Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нямам сигнал от ПС-то към Монитора

Препоръчан отговор

Здравейте на всички! При опит за пускане на компа нямам сигнал на монитора. Изписва ми Displayport No Signal. Реших, че може да е нещо от кабела и пробвах с HDMI, но същата работа. Конфигурацията и монитора са чисто нови. Нямам още инсталирана ОС като интересното в случая е, че има картина на биоса като зареди, но като тръгна да инсталирам уиндоуса ми изписва Displayport No Signal независимо какъв кабел ползвам. Ето и компонентите:

Дъно: MSI B550-A PRO

CPU: AMD RYZEN 5 5600G

SSD: Silicon Power UD80 1TB M.2 PCIe NVMe

PSU: ZALMAN  550W Bronze ZM550-GVII

RAM: 2X8 DDR4 3200 ADATA XPG D10/RD

Mонитор: ASUS TUF GAMING VG279Q1Р

Само да спомена,че при пускане на пс то всички вентилатори тръгват, в биоса всеки компонент се вижда и няма никакви неприятни звуци, върви си гладко системата просто няма картина. Мога по късно да кача и някоя друга снимка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, Teemo написа:

От менюто на монитора, избираш "input" . След това избираш "source" (при TUF мисля че беше - overclocking), след това  "on" .

Няма как да вляза в менюто, след като натисна power buttona изписва No Signal и лампата светва в оранжево. Единствено като пусна компа имам картина от биоса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, WingShot написа:

Няма как да вляза в менюто, след като натисна power buttona изписва No Signal и лампата светва в оранжево. Единствено като пусна компа имам картина от биоса.

Няма значение, какво пише...

Натискаш бутона  "Menu" НА МОНИТОРА. Отдясно, отзад.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Teemo написа:

Няма значение, какво пише...

Натискаш бутона  "Menu" НА МОНИТОРА. Отдясно, отзад.

Няма такъв бутон изобщо. Има само eдин power бутон, който е и joystick.

pic_Rich_connectivity.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Погледни за физически бутони. Не може да няма. Няма как, да няма. Поне четири са.

На TUF съм виждал, само отзад, отдясно... Затова може би, те подведох.

@dioib ти е дал мануал, как да работиш с него. Не е нищо сложно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

""Няма такъв бутон изобщо. Има само eдин power бутон, който е и joystick.""

На снимката долу вляво има бутон. Погледна ли от документацията още в самото и начало колко много функции се изпълняват само с него?

Ето ти началният екран:

ScreenShot002.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Еми да натиснах го в средата както си показал на снимката и нищо не става. Въобще не влиза в менюто, а ми изписва надписа че няма сигнал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, WingShot написа:

Еми да натиснах го в средата както си показал на снимката и нищо не става. Въобще не влиза в менюто, а ми изписва надписа че няма сигнал.

Чети документацията. Всичко е описано подробно. Като почнеш от точка 1.6 както съм посочил от снимката При задържане на натиснат бутон над 5 секунди, отключва менюто на монитора. Това направи ли го? Четеш всичко от началото, и се справяш с монитора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето ти ръководство за настройки във PDF формат. Разархивираш го и е на руски език. Напълно разбираемо написано за да го разбереш

Изтегли си го от линка по долу!

Линк:

ASUS_VG279Q1R_Russian
https://dox.abv.bg/download?id=9722062ecc

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, Kolev72 написа:

Чети документацията. Всичко е описано подробно. Като почнеш от точка 1.6 както съм посочил от снимката При задържане на натиснат бутон над 5 секунди, отключва менюто на монитора. Това направи ли го? Четеш всичко от началото, и се справяш с монитора.

преди 20 часа, Kolev72 написа:

""Няма такъв бутон изобщо. Има само eдин power бутон, който е и joystick.""

На снимката долу вляво има бутон. Погледна ли от документацията още в самото и начало колко много функции се изпълняват само с него?

Ето ти началният екран:

ScreenShot002.jpg

Да, Тоя списък излиза като натисна и задържа копчето, но не ми дава да го избера, буквите са в черно. Дава ми само ляво и дясно които съответно са за изключване и затваряне, те са си в бяло. Кво да правя сега..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, WingShot написа:

Да, Тоя списък излиза като натисна и задържа копчето, но не ми дава да го избера, буквите са в черно. Дава ми само ляво и дясно които съответно са за изключване и затваряне, те са си в бяло. Кво да правя сега..

Кога купува монитора пробвахте ли го в магазина? Ако е работил и сега ще работи. Това, че не можеш да се справиш с настройките, никой не е виновен. Вземаш монитора и в сервиза или в магазина откъдето е купен, за да ти го нагласят. Това са елементарни настройки които се налагат при закупуване на всяко едно устройство. А и има книжка с подробно описание. Какво ще правиш - ти решаваш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Оправих се, всичко тръгна. Въобще не беше от настройките на монитора, мерси все пак за отделеното време.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, WingShot написа:

Оправих се, всичко тръгна. Въобще не беше от настройките на монитора, мерси все пак за отделеното време.

Кажи какво е, решението на проблема.

Това е идеята на форума.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...