Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптопа гасне при пускане на игра

Препоръчан отговор

Здравейте, първо имам следният лаптоп acer aspire a515-51g с intel(r) core(tm) i3-7130u cpu @ 2.70ghz 2.71 ghz, 8 GB ram, Intel HD Graphics 620 с nvidia geforce 940mx.

Същият е изчистен, сменени термопасти и тн., но след пускане на по натоварваща игра след 3-4 минути гасне напълно. Ако веднага се опитам да го включа не се включва а трябва да изчакам 2 -3 минути и тогава. Наблюдавах температурите и тн но всичко си е в нормата. На бенчмарк за видеото го прави същото след 4-5 мин., но не дава никакви грешки никъде. От какво може да е въпросният проблем, тъй като един приятел от сервиз за компютри ми каза, че ми е заминала рам паметта на видеото и лаптопа е за изхвърляне и неможе да се оправи, въпреки че аз мисля че ако е от рам паммета ще има артефакти а то няма. Зарядното си работи добре уж, батерията е все още здрава, но аз мисля че има нещо по тока или нещо подобно. Ако някой е имал подобен проблем ще бъда благодарен да сподели да ли може да се оправи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако лафтопа не гасне ако не пускаш игри - значи не е за изхвърляне. Може да го пуснеш за продажба в olx като "лаптоп идеален за онлайн обучение" - лапетата няма да могат играят игри на него и ще си учат уроците.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво разбираш под 'нормални' температури? С какво и как ги наблюдаваш, предполагам в реално време и при натоварена система? Инсталирай MSI Afterburner и виж какви температури ще вдигнат CPU и GPU преди да се изключи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тествах го с какви ли не тестове, бутващи, не бутваще и т.н. . Грешки няма. Температурите са ок на всичко. При бенч за видеото и някоя игра гасне и не записва никакви грешки вкл и в дъмпа.

А и забравих друго, което е важно, тъй като има две видеокарти съм забранил енвидията, тъй като се е скапала и тя вече дава грешка при видео рамтта и сега работи само на интела.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами тогава го носиш в сервиз за диагностика. Освен видеокартата може и нещо друго да е заминало, все пак вече е машина на над 5 години и тормозена с игри.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Зсравей Rextor.

Имаш ли възможност да погледнеш коя е наличната ти версия на БИОС, и след това да съпоставиш с актуалната такава в страницата на Acer конкретно за твоят модел ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Версията на биоса е 2.02 от 2019г. и e последната за модела в интернет страницата на Acer. 

Нз какви ли тестове пробвах, но решение няма.

Не ми се дава на сервиз лаптопа, че като знам колко време ще прашлясва там... Последният път когато си дадох друг лаптоп на сервиз и то скъп лаптоп ми го върнаха уж оправен, като след второто включването в нас(първото в сервиза и работеше) изгоря цялото дъно и всичко замина, като дадох една капа пари. Оказа се че нещо са не са направили как трябва и е дало на късо, но това не можело да се докаже и лаптопа отиде в коша.

Извинявам се за отклонението, но просто се опитвам да установя какво му е на лаптопа. Странното е че незаписва бъмп, или каквито и да е файлове след като изгасне. 

Интересното е че докато е по студен изкарва повече време преди да изгасне по време на игра. Кофти явно така ще си остане....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не казваш на кои игри ти блоква? Ако е на най-новите и тежки симулатори, просто конфигурацията на лаптопа не е за тях! :beer:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На всички игри, нови стари, дори такива с минимални изисквания. Щом пусна игра и след 2-3 минути лаптопа гасне.

Пробвам да го пусна, но не иска да се включи веднага а отново след 2-3 мин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Rextor написа:

не иска да се включи веднага а отново след 2-3 мин

Т.е. загряване - изстиване. Не го мъчи, а на майстор го заведи!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Определено, добрият вариант е в сервиз. Допустимо е да ти е малка грешката. Примерно, недобро почистване преди нанасяне на пастата или разклатен/лош контакт с дъното. Преди време също имах такъв проблем и сервизен майстор, приятел, ме посъветва да стегна със... свинска опашка! С тая свинска опашка :wors:от най-тънките...и досега работи лаптопа, повече от 2 години! :beer:   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може да е баш от пренатоварване на системата, връзката между паметта, щом не усещаш прегряване, то за 3-4 минути колко да прегрее. Пробвай, както споделят и останалите, в сервиз, из София има доста добри такива, които се обръщат с внимание, работят бързо и компетентно. :) Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...