Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

G.O.R.A - Един филм за космоса

Featured Replies

Публикувано изображение

Ако не сте чували че в Турция също има киноиндустрия, сега е момента да разберете. Поне аз не се сещам някой достатъчно известен и бележит филм правен в южната ни съседка, който да се вреди в съвременната кино-лавина заливаща ни със всевъзможни умствени и творчески напъни на сценаристи и режисьори от Америка, та чак до Азия.

На фона всички заглавия излезли напоследък, G.O.R.A.: A Space Movie е един малък бисер, скрит из дебрите на бългаското интернет и р2р пространство (дълбоко се съмнявам някога този филм да се появи на кино или в официално DVD издание).

Та с няколко думи - става дума за фантастична комедия/пародия, включваща препратки към филми като Star Wars, The Fifth Element и Matrix. Отвлечен от земята заедно с други хора, Ариф (Cem Yilmaz) е откаран на планетата Гора, където попада в затвора. След най-различни премеждия, и влюбвайки се в прицеса Джеку - дъщеря на владетеля на Гора, успява да избяга и да спаси планетата от злия командир Логар (пак в изпънение на Cem Yilmaz)...

Филма е свежа комедия направена в Холивудски стил. Но определено не губи от това, напротив интересно е да се види че не само гоемите световни студия и имена правят хубаво кино. Ако ви попадне непременно го гледайте - най-малкото за да видите една алтернатива на комерсиалните фантастични Холивудски продукции...

P.S. Не че можем да се сравняваме с Турция по потенциал и възможности, но все пак сме балкански държави и съседи, и малко ми става криво че Сърби, Турци, Гърци и т.н правят и хубави филми, за разлика от България където смело може да се каже че едва ли има хубав и заслужаващ похвали и зрители филм през последните (вече станаха доста) години... Говоря за т.н. "комерсиално кино", а не за "елитарните" изцепки на БГ филмаджиите...

Субтитри намерих :) , но филма все още го търся.. ако знаеш бг огледало ще е чудесно.

За какво ти е огледало? Тегли от извора DivXForever DC.

На първо четене из дебрите на торент го открих тук

http://tracker.torrentarena.org . Лошото е,че тракъра е мъртъв и името на копието не отговаря на субтитрите:G.O.R.A.2004.DVD.Rip.Xvid.AC3.6ch.PROPER.SHaRaN

Гн. Емулски ми предлага умопомрачаващата скорост от 5к.

На всякъде отзивите са страшни за тоз тюркиш билюк филм.Обещавам, че до утре ще го гледам.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

Съжалявам, че не съобщих веднага, ето бг огледала: в Арена и във find-bg. Предпочитам бг огледала (или бг торенти) , понеже вече бг пиър-а ми е 5 пъти по-бърз от международния :P .

Само искам да допълня към Norman :speak: за филма в Турция се изговори много някои бяха против някои бяха "за" а CEM YILMAZ не е един път е избран от народа за наи добрия шоумен на Турция, а преди да пуснат филма се говореше че са фърлени много пари за него с цел филма да се види и в Холивуд и както се вика в целия свят за момента в Турция бият рекордите , филма доколкото знам поне в Германия съм сигурен го даваха по кината там :) иначе филма има някои много добри моменти ;) (ххахаа по дърветата суджуци растат , и Ракия има да не забравяме:))

Аз обратно на коментарите до тук ще кажа че филма беше наистина кух. може би защото съм един от най-върлите противници на т.нар. жанр "пародия" :P . В този жанр каквото е създадено не е видяло добро, всичките филми са като паразитиращи организми които се опитват да привлекат внимание на гърба на някои успели филми :lock: А тази момък дето изпълняваше главната роля ....... типично циганче , но айде да не продължавам, не се знае какви глупости ще наговоря. Като цяло 2ч. пълна загуба на време !!! П.П. но трябва да се признае че онази принцеса е мнооого яка мацка :P

хахахахахаха по какво го оприличи на някое циганче само немога да разбера :) а колкото дали е тъп филма се изказаха много мнения по много форуми и изглежда филма се е харесал на 90 процента от хората .... :) аиде със здраве :)

заприлича ми външно ..... мургавичък с тея мустази, силно зализан. с 2 думи беше доста противен. но как да е :)

е то може и такава да е била целта да придобие малко смешен вид ;) но тоя в главната роля е наи големия шоумен в Турция -- няма равен просто :)

• 6 месеца по-късно...

Здравейте,

Искам да ви попитам някой знели нещо за този филм?Препоръчаха ми го най горещо,ставало въпрос за някаква турска комедия-фантастика.Някви извънземни отвлекли продавач на килими.Това е основната тема , останалото което знам са емоции,смях,черен хумор в неограничени количества.Бил нещо подобно на "Черна котка , Бял котарак ",но по hard с изцепките.

Споделете впечатления ако сте го гледали. :sobbing:

Публикувано изображение :bye:

Редактирано от kal (преглед на промените)

Луд филм е това. Пародия на доста Американски филми и целя филм е дна луда комедия. Горещо ти го препоръчвам ако искаш да се смееш много

Удоволствието гарантирано! Преди известно време във форума имаше тема за филма, та оттам се запалих да го гледам. Филмът е невероятна пародия на Междузвездни войни и Матрицата, взети заедно. Някои турски критици писаха, че филмът е смешен само за тези, които разбират от балкански хумор и са близки до турската народопсихология, но това въобще не е така. Аз съм се смял със сълзи докато го гледах. Най-ценната находка е, че филмът е изцяло на турски и можеш да се скъсаш когато имитират епизоди от Матрицата и чуваш "Аферим джанъм" или "Вар, вар чоджум". На всичкото отгоре спец-ефектите са на изключително високо ниво, а актьорският състав е впечатляващ. Доколкото знам това е най-скъпият турски филм, правен някога.

Отдавна несъм гледал филм, на който да се семя толкова много Публикувано изображение

Здравейте,

Искам да ви попитам някой знели нещо за този филм?Препоръчаха ми го най горещо,ставало въпрос за някаква турска комедия-фантастика.Някви извънземни отвлекли продавач на килими.Това е основната тема , останалото което знам са емоции,смях,черен хумор в неограничени количества.Бил нещо подобно на "Черна котка , Бял котарак ",но по hard с изцепките.

Споделете впечатления ако сте го гледали. :wors:

Публикувано изображение  :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Да. Търсачката на форума знае!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...%F3%F0%F1%EA%E8

Да. Търсачката на форума знае!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...%F3%F0%F1%EA%E8

<{POST_SNAPBACK}>

Защо и Ти и Kal ме нападате така??? Публикувано изображение

Кал ми намаля репутацийката с единичка с пояснението: "Редакция на непълно и неточно заглавие"

Ти ми натякваш търсачката!

Извинявам се ако съм притеснил потребителите на форума с тази тема!!! :wors:

Най големи извинения поднасям на Norman,за темата му която така и ненамерих.Също така моля за извинение и останалите потребители които са отговорили в темата на Norman за филма.

Само ще кажа че дори незнаех че името се пише на латиница!!!!!!!

Благодаря за препоръките все пак,гледах го и се разбих от смях честно.

Колкото до търсачката сигурно съм от малкото които я ползват толкова често!Прекалено много ровя във форумчето и ако ви питам за всичко досега да сте ме изгонили.

Отново извинявайте "Stalik" и "Kal" :wors::wors::wors::wors::wors:

Филма е невероятна комедия, за два дни го гледах 4 пъти и направо се счупих от смях.За тези които не са го гледали - гледайте го, няма да съжалявате.

• 1 месец по-късно...
  • 1 година по-късно...
  • 1 година по-късно...

Привет! Никой ли нищо не знае за продължението?-било мн по-яко.

• 2 седмици по-късно...
Много забавен филм. Дано има продължения.

АААА Много як филм сега излиза и втората част дано да е яка като първата :lol6:Публикувано изображениеПубликувано изображение

много ме кефи а и от тоя филм понаучих турски.хаха

просто такава велика пародия не съм гледала надминава доста други филми в жанра

Редактирано от thehol (преглед на промените)

АААА Много як филм сега излиза и втората част дано да е яка като първата :rolleyes:Публикувано изображениеПубликувано изображение

много ме кефи а и от тоя филм понаучих турски.хаха

просто такава велика пародия не съм гледала надминава доста други филми в жанра

Вече е излязла-премиерата е била на 5 или 15 декември в Турция.Продължението се казваA.R.O.G. .Но никой ли не знае повече подробности?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.