Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

малка плоска акумулаторна батерия - от къде може да се купи ?

Препоръчан отговор

Добро утро и добър ви ден Форкумци ! 
Малка плоска акумулаторна батерия - от къде може да се купи ?  
Имам таблет с Уиндоус и блутут клавиатурка която спря да зарежда 
Известно време я карах на постоянно включен кабел ама то ако ще е така - какъв е смисъла от мързелив-тута 
Та , ядосах се , разглобих я 
Батерията - бременна 10-я месец 
и ся - ко праим ? От къде такава мини батерийка ??!? 
Вие от къде си ги набавяте ? 
ни волтове пише , ни нищо 
амперчасовете ми се иска да су намеря с колкото се може повече 
амаааа АКО може да е дълга 5 СМ , не и широка 
 че има габарири , съвместимост в улея на корпуса вътре 

IMG_20230312_024523.jpg

IMG_20230312_024335 (1).jpg

IMG_20230312_024623 (1).jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Dalaidido Lama написа:

Добро утро и добър ви ден Форкумци ! 
Малка плоска акумулаторна батерия - от къде може да се купи ?  
Имам таблет с Уиндоус и блутут клавиатурка която спря да зарежда 
Известно време я карах на постоянно включен кабел ама то ако ще е така - какъв е смисъла от мързелив-тута 
Та , ядосах се , разглобих я 
Батерията - бременна 10-я месец 
и ся - ко праим ? От къде такава мини батерийка ??!? 
Вие от къде си ги набавяте ? 
ни волтове пише , ни нищо 
амперчасовете ми се иска да су намеря с колкото се може повече 
амаааа АКО може да е дълга 5 СМ , не и широка 
 че има габарири , съвместимост в улея на корпуса вътре 

IMG_20230312_024523.jpg

IMG_20230312_024335 (1).jpg

IMG_20230312_024623 (1).jpg

"Батерията бременна в 10-тия месец" каза. 😆 Оправи ми деня с това.

Относно самата батерия, това е едноклетъчна 3,7V литиево-йонна батерийка, аз си ги купувам от АлиЕкспрес. На едната страна на батерията трябва да има изписани 6 числа, това са габаритите на батерията. Първите две са дебелината на батерията в милиметри като десетична дроб (т.е. 50 значи 5.0мм, 45 е 4.5мм и т.н.), вторите 2 са ширината в милиметри като цяло число, третата двойка (или дори тройка) числа са дължината в милиметри като цяло число. Примерно, твоята очаквам да бъде нещо от рода 302025 - 3мм дебела, 20мм широка, 25мм дълга. Дори да ги няма изписани числата, можеш да си я измериш с линийката и по тези данни да си намериш подходящата батерия. Не се бърка, ако е някой и друг милиметър по-голяма или по-малка, стига да се побира в кухината на клавиатурата. Физическият размер на батерията е свързан с токовия ѝ капацитет - по-голямата просто държи повече ток. Туй то.

Виж тази дали няма да влезе. Или по-скоро тази.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

но е lipo а не li-ion!!!

Няма значение, те и двете са литиево-йонни, просто "полимерната" е с графитен анод и има по-дълго плато на разряд. Номиналното им напрежение е все 3,7-3,8 волта. Полимерните се зареждат до 4,2V, класическите йонни от този чешит са до около 4,1V. Управляващата електроника е опакована в батерията, така че дали ще случи на Li-ion или Li-Po - все тая, нищо няма да гръмне. :)

Тази, която си му дал, е прекалено дебела. Съдейки по цифровото ѝ означение, е дебела 8мм!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Rammkopf написа:

"Батерията бременна в 10-тия месец" каза. 😆 Оправи ми деня с това.

Относно самата батерия, това е едноклетъчна 3,7V литиево-йонна батерийка, аз си ги купувам от АлиЕкспрес. На едната страна на батерията трябва да има изписани 6 числа, това са габаритите на батерията. Първите две са дебелината на батерията в милиметри като десетична дроб (т.е. 50 значи 5.0мм, 45 е 4.5мм и т.н.), вторите 2 са ширината в милиметри като цяло число, третата двойка (или дори тройка) числа са дължината в милиметри като цяло число. Примерно, твоята очаквам да бъде нещо от рода 302025 - 3мм дебела, 20мм широка, 25мм дълга. Дори да ги няма изписани числата, можеш да си я измериш с линийката и по тези данни да си намериш подходящата батерия. Не се бърка, ако е някой и друг милиметър по-голяма или по-малка, стига да се побира в кухината на клавиатурата. Физическият размер на батерията е свързан с токовия ѝ капацитет - по-голямата просто държи повече ток. Туй то.

Виж тази дали няма да влезе. Или по-скоро тази.

благодаря за идеите и линковете 

Нещо в България - нямаме ли ? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Dalaidido Lama написа:

благодаря за идеите и линковете 

Нещо в България - нямаме ли ? 

Не съм се интересувал, честно казано. Колегите нагоре ти дадоха някакви линкове. Ако в Elimex и Conrad няма, не знам къде ще намериш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Rammkopf написа:

Не съм се интересувал, честно казано. Колегите нагоре ти дадоха някакви линкове. Ако в Elimex и Conrad няма, не знам къде ще намериш.

Голяма част от батериите за телефони ще му свършат работа. Стига само да са съразмерни към мястото на поставянето и.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Kolev72 написа:

Голяма част от батериите за телефони ще му свършат работа. Стига само да са съразмерни към мястото на поставянето и.

Батериите за телефон са с 4 изводи на управление на заряда им, няма да може да зарежда в неговия случай такава батерия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, AAUUXX написа:

Батериите за телефон са с 4 изводи на управление на заряда им, няма да може да зарежда в неговия случай такава батерия.

Той наистина няма да може да я зарежда, но аз ще успея. Ако се постарае и той може да успее. Нали ремонтира и компютърна техника във фирмата си!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...