Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не светва екрана на монитора

Виж решението Разрешен от NewRedDragon,

Препоръчан отговор

На един стационарен компютър реших да му сменя батерията от БИОС с нова. След като го включи вентилаторите се въртят, но екрана не светва. И лампичката за екрана не светва. Дали има връзка със замяната на батерията или другъде е причината според вас?

Натискам на монитора копчето за ключване и нищо не се включва, но даже индикатора на монитора не светва сякаш е изгорял монитора. Преди това си работеше без проблем, не разбирам къде е проблема. Отвих и завих отново кабела между монитора и кутията, но нямаше промяна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, jordanp написа:

На един стационарен компютър реших да му сменя батерията от БИОС с нова. След като го включи вентилаторите се въртят, но екрана не светва. И лампичката за екрана не светва. Дали има връзка със замяната на батерията или другъде е причината според вас?

Натискам на монитора копчето за ключване и нищо не се включва, но даже индикатора на монитора не светва сякаш е изгорял монитора. Преди това си работеше без проблем, не разбирам къде е проблема. Отвих и завих отново кабела между монитора и кутията, но нямаше промяна.

Дайте повече информация за компютъра модел на дъното какво е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Дайте повече информация за компютъра модел на дъното какво е.

Комплютъра е Dell Vostro 200, с дъно g33m02

Монитора е LG Flatron l1953s.

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Монитора включен ли е в ел. мрежата ?

Връзката монитор-компютър е с vga кабел. И съоветно включвам  в ел. мрежата само кабела на компютъра. Не виждам монитора да има отделно захранване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, jordanp написа:

И лампичката за екрана не светва.

На мен ми светва да провериш кабела/контакта, където е свързан монитора. Или е дефектирал бутон за вкл. му.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
преди 6 минути, jordanp написа:

Комплютъра е Dell Vostro 200, с дъно g33m02

Монитора е LG Flatron l1953s.

Връзката монитор-компютър е с vga кабел. И съоветно включвам  в ел. мрежата само кабела на компютъра. Не виждам монитора да има отделно захранване.

Да, бе.... И монитора се захранва по VGA :) Я виж какво пише за монитора ти:

Цитат

Power Supply AC 90~264 V (47 ~ 63Hz)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, NewRedDragon написа:

Да, бе.... И монитора се захранва по VGA :) Я виж какво пише за монитора ти:

Офф, изобщо не съм обърнал внимание, че има отделно захранване. Там се оказа проблема.

Вече се включва, но да не пускам нова тема ще пиша за друга нередност. На монитора преминават някакви вълни постоянно. Мърдам VGA кабела да не би да не прави добра връзка, но се оказа, че не е от него защото не се оправя. Интересно кое прави тези смущения? До сега не е имал такъв проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вече се включва, но да не пускам нова тема ще пиша за друга нередност. На монитора преминават някакви вълни постоянно. Мърдам VGA кабела да не би да не прави добра връзка, но се оказа, че не е от него защото не се оправя. Интересно кое прави тези смущения? До сега не е имал такъв проблем.

С каква честота на опресняване работи ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Офф, изобщо не съм обърнал внимание, че има отделно захранване. Там се оказа проблема.

Снимай и дай снимка да видим тези вълни само да не се окажат че са от море.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 54 минути, jordanp написа:

При положение че в контакта на стената има 230 волта, захранващият кабел е добре куплиран  към монитора и бутона ON-OFF за включване и изключване на монитора ти е здрав, остава предпазителят, който е вътре на платката със захранването да е изгорял. Поради какви причини- не казваш. Ако ти не можеш да се справиш, потърси някой , който е на ТИ с тази техника да ти помогне. Иначе в сервиз и плащане на едни пари, които често не ви харесват като стойност. И прочети как се задават въпроси в техническите форуми. Не е необходимо да те питаме за всяко нещо. Ако си правил нещо с монитора и не ни казваш, правиш грешка. Аз само предполагам.

Понеже си ме изпреварил с отговора си и всичко е наред , остава да замениш кабела между монитора и компютъра с нов(който си сигурен че работи) за да видиш дали има проблем с него. В другия случай, ремонта не е по твоите сили!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Kolev72 написа:

остава да замениш кабела между монитора и компютъра с нов(който си сигурен че работи) за да видиш дали има проблем с него

Мониторът не индикира подадено захранване
Вариант е навремето този монитор да е захранван от захранването на компютъра с кабел с 3-пинови PC конектора

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, AAUUXX написа:

С каква честота на опресняване работи ?

Като разгледах отстрани какви опции предлагат бутоните от монитора видях, че има автонастройка - от нея се оправиха въпросните вълни, вече показва нормално.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, цър-вул написа:

Мониторът не индикира подадено захранване
Вариант е навремето този монитор да е захранван от захранването на компютъра с кабел с 3-пинови PC конектора

Ето!

От тук нататък си ти. Монитора е:   LG Flatron l1953s

ScreenShot003.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, jordanp написа:

Заядливецът @Kolev72, нещо да кажеш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, цър-вул написа:

Заядливецът @Kolev72, нещо да кажеш?

Това отдавна го прочетох. Ти на всеки който отговаря  цитираш поста, за да излезе по пточно и евентуално нещо да не би да е пропуснал? Колко монитора от този сорт си поправил до сега с твоя стаж?

Към Йордан:

Постави точна на поста на Цър вул, за да е спокойно момчето убедително води по точки във форума. 

Павка!

Това, добавеното в горният ми пост прочете ли го. Данчо ме изпреварил с писането и затова съм го поставил в същия пост:

"Понеже си ме изпреварил с отговора си и всичко е наред , остава да замениш кабела между монитора и компютъра с нов(който си сигурен че работи) за да видиш дали има проблем с него. В другия случай, ремонта не е по твоите сили!"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...