Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройка или програма на докинг станция E-series Dell PR03X

Виж решението Разрешен от leotroph,

Препоръчан отговор

Здравейте!

ОС -> Windowls 7 64 битова

ПК -> Dell Latitude E6430

ДС -> E-series Dell PR03X

Към ДС е свързан Logitech USB Receiver който комуникира с клавиатура Logitech K400 PLUS WIRELESS TOUCH KEYBOARD.

Не мога да настроя да работи оптимално въпросната клавиатура. 

Когато USB Receiver е свързан към самия компютър, то няма проблем драйвера да се настройва, но през докинг станцията ползвайки драйвера от Logitech (64) не може да се ползва и мишката коплирана към клавиатурата.

Същата конфигурация, но с ОС Windows 11 64 битова = няма проблем. 

Стигнах до извода, че не съм сложил подходящия драйвер за въпросната докинг станция. 

Моля за някакво съдействие или идея как да се "преборя" (заобиколя) с този "незначителен" проблем (небивалица".

Предварително благодаря!!! 

DLW7.1.png

DLW7.2.png

DLW7.3.png

DLW11.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, leotroph написа:

DLW7.1.png

Сигурно ли е, че конекторите на дока и лаптопа контактуват добре с всички пера?
Други USB устройства работят ли нормално на дока?
Каква е регистрираната грешка?
Да не би да не стига токът от дока
Покажи Изглед > Устройства по свързване

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, цър-вул написа:

Покажи Изглед > Устройства по свързване

image.thumb.png.9d3fd9cde7c6898fc1ab2603c3a8c87c.png

Ако е необходимо по-подробно, то поне аз не се ориентирам кое се отнася за докинг станцията.

НО, не намирам логика при Windows 11 да е ОК, т.е. там няма проблем. (Говорим за недостик на мощност.) Самата докинг станция е със "собствено" захранване. Дори през нея зареждам батерията на лаптопа. Да, версиите за самия USB Receiver са различни, но и в двата случая съм ъпдейтнал драйверите за въпросния лаптоп. 

Има и друго: Много не съм доверчив на програмите за разрешаване на драйверни проблеми. При препоръка на външна програма, то бих пробвал да видя дали незначителния проблем ще мога да го разреша. Не е голям зор. ;) 

image.thumb.png.6ef48124f7e21068538d32bf2beb1427.png

п.п. Към докинг станцията е свързана и една безжична мишка. При нея няма проблем. 

п.п.

image.png.d4e0b11230f0488583e2e34ae645b20b.png

Това е при Windows 11

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, цър-вул написа:

Покажи под Win 10, където е проблемът и разгърне дървото до проблемното устройство. Покажи и грешката. 

Трудно ще ми е, защото на реалната машина съм махнал тази възможност ....= "Много работа" е!!! (Не, че няма други дискове, но са .... ) 

НО, на виртуална ще пробвам ... (Там обаче ще ми отнеме време ....) ... 

п.п. По моя логика не би следвало да има проблем ... 

преди 3 минути, leotroph написа:

проблемното устройство

Въпросното устройство не знам до колко е OEM. ;) = Ни едното, ни другото ... но "веригата" се губи ... при 7-цата ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Просто трябва да се види каква грешка е регистрирана, има ли инсталиран драйвър, къде във дървото се явява проблемното устройство

Просто трябва да се види каква грешка е регистрирана, има ли инсталиран драйвър, къде във дървото се явява проблемното устройство

А Windows 7 актуализиран ли е? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Windows 7  e актуализиран.

image.png.5a3bb8d589516b73bfd38a5f5d01558e.pngimage.png.2f535c6fdea540d0fde7cf3583616373.pngimage.png.611eca6dae81c3d857052ed840a5cbf3.png image.png.5efb07157d4d950b54e62ccbec8bbaf5.png

Уви понеже Windows 10 е на виртуална машина и "наследява" клавиатурта и мишката, така че е в зависимост от драйвера който слага Windows 7, т.е. в самия компютър ако е сложен въпросния ресъйвер няма проблем, но прес докинг станцията отново е разпозната клавишите на клавиатурата, но не и точпада към нея.

Реално въпросният драйвер го слагам ръчно и в тоя случай не може да се ползва точпада към клавиатурата. = Имам "1/2" успеваемост.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да съм казъл, че имам проблем??? => Видно е, че през Windows 11 - Няма проблем!!! 

Това е проблематика, а не проблем!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както и да го наричаш, се решава само с дясната (или ляват) ръка. В противен случай излиза както обикновено, че искащ да се похвалиш с неква докинг станция. Аз нямам такава и завиждам! ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...
  • Решение

Проблема е бил друг.

Това

Цитат

go to C:/Windows/inf

see if there are file "usb.inf" and "usb.pnf". if those two files are missing, copy it from another computer. hope it helpful.

Source : From my own experience

от Windows 7 detect the receiver as USB Receiver and does not have driver - Microsoft Community -> реши проблема ми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...