Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с DisplayPort кабел

Виж решението Разрешен от the professor,

Препоръчан отговор

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Този който е те са общо 3 порта Display Port на теб на монитора ти е 1.2 а в сайта на видеокартата дават че порта е 1.4 което пак не би трябвало да има проблеми. Според мен най добре попитай продавача дали може да ти смени кабела с 1.4

С DVI-D към HDMI, от видеокартата с DVI-D към монитора HDMI ако вкарам ще стане ли, защото съм поръчал един такъв кабел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, alisali9 написа:

Кабела е включен горе каквото си написал всичко е ок от настройките на монитора резолюция пише 1920x1080, фона се вижда лентата отдолу се вижда, но иконите на десктопа не се виждат и мишката не се движи въобще.

А какъв беше стария монитор? И още един въпрос - един или повече монитора са свързани към картата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, adersa написа:

Провери кабела на мишката или рестартирай компа

Добре брат не съм на 5, монитора пак си го ползвам с HDMI кабел защо мишката работи като дам на HDMI, аз просто искам да науча DP кабела защо не работи

току-що, NewRedDragon написа:

А какъв беше стария монитор? И още един въпрос - един или повече монитора са свързани към картата

https://www.acer.com/us-en/monitors/essential/ka2/pdp/UM.WX3AA.004 стария, а имам един вързан телевизор с стария монитор използвах и монитора и ТВ-то, а сега използвам с на ТВ-то кабела монитора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, alisali9 написа:

С DVI-D към HDMI, от видеокартата с DVI-D към монитора HDMI ако вкарам ще стане ли, защото съм поръчал един такъв кабел.

Преди малко те попитах на кой порт си свързал кабела и затова ти снимах портовете да ги видиш.

От този ти отговор изглежда че си се заблудил а излиза че кабела е преходник. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, vlado1985 написа:

Преди малко те попитах на кой порт си свързал кабела и затова ти снимах портовете да ги видиш.

От този ти отговор изглежда че си се заблудил а излиза че кабела е преходник. 

Нали ти отговорих че DP кабела е свързан на 1DP до HDMI нали отдолу като почнем първото е HDMI после DP и е на него свързан DP кабела, и после пак има 2 порта нататък за DP

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, alisali9 написа:

Кабела е включен горе каквото си написал всичко е ок от настройките на монитора резолюция пише 1920x1080, фона се вижда лентата отдолу се вижда, но иконите на десктопа не се виждат и мишката не се движи въобще.

Това ме накара да се запитам следното - двата кабела (DP и HDMI) едновременно ли си ги включил в монитора и видеокартата? Или като пробваш DisplayPort-а, първо разкачаш кабела от HDMI?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, alisali9 написа:

Нали ти отговорих че DP кабела е свързан на 1DP до HDMI нали отдолу като почнем първото е HDMI после DP и е на него свързан DP кабела, и после пак има 2 порта нататък за DP

Приятел както сам виждаш на снимката има разновидности на Display Port 3-те оградени до HDMI i DVI-D имат разлика а това не го беше написал в началото че кабела ти е DVI-D към HDMI

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Rammkopf написа:

Това ме накара да се запитам следното - двата кабела (DP и HDMI) едновременно ли си ги включил в монитора и видеокартата? Или като пробваш DisplayPort-а, първо разкачаш кабела от HDMI?

разкачам hdmi

Приятел както сам виждаш на снимката има разновидности на Display Port 3-те оградени до HDMI i DVI-D имат разлика а това не го беше написал в началото че кабела ти е DVI-D към HDMI

кабела е DisplayPort не Dvi-d към HDMI, аз просто питах че ако купя един кабел Dvi-d към HDMI дали няма да е по добре, защото даже съм поръчал един такъв кабел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, alisali9 написа:

разкачам hdmi

кабела е DisplayPort не Dvi-d към HDMI, аз просто питах че ако купя един кабел Dvi-d към HDMI дали няма да е по добре, защото даже съм поръчал един такъв кабел.

Нещо неможем да се разберем явно правилно. Значи над HDMI имаш DVI-D  там си свързал видеокартата. А от другата страна кабела какъв е HDMIили Dispaly Port. Най добре снимай кабела да го видим или ти неможеш да обясниш правилно как си свързал или ние не зацепваме взелите участие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, alisali9 написа:

Здравейте, купих си един нов монитор има DP кабел към него, свързвам кабела и мащаба излиза малък даже мишката не излиза. Какъв може да бъде проблема? 
Благодаря от сега!

виж дали монитора не излиза като втори монитор - пробвай с голямо преместване на мишката наляво или надясно...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещо неможем да се разберем явно правилноН Занчи над HDMI имаш DVI-D  там си свързал видеокартата. А от другата страна кабела какъв е HDMIили Dispaly Port. Най добре снимай кабела да го видим или ти неможеш да обясниш правилно как си свързал или ние не зацепваме взелите участие.

В момента компютара е свързан с HDMI за да го използвам, като изкарам HDMI и вкарам DisplayPort-a на видеокартата и монитора, мащаба се смаля малко и мишката не работи.

преди 3 минути, the professor написа:

виж дали монитора не излиза като втори монитор - пробвай с голямо преместване на мишката наляво или надясно...

Пробвах не става няма грам всякаш свързана мишка, а като обърна на HDMI мишката няма проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, alisali9 написа:

В момента компютара е свързан с HDMI за да го използвам, като изкарам HDMI и вкарам DisplayPort-a на видеокартата и монитора, мащаба се смаля малко и мишката не работи.

Приятелю така няма как да се разберем казах ти снимай го тоя чупен кабел да го видим ти не та не ами той кабела може от една страна да е само Display Por а от другата HDMI и ние да гадаем кое как си набутал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

ако на hdmi кабела резолюцията е правилната не се занимавай с глупости и си го карай на hdmi - не вярвам да ти вади по малко кадри в игрите...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, the professor написа:

ако на hdmi кабела резолюцията е правилната не се занимавай с глупости и си го карай на hdmi - не вярвам да ти вади по малко кадри в игрите...

така ще направя няма да се занимавам с този DP кабел

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, alisali9 написа:

така ще направя няма да се занимавам с този DP кабел

Аз само неразбрах кабела е DP към HDMI или е само DP ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, the professor написа:

не вярвам да ти вади по малко кадри в игрите...

Не вади, пробвал съм.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На сайта на Acer има нещо като драйвер за монитора и някаква програмка за настройка

https://www.acer.com/us-en/support?search=RG241YP&filter=global_download

В описанието пише че монитора работи нормално до 144 Hz  и само с овърклок на 165 Hz

Цитат

Note:
DP(1.2):1920x1080 supports up to 144Hz in normal mode (supports to 165Hz in
overclocking mode),also supports FreeSync and HDR function.
HDMI(2.0):1920x1080 supports up to 144Hz in normal mode (supports to 165Hz in
HDMI(2.0):1920x1080 supports up to 144Hz in normal mode (supports to 165Hz in

Досега не бях чувал за овърклок на монитор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, ined написа:

Досега не бях чувал за овърклок на монитор.

Има. Аз имам програма, с която моя 60 херцов монитор го направих на 75 херца и наистина се виждаше разликата. Но много започна да загрява и върнах дефолтните настройки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Автора поне да беше дал една снимка на проблема и на каква резолюция и честота е настроил ОС, 2 страници безсмислени коментари.

преди 12 минути, plmen88 написа:

Има. Аз имам програма, с която моя 60 херцов монитор го направих на 75 херца и наистина се виждаше разликата. Но много започна да загрява и върнах дефолтните настройки.

Кое загрява, до колко градуса е това 'много'?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Raze написа:

Кое загрява, до колко градуса е това 'много'?

Монитора загряваше отзад при HDMI кабала, където е свързан. Не знам колко градуса, но като си сложех ръката и беше много горещо. При дефолтните настройки е само топъл на същото место.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...