Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Парламентарни избори 02.04,2023г.

Bubbles

Препоръчан отговор

преди 25 минути, Гражданин написа:

Много ги обичаме такива като теб, дето са извън България от години в прогнилия запад в тези съюзи, но България да напускала НАТО и ЕС, че "българите трябва само да са задружни" и "да рАботЯт много за общото благо"...

Чукча писател...

Ти къде ме видя да говоря за това какво трябва да напуска България? М?
Цитирал съм колегата и му казвам с какво не съм съгласен и че България БИ МОГЛА да се оправи самостоятелно.

И за да ти е ясно, аз съм ЗА ЕС и твърдо за целия ЕС да напусне НАТО, ако ще има обща военна организация, тя трябва да е изцяло ЕВРОПЕЙСКА а не да се командва отатък океана и Европа да няма право на никакво въоръжение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Bubbles написа:

Чукча писател...

Цитирал съм колегата и му казвам с какво не съм съгласен и че България БИ МОГЛА да се оправи самостоятелно.

И за да ти е ясно, аз съм ЗА ЕС и твърдо за целия ЕС да напусне НАТО, ако ще има обща военна организация, тя трябва да е изцяло ЕВРОПЕЙСКА а не да се командва отатък океана и Европа да няма право на никакво въоръжение.

Аз съм против ЕС, защото тежестта при гласуване в Европарламента е на страната с най-голямо население. Сиреч на 5 държави. ЕС се върти само и единствено около 3 държави. Франция, Германия и Италия.

Диктатура на мнозинството не е демократично, равноправно е да, но не солидарно и справедливо. Всяка една държава трябва да им тежест и 1 точка при гласуването.

Equality не е същото като equity.

https://trud.bg/между-равенството-и-справедливостта/

IISC_EqualityEquity.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Bubbles написа:

Чукча писател...

Цитирал съм колегата и у казвам с какво не съм съгласен и че България БИ МОГЛА да се оправи самостоятелно.

Кажи ми тогава кой "колега" си цитирал тук:

преди 1 час, Bubbles написа:

Не съм съгласен, България може да се справи стига българите да са задружни, да работят много за общото благо а не само за собственото и да няма външни "благодетели" които постоянно да си завират големите носове където не им работа.

Звучи ми баш така както излиза, че си казал че България "БИ МОГЛА да се оправи самостоятелно", т.е. извън НАТО и ЕС докато ти си си седиш в тях и от далече, на комфортно и демократично даваш премъдрите си наставления за самостоятелност, която ще ни тласне нас едва 6 милионна държава или към руската орбита с последни шансове за някакво унизително оцеляване на онази част от нас, която ще оставят съседите ни след като си ни поделят, или в края на историята ни като държава. А ти от Францията ще си вееш задните части и няма и да припариш до тук като стане напечено. Сигурно пак ще мъдруваш лицемерно в такъв случай и ще пишеш писателски тук "България можеше да се оправи самостоятелно, но уви не се получи, язък!".

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Аз съм против ЕС, защото тежестта при гласуване в Европарламента е на страната с най-голямо население. Сиреч на 5 държави. ЕС се върти само и единствено около 3 държави. Франция, Германия и Италия.

В Европейския парламент има партии. Депутатите на тези изброени държави не гласуват единодушно всеки път автоматично, защото са си от една държава. Когато гласуваш за евродепутат, ти не гласуваш някой да защитава страната ти, а за този който ще защитава най-добре твоите интереси като на европейски гражданин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Гражданин написа:

Кажи ми тогава кой "колега" си цитирал тук:

Звучи ми баш така както излиза, че си казал че България "БИ МОГЛА да се оправи самостоятелно", т.е. извън НАТО и ЕС докато ти си си седиш в тях и от далече, на комфортно и демократично даваш премъдрите си наставления за самостоятелност, която ще ни тласне нас едва 6 милионна държава или към руската орбита с последни шансове за някакво унизително оцеляване на онази част от нас, която ще оставят съседите ни след като си ни поделят, или в края на историята ни като държава. А ти от Францията ще си вееш задните части и няма и да припариш до тук като стане напечено. Сигурно пак ще мъдруваш лицемерно в такъв случай и ще пишеш писателски тук "България можеше да се оправи самостоятелно, но уви не се получи, язък!".

Пенчо бре чети!
То е видно кого и какво точно съм цитирал.

А това какво как ти звучи си е твой проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Bubbles написа:

Пенчо бре чети!
То е видно кого и какво точно съм цитирал.

А това какво как ти звучи си е твой проблем.

Не, не е. Ама просто не ти отъврва да не се направиш на интересен когато са те хванали да говориш лицемерни неща. Разговорът с теб е токсичен. Стига ми толкова за днес.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, Bubbles написа:

Опаа, явно си много добър експерт във военната област щом даваш такива препоръки. И как точно ще стане? Я си напиши "експертното" мнение, моля. 

Че президента на Франция дава приоритет на НАТО.

Макрон се отказва от идеята за европейска армия

Вече има голяма промяна от страна на президента Макрон. От идеята за европейска армия, за която той говореше преди години, на фона на мозъчната смърт на НАТО, до това сега да казва, че трябва да изградим европейска отбрана въз основа на европейския стълб на НАТО. За да може Европа да проведе мащабна военна операция, без да зависи от подкрепата на САЩ, тя трябва да има така наречените “стратегически средства“. Такива стратегически фактори са стратегическите транспортни връзки, логистични възможности, стратегическа комуникация, включително сателити, както и стратегическо разузнаване. От тези способности Европа разполага само с минимума..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, БаалБек написа:

Опаа, явно си много добър експерт във военната област щом даваш такива препоръки. И как точно ще стане? Я си напиши "експертното" мнение, моля. 

Че президента на Франция дава приоритет на НАТО.

Макрон се отказва от идеята за европейска армия

Вече има голяма промяна от страна на президента Макрон. От идеята за европейска армия, за която той говореше преди години, на фона на мозъчната смърт на НАТО, до това сега да казва, че трябва да изградим европейска отбрана въз основа на европейския стълб на НАТО. За да може Европа да проведе мащабна военна операция, без да зависи от подкрепата на САЩ, тя трябва да има така наречените “стратегически средства“. Такива стратегически фактори са стратегическите транспортни връзки, логистични възможности, стратегическа комуникация, включително сателити, както и стратегическо разузнаване. От тези способности Европа разполага само с минимума..

Защо да не стане?
Малко ли велики европейски армии е имало?
А сега какво? Всички европейски страни са разградени дворове, само да гъкнат и изчезват.
Защо трябва да се чака на краварника да ни пази като междувременно сме зависими от него?

И нормално МакАрон да се откаже от идеята след като щатския посланик го понатисна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Bubbles написа:

Защо да не стане?

Е нали това чакам да напишеш - как?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Гражданин написа:

Не, не е. Ама просто не ти отъврва да не се направиш на интересен когато са те хванали да говориш лицемерни неща. Разговорът с теб е токсичен. Стига ми толкова за днес.

Какви лицемерни неща?
Казах точно с три думи какво мисля, кратко и точно.
Какво не ти е ясно?

току-що, БаалБек написа:

Е нали това чакам да напишеш - как?

Я вземете първо с гражданина да изтрезнеете пък тогава пробвайте да разберете за какво си говорим.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Bubbles написа:

Какви лицемерни неща?
Какво не ти е ясно?

Я вземете първо с гражданина да изтрезнеете пък тогава пробвайте да разберете за какво си говорим.

Поредния, който живее извън реалния свят, но е захапал здраво куката на популизма и "ръси мозък", без да може да се аргументира. Ясен си ми. Въздух под налягане, но издишашшшшшш...

преди 52 минути, АСПЕКТ написа:

Аз съм против ЕС, защото тежестта при гласуване в Европарламента е на страната с най-голямо население

Ела си за постоянно в България и тогава ще ти повярвам. :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, БаалБек написа:

Поредния, който живее извън реалния свят, но е захапал здраво куката на популизма и "ръси мозък", без да може да се аргументира. Ясен си ми. Въздух под налягане, но издишашшшшшш...

Не лелче ти издишаш.
Аз казвам че МОЖЕ да стане, ти си тази която го оспорва, тоест ти трябва да обясняваш защо.
Аз вече ти казах, Европа има ресурса и капацитета да си създаде своя собствена армия, така че топката е в твоето поле.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Bubbles написа:

Не лелче ти издишаш.
Аз казвам че МОЖЕ да стане, ти си тази която го оспорва, тоест ти трябва да обясняваш защо.
Аз вече ти казах, Европа има ресурса и капацитета да си създаде своя собствена армия, така че топката е в твоето поле.

Чиче, детайлите са важни, а не общите приказки с розови понита, които са ти в главата..., ако въобще мислиш в реалността.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, БаалБек написа:

Ела си за постоянно в България и тогава ще ти повярвам. :cool:

Ела постоянно в Германия и тогава ще ти повярвам. Ела в Дрезден.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вчера бяха естонските избори. Но цялата минала седмица естонците можеха да гласуват онлайн. И подобриха собствения си рекорд - повече от половината гласове (313 510 от общо 610 318) са подадени онлайн.

Преди 3 месеца хартиената коалиция отмени експерименталното въвеждане на онлайн гласуване в България, след като то беше прието през 2016 г., но ЦИК с тяхно мнозинство и тяхна изпълнителна власт не постигна особен напредък.

Да, електронните форми на гласуване имат своите рискове, но 7 години са достатъчно време за реализиране на работещо електронно дистанционно гласуване.

Това, което дърпа България назад е неразбиращият нуждата от модернизация политически елит, който в страховете си се превърна в група лудити, които отменят и отхвърлят почти всичко електронно (гласуването далеч не е единственият пример в последния парламент).

България може да бъде модернизирана и това не е самоцел - това я прави по-добра за живеене и по-привлекателна за инвестиции. Онлайн гласуването е само черешката на тортатата, но смятам, че и това можем да имаме.

Божидар Божанов

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Един нормален човек и две гейпросащесср трололинки. Които, все пак получават работа, заради застъпничеството на нормалния човек. На по-ниски позиции, където тяхното обучение би било полезно и не могат да вредят чак толкова:

https://www.facebook.com/FlavoredRecipes/videos/484242820435911/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Bubbles написа:

Европа да няма право на никакво въоръжение.

Я покажи къде ни е забранено да имаме въоражение. То иронията е, че баш американците реват да започнем да харчим повече пари за въоражение, вместо те да ни пазят. Странно как, самопровъзгласилите сте се "анти-кравари" не можете 3 коментара да изкарате, без да пуснете някоя лъжа, на всичкото отгоре, брутално малоумна. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, N1K17Y написа:

Я покажи къде ни е забранено да имаме въоражение. То иронията е, че баш американците реват да започнем да харчим повече пари за въоражение, вместо те да ни пазят. Странно как, самопровъзгласилите сте се "анти-кравари" не можете 3 коментара да изкарате, без да пуснете някоя лъжа, на всичкото отгоре, брутално малоумна. 

Има договори които забраняват определени оръжия които са позволени само пастира. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Bubbles написа:

Има договори които забраняват определени оръжия които са позволени само пастира. ;)

Кои държави и кои договори ? Аз знам само за такива, като Япония например, която губи ВСВ, но пък ето ти го и отговора на въпроса "защо". 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, Bubbles написа:

Какви лицемерни неща?

Искаш България да напусне НАТО и ЕС, а ти седиш в държава, която е в НАТО и ЕС.

И аз ти го казах по същия начин.

Какво не ти е ясно?

На мен може и всичко ми е ясно, но ти си този, който трябва да се обяснява, защо личният му пример на дела е различен от този на думи (Искаш България да напусне НАТО и ЕС, а ти седиш в държава, която е в НАТО и ЕС.).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Гражданин написа:

На мен може и всичко ми е ясно, но ти си този, който трябва да се обяснява, защо личният му пример на дела е различен от този на думи (Искаш България да напусне НАТО и ЕС, а ти седиш в държава, която е в НАТО и ЕС.).

Айде да не ми завираш думи на клавиатурата става ли?
Казах че искам Европа да напусне НАТО, в ЕС не виждам нищо лошо.

По-ясно от това няма как да ти го кажа, ако имаш поне 1 грам мозък вярвам ще разбереш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Гражданин написа:

Ти също стоиш, живееш, седиш в държава, която е в ЕС и в НАТО, и нещо позитивно да видя?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, АСПЕКТ написа:

Ти също стоиш, живееш, седиш в държава, която е в ЕС и в НАТО, и нещо позитивно да видя?

Ами да, процъфтяваме! Иначе щяхме да сме още като в мрачните години на 90-те. Стъпването ни в тези съюзи ни придържа културно и като стандарт на живот в Европа. Като излезем ще стане като в Русия, а може би по-лошо. Даже може и да ни разпарчетосат съседите и при това с благословията ѝ, защото ще иска да ни унижи след "предателството" ни да решим да искаме европейски път на развитие.

преди 58 минути, Bubbles написа:

Айде да не ми завираш думи на клавиатурата става ли?
Казах че искам Европа да напусне НАТО, в ЕС не виждам нищо лошо.

По-ясно от това няма как да ти го кажа, ако имаш поне 1 грам мозък вярвам ще разбереш.

И как така ше накараш цяла Европа да напусне НАТО? И после какво? Ти знаеш ли колко държави в Европа тайно само това и чакат. Очевидно общата ти култура по история на 20 век е слаба. Има нужда от съюзи които гарантират мира. И като имаш един работещ такъв съюз, няма нужда да го разкарваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Гражданин написа:

Ами да, процъфтяваме! Иначе щяхме да сме още като в мрачните години на 90-те. Стъпването ни в тези съюзи ни придържа културно и като стандарт на живот в Европа. Като излезем ще стане като в Русия, а може би по-лошо. Даже може и да ни разпарчетосат съседите и при това с благословията ѝ, защото ще иска да ни унижи след "предателството" ни да решим да искаме европейски път на развитие.

Процъфтявате казваш?

Направо избуявате.

Capture d’écran (98).png

преди 19 минути, Гражданин написа:

И как така ше накараш цяла Европа да напусне НАТО? И после какво? Ти знаеш ли колко държави в Европа тайно само това и чакат. Очевидно общата ти култура по история на 20 век е слаба. Има нужда от съюзи които гарантират мира. И като имаш един работещ такъв съюз, няма нужда да го разкарваш.

Аз да накарам?
Ти верно не мислиш а просто чукаш копчетата по клавиатурата.

Това не можеш да го НАКАРАШ, то се постига и не е невъзможно.

Хайде да те питам : Какво лошо виждаш в това ЕС или дори Европа като континент да си има собствен независим от САЩ еквивалент на НАТО? Нали се за независимост и свобода, защо Европа да зависи от САЩ? Защо тази зависимост не ви пречи като руската?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз да накарам?
Ти верно не мислиш а просто чукаш копчетата по клавиатурата.

Това не можеш да го НАКАРАШ, то се постига и не е невъзможно.

И 12 годишен би разбрал какво те питах. Ясно е, че не искам от теб ти лично да накараш някого докато си малък човек, а просто за момент да си представиш, че си по-голям фактор от себе си, например издигнал се във властта политик с армия от политици зад гърба си, които ще подкрепят решението му за излизане. Толкова ли беше сложно да си го представиш? И съответно да изведеш в няколко по-малки стъпки как това може да стане и с какви евентуално последствия (защото всичко си има последствия, както положителни, така и отрицателни).

Хайде да те питам : Какво лошо виждаш в това ЕС или дори Европа като континент да си има собствен независим от САЩ еквивалент на НАТО? Нали се за независимост и свобода, защо Европа да зависи от САЩ? Защо тази зависимост не ви пречи като руската?

Защото от цивилизационна гледна точка и сегашните обстоятелства сме със сходни култури. Западна Европа има народи с либерални виждания и демократична култура подобна на тази в държавите в Северна Америка. Хората в Европа не обичат да гледат някой ошишкан диктатор със шкембе или с дребен ръст по време на военни паради строени като кучета дресирани да чакат команди и да ръкопляскат след всяка тъпа реч колко велика е рОдината. Имат други ценности, които се въртят около индивида, а не колектива. И което е постигнато благодарение на Западния свят няма нужда да се отрича и да се търси тепърва някаква самодостатъчност на континента и преоткриване на топлата вода.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...