Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България гласува днес, изборния ден започна!

Препоръчан отговор

Добро утро!

България гласува за 49-ото Народно събрание. Дотук се стигна, след като 48-ото НС не успя да излъчи правителство. На днешния вот се състезават 14 партии и 7 коалиции, както и двама независими кандидати. Ще гласуваме в над 11 800 секции на територията на България, а в чужбина те са над 730 в 61 държави.

У нас - секциите отварят в 7:00 и ще може да се гласува до 20:00 часа. Ако в този момент пред избирателна секция има все още чакащи, председателят на комисията трябва да събере личните им карти и да им се даде възможност да гласуват.

За кой гласувахте? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добро утро! :newspaper:

Ще бъда кратък: За :drunk:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, dioib написа:

Добро утро! :newspaper:

Ще бъда кратък: За :drunk:

Аз ще гласувам за демокрацията и свободата!!! :)

Не ми се вярва да съставят кабинет за когото и да гласуваме. Така май им е по-изгодно и ни подлагат на изпитание търпението. Искат да разберат народа до колко е склонен да ги търпи и да си трае. Играят много опасна игра и ходят по много тънък лед! :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Звяра!!! написа:

Играят много опасна игра и ходят по много тънът лед!

Най-голямата глупост е квадратче с надпис "не подкрепям никой". 

Докато не позволяват на нетрезвени да гласуват ще продължа да бойкотирам изборите. 

Принципно Бог пази пияниците от лудите. ;) 

п.п. Кът се начупи ледът под краката ти, то не го изхвърляй. Дай (ритни) го за питието ми. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес нямало да има проверки със дрегер за алкохол пред избирателните секции, така че взимай личната карта и бегом! :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Звяра!!! написа:

Днес нямало да има проверки със дрегер за алкохол пред избирателните секции, така че взимай личната карта и бегом! :cool:

Па не схвана ... хм ... пак требе некой да ти превежда ... :) 

Що не приемеш, че днешните ни политици са като едно време поповете. = Да ти припомня ли, че партийните секретари ходят боси?! 

Има и друго: Не бъркай виртуалното с действителността!!! = Уж техниката позволява да си провериш валидността на винетката, а няма как да провериш дали някой не ти е "откраднал" гласа!? = Трябв кът уфсъ да одиш да им зачеркваш квъдратчетъ, за да разберат, че са мискини!!! 

Ъмън от дрогирани, вегъни, джендъри и вся останала сволъч да ми дават наклон на чашката!!! :)

Демокрация .... хм ... да, амъ не!!! :) НЮ Тоталитаризъм, но тоя път чрез капитали ... :) = Докато не махнат субсидиите на партиите от държавата = Ще ги бойкотирам!!!  Докато народен представител е професия = също!!! 

Аз казах!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много е невъзпитано, а и против правилата, докато трае изборният ден, да питаш за кого ще гласуват хората.

Аз ще гласувам, но не знам как, в смисъл, покрай тия говорилници по телевизията, нито разбрах как може да се гласува нито какво да се прави точно. Аман от постоянното канене на някои да дърдорят.:angry: Разяснителните кампании за нищо ги нямат.

Някоя добра душа ще ми разясни ли как се гласува днес?

Понеже и телевизия не съм гледала, дали може на компютъра да изгледам предизборните клипове, че не съм ги и гледала? Много се бавиха всички, пуснаха ги съвсем накрая. Снощи хванах малко от тях. Толкова ли не можаха навреме да ги заснемат? Явно им е по - важно на лидерите на партии да киснат по студиата. Преди не беше така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Anneliese написа:

Много е невъзпитано, а и против правилата, докато трае изборният ден, да питаш за кого ще гласуват хората.

Аз ще гласувам, но не знам как, в смисъл, покрай тия говорилници по телевизията, нито разбрах как може да се гласува нито какво да се прави точно. Аман от постоянното канене на някои да дърдорят.:angry: Разяснителните кампании за нищо ги нямат.

Понеже и телевизия не съм гледала, дали може на компютъра да изгледам предизборните клипове, че не съм ги и гледала? Много се бавиха всички, пуснаха ги съвсем накрая. Снощи хванах малко от тях. Толкова ли не можаха навреме да ги заснемат? Явно им е по - важно на лидерите на партии да киснат по студиата. Преди не беше така.

Изборният кодекс предвижда, че избирателят може по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или машинно със специализирано устройство за машинно гласуване. Гласуването със специализирано устройство за машинно гласуване е равностойно на гласуването с хартиена бюлетина. Избирател, който е избрал да гласува с бюлетина за машинно гласуване, не може да гласува с хартиена бюлетина. Когато в изборния ден възникнат непреодолими външни обстоятелства и машинното гласуване се преустанови, гласуването продължава с хартиени бюлетини. :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Anneliese написа:

За който и да гласуваш сите са шменти капели хихи

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2023/04/01/4466433_s_mashina_ili_s_hartiena_bjuletina_kak_da_glasuvame_na/

Тебе си те знаем закого ще гласуваш хихи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблем ли имаш с мен? Украсих си профилите така, за да мотивирам хората да гласуват.

• Харесване 2
  • Еха 1
  • Ха-ха 3
  • Грижа 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Anneliese написа:

Проблем ли имаш с мен? Украсих си профилите така, за да мотивирам хората да гласуват.

Принципно ти си с проблемите тук. 

Нима тези които не гласуваме ти е проблем?

= Който има проблеми, то той да гласува!!! 

п.п. Не може вси да сме недоволни!!! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Anneliese написа:

Да когато това което пише не е истина

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Anneliese написа:

По колко копейки ти дава партията за да мотивираш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля да свърша нещо полезно (да отида да се разходя) вместо да се занимавам с causa perduta (да ходя да гласувам). Секи сам си преценя!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Coco1 написа:

По колко копейки ти дава партията за да мотивираш

Дават й новите цифрови копейки

преди 22 минути, AAUUXX написа:

0 при това виртуално е разплащането :D

Цифрови копейки

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Социалните мрежи не подпадат под правилото за политическо мълчание в деня на изборите така че тук спокойно можете да си пишете за кой гласувате.

Аз няма да кажа защото съм в конфликт на интереси защото съм пуснал тема за помощ за компютърна конфигурация и няма да се харесам на някой с избора си и той няма да даде мнението си :D

Но медиите които подпадат под правилото за мълчание относно избора, не го спазват. Винаги в деня на избора са пропагандирали да се отиде да се гласува, а това е най-важния избор, и чак след него идва избора за кого.

Също така сега чух в медиите интервю с хора някои от които казаха, че ще гласуват с "не избирам нито един". Това е един от изборите в бюлетината и съобщаването му е равноценно на съобщаване за коя партия ще гласуваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Звяра!!! написа:

Добро утро!

България гласува за 49-ото Народно събрание. Дотук се стигна, след като 48-ото НС не успя да излъчи правителство. На днешния вот се състезават 14 партии и 7 коалиции, както и двама независими кандидати. Ще гласуваме в над 11 800 секции на територията на България, а в чужбина те са над 730 в 61 държави.

У нас - секциите отварят в 7:00 и ще може да се гласува до 20:00 часа. Ако в този момент пред избирателна секция има все още чакащи, председателят на комисията трябва да събере личните им карти и да им се даде възможност да гласуват.

За кой гласувахте? :)

Готово. Всички мина добре. Спокойно е. Гласувах.

Както винаги. ИТН. Номер 4. Успехи на ИТН им пожелавам! 👍

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, petie1 написа:

image.png.4d002203a0be2454567d9db99da50671.png

:clap:

Сгрешена е датата. 02.04.2023.

преди 1 час, Anneliese написа:

Датата е сгрешена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Anneliese написа:

Както винаги не си в час! Това , че някой пита нещо не те задължава да даваш отговор, камо ли в пряк вид. Пример аз гласувам за цивилизационния избор да сме свободна, просперираща и уважавана европейска държава по същество, а не само географски!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...