Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За и против дългото седене в тоалетната

Препоръчан отговор

Добър ден на всички!

Знам, че темата е особена, но все пак мисля, че е важна. Аз имам вече дългогодишен проблем с изхождането. 

Прекарвам доста време в тоалетната, тъй като ми е непосилно да приключа тази работа за 5, 10 или дори 15- 20 минути.

Разбира се, заради това завъдих и хемороиди, включително масирано кървене съм получавал от време на време, но все пак нищо по-сериозно. Вътре имам навика да чета книги и да ровя в телефона.

Просто нямам избор. Засякъл съм, че само с продължителна и упорита "работа" във ВЦ-то постигам успехи (и то често са откъслечни).

Та, интересно ми е вие какъв опит имате. За или против дългото седене в тоалетната при проблеми с изхождането

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом не ми се ходи, не хода. Ако ще и една седмица да не съм ходил, все ми е тая.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, plmen88 написа:

Щом не ми се ходи, не хода. Ако ще и една седмица да не съм ходил, все ми е тая.

Викаш, и един месец да не ходиш, пак ти е все тая..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се е случвало. 10 дни ми се е слувало да не хода, но ми нямаше абсолютно нищо. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами вземи мерки де, то дългото седене идва явно от телефона и книгите, хемороидите пък вече се отстраняват лесно.

преди 1 минута, plmen88 написа:

Не ми се е случвало. 10 дни ми се е слувало да не хода, но ми нямаше абсолютно нищо. 

Мисля че не си разбрал въпроса на темата, а той не е колко дълго НЕ ходиш в тоалетната, а като отидеш колко дълго стоиш вътре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Bubbles написа:

а той не е колко дълго НЕ ходиш в тоалетната, а като отидеш колко дълго стоиш вътре.

Колкото по-бързо, толкова по-добре. Нямам време да си губа времето с глупости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)
преди 5 минути, Bubbles написа:

Ами вземи мерки де, то дългото седене идва явно от телефона и книгите, хемороидите пък вече се отстраняват лесно.

Оо, пробвал съм без тел и книги.😄 Същата работа, ако не и по-зле...т.е. никакъв резултат. Апропо, днес се пробвах за 20 минути. Няма продукция.😄

Редактирано от Alokin Slowwalker (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Alokin Slowwalker написа:

Оо, пробвал съм без тел и книги.😄 Същата работа, ако не и по-зле...т.е. никакъв резултат. Апропо, днес се пробвах за 20 минути. Няма продукия.😄

А какво ядеш?
Явно освен хемороиди имаш и як запек, то само сухоежбини не става ве мой.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не обичам да седя излишно в тоалетна за ралика от доста, които дори пият кафе, пушат цигари, четат весници и цъкат игри. Тези с проблеми е разбираемо, за другите на мен лично не е! За протокола, най-дълго не съм ходил по голяма нужда 5 дена - първите 5 дена в казармата :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Bubbles написа:

А какво ядеш?
Явно освен хемороиди имаш и як запек, то само сухоежбини не става ве мой.

Начи, признавам, че не се храня много здравословно, напоследък действително ми се налага да съм на сухоежбини, но дори когато ям повече плодове като круши, в менюто ми добавя боб, мюсли с прясно мляко (прокарва доста)...дори тогава процедурата в тоалетната е бавна. И обикновено трябва да е сутрин. Естествено, без кафе не може.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имаш голяма нужда = седиш повече. Имаш малка нужда седиш по-малко. 

За какъв род нужда в повече става въпрос???

Иначе, не в банята, а в нужника един възкликнал: Еврика!!! :) 

п.п. В тоалетната само и единствено една жена се застоява и пита пред огледалото: Дали съм красива или не?! :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не обичам да седя излишно в тоалетна за ралика от доста, които дори пият кафе, пушат цигари, четат весници и цъкат игри. Тези с проблеми е разбираемо, за другите на мен лично не е! За протокола, най-дълго не съм ходил по голяма нужда 5 дена - първите 5 дена в казармата :)

Е, аз съм от тези, дето влизат с кафе, телефон (с лаптоп съм влизал дори😃),  книги, списания, вестници... квот се сетиш. Ама, аз май си имам основателна причина...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

п.п. Иначе, хм ... медицинско: Само и единствено жена има проблем със запека. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Alokin Slowwalker написа:

Е, аз съм от тези, дето влизат с кафе, телефон (с лаптоп съм влизал дори😃),  книги, списания, вестници... квот се сетиш. Ама, аз май си имам основателна причина...

Увеличи движението. Ако дейността ти е свързана със стоене повечко на едно място то трябва да компенсираш с някакъв спорт, бягане може и във фитнес ако е по-удобно!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Alokin Slowwalker написа:

И аз требе да направя кат него😃

Нема се плУашиш. И аз обичам да си чета новините и e-mail-ите вътре с телефона. Преди четях и разни компютърни списания (преди да ги спрат и да минат на PDF) и комикси (като по-малък). Откакто се помня минимум 10-20 мин. на ден. За никъде не бързам. После както се казва в една реклама "Сигурно, меко, леко". :lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Нема се плУашиш. И аз обичам да си чета новините и e-mail-ите вътре с телефона. Преди четях и разни компютърни списания (преди да ги спрат и да минат на PDF) и комикси (като по-малък). Откакто се помня минимум 10-20 мин. на ден. За никъде не бързам. После както се казва в една реклама "Сигурно, меко, леко". :lol6:

Направо отивам за един дюнер! Ал Бънди ме вдъхнови.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Тетя написа:

Лактулоза МИП сироп,чай от сена,има и таблетки сена,има разхлабващи шоколадчета,има клизми,хуск фибри… избора е голям.

Вода с лимон ми действаше добре. А клизмите са доста краен вариант. Все пак защо не!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Alokin Slowwalker написа:

Все пак защо не!

Да не ти хареса... Като да пишкаш и да си тръскаш - ако се заиграеш, малко повече...

- кафе+боза+айрян

- прясно мляко, на стайна температура

- сок от туршия

- една лъжица олио+две лъжици кисело мляко

Има и доста лекарства, не смея да ти препоръчвам. Някой фармацефт/лекар, ше трябва да те види.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Teemo написа:

Да не ти хареса... Като да пишкаш и да си тръскаш - ако се заиграеш, малко повече...

- кафе+боза+айрян

- прясно мляко, на стайна температура

- сок от туршия

- една лъжица олио+две лъжици кисело мляко

Има и доста лекарства, не смея да ти препоръчвам. Някой фармацефт/лекар, ше трябва да те види.

Бях веднъж на гастро, не ми откри някакви особени проблеми. Само ми предписа едни хапчета за кървенето.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, plmen88 написа:

Чак пък абсолютно нищо? Започваш да виждаш удебелени букви!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Движение и правилно хранене. Никакви таблети, телефони и котлони в тоалетната. Яж повече плодове и кисело мляко. От телефоните освен, че се седиш повече мозъка не дава сигнали, че ти се ходи до кенеф, а се занимава с телефона. Освен хемороиди, телефона ти е пълен с микроби и прочие, лесно можеш да си докараш някаква инфекция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...