Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Xiaomi 11 + 5G проблеми със звуците

Featured Replies

Този лъскав телефон прави каквото си иска. През ден-два разни настройки произволно се изменят. Сега, най-новият тъпизъм, е като получа СМС, вместо моята мелодия (R2D2 от междузвездни войни) се чува еднократно избълбукване. Прерових всичките му настройки сто пъти, няма оправяне. Няма никъде другаде нещо свързано с СМСите. А и нещо в терминологията куца-има ли разлика в "известия" и "съобщения"-иконата за това е една и съща. Знам, че никой няма да знае какво става, просто споделям  и мисля-дали не се е развалил нещо? Отначало беше послушен и издаваше звуците, които му бях поставил, май след след една системна актуализация стана така.

Имам оригинално упътване на български-точно за това няма информация.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

22.png

Разрешен от Paul

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Ден след ден се ядосвам с този телефон. Сега е изчезнала снимката на контакт на WhatsApp и не може по никакъв начин да се сложи. Опитах всички настройки, редактиране и пр, уж всичко става, а след това пак няма снимка. Търсих как се нулира телефона, и това не се намира-има само изтриване на определен списък с неща, но нито дума за връщане на системата в изходна  позиция. Чудя се, ако деинсталирам ватап и после го инсталирам отново, какво ще стане. Целият е наблъскан с толко баласт, че за най-банални неща се налага мотане сума време. Ако можех да го върна в изходна позиция, тогава, като нов май не беше такъв боклук. Ако не беше камерата му, която е по-добра от много други, да съм го хвърлил до сега. 

11.jpg

• 2 месеца по-късно...
  • Автор
на 10.05.2023 г. в 13:59, N47X написа:

Този лъскав телефон прави каквото си иска

Цяла нощ нищо не прави, а на сутринта има стотици мегабайти кеш за изтриване! От къде се взимат, как да спра тези ненужни действия? Този телефон не е мой, от мен нищо не зависи...

111.jpg

• 7 месеца по-късно...
  • Автор

От два дни , като светна екрана, вместо началния екран със снимка и икони, се показват един куп прозорци на някаква програма, в която има и за времето и за какво ли не. Обърнах го (телефона) с хастара навън, но не открих къде се помещава тази досада и как да я деактивирам. През тези два дни нищо не съм правил по него, нито е бил свързан в интернет повече от минута-две, колкото да видя нещо, от къде се взе това?

Какъв е телефона и версията на андроида се виждат от снимките. Мислих си да изключа показването на съобщения, но това ще ме лиши от други неща. Какво да правя, има ли го това при някой друг?  В прозорецът за настройки, дето се вижда на най-горната снимка, няма възможност за деактивиране. В списъка с приложения няма видимо нищо такова. Прилича на някаква системна издънка (щом предлага да оптимизира).

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

• Автор
  • Решение
на 8.05.2024 г. в 14:04, N47X написа:

Мислих си да изключа показването на съобщения

Успях да намеря в настройките възможност за промяна и спиране на известията, без това да влияе на други функции. Изобщо, прерових абсолютно всички настройки и открих много интересни неща, благодарение на които китайчето стана точно както го искам, вече го гледам с други очи. Направих паралел между него и реномирани марки , като айфон 14 и 15, Самсунг и Моторола, и с удивление открих, че те нямат нищо повече от моя, даже в някои аспекти Xiaomi ги бие (има камера 108 Мпиксела, ФМ радио и още други). А цената е 3към едно, явно покупката на айфон е повече белег на престиж, отколкото обоснована потребност.

11.jpg

12.jpg

• 1 месец по-късно...
  • Автор
на 11.05.2024 г. в 13:45, Panzer 4 написа:

възможност за промяна и спиране на известията

Тъкмо бях решил, че тормозът е овладян, преди няколко дни протече обновяване на системата. Ако знаех какви промени ще направи, нямаше да я пусна. Появи се ново приложение "Google Asistant", което надмина по досада самия Гугъл. Като натисна бутона да изгася дисплея, а съм задържал повече от 0.2 сек, на половината екран цъфва то. Непрекъснато ми предлага какво ли не. Намерих го в настройките и видях, че е неизтребимо-може само да се деактивира, но не и деинсталира. Досадата обаче се запазва-сега почва да се появява и да иска да го активирам. Това било нещо като копилота на уиндоус, свързано с изкуствен интелект. Внимателен преглед на функциите му показват, че никога за нищо няма да го използвам. Но не може да се махне-е това не го разбирам, защо ще е задължително да го имам? Въобще, телефонът ми се е превърнал в една торба с безброй приложения и файлове , дето не ги искам, но не може да ги разкарам.

22.jpg

• Автор
преди 22 минути, цър-вул написа:

Както написах, може само да се деактивира, но тогава почва да иска да го активирам. Няма вариант на деинсталиране.

Цитат

How do I stop Google Assistant from popping up even when I turn off?

1. Default App: It might still be your default assistant. Change it to “None” in Settings > Apps > Defaults > Assist app.
  2. Accessory Activation: Buttons on headphones etc. might trigger it. Check their settings to disable Assistant activation.

...абе...

...не знам...

...до сега съм актуализирал само един телефон...

...и само веднъж...

...за да си настроя настоящия-poco f5 pro,ми отне 2 месеца...

...чоплих настройките за да нямам реклами...

...но по-голямата част от времето отиде за приложенията-1468...без системните...

...от официалния магазин са едва около стотина...

...хич и не смятам да обновявам до новата им ОС...

...главоболия ми не трябват...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.