Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на хиперинверторни климатици

Featured Replies

Здравейте, мисля да купувам два хиперинверторни климатика. Изискванията са ми да бъдат тихи и с нисък минимум. Цената до 2500 лв. Стаите са с размери 4/4/2.5 и 3.5/3.5/2.2(приземен етаж). Къщата е с 5 см стиропор и  PVC дограма. Стаите са югоизточно изложение. В момента имам климатик mitsubishi fh25ve и по принцип съм много доволен от него. Единствения минус който виждам е че минимумът на отопление не може да падне под 350 w и се налага да изключва. Мой колега има toshiba 10 btu и general fujitsu 12btu пак хиперинвертори те слизат до 140 вата потребление на отопление. Дайте предложения моля. 

• Автор
преди 23 минути, Нушо написа:

Купете си по мощни климатици за тези пари ,18  BTU

Защо са ми по мощни климатици? За тези размери стаи 9btu на Mitsubishi ми върши работа та даже спира...

преди 2 часа, Нушо написа:

Купете си по мощни климатици за тези пари ,18  BTU

Неправилно оразмерен климатик създава проблеми след това, като по голям ще загрява / охлажда с няколко градуса над зададените ,а по малък няма да успява да достига зададената темперетура. За първата стая е нужен 12-ка ,за втората стая 9-ка.

преди 3 часа, NAKATA1972 написа:

Единствения минус който виждам е че минимумът на отопление не може да падне под 350 w и се налага да изключва. Мой колега има toshiba 10 btu и general fujitsu 12btu пак хиперинвертори те слизат до 140 вата потребление на отопление. Дайте предложения моля. 

Това не е причина която да наложи покупка на нов климатик ,нищо не гарантира че новия няма да работи отново в същия режим при минимална мощност. Може да опитате с различни позиции на дюзите -наляво /надясно, както и с клапата - нагоре /надолу в някой случай това спомага да намали минималната консумирана мощност на климатика. Аз имам 12-ка и под 350W не слиза ,но за 9-ка не е типична минимална мощност това .

• Автор
преди 9 минути, AAUUXX написа:

Неправилно оразмерен климатик създава проблеми след това, като по голям ще загрява / охлажда с няколко градуса над зададените ,а по малък няма да успява да достига зададената темперетура. За първата стая е нужен 12-ка ,за втората стая 9-ка.

Много си прав за оразмеряването на климатика в момента съм с fh25ve на mitsubishi в стая с размери 4/4/2.5 и е напълно достатъчен въпреки че е деветка. Даже както казах при отворена врата на вакса и спира в зависи от времето навън. Затова ми трябва климатик който да сваля по-долу от 350 вата и да не спира. Затова съм пуснал и тази тема...

Аз пък друго ще предложа, но всеки си знае и аз живея в къща на 2 етажа и в момента правим термопомпа едно 80% в селото са с такова аз лично за термопомпа това съм взел https://webstore.uk.fujitsu-general.com/9-4kw-outdoor-unit-r32-single-phase-aoyh36kmtb или това същото е https://www.emde-electronics.bg/asig36kmta-aoig36kmta-1904. И ще ми го преправят реално ми искат с части с климатик с труд  6500, но това е понеже имам радиатори и готова система. За първа година ще се отоплявам с такова, но както казах и колеги имам от 3-4 години с такова нещо и казват че ходят по къси ръкави и е много топло. Ако имаш възможност да го направиш, позаинтересувай се.

Аз разрових в нета и не намерих техническо обосновано каква е разликата м/у инверторен и хиперинверторен климатик.

В периора 2001-2003 г. работих в една фирма кято внасяше Японски инверторни климатици втора ръка.Занимавах се с ремонт на електрониката им.Сега работя в една фабрика в която има много машини с инвертори.Горе долу съм наясно с инверторите.Разликата между инверторите на климатиците от преди 20г. е че бяха с биполярни транзистори.Сегашните инвертори са с IGBT транзистори.Та на въпроса:

Каква е разликата между инверторен и хиперинверторен климатик в техническо отношение?

• Автор

https://youtu.be/i2nzZn4unYI

преди 33 минути, ivan_pop написа:

Аз разрових в нета и не намерих техническо обосновано каква е разликата м/у инверторен и хиперинверторен климатик.

В периора 2001-2003 г. работих в една фирма кято внасяше Японски инверторни климатици втора ръка.Занимавах се с ремонт на електрониката им.Сега работя в една фабрика в която има много машини с инвертори.Горе долу съм наясно с инверторите.Разликата между инверторите на климатиците от преди 20г. е че бяха с биполярни транзистори.Сегашните инвертори са с IGBT транзистори.Та на въпроса:

Каква е разликата между инверторен и хиперинверторен климатик в техническо отношение?

До колкото знам при хиперинверторните климатици, използват не бутален тип компресор, а двойно роторен. Отделно от това и телата са с по големи топлообменници. 

преди 17 часа, AAUUXX написа:

Това не е причина която да наложи покупка на нов климатик ,нищо не гарантира че новия няма да работи отново в същия режим при минимална мощност. Може да опитате с различни позиции на дюзите -наляво /надясно, както и с клапата - нагоре /надолу в някой случай това спомага да намали минималната консумирана мощност на климатика. Аз имам 12-ка и под 350W не слиза ,но за 9-ка не е типична минимална мощност това .

Перфектен - както винаги !

пп

Халиджан - изчезна.

преди 1 час, NAKATA1972 написа:

https://youtu.be/i2nzZn4unYI

До колкото знам при хиперинверторните климатици, използват не бутален тип компресор, а двойно роторен. Отделно от това и телата са с по големи топлообменници. 

хипер е рекламен трик - влез в официалния сайт на климатика и там хипер не се ползва

мицобишито са тихи машини - но ако не се спи в помещението, не си струва да се дават пари за по малко децибели

преди 9 часа, Без умствен капацитет написа:

хипер е рекламен трик - влез в официалния сайт на климатика и там хипер не се ползва

И аз имах такива съмнения!Инвертор е нещото което управлява товара какъвто и да е той.Има инверторни електрожени.Ама за хиперинверторен електрожен не съм чувал да има.Ако греша, нека някой ме поправи.

• Автор
преди 9 часа, Без умствен капацитет написа:

Видял съм го на ватметъра на колегата по време на работа в реални условия.

Даже на цитирания от теб климатик toshiba в сайта пише 160 вата минимум.

Няма смисъл да драскаме повече. Явно тук няма да намеря  правилните отговори. Благодаря на отзовалите се. Хубав ден на всички!

Дайкин перфера е с доста нисък минимум около 100W.

2бр FTXM20R ще ти свършат работа.

За разлика от доста други марки след офф не стартират с висока консумация първите 3-5 мин. и през това време вече да са прегаряли помещението и отново да влязат в офф.

Поразгледа тази темата както и отделните теми за моделите които са те заинтересували във форума.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.