Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Впечатления от Seagate BarraCuda 2TB, 7200rpm, 256MB cache, SATA III

Featured Replies

Здравейте. Някой ползва ли въпросният хард диск? Интересува ме дали е достатъчно надежден за съхранение? В момента ползвам 2тб диск на тошиба, но има доста лоши сектори и трябва лека по лека да прехвърлям съдържанието. Не знам дали съхранението на множество снимки не го е повредило, но когато отворя такава папка, се чува едно дрънчене или не знам как да го определя. Няма добри оферти в момента за ссд или m.2 затова не съм ги включил. 57db4c25772bc0f11d260c094ed50a6a.jpg

преди 51 минути, locke написа:

Здравейте. Някой ползва ли въпросният хард диск? Интересува ме дали е достатъчно надежден за съхранение? В момента ползвам 2тб диск на тошиба, но има доста лоши сектори и трябва лека по лека да прехвърлям съдържанието. Не знам дали съхранението на множество снимки не го е повредило, но когато отворя такава папка, се чува едно дрънчене или не знам как да го определя. Няма добри оферти в момента за ссд или m.2 затова не съм ги включил. 57db4c25772bc0f11d260c094ed50a6a.jpg

Аз ползвам такива за съхранение, точен модел Seagate ST2000DM008-2FR102 . Тази година му е трета и ще му замине гаранцията, но няма за сега никакви проблеми. Ползвам го единствено за съхранение на бекъпи на системата! Като здраве не е мръднал грам!

преди 35 минути, Joss Bomon написа:

Трябваше да търсиш за 2021/22. Виж, че няма ни един 2TB диск и зад двата линка...

Почти същия модел, само че 3 TB, точно като му изтече 3 годишната гаранция, почна да дава лоши сектори. За момента съм изолирал 2 дяла и се ползва за неважна информация вече повече от година така, но реално не разчитам на него. Иначе след това взех 4 TB WDC WD4003FFBX-68MU3N0 с 5 годишна гаранция, за момента е перфектен, вече почти 2 години и доста се ползва.

Никога повече Green версии. Да не си посмял да купуваш такива боклуци! 

За бюджетен избор бих се ориентирал към 4 терабайтов модел, а именно SEAGATE 4TB SKYHAWK ST4000VX016 CMR диск , който може да се намери на прилична цена под 200лв.!

И той взел-дал, с тези грешки при четене и търсене, но поне няма лоши сектори. Все пак предполагам имаш бекъп на важните данни на поне още 2-3 отделни и независими носителя, които обновяваш и проверяваш периодично?

Аз за бюджетен бих заложил на P300 точно на Toshiba. Старите Баракуди бяха ок. Имам няколко на по 10+ години. Новите обаче не чак толкова за съжаление. От новите залагам на Toshiba, HGST (по-скъпи) и WD някои от сериите. Новите на SG, които съм имал (дори имах и хибридния) се оказаха кекави. Може би Enterprise класа им ще е ок, но на мен някак си ми падна доверието в тях.

Иначе, това го признавам за корав диск - на стария лаптоп Asus G551JM, като го купих с него, някъде в края на 2015 мисля беше. Перфектен SMART, но пък след може би около година ползване го направих втори, като взех SSD Samsung Evo 500 GB, което също още работи без грешка.
bUuWOmO.pngsZMYVk2.png

преди 14 минути, B-boy/StyLe/ написа:

WD

WD black серията ... да по скъпички са но си заслужават !

първият ми 500гб е на повече 13г сигурно ... още е ок

беше ми като  D сигурно поне 7г - сега само за важни неща

сегашният от подписа ми направи поне 5г а може и повече...

не са мръднали !

преди 3 минути, Raze написа:

Иначе, това го признавам за корав диск - на стария лаптоп Asus G551JM, като го купих с него, някъде в края на 2015 мисля беше. Перфектен SMART, но пък след може би около година ползване го направих втори, като взех SSD Samsung Evo 500 GB, което също още работи без грешка.

Аз този признавам... Малък е, но е модел от 2006-та година!!! Имам и един от 2004-та в стария ми комп, който е при бащата (но той не ползва вече, защото си има лаптоп де). Но да, и онзи работи, но е само 80GB той. Няма такива дискове вече...

Image-763.png

• Автор
И той взел-дал, с тези грешки при четене и търсене, но поне няма лоши сектори. Все пак предполагам имаш бекъп на важните данни на поне още 2-3 отделни и независими носителя, които обновяваш и проверяваш периодично?
Какво предизвиква такива грешки? Множеството малки файлове или друго...

Аз за бюджетен бих заложил на P300 точно на Toshiba.

Сегашния е тошиба и не искам такъв
преди 1 минута, locke написа:

Сегашния е тошиба и не искам такъв

От такъв до такъв има голяма разлика. Аз говоря за P300 наследник на DT01ACA (ребрандирано Hitachi). Но както и да е. А и винаги го има и момента на късмет и до бройка. Всеки за себе си!

преди 32 минути, locke написа:

Какво предизвиква такива грешки? Множеството малки файлове или друго...

Никой не знае, може би механично износване с времето и не толкова качествени компоненти. А и си е на късмет понякога - техника.

преди 9 часа, Raze написа:

Все пак предполагам имаш бекъп на важните данни на поне още 2-3 отделни и независими носителя, които обновяваш и проверяваш периодично?

Точно на мен ли го казваш, дето постоянно го пиша това в темите?... :D Естествено - бекъп на всичко. Снимките са ми копирани допълнително и на DVD-та. 

Знам, че дискът не е в идеално здраве, но засега не прави проблеми. Ще го държа, докато работи.

И аз имам WD Black 640 GB които съм закупил 4.09.2009 г. като гледам на гаранционната карта че пише 60 м.

Да пусна и аз една   ако може да каже някои в какво състояние е диска :biggrin:

9754223.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.