Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за bg играта "Приключения в Странджа 3d"

Featured Replies

Наскоро ми попадна тази игра и малко или много - хареса ми, радвам се, че има патриоти сред дизайнерите на игри и някой си е направил труда да направи нещо такова, което се базира на древните цивилизации обитавали нашите земи,техните богове и култове. Освен това в играта има и красиви места, които в наши дни се посещават от туристи. Има безплатна демо версия в Гугъл плей. Графиката не е изпипана добре, но явно играта е направена от любители. Знаете ли някое друго такова заглавие - българска игра с българска история и герои,  освен дългоочаквания Крали Марко? 

преди 1 час, vilkos написа:

Знаете ли някое друго такова заглавие - българска игра с българска история и герои,  освен дългоочаквания Крали Марко? 

Triviador? 

преди 5 часа, vilkos написа:

Това е quiz игра, не приключение

Не си посочил каква игра искаш да играеш. И аз ти давам всякаква, за която се сетя.

• Автор
преди 1 час, black_knight написа:

Не си посочил каква игра искаш да играеш. И аз ти давам всякаква, за която се сетя.

Ами по-скоро искам да създам дискусия за този жанр игри - защо изобщо няма никакви такива заглавия, освен горе упоменатите. Като стане въпрос за български игри и всички сочат "Цар - тежестта на короната" . Само, че тази игра няма нищо общо с българските царе и история. Не дава ли предостатъчно възможности българския фолклор, легенди, история и забележителности да се направи игра, която да се основава на тях?

Защо трябва да се играе само на фентъзи вдъхновени от Западния фолкор - крал Артур, орките и "Властелинът на пръстените". Излязоха толкова много заглавия такъв тип, че стана вече много банално и всяка следваща не е нещо кой знае колко различна от предходните.

А в съвременноста вече не е толкова трудно да се направи 3D игра, не така както беше преди 20-30 години и трябваха милиони бюджет за подобно заглавие. Чувам, че в България имало около 200 малки студия, които правят игри.

• Автор

Малко снимки от играта - това са места около Приморско - древният тракийски Оракул Бегликташ и горите подобни на джунгли с много рододендрони в Странджа.

Picture2.PNG

Picture1.PNG

на 2.08.2023 г. в 22:48, vilkos написа:

Наскоро ми попадна тази игра и малко или много - хареса ми, радвам се, че има патриоти сред дизайнерите на игри и някой си е направил труда да направи нещо такова, което се базира на древните цивилизации обитавали нашите земи,техните богове и култове. Освен това в играта има и красиви места, които в наши дни се посещават от туристи. Има безплатна демо версия в Гугъл плей. Графиката не е изпипана добре, но явно играта е направена от любители. Знаете ли някое друго такова заглавие - българска игра с българска история и герои,  освен дългоочаквания Крали Марко? 

Не съм съгласен с това твърдение за графиката - според мен е повече от добра, като за мобилна игра. "Приключения в Странджа 3D" пресъздава отлично странджанските гори със "странджанската зеленика" - лилавите рододендрони. И горите в резерват Ропотамо са добре нарисувани - с ниските храсти "бодлист залист", дъбове и габери. Саундтракът също ми хареса. ВЪобще е истинска рядкост да се намери такава игра с такова разнообразие на декори и музика в Google Play. Повечето други игри експлоатират един и същи пейзаж, една и съща музика от край до край.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 5.08.2023 г. в 13:59, hiker написа:

Не съм съгласен с това твърдение за графиката - според мен е повече от добра, като за мобилна игра. "Приключения в Странджа 3D" пресъздава отлично странджанските гори със "странджанската зеленика" - лилавите рододендрони. И горите в резерват Ропотамо са добре нарисувани - с ниските храсти "бодлист залист", дъбове и габери. Саундтракът също ми хареса. ВЪобще е истинска рядкост да се намери такава игра с такова разнообразие на декори и музика в Google Play. Повечето други игри експлоатират един и същи пейзаж, една и съща музика от край до край.

Донякъде си прав, аз исках да кажа, че средата не изглежда много реалистично, нещо като PS1 е по скоро. 

Както гледам, почти няма коментари - сигурно много малко хора са я тествали. Ако някой проявява интерес - има безплатна демо версия в Google Play тук: https://play.google.com/store/apps/datasafety?id=com.BgNatureTrip.StrandzhaDemo

преди 2 часа, vilkos написа:

Донякъде си прав, аз исках да кажа, че средата не изглежда много реалистично, нещо като PS1 е по скоро. 

Както гледам, почти няма коментари - сигурно много малко хора са я тествали. Ако някой проявява интерес - има безплатна демо версия в Google Play тук: https://play.google.com/store/apps/datasafety?id=com.BgNatureTrip.StrandzhaDemo

Повече ми прилича на PS2, при PS1 бяха много по-груби и ръбести фигурите.

От една страна причината за това е, че възможностите на смартфоните са ограничени, все още не могат да достигнат нивото на съвременните PC или пък PS4. Може би по-реалистичните игри, дето ги правят големите студия се приближават до PS3.

От друга страна ситуацията с тази игра е като българското кино - прави се основно за българи, които са една много малка аудитория. Няма как да се генерират големи приходи, както при игрите и филмите, които се правят за световно разпространение.  При тях големи гейминг(филмови) студия влагат огромен бюджет за разработка с голям екип от дизайнери.

Затова такива игри, както и бг филмите се правят с малък бюджет - няма как да си избият разходите при толкова малка аудитория. 

Но въпреки това - играта е страхотна, има интересна история тип фентъзи, приключения и Познание за света на древните траки.  Дано да има и в бъдеще подобни игри.

• 3 месеца по-късно...

Виждам, че вече са направили доста подобрения в графиката на терена и растенията, добавили са нови растения - сега играта изглежда доста по-добре. Не знам кои са тези хора, но явно добре са се постарали. Който не я е пробвал - да не се колебае дори и за миг. Ето видео:

• 2 месеца по-късно...

Благодаря за изказаните впечатления. Тази игра е направена от мен и мои приятели. Стараем се периодично да я подобрявам. Една от целите на играта е да популяризираме Странджа, като дестинация за еко, приключенски и исторически туризъм. Играта съвсем не се стреми да обсебва играча в своята виртуална среда. Напротив - да го провокира да излезе навън, да види красотата и следите от древна история на този кът от родината. Ще се радвам да прочета повече впечатления и препоръки с цел подобрения и ъпдейти. 

• Автор
преди 2 часа, BgArgonaut написа:

Благодаря за изказаните впечатления. Тази игра е направена от мен и мои приятели. Стараем се периодично да я подобрявам. Една от целите на играта е да популяризираме Странджа, като дестинация за еко, приключенски и исторически туризъм. Играта съвсем не се стреми да обсебва играча в своята виртуална среда. Напротив - да го провокира да излезе навън, да види красотата и следите от древна история на този кът от родината. Ще се радвам да прочета повече впечатления и препоръки с цел подобрения и ъпдейти. 

Добре се е получило като цяло. Има хубава идея в геймплея - можеш не само да нападаш враговете си, но и да ги прилъгваш сами да падат в заложените капани. Това, което понакуцва и трябва да се подобри са анимациите в cutscenes. Когато Катос се среща с жреца, нимфата или сатира - трябва да има повече мимики в изражението на лицата, а не да стоят замръзнали. Трябва да мърдат устните си. Менютата също трябва да се подобрят - да се подобри дизайна. Това е засега. 

на 2.02.2024 г. в 8:51, BgArgonaut написа:

Всичко е добро, играта е направена с голямо въобръжение, забавна е и много добре са подбрани реалните места в Странджа, за да се създаде една фентъзи атмосфера. Като цяло, обаче играта е трудничка, дори за опитни геймъри. Според мен трябва да има повече възможности за повтаряемост на поднивата. Свършат ли ти животите и трябва да повториш отначало поднивата, както е например на подниво 2-4. Беше ми трудно за първи път и на няколко пъти трябваше да започвам пак от подниво 2-1. Добре би било да се направи възможност за вързване на джойстик, за да може да се играе на PC, чрез BlueStack, или друга програма за емулиране на Андроид.

• 2 месеца по-късно...

Направихме доста подобрения, но пиша сега за да напомня за предстоящия цъфтеж на странджанската зеленика, скоро тя ще разцъфне навсякъде и ще придаде този необичаен, екзотичен вид на Странджа. Снимките са от 2023 г. Тази година цъфтежът на зелениката ще започне по-рано от обичайното, заради подранилата пролет. На места в Странджа вече има разцъфнали зеленики.img_3_1713083950601.jpg.0a0b46712fbd66ea323ad80926f71caf.jpgimg_4_1713083968816.jpg.afa8d0980f51bcfbc8948c85449fdcbe.jpgimg_2_1713083931232.jpg.1362dc6af4fdbef8d1e175bb4f5e5dc4.jpgimg_5_1713083987774.jpg.5b4fcec092dfaf04cde72a513cb00553.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.