма закони против него. Тъй като няма закони против лобирането и купуването на власт, лобирането и купуването на власт са легални.

Хората, които все още задават въпроси, като основния въпрос в тази тема, все още имат мислене отпреди 50-60 години, когато нещата бяха други. Същите хора мислят, че трафика на наркотици, когато започне да се говори за тази тема в САЩ, е нелегален. Работата е там, че трафика на наркотици е легален в САЩ - казва се "Harm Reduction", което е правното име на легалната версия на трафика на наркотици.

"Harm Reduction" е термин, обозначаващ легална схема, при която частни фармацевтични компании, фондации и организации получават пари, да произвеждат и разпространяват наркотици, под претекст, че така "помагат на хората".

В контекста на легалното състояние на корупцията, "филантропия", "дарения" са термините, обозначаващи легалната схема, при която се купува власт и се дават пари на политици и политически партии, да работят в полза на донорите си, тези, които плащат.

Мога да дам и пример с убийството. Убийството е убийство, защото е нелегално.

"Убийство" е думата, с която се нарича деяние, което е забранено от закона. Ако убийството бъде легализирано, убийството вече няма да е убийство. "Убийство" е правен, а не морален термин; както са и кражба, рекет, изнасилване, измама и т.н...

Тъй като говориш за земетресия и умрели от земетресияна в държави, където има "корупция", ще сметна, че говориш за Сирия.

Преди да започнеш да обвиняваш правителството на Сирия, защо не видиш кой реално е виновен за трудностите в Сирия, липсата на помощ и нестабилната политическа система:

main-qimg-f9cc1d554565be58a045e0c9afccc3

Първо признават истината, по после я отричат. Това е характерна черта на неолибералните пропагандисти и идеологически подривници.

Сирия е под влиянието на множество санкции, както и военни действия от страна на САЩ, които са там да завземат и изнасят нефтените резерви - това е официална информация.

Дори и да няма никаква корупция в Сирия, Сирия пак си остава бедна и нестабилна държавата, тъй като умишлено се руши от външно влияние.

Недей да обвиняваш някой, който се е провалил, ако е бил умишлено саботиран и провален от някой друг.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

В големите страни, корупцията е легализирана. Статистически, в големите страни има ниско ниво на корупция, тъй като корупцията е легализирана. "Корупция" е правен, а не морален, термин. Ако деянието на корупцията е легално, а не криминализирано, тогава корупцията не е корупция; в резултат на това, статистиките няма да отчитат деянията, които някога са били криминализирани и наричани "корупция".

А хората как я разбират тази статистика и "легализиране" на корупцията? Като прииждат в такава страна или като напускат такава страна? Фирмите как го разбират? Като правят инвестиции или като си оттеглят инвестициите?

преди 25 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Недей да обвиняваш някой, който се е провалил, ако е бил умишлено саботиран и провален от някой друг.

И защо е допуснал да се стигне до там, ако е бил компетентен, начетен и високо образован?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, БаалБек написа:

А хората как я разбират тази статистика и "легализиране" на корупцията?

Никак не я разбират... Повечето хора не разбират от политика. Примерно, помниш ли как повечето на преврата на Сорос срещу ГЕРБ, много хора говореха, че Бойко Борисов е престъпник и ще влезе в затвора. Да, Бойко Борисов е престъпник от морална, но не от правна, гледна точка.

Бойко Борисов би бил престъпник от правна гледна точка, ако живеехме 50-100 (или повече) години в миналото. Тъй като няма закон, който да казва, че усвояването на пари от саниране и строежи на магистрали, както и умишлено правене на калпави магистрали, да може да се дават пари за ремонти, ремонти на ремонтите, ремонти на ремонтите на ремонтите, е престъпление, то Бойко Борисов няма как да бедъ разглеждан, като престъпник от правната система.

Деянията, които Бойко извърши, не се разглеждат, като престъпления; законите, криминализиращи тези деяния, ги няма отдавна.

преди 41 минути, БаалБек написа:

Като прииждат в такава страна или като напускат такава страна?

Зависи. САЩ е частно притежавана плутокрация. САЩ не е държава, а просто география, избрана от няколко корпорации и династии. В САЩ термини, като "корупция", са безсмислени, защото от 70те години насам САЩ е частна собственост. Когато нещо си е твое, можеш да правиш с него каквото си поискаш. Въпреки всичко това, има имиграция към САЩ. Защо? Доста от хората, които идват към САЩ, са предимно от Мексико и някои страни в Средния Изток, където САЩ започнаха военни конфликти, да завземат ресурси и предизвикват контролирана имиграция към САЩ и ЕС. Ако тези неща не се бяха случили, нямаше да има такава имиграция към САЩ. Раждаемостта в САЩ отдавна е на ниво, при което не може да поддържа растеж на населението. Единствената причина, поради която населението на САЩ расте, и изкуствено предизвикана имиграция, с която се пренася евтина работна ръка от някои частни на света към САЩ.

Мексико също е разбита държава, в която трафикантите и картелите имат голяма власт.

Хората, които отиват в САЩ, просто нямат друг избор. Отиват в САЩ, на не бъдат убити от САЩ и картелите. Ако тези изкуствено създадени проблеми не бяха създадени, нямаше да има такава имиграция към САЩ.

преди 41 минути, БаалБек написа:

Фирмите как го разбират? Като правят инвестиции или като си оттеглят инвестициите?

Фирмите ги интересуват печалбите, а не дали има корупция. Ако корупцията е печеливша за дадена фирма, дадената фирма ще остане в държавата, м която има корупция. Ако корупцията носи финансови загуби, фирмата щенл напусне.

Целта на компаниите е смаляване на разходите и увеличаване на печалбите, без значение какво са последствията. Това е една от причините, поради които редица компании отиват на места в Африка, където има по-малко данъци, такси и изисквания за безопасност, да експлоатират бедни хора, които робуват, тъй като нямат друг избор, за почти без пари на ден. Пример за това са мините за литий и кобалт в Африка, както и хората, които се експлоатират в тези мини. Има данни и за употребата на детски труд.

Демократична Република Конго, където предимно става това, се разглежда като корумпирана страна. Въпреки това има Западни компании там, тъй като хората са готови да работят за по-малко пари, отколкото хората, които са на Запад или други части на света. Както вече казах, щом целта е намаляване на разходите и увеличаване на печалбите, без значение какви са последиците, за тези компании няма значение това, че хора се разболяват и умират, понеже работят без мерки за безопасност...

преди 41 минути, БаалБек написа:

И защо е допуснал да се стигне до там, ако е бил компетентен, начетен и високо образован?

Как може Сирия да победи САЩ? САЩ имат (и продължават да строят още) военни бази из света. САЩ Имат ядрени оръжия, огромна армия, неограчинени русирси, доларова хегемония... могат да пожертват колкото си искат военни, щом това им носи нефт и злато. Интересите на САЩ в Средния Изток са завземане на резервите с нефт и злато.

Щом САЩ са по-силни, значи САЩ ще спечелят. И намопням, че целия Колективен Запад представлява прокси на САЩ. По команда на Вашингтон, голяма част от света може да наложи санкции срещу целева държава, което допълнително да я дестабилизира и помогне на инвазиите на САЩ.

Войната не винаги се печели от добрите.

Войната не определя кой е прав, а кой остава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имаме нови "звезди" на корупционния небосклон.

"Корупцията ограбва българския народ със стотици милиони долари и възпрепятства инвестициите и икономическия растеж на страната"

Корумпирани "личности"

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Тъй като няма закон, който да казва, че усвояването на пари от саниране и строежи на магистрали, както и умишлено правене на калпави магистрали, да може да се дават пари за ремонти, ремонти на ремонтите, ремонти на ремонтите на ремонтите, е престъпление, то Бойко Борисов няма как да бедъ разглеждан, като престъпник от правната система.

Такъв ли трябва да е текста на закона: усвояването на пари от саниране и строежи на магистрали, както и умишлено правене на калпави магистрали, да може да се дават пари за ремонти, ремонти на ремонтите, ремонти на ремонтите на ремонтите

Друго предложение?

преди 40 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Доста от хората, които идват към САЩ, са предимно от Мексико и някои страни в Средния Изток, където САЩ започнаха военни конфликти, да завземат ресурси и предизвикват контролирана имиграция към САЩ и ЕС

Значи САЩ хем започват военни конфликти, хем контролират имиграцията към САЩ и ЕС и не пускат хората да отидат на други места? Явно имаш предвид Русия, която хем бомбардира Украйна, хем контролира имиграцията към нея и рядко допуска някого да се изпъзне. Е освен няколко милиона неориентирани украинци попаднали по погрешка в плен на ЕС.

 

преди 40 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Ако тези неща не се бяха случили, нямаше да има такава имиграция към САЩ.

Тоест отиват на доброволно заколение. Направо в устата на "човекоядеца".

преди 40 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Фирмите ги интересуват печалбите, а не дали има корупция. Ако корупцията е печеливша за дадена фирма, дадената фирма ще остане в държавата, м която има корупция

Именно. Ако управляващите са корумпирани и са склонни за копейки да си продадат страната. Страдат хората, а не елита. 

 

преди 40 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Как може Сирия да победи САЩ?

На идеологическия фронт диктаторските режими изгубиха. Няма какво да предложат като алтернатива. Нещо, което да е по-добро за хората и те да не се влияят от Колективния Запад.

преди 40 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

И намопням, че целия Колективен Запад представлява прокси на САЩ. По команда на Вашингтон, голяма част от света може да наложи санкции срещу целева държава

И все страдат диктаторските режими. Как пък Колективния Запад не наложиха санкции на демократична страна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Огромна част от това, което виждаме в България и корупционните процеси, които наблюдаваме тук са пряко свързани с Русия - Инфраструктура, Медии, Енергетика. И както са казвали мислещите хора в България

"Голямата Корупцията в България е дошла на крилете на съветската армия"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Bubbles написа:

Ако имаш възможност разходи се до Франция и Германия да ти стане ясно НЕпродажните управници какво докараха тук.

 

Аз сериозно се замислям да се преместя завинаги в Русия. Ако живеех в Русия, не бих се замислил изобщо. ЧесНо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Санкционираните по Закона "Магнитски" показва недвусмилсено, че България е в пипалата на Русия и нейните корупционни практики. От целия ЕС ние сме рекордьори по санкционирани. От общо дест граждани на ЕС, осем са от България. Докато не се изчистим от корупционните практики няма да видим високи заплати, нормални пенсии, добро образование, качествено медицинско обслужване, модернизиране на армията по най-високите стандарти на НАТО, качествено строителство на пътища и обществени сгради, контрол на храните и контрабандата на стоки...и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако Върховенството на Закона започне да се спазва и има реално разделение на властите и взаимен конрол имаме всички условия за бърз икономически напредък. 

Това ни го показа частния сектор, който работи на отворени и конкурентни пазари и как се адаптира изключително успешно след пандемия, война и енергиен шок.

Анализ от седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Banesc написа:

я кажете за американския  лобизъм законна корупция ли е 

Имаме ли в България Закон за лобизма?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 10.02.2023 г. в 16:43, БаалБек написа:

Корупцията оказва ли значение за развитието на една страна?

Не!!!

Имало я е, има я и ще я има. = Ти или си корумпиран, или ще те корумпират или си честен. 

Историята доказва, че мнозина за някакви пари могат да предадат дори и своя учител и/или въвел ги във вярата. 

Корупцията, тъй както и Любовта = нямат обособеност от държавността по някакви територии по тази земя. 

Въпроса се свежда до това: От коя страна си??? = Ти корумпиран ли си, подлежиш ли на корупция или си от страна на честта???!!!

Тук не говорим за истина, а за чест, не говорим и за слава, а за доблест. 

Аз казах!!!

преди 5 минути, Banesc написа:

я кажете за американския  лобизъм законна корупция ли е 

Не ... за американците или добро или нищо ... :) => Те са "мъртво родени демократи" ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, БаалБек написа:

Имаме ли в България Закон за лобизма?

епа дай напиши един закон за лобизъм или препиши американския ако има и да сме чисти

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Banesc написа:

епа дай напиши един закон за лобизъм или препиши американския ако има и да сме чисти

Не става по този начин ... не ме разсмивай, но иначе иронията ми хареса ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Banesc написа:

я кажете за американския  лобизъм законна корупция ли е 

Я кажи как всичко в соца по добро, пък като теглиш чертата, винаги там по добре се е живеело. Остави че Соца рече, Пук.

преди 7 минути, dioib написа:

Не!!!

Имало я е, има я и ще я има. = Ти или си корумпиран, или ще те корумпират или си честен. 

Историята доказва, че мнозина за някакви пари могат да предадат дори и своя учител и/или въвел ги във вярата. 

Корупцията, тъй както и Любовта = нямат обособеност от държавността по някакви територии по тази земя. 

Въпроса се свежда до това: От коя страна си??? = Ти корумпиран ли си, подлежиш ли на корупция или си от страна на честта???!!!

Тук не говорим за истина, а за чест, не говорим и за слава, а за доблест. 

Аз казах!!!

Не ... за американците или добро или нищо ... :) => Те са "мъртво родени демократи" ... :) 

Я да направим справка, страните подкрепящи Раша, къде са позиционирани в класацията за корупция, сравнено със страните които категорично подкрепят Украйна?

на 10.02.2023 г. в 18:46, Banesc написа:

 

Киро сводника и неговият последовател banesk. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Я кажи как всичко в соца по добро, пък като теглиш чертата, винаги там по добре се е живеело. Остави че Соца рече, Пук.

при соца  нямаше  технология и нямаше почва и беше изпреварил времето си

но сега има условия за соц

ето примерно  Китай - камери навськъде и пикаш и акаш не където трябва и хоп социалния рейтинг ти пада и не ти дават билет за влака стлела 500 км в час и ходиш пеш.

преди 11 минути, dioib написа:

Не става по този начин ... не ме разсмивай, но иначе иронията ми хареса ... :) 

e  как ставане писането на закон за лобизма

дай акъл

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Banesc написа:

при соца  нямаше  технология и нямаше почва и беше изпреварил времето си

но сега има условия за соц

ето примерно  Китай - камери навськъде и пикаш и акаш не където трябва и хоп социалния рейтинг ти пада и не ти дават билет за влака стлела 500 км в час и ходиш пеш.

e  как ставане писането на закон за лобизма

дай акъл

Кое беше изпреварил? Хапчета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Митко Вълчев написа:

Кое беше изпреварил?

сега е идеално време за  соц

на всякъде по вяско време има материал и се раздават парички на калпак и безплатно саниране

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кратък наръчник какво представлява "Закона Магнитски".

П.С.

"Следователно главният юрисконсулт трябва да поддържа основно разбиране за това как тези закони действат на практика. Физическо или юридическо лице, санкционирано съгласно Закона Магнитски или Глобалния закон Магнитски, се включва накратко в Списъка на специално определени граждани и блокирани лица (SDN), „черен списък“, поддържан от OFAC. Това се случва след административен процес на разследване, при който субектът физическо или юридическо лице има много ограничени възможности, ако има такива, да се намеси, за да избегне санкциониране.

След като физическо или юридическо лице бъде включено в черния списък от OFAC, всички негови активи в Съединените щати или във владение или контрол на лица от САЩ се блокират и не могат да бъдат обработвани по никакъв начин. Санкция „Магнитски“ е еквивалент на обща забрана за извършване на каквито и да е сделки със санкционираното физическо или юридическо лице."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...